Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.10.2012 23:21:50
|
|
|
|
anchy83
|
Andrija baš nije ješna beba, pa smo sa tačno četiri meseca probali malo da ga podgojimo sa milupinim žitaricama od riže. Nikako mu se ne svidjaju, jeo ih je 5 dana, i to zadnji dan jedva četvrtinu obroka. Od njih je dobio zatvor (kakio je tek šesti dan i to ćevapčiće) pa smo prekinuli da ih dajemo. Posle smo mu dali kašicu od jabukice, hippovu, pojede samo par kašičica. Malo je bolje jeo kašicu od jabuke koju sam ja spremila (oko 50g). Probali smo još i šargarepu, isto nam se ne sviđa. . Sledeći je krompir. Uvek posle neke druge klope traži da sisa, verovatno još nije spreman. . Imate li neki savet kako da nahranim dete? Nema GER, krvna slika i urin ok, on srećan, plače samo kad vidi kašiku, a vaga kaže sa 4 meseca 4800g (rodjen sa 2650, izašao sa 2380). Cmok za sve
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.10.2012 0:14:59
|
|
|
|
Sanchy
|
Mislim da se samo navikao da siki to je sve..a jesi li probala da izvuces mleko da vidis koliko on to pojede mleka u stvari?Meni licno zamalo da prestane mleko jer je mali jako slabo sisao i ako je po pola sata visio na siki ,,kad sam izvukla mleko slogirala sam se nije bilo ni 30 ml..takodje je slabije napredovao prvi mesec upravo zbog toga.,,u drugom i trecem je lepo napredovao ali ja uglavnom stalno izvlacim mleko jer je i dalje lenj da sisa ..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.10.2012 1:26:50
|
|
|
|
anchy83
|
Probala sam ranije, u nekoliko navrata pre oko mesec dana. Izvučem oko 150ml iz obe i on popije 90-120ml Gledam da uvek ima 6-7 obroka dnevno. Za obrok pojede jednu dojku i započne drugu, ne isprazni je do kraja. Nekad ni neće drugu. A povremeno mu posle podoja ponudim i adaptirano za svaki slučaj, neće. Valjda je do genetike, i mm i ja smo sitni, ja sam ostala trudna sa 43kg. Mamin sin, ljubi ka majka! Inače je jako živahan, i slabo spava tokom dana (noću spava celu noć), dr kaže da već sad potroši sve kalorije. Šta će tek da nam radi za koji mesec?!?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.10.2012 1:34:20
|
|
|
|
Sanchy
|
Tako i moj jede sto se mleka tice a cvrstu hranu jos nismo uveli..e ali posto ja stalno izvlacim mleko pa mu dajem na flasicu,osim nocu,vidim da je povecao kolicinu popeli smo se i do 180 ml po obroku od skoro pa mozda i tvoj decak spontano poveca kolicinu ...sto se cvrste hrane tice nemam bas nikakav savet jer mi je jos nismo uveli..,
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 24.10.2012 1:49:10
|
|
|
|
anchy83
|
Iz tvojih usta... Ja sam se sve nadala da će biti bolje kad doguramo do kašica kad ono!?! Bravo za vas!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.10.2012 13:54:01
|
|
|
|
Mery78
|
Mamike, cime sve hranite vase bebe, moja puni 5 meseci za dva dana :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.11.2012 1:35:54
|
|
|
|
Sanchy
|
Odlucila sam da uskoro pocnemo sa cvrstom hranom,i to milupinim pirincanim pahuljicama e sad prvo me interesuje gde da kupim cuclu za flasicu Aventovu sa dva proreza koja lice na mercedesov znak umesto onih rupica,zna li neko??? moja snaja je kupila u Budvi a ovde me po apotekama gledaju belo svi odreda ,ne znam zasto to ne mogu da nadjem u Beogradu ...hranicemo se na kasicicu kuci ali ova cucla mi treba kada negde idemo..i jos nesto na kutiji pise priprema 200ml mleka i sest do sedam kasika pahuljica,predpostavljam supenih???I posto je to previse da li da prepolovim dozu pa da mu dam 100 ml pahuljica a ostatak mleko do punog obroka ili jos manje 50 ml mleka i 2 kasike pahuljica pa ostatak mleko do punog obroka i koliko puta dnevno da mu tako dam ?Pomozite nemam pojma sta bi..i kako bi..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.11.2012 15:16:51
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Idi na njihov sajt pa pogledaj.... a pahuljice bi trebalo da bude zamena za neki obrok,naravno neverujem da ce prvi dan sve pojesti ali par kasicica hoce sigurno DA supena ravna ali ja ih dodam odokativno do zeljene gustine,a spremi otpilike 50ml prvi pa 100ml drugi dok ne bude pojela ceo obrok,otprilike par dana,nemoj da se brines ako ogladni ti mu dodaj mleka , koliko beba treba da pojede ja racunam ovako kao sto su mi pricali pedijatri a i neke mame. beba od 6 meseci 3 supene kasike,7 meseci 3,5 supene,8 meseci 4 supene i tako dalje racunas sama.... sve preko toga je super ako hoce ali ovo je bebi dovoljno za naredna 3h.... mi se i dalje po tome obrocavamo i super nam je ako pojede vise super,eto Valjda sam ti sve odgovorila..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.11.2012 15:20:25
|
|
|
|
Anoniman
|
M je od pocetka jela sve, tj. celu kolicinu, nama je dr rekao da je 20 - 25 kasicica (malih) pun obrok. a i ja kao i sesilija ne merim, nego odokativno mesam. tu cuclu nikad nisam koristila, ali mozda da pogledas u aksi ili letoshopu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.11.2012 18:04:26
|
|
|
|
Sanchy
|
Devojke hvala na odgovorima ,znaci mogla bih mu uvesti te pahuljice kao jedan obrok pa pocnem sa 50 ml mleka i dve kasike tih pahuljica recimo pa ostatak mleko do punog obroka ..i da li je mozda najbolje taj obrok dati uvece pred spavanje
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.11.2012 18:41:21
|
|
|
|
Olga75
|
obicno se nove namirnice uvode ujutru , to su preporuke odavno , kad sam jos ja slusala pedijatriju ali ja se ne usavrsavam daje se ujutru par kasicica , to se radi tri dana i onda se daje ceo obrok ukolik se ne javi nezeljena reakcija , koliko dete pojede i tako svaku novu namirnicu i zamenjuje se obrok po obrok ali nova hrana uvek ujutru
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.11.2012 20:16:05
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Odlucila sam da uskoro pocnemo sa cvrstom hranom,i to milupinim pirincanim pahuljicama e sad prvo me interesuje gde da kupim cuclu za flasicu Aventovu sa dva proreza koja lice na mercedesov znak umesto onih rupica,zna li neko??? moja snaja je kupila u Budvi a ovde me po apotekama gledaju belo svi odreda ,ne znam zasto to ne mogu da nadjem u Beogradu ...hranicemo se na kasicicu kuci ali ova cucla mi treba kada negde idemo..i jos nesto na kutiji pise priprema 200ml mleka i sest do sedam kasika pahuljica,predpostavljam supenih???I posto je to previse da li da prepolovim dozu pa da mu dam 100 ml pahuljica a ostatak mleko do punog obroka ili jos manje 50 ml mleka i 2 kasike pahuljica pa ostatak mleko do punog obroka i koliko puta dnevno da mu tako dam ?Pomozite nemam pojma sta bi..i kako bi.. cucla koju trazis se zove varijabilna, mislim da sam videla u Aksi ili Encimenciju, jos cu ti to javiti na temi o cuclama i flasicama... potpuno je normalno da beba u startu jede jaako malo 1-2 kasike cvrste hrane, to je za nju nova struktura, do sada je beba znala samo za tecno, za mleko, tek uci da zvace i povezuje zvakanje sa gutanjem... ja sam radila tako da sam dala dokle hoce, Ogi je obicno poceo da odmahuje glavom, gura mi ruku ili jednostavno kenjka, i onda sam ostalo dala dohranu.. tako je bilo od 4 do 6 meseca, kad smo konacno mogli da kazemo da imamo jedan cvrst obrok... ja sam jednostavno sipala pahuljice (ja sam koristila one koje vec imaju u sebi AD, da nebi jos morala da razmisljam koliko merica mleka treba na punu kolicinu) pa sam onda dolivala vode do zeljene gustine... nisam radil apo uputstvu sa kutije, napravila sam gustinu pahuljica za koju sam videla da mu lakse "ide" i to je to....
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.11.2012 0:09:19
|
|
|
|
pandina
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy ..i jos nesto na kutiji pise priprema 200ml mleka i sest do sedam kasika pahuljica,predpostavljam supenih???I posto je to previse da li da prepolovim dozu pa da mu dam 100 ml pahuljica a ostatak mleko do punog obroka ili jos manje 50 ml mleka i 2 kasike pahuljica pa ostatak mleko do punog obroka i koliko puta dnevno da mu tako dam ?Pomozite nemam pojma sta bi..i kako bi.. Ja sam prvi put rastvorila u 30-35 ml vode jednu punu (sa ravnom mi je bilo retko) supenu kasiku pahuljica(oko 45-50 g). I posle toga je sisao dok se ne zasiti. Tako par dana. Posle na 60-65 ml vode, dve kasike, a sada smo dosli na 100 ml vode i tri kasike pahuljica i posle toga ne sisa. Sa tim je miran dva i po sata. Pun obrok je, kako pise na Milupinoj kutiji, 130 ml vode i 4 supene kasike pahuljica. Ova mera je gusta, ne znam kako bi to islo na cuclu sa bilo kakvim otvorom. U tom slucaju bi kasike morale biti ravne, ali ovaj moj jede samo ako nije retko.
< Poruku je uredio pandina -- 4.11.2012 0:10:27 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.11.2012 17:08:42
|
|
|
|
jance
|
ispravka: Aventova cucla sa Y izrezom se ne zove varijabilna i NISAM je nasla ni u jednom online shopu... mozda jedino da nazoves direktno distributere za Avent za Srbiju pa da njih pitas gde moze da se nadje, zovu se MCG Srbija i u NS su....
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.11.2012 20:27:49
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala Jance doslo je do nesporazuma tj.osoba kod koje sam videla tu cuclu je stavila chiccovu cuclu na aventovu flascu pa sam ja pogresno zakljucila da je u pitanju aventova cucla mislim da avent ni nema tako nesto vec samo chicco....mala slisti celu flasicu za minut dva sa tom cuclom,neko je pitao kako je moguce da klopa na cuclu ,to je prorez unakrst fakticki tako da je moguce...ja cu bebu hraniti na kasicicu ali kada idemo negde onda na flasicu jer je zgodnije..,jos jednom sorry
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 4.11.2012 20:50:57
|
|
|
|
jance
|
e da se ne nastavljamo u pogresnoj temi Sanchy KLIK
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 5.11.2012 14:39:45
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Zdravo devojke mi uveliko ruckamo svasta od povrca:krompir,sargarepu,karfiol,tikvice,brokoli,bundevu probala sam i pirinac da joj dam sa povrcem i to joj se svidja.A od voca:jabuku,bananu nekada dodam malo plazmice ili pirincane pahuljice. Sto se tice vode to nece da pije,cim je proba namrsti se pa sa tim imamo muku.Ja joj cedim sokice (jabuka,sargarepa) i lepo pije.Imamo 5 meseci pa me zanima sta jos mogu da joj dam.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 5.11.2012 22:36:40
|
|
|
|
Sanchy
|
Svaka cast,,mi jos nismo poceli nista..po savetu pedijatra zbog alergija ,ima predispoziciju pa kod takve dece sto kasnije treba poceti...inace on se davi i sa mlekom sta ce biti kad krenem sa cvrstom hranom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 5.11.2012 22:39:40
|
|
|
|
pandina
|
NEstrpljiva, kupujes li gotove kasice od povrca ili sama pravis?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 6.11.2012 15:13:40
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Probala sam i kupovne i svidja joj se ali joj dajem samo kada smo van kuce,a kuci joj pravim i bas voli da jede.Nece svaki put ali ipak pojede.Malo duze nam je trebalo da se naviknemo na slanu (mada jos uvek nije se skroz navikla) a slatke bez problema jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.11.2012 14:33:16
|
|
|
|
Sanchy
|
Vidim citajuci postove ovde da retko ko pravi razmak tri nedelje od zitarica povrce pa dve nedelje od uvodjenja povrca voce....nije mi jasno sto tako pise poo knjigama a svi prave razmak samo od tri dana?Sad ne znamn sta da radim da li da cekam ili ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.11.2012 14:58:35
|
|
|
|
pandina
|
Sanchy, samo napred! Samo pravi razmak od bar tri dana izmedju svake nove namirnice. Kreni sa jabukom, krompirom, sargarepom, tikvicom, kruskom itd.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.11.2012 20:32:27
|
|
|
|
Sanchy
|
Pandina pocela sam sa pirincanim pahuljicama pa hocu da nastavim sa povrcem ali u knjizi pise povrce tri nedelje posle zitarica a voce dve nedelje posle povrca a vi svi uvodite na tri dana,,to mi nije jasno bas
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.11.2012 20:44:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Sanchy ja sam skoro 4 nedelje nakon uvodjenja zitarica pocela da uvodim povrce (svaku namirnicu na tri dana) pa jedno dve nedelje nakon uvodjenja povrca pocela da uvodim voce (isto na tri dana). Znaci tri dana dajem npr.tikvicu pa onda tri dana krompir pa onda dva dana te dve namirnice zajedno,i tako ukrug.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.11.2012 0:23:31
|
|
|
|
Sanchy
|
E pa da,tako pise i ovde gde sam citala kako sta uvoditi ali ovde kad sam listala vidim da mahom zene ne postoju taj razmak izmedju pocetnog uvodjenja povrca i voca posle je ok na tri dana,,pa mi to nije bilo jasno....znaci ja sam mu uvela pirincane pahuljice pre nedelju dana a za jos dve nedelje uvescu mu sargarepu pa krompir posle tri dana pa tikvicu itd....a dve nedelje od sargarepe uvescu jabuku itd....
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.