Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.10.2012 12:19:04
|
|
|
|
pandina
|
Posle prve kake, kakimo normalno :) Uveli smo pored pirinca i sljive jos i jabuku. Obozava je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.10.2012 13:00:28
|
|
|
|
tijana86
|
Meni je Boka danas napunio 5 meseci , sta da pocnem da mu dajem da rucka? Sokice pije ! Sta dalje ??
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.10.2012 1:02:47
|
|
|
|
Sanchy
|
Mi smo napunili cetiri meseca ali svi me nesto savetuju da sa cvrstom hranom pocnem sto kasnije ...Pandina kada si ti pocela i sta prvo...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.10.2012 19:32:15
|
|
|
|
pandina
|
Ja sam pocela sa puna cetiri i nisam se pokajala. Prvo sam mu dala Milupine pirincane pahuljice. Pocela sam sa cetvrtinom porcije ujutru, cetvrtina uvece. Posle sam povecala na pola. Posle tri dana dala sam mu i jabuku, posle tri sljivu itd. On je imao zatvor kao reakciju na cvrstu hranu, ali posle pet dana bez kake, kakio je redovno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.10.2012 22:16:10
|
|
|
|
Sanchy
|
Meni su rekli ako dete ima predispoziciju za ekcem da sa cvrstom hranom pocnem sto kasnije,tako da cu preskociti cetvrti mesec,,,videcemo u petom..znaci milupine pirincane pahuljice,,,ok..i interesuje me jos posto vidim da neke hipove kasice imaju gluten a neke ne,da li vodite racuna o tome i kada detetu sme da se da ta sa glutenom??
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.10.2012 22:47:13
|
|
|
|
pandina
|
Dojenje i cvrsta hrana I Vukan ima predispozicije za ekcem, ali sam ja ipak pocela i sve je u redu. Sve ove namernice koje su predvidjenje za 4+ imaju nizak stepen alergena, a kasice koje sam ja koristila su sve bez glutena. Inace, nisam nista promenila u dojenju, idalje na 4 sata, a ova nekolicina cvrste hrane izmedju nekih obroka i to po malo.
< Poruku je uredio pandina -- 18.10.2012 22:49:12 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 0:06:47
|
|
|
|
Sanchy
|
Interesantan clanak...svakako sam mislila da pocnem oko petog meseca...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 0:08:26
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: tijana86 Meni je Boka danas napunio 5 meseci , sta da pocnem da mu dajem da rucka? Sokice pije ! Sta dalje ?? pirincane pahuljice
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 12:08:55
|
|
|
|
pandina
|
Mene izludese vise ovi nocni podoji. Idalje se budi dva puta da bi sisao. Nisam spavala duze od 4 sati u cugu bezmalo pet meseci. Probala sam jednom kao eksperiment pred spavanje da mu dam NAN mleko, sve je popio i opet mi se dva puta budio. Znaci nije do mog mleka. Stvarno mi je to postalo neizdrzljivo. Sta li bih mu mogla dati od cvrste hrane pred spavanje da bi duze spavao? Znam da ima Novalac za dugotrajnu sitost, ali bas mi se to i ne kupuje ako postoji neko drugo resenje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 23:33:44
|
|
|
|
Nova mamica
|
Drage mame,moja beba ima tri meseca i par dana,hranim je iskljucivo Bebelacom1. U savetovalistu su mi rekli da pomalo ubacujem rizine pahuljice i ja sam ih uzela,ali imam pitanje za iskusnije...Naime,na njima pise da se mesaju sa mlecnom formulom pa me to zbunjuje. Ta mlecna formula je Bebelac1 ili nesto drugo ??? Unapred hvala !
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 23:46:58
|
|
|
|
tanjicak79
|
Da, možeš da koristiš bebelac ili bilo koje drugo adaptirano mleko. A imaš i rižine pahuljice koje su odmah izmešane sa adaptiranim mlekom, pa se prave sa vodom (milupa).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 23:52:45
|
|
|
|
tanjicak79
|
IZVORNA PORUKA: pandina Mene izludese vise ovi nocni podoji. Idalje se budi dva puta da bi sisao. Nisam spavala duze od 4 sati u cugu bezmalo pet meseci. Probala sam jednom kao eksperiment pred spavanje da mu dam NAN mleko, sve je popio i opet mi se dva puta budio. Znaci nije do mog mleka. Stvarno mi je to postalo neizdrzljivo. Sta li bih mu mogla dati od cvrste hrane pred spavanje da bi duze spavao? Znam da ima Novalac za dugotrajnu sitost, ali bas mi se to i ne kupuje ako postoji neko drugo resenje. Pandina, vi već možete krenutni sa pirinčanom mlečnom kašicom koja se daje popodne. A pred spavanjac opet da siki, pa ćeš videti da li će upaliti. A možda jednostavno mnogo voli da ručka, pa će tako još neko vreme. Moja devojčica se odavno samo jednom noću budi
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 23:55:52
|
|
|
|
Sanchy
|
Pandina i moj se budi dva puta nocu, ja ga onda obavezno i presvucem,,zao mi da bude u prljavoj peleni tako da ja ti spavam jos manje dok sve to obavim a trebalo bi uskoro da izbace bar taj jedan nocni obrok koliko sam ja citala.......... ..i ja cu poceti sa milupa pirincanim pahuljicama treba jos da vidim koja flasica mi treba za to,ide i posebna cucla sa nekim znakom mercedesa kao otvorom posto je to gusto pa da bebac moze da klopa ,,,ja sam mislila da se to daje kasicicom ali me snaja razuveri ,,zaboravih da je pitam ciju flasicu koristi za to
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.10.2012 23:57:40
|
|
|
|
tanjicak79
|
Izvini, Pandina, sad sam tek pročitala par postova unazad i vidim da ste već krenuli sa kašicama. Onda je moj savet suvišan i očigledno pogrešan u vašem slučaju. Onda samo srećno u izbacivanju bar jednog noćnog podoja!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.10.2012 0:03:43
|
|
|
|
tanjicak79
|
Sanchy, kad budeš krenula sa pirinčanom kašicom, probaj odmah da hraniš bebu kašikom. Ne uspe uvek iz prve, ali se vredi potruditi. A što se tiče ekcema, nije problem rano uvođenje čvrste hrane, već izbor namirnica i da se sporijim tempom uvode različite vrste namirnica, kao i da se što kasnije uvedu u ishranu one namirnice koje mogu izazvati alergije. Imam iskustva, jer je Vuk imao dečji ekcem koji se vremenom povukao.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.10.2012 10:58:30
|
|
|
|
pandina
|
Tanjicak, hvala u svakom slucaju. nadala sam se da kad predjemo na cvrstu hranu da ce spavati duze, ali nista. Tako zavidim mamama cije bebe spavaju celu noc. Sanchy, ja sam odavno prestala nocu da ga presvlacim, vec dugo nocu ne kaki, a i ove BabyLove pelene su odlicne (znam da ih i ti koristis). Ujutru ga operem obavezno, tako mi je mnogo lakse. Kad bih ga jos i presvlacila nocu, taman bih se onesvestila. Inace, ja sam mu Milupine pahuljice od prvog dana davala na kasicicu. Uzela sam onih 5 BabyLove u pakovanju. Prvi put se nije snasao, ali vec sledeceg puta bila mu je cak i portikla cista. Njemu se bas dopadaju. Ako neko ima neki predlog sta da dam ovom mom halapljivom pandici da jede da bi duze spavao nocu, nek me spasi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.10.2012 21:08:31
|
|
|
|
Nova mamica
|
Hvala !
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.10.2012 0:14:50
|
|
|
|
Sanchy
|
Pandina ni moj bebac ne kaki nocu,ali opet mu menjam pelenu ,ne znam valjda sam navikla tako,i danju mu nekad menjam i na dva sata ..kad smo vec kod toga ne znam da li ima tema ,na koliko vi menjate pelene ...i zar nije lakse dati te pirincane pahuljice na flasicu sa tim vecin otvorom nego na kasicicu?I jos nesto kada se pocne sa tim pahuljicama koliko dnevno davati ,,,o o nista ne znam
< Poruku je uredio Sanchy -- 21.10.2012 0:16:58 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.10.2012 8:42:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Pandina ni moj bebac ne kaki nocu,ali opet mu menjam pelenu ,ne znam valjda sam navikla tako,i danju mu nekad menjam i na dva sata ..kad smo vec kod toga ne znam da li ima tema ,na koliko vi menjate pelene ...i zar nije lakse dati te pirincane pahuljice na flasicu sa tim vecin otvorom nego na kasicicu?I jos nesto kada se pocne sa tim pahuljicama koliko dnevno davati ,,,o o nista ne znam Mnogo je lakše davati pahuljice na flašicu ali nije zdravije. Istraživanja su dokazala da su deca koja dobijaju čvrstu hranu na flašicu sklona gojaznosti i mnogim problemima u ishrani u kasnijim uzrastima... Dete može mnoooogoo više da pojede na flašicu nego na kašičicu pa se lakše prejede, redovno prejedanje vodi do širenja želodca što dalje povećava apetit preko količine koja je zapravo potrebna organizmu i tako se ulazi u začarani krug. Počinje se od nekoliko kašičica da se dete navikava pa se posle da mleko da se zasiti i svaki dan se povećava količina pahuljica a smanjuje količina mleka dok se ne dođe do punog obroka koji količinski zavisi od deteta i njegovih potreba koje mama treba iz prakse da proceni... Mi smo u startu uvodili dva, jedan prepodne i jedan u rano popodne pa smo jedan pretvorili u doručak i ostavili kao pahuljice a u drugi dodavali prvo povrće oa kako se količina i broj uvedenih povrćki povećavao izbacivali pahuljice, da bi tu na kraju dodali i meso, to je naravno bio ručak. Ako beba ne spava lepo noću onda drugi obrok (onaj gde ostaju samo pahuljice) ne treba da bude doručak nego večera da dete bude sito i duže spava noću.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.10.2012 14:08:50
|
|
|
|
cockic
|
ja sam sinu davala pirincane kasice od 4 meseca na flasicu do nekih 6- 7 meseci koliko se secam i nije gojazan uopste za sad smo slang
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.10.2012 8:32:44
|
|
|
|
pandina
|
Gae, hvala za ovo! Ja obicno dam pahuljice uvece oko 18h, a pred spavanje oko 20:30 h mleko. On se probudi oko 2h, pa u 5h, pa u 7h. Sinoc sam probala da mu kasnije dam pahuljice oko 19h i onda mi je slabo sisao kasnije. Izgleda da ga je ovo prethodno zasitilo. Probudio se nocu u slicno vreme.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.10.2012 10:01:35
|
|
|
|
tijana86
|
Hocu danas Boki da dam prvu kasicu od jabuke i sragarepe ,koliko grama da mu dam ??
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.10.2012 10:09:11
|
|
|
|
pandina
|
Ja sam za to da se uvodi jedna po jedna namirnica, a ne dve odjednom. Zavisi koliko bude hteo, ja sam prvi put dala oko 50-60 g, bio je spreman i vise da pojede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.10.2012 10:14:07
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Tijana, moras da pocnes sa jednom namirnicom. Nikad se ne daju dve ako dete nije probalo. I svaka namirnica se daje tri dana. Ako dete nije imalo alergijsku reakciju nastavljas sa drugom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.10.2012 10:16:14
|
|
|
|
tijana86
|
ok
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.