|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
17.11.2012 7:19:42   
cockic
sanchy ja sam sa oboje ranije pocela sinu sam pirincane pahuljice uvela sa 4 meseca,a leni mozda malo kasnije ali sa cetri i po jer je ona vec sa 5 jela povrce i voce i nisam uvodila tako na dve nedelje nego na dva dana novu namirnicu kasnije sam i to prestala znaci danas jede krusku pa je jela dva -tri dana pa nesto drugo.a rucak ja sam na meso presla sa nekih pet i po meseci user posted image moja deca su lepo reagovala.sem sto je cera bila na kombinacija dohrana sika i nije volela one pahuljice a sin ih je obozavao ali on je samo sisao.tako da je ona pahuljice malo jela vise ih je jela sa vocem nego mlekom user posted image npr.izrendam sad vec svezu krusku tad je bila i barena i stavim joj ili pirincane ili 7-korn.to nam je bio dorucak kad je bila manja a ujutru mleko i dalje pijemo tad samo i hoce uvece brljavi .

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1226
17.11.2012 8:45:41   
pandina
Sanchy, moj Vule je dobio petodnevni zatvor od pirincanih pahuljica i ja sam mu davala sljivu misleci da ce mu ona pomoci, a posle tri dana i bundevu koja je odmah odradila posao. Ja nisam tako planirala, ali tako je ispalo. Koliko znam povrce se uvodi pre voca jer je voce ukusnije, pa da beba ne odbije povrce posle voca, ali eto, kod nas to nije bio slucaj. Moje misljenje je i da ne treba preterivati sa sprovodjenjem "pravila i propisa", nego i u tome biti umeren.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1227
17.11.2012 9:06:20   
Olga75
ne vidim zasto bi se cekalo tri nedelje nakon uvodjenja namirnice do uvodjenja sledece user posted image
das pahuljice , nakon tri dana vidis da li ima alergijske reakcije ako nema moze sledeca namirnica a kad se menja mleko obrokom lepo dete jede koliko hoce , prvih dana je to samo par kasicica , nakon toga se naravno da mleko pa onda koja kasicica vise i to moze da potraje i dve - tri nedelje
jedno je uvodjenje novih namirnica a drugo je menjanje podoja - mleka cvrstim obrokom

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1228
17.11.2012 11:42:52   
pandina
Juce sam uvela brokoli. Dala sam mu Hippovu malu teglicu i slasno je to pojeo, bas sam se obradovala jer ga ja mogu jesti samo u corbi kada je pomesan sa ostalim povrcem. E sad, jutros mm kupio brokoli na pijaci i to bas puuuuuno. Da li mogu da zamrznem za bebu?
I vaznije pitanje, kako da mu spremim. Znam da mu treba samo da prokljuca, ali koliko i sa cim da mu dam? Uveli smo od povrca jos i krompir, sargarepu, karfiol, bundevu. Koristimo i Milupine pahuljice, trenutno imam pirinac/kukuruz.
Mozda da skuvam obican beli pirinac koji mi jedemo i to da ispasiram sa brokolijem? Kako ste vi davale?

Koliko sam ispisala, trebalo je da otvorim temu Brokoli user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1229
17.11.2012 11:59:22   
cockic
ja brokili sam davala na pocetku iz teglica jer je bilo leto pa je bio sparuskan a onda sam uzela zaledjen a sad sama ga zaledim.

a pravila sam ga sa malo krompira na pocetku,ili pirincano brasno moze i sa njim.

a sad samo brokoli,zumance i pavlaka jedino tako hoce nekad ubacim i praziluk izdinstan.ali za pocetak je ovo iznad sto sam napisala user posted image

mi bas danas jedemo brokoli,zumance i pavlakicu user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1230
17.11.2012 12:01:02   
Olga75
mozes da ga zamrzavas , stavis u kljucalu vodu i kad ponovo prokljuca vadis , stavljas pod hladnu vodu i u zamrzivac
a ja sam spremala brokoli sa svim i svacim i volela ga je jaaako ( sad se gadi na njegaali to je vec za drugu temu )
npr . kuvala sam piletinu , svinjetinu ( onako kockicu ) pa kad to omeksa , ubacila persun , sargarepu , celer , pastrnak , tikvicu , blitvu , brokoli , karfiol , krompir , vec nesto od toga , pustila da se kuva dok se meso ne skuva povadila u blender , i sa malo te supice zalila da se dobije glatka kasa i ona je to lepo ruckala
napomena : nikad nisam sve te namirnice stavljala zajedno
obicno je kao taj neki filer bio krompir ( pola kromira ) pa parcence mesa , cvetic - dva brkolija , cetvrtina sargarepe
ili malo kuvanog pirinca , parcence mesa , cvetic - dva bokolija , nekoliko kockica tikvice , malo persuna
i tako
sve kombinacije su bile u igri a decica obicno vole brokoli a posle ga mrze user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1231
17.11.2012 12:28:12   
pandina
Onda cu tako kad uvedemo meso. Sad bih mogla sa krompirom sto cockic kaze.
A koja je fora sa tim pirincanim brasnom? Ja nemam mlin. Je l' kupujete gotovo ili meljete?
Smem li da dam obican beli pirinac oblog zrna skuvan i ispasiran? Ako sam uvela pirincane pahuljice, onda se to ne racuna kao nova namirinica?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1232
17.11.2012 12:54:29   
Olga75
pa nisi citala moj post Pandina user posted image
mislim ja sam cak dala i nekoliko recepata ali ok , daji kako hoces user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1233
17.11.2012 14:05:23   
pandina
Procitala sam, ako mislis na ovaj gornji, razumela sam sta mi kazes, to je ok tako cu i dati (eno, sprema se :)), nego ja sad pitam konkretno za pirinac jer sam videla da voli kombinaciju brokoli-pirinac.
Da li je bolje za bebu pirincano brasno ili pasirani kuvani pirinac ili je svejedno?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1234
17.11.2012 14:44:50   
Sanchy
Olga ok je uvoditi namirnice na tri dana ali valjda pocetno uvodjenje grupe namirnica ide tako zitarice pa posle tri nedelje povrce pa posle dve nedelje od povrca voce,,tako sam procitala u vise knjiga koje se bave ishranom bebe sad zasto je to tako ne znam

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1235
17.11.2012 14:54:20   
Olga75
vidi Sanchy , uvodi i na tri godine grupe namirnica ako hoces
ja sam nekad davnio zavrsila medicinski fakultet i po tim nekim svojim beleskama sam uvodila i svom detetu i bez ikakvih zlih namera sam preporucila i tebi
a ti ih sestro slatka uvodi po knjigama koje citas , tvoja stvar

< Poruku je uredio Olga RR -- 17.11.2012 14:55:03 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1236
17.11.2012 15:01:43   
Maslacak15
Sanchy ja sam se raspitivala i dosla do zakljucka nema bas nekog valjanog razloga za taj savet. Stos je samo u tome da treba poceti sa vise bljutavim stvarima da bi se izbegao rizik da deca posle nece da ih jedu. I zato se odlaze voce. Jabuka ili banana prakticno mogu da se daju odmah, jedino sto jabuka bolje da je prodinstana radi ublazavanja vocne kiseline.
Ali roditelji se plase da ce deca ako pocnu sa slatkim vocem odbiti povrce. Ja se na to nisam osvrtala mi smo sve to paralalelno manje vise naravno uz cekanje dan dva ima li neke negativne reakcije. Od povrca krenuli smo sargarepa bundeva tikvica krompir, voca banana avocado jabuka breskva itd naravno ne sve odjednom istog dana user posted image Ali do nekog sestog meseca to mu je bilo na repertoaru. I nikad nisam imala problem da mi odbija povrce. Sigurno sam nesto preskocila user posted image .

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1237
17.11.2012 15:10:46   
Olga75
moje dete je doduse bilo iskljucivo dojeno u ovom nekom periodu o kome se ovde prica
buuuuu za mene
ali preporuka je jos pre nekih skoro dvadeset godina bila da se cvrsta hrana uvpdi od nekog cetvrtog meseca
ali opet ja nisam neka knjiga a pedijatri nemaju piojma
tako da eto nove dileme

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1238
17.11.2012 15:16:37   
cockic
ma da ja sam deci rano vec sa oko 4 ko sto rekoh ali neko moze na mesec dana da uvodi svako voce i povrce posebno pa ce sve probati do polaska u skoluuser posted image sala ali svako radi svom detetu kako hoce meni da je neko rekao nemoj sa 4 nego 6 nebi poslusala jer slusam sebe i svoje dete primeti se ako je dete vec spremno za cvrstu hranu sa 4 meseca.

pirincano brasno ima u zdravim hranama na kg ko obicno u kesama se prodajeuser posted image i nije skupo mislim traje dugo oko 120din ja mislim da sam skoro videla.mada za lenu nisam ni uzimala za sina jesam znaci nije lose ali moze i obicne one pirincane pahuljice bez mleka da posluze za to ja uzimam beby king i super su imaju i neke sa prebioticima.sa sinom sam milupu jer je jeo one sa mlekom ali lena nije htela te pa sam obicne vise uzimala.a i ove se brze prave ovo brasno se malo kuvka koliko ja znam.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1239
17.11.2012 15:44:23   
pandina
Thanks!
E jos samo jedno pitanje: da li mogu da dam palentu? Onu zelenu Corn. Na njoj ne pise sastav. Pretpostavljam da to znaci da je 100 % kukuruz?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1240
17.11.2012 16:16:49   
Sanchy
Hvala Maslacak,nisam bila sigurna kako cu s obzirom da sam na vise mesta procitala taj sistem uvodjenja pa mi nije bilo jasno zasto tako a vidim da ovde vecina ne radi tako cak su i sarkasticni kao da sam sad ja nesto izmislila,svasta....Prim.dr.Maja Skender str.145. Kako se odojcetu uvodi nemlecna hrana,,uokvireno crnim,,,eto to je samo jedno mesto gde sam naisla na taj sistem uvodjenja kao preporuku...ali ako ti kazes da bas i nema valjanog razloga za to onda ti verujem pa cu poceti sa sargarepicom cim izadjem iz bolnice....pozdrav od mene...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1241
17.11.2012 16:19:22   
pandina

IZVORNA PORUKA: Sanchy
cim izadjem iz bolnice....pozdrav od mene...

Je l' sve u redu? Zasto si u bolnici?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1242
17.11.2012 16:28:50   
Sanchy
Ma ona moja cista na vratu morala sam da se operisem valjda ce me pustiti utorakk,sredu...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1243
17.11.2012 17:21:58   
Maslacak15
Brz oporavak ti zelim Sanchy !!! Taman se lepo ispavaj u bolniciuser posted image Da zaista mislim da nema razloga odlagati kategorije namirnica. Ja sam se samo trudila da bude raznovrsno i da relativno brzo pocne da dobija od svega po malo malo ugljenih hidrata (krompir pirinac), malo mesa (teletina uglavnom) malo povrca malo voca itd. Ja nisam pocela sa cetiri meseca vec malo kasnije, sa cetiri ipo sam pocela malo da eksperimentisem i vidim kako reaguje ali ne bas redovno odmah. Negde sa punih 5 sam mu zemenila jedan obrok. E sad jedino cega sam se pridrzavala manje vise po preporuci "kuvara za bebe"
http://issuu.com/vodic_za_roditelje/docs/kuvar_za_bebe/7

je klasifikacija namirnica tj otkad uvode koje povrcke i vocke ( oni krecu od 6. og meseca ali ok, pomerila sam sve za mesec unapred). Mi smo sad veliki, sa 11 meseci jedemo vec skoro sve od povrca ali mu jos nisam dala da proba pasulj hihihi. I drzim se strogo ogranicenja za secer i so ( do 9 og meseca nisam solila nimalo sad stavim neku mrvu). I naravno zaprzeno, masno, i slicno je jos uvek no go. Mlecne preradjevine tipa jogurta poceli smo od 7 mog meseca. Pogledaj ovaj kuvar, meni se svideouser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1244
17.11.2012 17:41:00   
Nestrpljivaa
mi imamo 5 meseci i jede fino a pocela sam sa 4 meseca da uvodim nemlecnu hranu.Sada jedino ne znam kada da uvedem meso.

Direktna veza do poruke: 1245
17.11.2012 17:41:22   
Sanchy
Hvala,nadam se da cu ubrzo izaci odavde....kuvar ne mogu da otvorim sa telefona pa cu pogledati kad dodjem kuci...thanks

Direktna veza do poruke: 1246
17.11.2012 17:48:38   
cockic
mi nismo kupus jos probali skuvacu ovih dana sladak kupus  user posted image a pasulj jesmo user posted image
a inace sam ja pahuljice sa 4 meseca a posle nekih 2 nedelje voce i povrce pa tek onda meso user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1247
17.11.2012 17:53:09   
Nestrpljivaa
i mi smo pahuljice pa povrce pa voce

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1248
17.11.2012 17:58:50   
pandina
Sanchy, za brz oporavak user posted image

(odgovor članu Nestrpljivaa)
Direktna veza do poruke: 1249
17.11.2012 18:00:14   
Nestrpljivaa
Sancy i od mene brz oporavak

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here