Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 19:05:51
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Pandina pocela sam sa pirincanim pahuljicama pa hocu da nastavim sa povrcem ali u knjizi pise povrce tri nedelje posle zitarica a voce dve nedelje posle povrca a vi svi uvodite na tri dana,,to mi nije jasno bas Tacno je da se izmedju grupa namirnica pravi veca pauza od par nedelja, (zitarice, pa nakon par nedelja povrce...) ali se namirnice iz iste grupe uvode sa 3 dana razmaka (krompir pa nakon 3 dana mrkva...)
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 19:12:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala svima,prolazi nekako vreme ....a da vas pitam pocela sam sa milupinim pirincanim pahuljicama pa mi je snaja rekla ide nesto ne zna kako se zove pa onda milupa 7 corn...da li neko zna mozda sta je to izmedju pahuljica i 7 corn
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 19:22:24
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
ja ne znam nisam davala Emiliji
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 19:42:50
|
|
|
|
minavb
|
Pirincano kukuruzne.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 20:36:23
|
|
|
|
Sanchy
|
To je u stvari milupin griz,,sad mi snaja procita....hvala,misterija resena....e sad jel postoji gotova kasica samo krompir?nisam kupila blender jos?ili da pocnem sa sargarepom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 21:21:21
|
|
|
|
cockic
|
bolje gnjeci povrce dok nekrene meso,znaci viljuska i izgnjecis i dobije super masu ali kad dodje meso trebce ti blender ovako mozes i bez njeg prvo vreme kad je krompir lepo kuvan bas se lepo napravi smesa.ja sam iskreno za prvo vreme samo viljuskom.ai nemoze u bledner pola krompira i pola sargarepe nema dovoljno koliciski da ga ispasira.ja sam imala stapni mikser mozda sa njim moze kazem ja sam viljusku koristila
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.11.2012 22:30:31
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Ja sam u pocetku gnjecila viljuskom ali nikada mi se ne naprava lepa masa a i mala mi nije htela jeste tako,onda sam kupila stapni mikser i nije bilo problema sa pravljenjem uvek dodam malo te vodice gde se povrce kuvalo ili malo mleka (u mom slucaju izmuzem se) i bude fino a i ona uziva kada rucka. Sto se tice kasica nisam videla da ima samo krompir,znam da ima samo mrkva...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.11.2012 22:49:25
|
|
|
|
Sanchy
|
Pocecemo sa krompirom sutra prekosutra recite mi da li je dovoljno pola krompirica i koliko mogu da ocekujem da ce pojesti prvi put,predpostavljam da cu morati da mu u istom obroku dodam i mleka jos malo ...i ajde da pitam i ovde jer mi u Razgovori mama niko ne odgovara,ima li ko od vas onaj baby bullet sto se reklamira preko top shopa brine me jacina 200w mislim da je malo,,,??
< Poruku je uredio Sanchy -- 22.11.2012 22:50:48 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 10:03:42
|
|
|
|
Torbica
|
Sanchy, dok god beba ne pojede pun obrok (u tom uzrastu jedna flasica od 125 ml, bar je tako za bebu od punih 6 meseci, ja sam tad kretala oba puta) dajes mu mleko do punog obroka. Pravilo je da prvi put pojede dve kasicice nove hrane, sutradan pola teglice a treci dan celu. E sad u praksi to ne mora tako da izgleda i najcesce i ne izgleda tako. Ja sam ovako, tu prvu namirnicu kad uvedem do pune doze, sledecu novu tj te dve kasicice dodam u vec prethodno uvedenu hranu. Npr, jede krompir punu dozu i sad u to dodam dve kasicice sargarepe. Jer jednom kad dostigne pun obrok, mleko mu vise ne dajes za taj obrok/podoj. Uvek prvo hrana pa mleko. Ispocetka bebac treba da nauci da guta. Gledaj da bude retko i nemoj da mislis da nesto nije u redu sto jezikom izbacuje, zato sto oni dok sisaju tj piju mleko, jezik ide napred, pa tako pokusavaju i sa hranom u pocetku! Srecno!
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 12:14:18
|
|
|
|
milicicak
|
Sanchy, mi imamo taj baby bullet, odlican je i veoma praktican, toplo ga preporucujem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 12:46:27
|
|
|
|
jovana13
|
Kad ste vi pocele da dajete sokice bebama i kad kasice? Bruka i sramota od mene s obzirom da mi je drugo dete al ne mogu da se setim tacno, vracam film al dzabe..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 13:59:05
|
|
|
|
Sanchy
|
Uh sto je bre sve to tako komplikovano,ja sam mislila da mu dam posebno krompir pa za tri dana posebno sargarepu pa tek onda da to sjedinnim pa onda bundevu...a mogu li bundevu da ispecem pa izblendiram ili treba da se kuva
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:01:19
|
|
|
|
Olga75
|
mozes da ispeces ali nemoj da seceris
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:11:20
|
|
|
|
Sanchy
|
Znam to za secer i so nikako,znaci moze pecena ok
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:15:33
|
|
|
|
Olga75
|
vidi , na stranu sve ako si konsultovala pedijatra sa uvodjenjem i no je rekao ok , ako je jeo nesto cvrsto ,sta ja znam i tako deci se daje i pecena bundeva ja sma pocela sa kuvanom sargarepom , pa jabukom , pa krompireom , onda po savetu sa brokolijem i tikvicom i onda smo stigli do bundeve i nju sam pekla kad sam je davala , skinula sma onaj gornji sloj i izblendala sma je sa jabukom eto to je moje iskustvo mislim ja sma to tako dala a to vidi sta ces i kako ces mislim , uvodjenje namirnica bebama smatram vrlo ozbiljno i sve sto kazem temeljim na svom iskustvu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:21:52
|
|
|
|
cockic
|
jovana imas samo jedan tiker ne vidim koliko ti imaju deca a ovaj sto imas pokazuje samo da ste napunili godinu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:29:23
|
|
|
|
milicicak
|
Sanchy, nama je pedijatar (zena kojoj bezgranicno verujem) rekla da se ta pravila o uvodjenju namirnica menjaju iz godine u godinu... ona na osnovu svog iskustva preporucuje da se pocne sa jabukom ( kuvanom ili pecenom) zbog pektina, pa posle toga kako ti odgovara: sargarepa, pirinac, kukuruz, krompir, tikvice..... sve po malo pa povecavas polako. Ja sam izbacila mleko posle obroka kada je prvi put odbila da sisa posle kasice...Moje neko pravilo je da kad T dajem nesto novo uvek prvo dam jednu kasicicu samo te namernice a posle toga joj dajem ono sto je vec navikla da jede, sutradan povecam kolicinu a treci dan joj od toga pravim kompletan obrok.Bundeva je odlicna i pecena i kuvana i moze prilicno rano da se da... Inace, ja sam i bananu kuvala i pekla jer od sirove povraca a ovako proguta par kasicica. Dakle, polako i strpljivo i videces vremenom sta joj prija
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:38:15
|
|
|
|
Sanchy
|
Meni je nasa pedijatrica rekla nekad je bilo tako sad je ovako pa vi radite kako mislite da treba on moze da pocne sa cvrstom hranom a vi polako krenite i to je to ...ali dobro kad bolje razmislim stvarno se sve promenilo i svi drugacije uvode hranu ja imam neku knjigu i tamo pise prvo zitarice pa posle tri nedelje povrce pa tek dve nedelje posle povrca voce,Prim.Dr.Maja Skender Vodic kroz bebino zdravlje ali necu cekati te tri nedelje vec cu mu uvesti povrce od sutra pa cu sacekati nedelju dana recimo do voca ...mozda sto je voce slatko pa da ne bi posle odbijao bljutavije stvari tj.povrce zato ide na kraju,ne znam ali eto stalno imam neka pitanja i nedoumice ne bih negde da pogresim u sustini otkud znam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:45:20
|
|
|
|
cockic
|
ja sam oba puta krenula sa vocem dva tri dana jabuka,pa kruska,bananu sam isto odmah uvela neko kaze kasnije.sve je stvar izbora neces pogresiti kako god da uradis sanchy e sad breskve ,kajsije to ces morati kupovno a ako si zaledila mozda mozes i to ja nisam nikad ledila to voce. i meni deca sve jedu moj predlog je da se brokoli kad se uvede vise daje na pocetku dok vole te bljutave kasice jer meni lena sad slabije hoce brokoli.a sin bas skoro nikako na prevaru sa corbom.tackica brokolija da neumirise puno corbu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:47:41
|
|
|
|
jovana13
|
cockic, stari mi je ticker a vec duze vreme kucam sa mob,pa ne mogu da promenim. Cerka u februaru puni 3g, a sincic u nedelju 3mes. Cula sam se sa sestrom ona je sa 3mes uvela bekcu pirincanu kasicu, a ovaj moj jede na 1,5-2h ad mleko, imam osecaj da mu nije dovoljno da ne moze da ga zasiti. Jedino nocu ne trazi ne budi se ali preko dana non stop jede.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 14:51:27
|
|
|
|
Sanchy
|
Da, vidis mogla bih mozda pre bundeve brokoli,jel ima kupovna kasica samo brokoli?Svakako cu prvo to sve bljutavo pa tek onda voce
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:05:03
|
|
|
|
Olga75
|
ima hipp brokoli ali mislim da je sa pirincem idi u neki hipermarket pa pregledaj kazice , ima svasta i bruka proizvodjaca ali mislim da je za pocetak najbolje i najlakse napraviti domacu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:26:27
|
|
|
|
Sanchy
|
Dobro,on jede pirincane pahuljice pa ako je ta kasica brokoli i pirinac to je ok?Pa meni je lakse da kupim mozda je zdravije sam napraviti ali i to je diskutabilno i neka druga tema,,,tako da cu nesto praviti nesto kupovati ,kad dodjemo do mesa svakako cu sama praviti jer nemam poverenja kakvo su meso samleli u tu kasicu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:37:44
|
|
|
|
cockic
|
lena opet imala turu 39 oko 13h popila eferalgan malo dremnula sad seta po sobi.nadam se da ce joj brzo provi ovaj virys.ja cy definitivno pisati sa y slovo u jer mi riknjava to dygnme na tastatyri bodem ko kreten legnem na tastatyry ovako mi je lakse sta da se radi. malo pre lena poletela sa kreveta prvi pyt za deset meseci inace nije nista malo ogrebala kod oka onako rozikasto a to je pala jer je htela da poleti za paketom pelena koje je palo na parket sva sreca malo je i paket pelena amortizovao pad.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.11.2012 16:39:21
|
|
|
|
lesica
|
Cockic,malo si omašila temu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.