Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:41:39
|
|
|
|
Olga75
|
ma nije komplikovano napraviti ni domacu : uzmes cvetci - dva brokolija i jedan mali , majusni krompiric , ro obraris , izblendas i eto kasica, za nekih 20 minuta a mozes i da obaris sam brokoli ( taj cvetic - dva ) uzmes pirincane pahuljice ili pirinac ili pirincano brasno , stavis brokoli u blender dodas kasicicu pahuljica ili sta vec , malo te vodice u kojoj se bario brokoli i napravis glaku kasicu a zasto ne bi dala corbicu ( kasicu ) od bele zeleni imas toliko kombinacija a toliko je jednostavno napraviti ih samo da biras
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:42:06
|
|
|
|
cockic
|
jovana starija decica sy nam ty po yzrasty meni ce sin 3 godine krajem aprila.tebi je cera kao i moja y febryary mi smo 2.2.2012 kakav datym izabra moje dete da se rodi termin mi je bio 4.2
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:43:21
|
|
|
|
cockic
|
ja se izvinjavam na off temi sa datymom rodjenja moje cere
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:49:17
|
|
|
|
Sanchy
|
Definitivno mi treba neki kuvar za bebe ,ja i onako nisam neka domacica pa mi slabo padaju na pamet te kombinacije a cini mi se da mi je Maslacak ostavila neki link za taj kuvar bas na ovoj temi sad cu potraziti ako ne nadjem pojuricu je opet da mi ostavi..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:52:27
|
|
|
|
Olga75
|
a mozes da kupis kuvar za bebe - ima po knjizarama a mozes i da iskoristis mastu , znanje savete i eto mislim tvoja stvar ali na kraju se ispostavi da uvpdjenje namirnica zdravom odojcetu i nije neka filozofija
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:59:37
|
|
|
|
Sanchy
|
Nije ,nasla sam link i tu procitah da se ne preporucuje uvodjenje cvrstih namirnica pre sestog meseca jer je veca mogucnost alergijskih reakcija i da ako beba potiskuje hranu napred kada mu dam na kasicicu jos nije spreman za cvrstu hranu pa treba sacekati nedelju dana pa pokusati ponovo a M potiskuje ,nije znao da jede pirincane pahuljice na kasicicu pa mu ja dajem na cuclu..mozda bi trebalo da sacekam sa povrcem ma probacu opet pa ako ne ide sacekacu..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 17:01:58
|
|
|
|
jovana13
|
niko mi ne odg kad smem kasice i sokice da pocnem da dajem? p.s.cockic meni cera 25.2.2010 a sin 25.8.2012 uboli smo isti datum hehe.. Izvinjavam se sto skrecem sa teme
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 17:07:37
|
|
|
|
Olga75
|
Jovana , pa sta ti je rekao pedijatar ? Sanchy , bebe imaju refleks da guraju jezikom napolje sve sto nije bradavica do negde cetvrtog meseca i to neki autori smatraju znakom za pocetak uvodjenja , neki kazu da treba sacekati da prodju colicae infantilis ( mogu da traju do sestog meseca ) neki smatraju da beba traba da sedi samostalno ( nemam pojma zasto ) , neki smatraju da se predupredjuju alergije ako je beba na majcinom mleku do sestog meseca i tako postoje kojekakve teorije sve je uglavnom na mami
< Poruku je uredio Olga RR -- 23.11.2012 17:08:18 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 17:11:28
|
|
|
|
marince1
|
Jovana,mislim da ti je rano. Mada misljenja se,kao i za sve ,dosta razlikuju. Ono sto bih ti ja posavetovala je da ne slusas sve,nego se odluci za jednog pedijatra kome ces verovati i postoj njegovo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 17:20:27
|
|
|
|
Zemunka85
|
Nama rekose da ako samo siki - od sestog meseca, ako je na vestackom - od 4.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 19:52:16
|
|
|
|
caca81
|
IZVORNA PORUKA: jovana13 niko mi ne odg kad smem kasice i sokice da pocnem da dajem? p.s.cockic meni cera 25.2.2010 a sin 25.8.2012 uboli smo isti datum hehe.. Izvinjavam se sto skrecem sa teme Ja sam počela mojoj deci da uvodim kašice sa 4,5 meseca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 22:16:08
|
|
|
|
Torbica
|
Moji su jako lepo napredovali, i tek sa 6 punih meseci sam krenula da im uvodim. I to po staroj skoli, prvo voce, pa povrce pa zitarice. Nikad nisu odbijali "bljutavo" povrce. I sin i cerka su sladokusci od prvog dana. Tako cu i ovom deliji.... Inace, jutros sam prvi put u zivotu popila pola litre boze! I posle jutarnjeg podoja, moj sin je trazio da jede tek u 11, pa u 16 i 30 i u 20 pre spavanja! Uyas, samo 4 podoja ceo dan. Uvek je spavao kad bi inace jeo, a taman je uspostavio 5 podoja dnevno, nadam se da je pvo danas slucajno!!! I da, necu vis4 piti bozu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 22:49:47
|
|
|
|
Bebilina
|
Mi smo malo ranije od 6 meseci sa cerom. Prvo bebi pirinac, pa porridge bez glutena, pa povrce i na kraju voce. Voce se ostavlja za kraj zbog odbijanja drugih ukusa, mada mi nismo sa tim vodili borbu. Mala nikad nije bila izbirljiva za hranu. Sokove nikada nismo davali. Za sina imamo zakazano sa dijeticarem za 10 dana i u januaru. Videcemo kako su se preporuke promenile i sta ce nam konkretno za njega savetovati. Cekati do punih 6 meseci jeste kazu preporucljivo zbog alergija, al nakon tog uzrasta se pocinju razvijati receptori za ukus na jeziku i prihvatanje novih ukusa moze teze ici. Ali sve je i do deteta... Postoje znaci koje treba pratiti da se vidi da li je beba spremna
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 23:03:48
|
|
|
|
Sanchy
|
Hm da..to sam i ja cula da treba izbegavati sokice nesto zbog zuba cini mi se...koliko dnevno treba davati bebi da pije tecnosti u uzrastu od pet meseci ,on je trenutno samo na ad zbog moje operacije ,svaki dan mu kuvam caj ,popije oko 80ml caja,da li je to malo,mnogo...kupila sam blender i nece da napravi kasu ,da li ja to ne znam da koristim ocajna sam
< Poruku je uredio Sanchy -- 23.11.2012 23:09:23 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 23:51:09
|
|
|
|
tanjicak79
|
Sanchy, zašto si očajna?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 23:53:02
|
|
|
|
tanjicak79
|
Ne znam kakav imaš blender, ja imam bosch-ov secko i on mi je uglavnom završavao stvar sa svim kašicama. Ali ne može baš lepo da napravi kašicu kada je baš mala količina u pitanju.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 23:55:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako neće da napravi kašu? Saspeš voće / povrće / meso, naspeš malo vode (u kojoj je kuvana namirnica), i stisneš dugme.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 23:55:22
|
|
|
|
tanjicak79
|
Što se tiče količine čaja, sigurno nije malo. A ako neće da pije više od te količine onda mu je verovatno dovoljno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 23:58:35
|
|
|
|
Sanchy
|
Probala sam sa dve jabuke i vode sipala i nece sve ostanu krupniji komadi ,nije to kasa,sad kuvam krompir prosto ne verujem da nece ma kupila sam onaj Diznijev svideo mi se ,ima 350 w pa ja kao nije malo bice ok,,mamin philipsov ima 350w i dobar je
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.11.2012 0:00:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Sveža jabuka? Mislim da od sveže jabuke ne možeš napraviti glatku kašu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.11.2012 0:01:25
|
|
|
|
Sanchy
|
Ne,skuvala sam ih,svezu nije hteo ni da isece ni malo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.11.2012 0:03:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Aj u onu temu da se ne kuckamo na dve strane.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.11.2012 0:03:41
|
|
|
|
pandina
|
Imala sam isti problem zbog male kolicine, blender sve razbaca po zidovima, stapni mikser je prava stvar u takvim situacijama.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.11.2012 14:33:30
|
|
|
|
Bebilina
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Hm da..to sam i ja cula da treba izbegavati sokice nesto zbog zuba cini mi se...koliko dnevno treba davati bebi da pije tecnosti u uzrastu od pet meseci ,on je trenutno samo na ad zbog moje operacije ,svaki dan mu kuvam caj ,popije oko 80ml caja,da li je to malo,mnogo...kupila sam blender i nece da napravi kasu ,da li ja to ne znam da koristim ocajna sam Da Sanchy zbog zuba, ali i zato sto se pravljenjem sokova vlakna iz svezeg voca gube. Ja nemam pojma gde mi je stapni mixer... Za sve koristim Kenwood food processor. Evo vec 6god ga imam i sve secka, melje... Krompir sam ja maloj gnjecila onim za pire, samo malim. Sinu obican krompir necu davati barem dok jede odvojeno od nas. Slatki krompir da.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.11.2012 20:40:39
|
|
|
|
Torbica
|
Jupi, danas normalan broj podoja! Znaci - slucajno! E, ja sam voce pretezno sveze davala, zbog vitamina. Sanchy, stapni mikser, kao sto zene kazu je u pocetku spas, ima u Metrou pristupacnih, sad nedavno je na akciji bilo, oko 1200 din.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.