|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
22.2.2013 12:41:13   
little_one
adulence user posted image ti si ko i ja....volis da se pripremis na vrijeme i da te ne snadje nista a da nisi spremna na to! U pocetku se cini da neces nista znati kako i scim poceti a kad pocnes sve ide ko od sale...brzo i jednostavno! user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1451
22.2.2013 13:16:15   
Torbica
Adulence, velika vecina pedijatara smatra da je 6 meseci pravo vreme ukoliko je beba napredna, ovo se odnosi na dojene bebe. A sa druge strane, digestivni trakt je mnogo zreliji i verovatnoca alergija se smanjuje. Naravno, svako neka radi kako misli da treba, apsolutno nemam problem sa tim. Ja sam sa troje dece tako uradila, svi su mi bili oko 9 kg sa 6 meseci, mali bumbari, i nije bilo potrebe za ranijim uvodjenjem. I nikad nikakvih problema nisam imala, nikakve alergije, nista. Deca zdrava i prava, masala! Imas slikicu u Slike nase decice user posted image . Ti kreni kad smatras da treba, naravno, uvek ima argumenata i za da i za protiv i za ranije i za kasnije. Zato smo tu da razmenimo iskustva i misljenja. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1452
22.2.2013 20:00:50   
Zemunka85
Torbice, a kada se dostigne cela porcija za obrok, sisu posle uopste ne nuditi, ili ipak ponuditi? Ona dosta pojede i ipak bi i sisnula malo :-) . Nekad...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1453
22.2.2013 20:35:17   
adulence
Torbice vec cu se posavetovati sa pedijatrom...i moja I super napreduje evo sa dva ipo meseca 6kg...mislim da je to super inace samo siki...volim da cujem razna misljenja...videla sam slicicu...mombonice...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1454
22.2.2013 21:22:51   
Torbica
Zemunka, kad dostigne pun obrok, taj podoj se ukida. Znaaaam, i meni je to tesko padalo..... ne pitaj. Ali, poenta uvodjenja cvrste hrane je upravo u tome, bebe rastu i treba da jedu.. E sad, ja sam prestala da nudim siku posle voca juce, jer je gospodin pojeo 200 gr..A prethodnih dana kad bi dosisao, bljuckao bi.... I tako juce ne ponudih i suuuper. Inace do juce je dosisavao i posle voca i posle povrca/meso. A danas, tako neka luda satnica ispala, spavao je poprilicno tokom dana i pomerio rucak oko 16 za 18.. Podoj ujutro u 6 i 30, voce u 10, podoj u 14, povrce/meso u 18... i kontala sam, ako dosisa na to, kako ce sisati pre spavanja.. I pojeo je 130 gr i nisam mu dala da dosisa, a grudi prepuneee... Uglavnom, sikio je uredno u 20h, tako da cu se truditi da odrzim ovo - dva nemlecna obroka i tri podoja, za koji dan smo 8 punih meseci. I necu zuriti sa zitaricama, neka ga ovako jedno vreme.. da mi se grudi naviknu na tri podoja. Huh, prepune, prepune... i jako lepo izvuce u ta tri podoja, samo nadolazi vise jer je dosisavao do pre dva dana i voce i povrce. inace sam sa prvo dvoje jako dobro prosla, jedan po jedan podoj je zamenila hrana, i bivalo je ovako samo dan/dva dok grudi skontaju da treba manje, nikad nisam izmlazala...
Tako da, trebalo bi nakon punog obroka, sika da izostane.

Adulence user posted image , i ja svog pedijatra postujem i slusam user posted image . Sreca pa smo na istoj talasnoj duzini. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1455
23.2.2013 22:19:04   
leamalamut
Mi nikako da oformimo pun obrok . Do sad sam joj davala krompir,sargarepu,brokoli,tikvicu,jabuku,bananu,kukuruz... sve ona proba,lizne , malo pojede ali ni jednom vise od 10-ak malih kasicica . I onda pocne da se buni , kao da nece vise... ja joj posle dam siku nekad odmah nekad malo kasnije , zavisi .Od onih pirincanih pahuljica nista nece , ni ovu sto se pravi sa m.mlekom ni sa vodom , ni sam pirinac ni pirinac-kukuruz . Nasla sam jednu kasicu krompir-mrkva-kukuruz i to jede , a pirinac ako uspem da joj podmetnem sa krompirom ili jabukom...Inace i razmak izmedju podoja je nekad 3, nekad 4 a nekad i 2,5 sata....
Posle koliko vremena ste uspele da uspostavite ceo obrok ?

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1456
23.2.2013 22:29:35   
zivka
Dobro vece....0 kasikica pa rekla bi da to nije lose. Sargarepa je slatkasta pa joj se svidja. Nego samo pazi da ne preterate sa sargarepom. Moze da dobije narandzasti ten user posted image Stvarno. Ja sam to sebi uradila a znam da je koleginica isto preterala i dete joj dobilo boju user posted image Nista strasno brzo prodje. A sad bi mogli i Frutolino ...

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 1457
24.2.2013 16:14:44   
Zemunka85
Meni jedno i dalje nije jasno - sada u 6. mesecu kada krenem sa vocem, da li to znaci da cu u istim danu uvoditi i novu vocku i povrcku, ili da joj uvodim npr novu vocku npr 3. dan povrca i obrnuto, ili svaku novu stvar na 6 dana. Tj kada dajem novu vocku, ta tri dana dajem staru povrcku i obrnuto, or ... ?

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1458
24.2.2013 17:59:02   
Torbica
Zemunka, nema nikakve dileme, uvek ali uvek se uvodi jedna nova namirnica na treci dan a za to vreme dajes vec uvedeno voce ili povrce. Nikad dve nove namirnice u isto vreme, jer ako bi se desila reakcija, ne bi znala od cega je, plus sto je to veliki atak na digestivni trakt. Znaci, mozes ti naizmenicno uvoditi voce i povrce, ali uvek jedno od ta dva i za to vreme te novo uvedene namirnice dajes iz drugih grupa vec uvedeno. user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1459
25.2.2013 9:22:55   
Zemunka85
Dada hvala Torbice puno.

Adulence, ja sam krenula sa 5 meseci. Iako sam htela da samo dojim do 6. ucinilo mi se da joj nije dovoljno samo mleko. Iako je super napedovala, postala mi je kenjkava, cesce se budila, kakila tecnije. Da li to ima veze, ili ne ne znam, ali ja sam presekla i dala prvo sargarepicu. Ona je tada krenula da nas cudno gleda :-) dok jedemo, da zine kada vidi kasiku i sl. Eto :-)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1460
4.3.2013 0:09:42   
sanja 92
moram se malo zaliti,moja smizla ima 5,5 mes. i vec par dana bojkotuje hranu,dal su zubi ili sta vec,nemam pojma....?ali ja sta god da joj je nervozna,razdrazljiva... prepisujem zubimauser posted image
povrcem nije bas odusevljena,gadi se i pocne da pljuje ali joj natrpam bundeve ili pirincane pahuljice i tako jede.kad ste pocele sa mlecnim proizvodima?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1461
4.3.2013 0:43:58   
Leax
Ni moj beban nije odusevljen povrcem ali sa vocem je skroz druga prica cak mljacka dok jede vockiceuser posted image On za tren oka pojede celu vocnu kasicu dok povrce bude svuda okolo naokolo ,mada sada se i nebuni toliko kako je bilo u startu . Mi smo od vockica prvo uveli jabuku pa onda kombinaciju jabuka+sargarepa, ...Sto rece Torbica bitno je da bude samo jedna nova namirnica i to bar tri dana da bi se videlo kako beba reaguje na nju. Od pahuljica voli Hipovu mlecnu kasicu "Za laku noc jabuka+zitarice" i Impamilovu mlecnu "kukuruz i bundeva" . Mlecne proizvode smo nedavno krenuli da uvodimo (jogurt, pavlaka ,...) njih dodajem u povrcne kasice da bi bile ukusnije e pa mozda ih zato sada i bolje klopa user posted image Neki pedijatri ne savetuju uvodjenje mlecnih proizvoda pre 8-og meseca dok drugi savetuju da se moze poceti sa uvodjenjem u 6-tom mesecu ,tako da misljenja su podeljena user posted image

'

(odgovor članu sanja 92)
Direktna veza do poruke: 1462
4.3.2013 22:48:41   
sanja 92
ma svaki pediatar ima razlicito misljenje,savetujem se sa nutricionistom a planiram mlecne proizvode da uvede od 6 mes.jel mogu da joj dam(kada uvedem)npr jel mogu samo kiselo mleko da joj dam da jede?

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 1463
4.3.2013 23:10:17   
Leax
Mozes i samo kiselo mleko mada ga neke bebe hoce a neke ne, dok recimo vocni jogurt (nestle ima bas za bebe ) zbog slatko-kiselkastog ukusa obicno vole user posted image

(odgovor članu sanja 92)
Direktna veza do poruke: 1464
4.3.2013 23:28:59   
nina26

IZVORNA PORUKA: Torbica

Adulence, velika vecina pedijatara smatra da je 6 meseci pravo vreme ukoliko je beba napredna, ovo se odnosi na dojene bebe. A sa druge strane, digestivni trakt je mnogo zreliji i verovatnoca alergija se smanjuje.

a ja sam mislila da moj pedijatar preteruje, jer citam ovde da su skoro svi krenuli ranije sa uvodjenjem nemlecnih obroka...user posted image

Moja Z samo siki, i bas mi je dr rekao da ne treba jos da uvodim obroke jer lepo napreduje, i tek od 6 da krenem...meni je malo kasno to, sta znam, volela bih da krene da isprobava nove ukuse, tako da cu krenuti sa punih 5m...user posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1465
10.3.2013 22:19:02   
jovicaa
nama su i pulmolog i pedijatar savetovali samo dojenje do sestog meseca, nadam se da cemo uspeti u tome. i celu prvu godinu zivota majcino mleko treba da bude osnovna hrana, zato sto ono zadovoljava sve bebine potrebe, tako sam ja skontala posle mojih podrobnih istrazivanja.
aleksandru sam pocela da uvodim sa nepuna cetiri meseca, ali on je vec tada bio na dohrani, tako da je druga prica. a mislim da mame koje imaju dovoljno mleka, ne treba da uvode pre sestog meseca..
ali kontam da ne mozete da docekate kad je prva beba, takva sam i ja bilauser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1466
11.3.2013 0:01:14   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: jovicaa

nama su i pulmolog i pedijatar savetovali samo dojenje do sestog meseca, nadam se da cemo uspeti u tome. i celu prvu godinu zivota majcino mleko treba da bude osnovna hrana, zato sto ono zadovoljava sve bebine potrebe, tako sam ja skontala posle mojih podrobnih istrazivanja.
aleksandru sam pocela da uvodim sa nepuna cetiri meseca, ali on je vec tada bio na dohrani, tako da je druga prica. a mislim da mame koje imaju dovoljno mleka, ne treba da uvode pre sestog meseca..
ali kontam da ne mozete da docekate kad je prva beba, takva sam i ja bilauser posted image

user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1467
11.3.2013 0:54:04   
pocahontas
moja gomboca sutra (tj.danas) ima punih sest meseci. u cetvrtak sam joj prvi put dala pirinacne pahuljice i to je bilo bukvalno sa vrha kasikice, cisto da proba, u petak je pojela 3-4 kasikice, a juce mozda 5-6. danas sam joj dala pirinacno kukuruzne i pojela je pola porcije, bas sam se iznenadila.
inace, juce sam joj dala da pije vodu iz flasice (prvi put u zivotu je videla flasicu) i sirota nije znala sta treba da radi, gurala je jezik napolje kao da je cucla sisa i na kraju je grickala cuclu, danas je vec bilo bolje, mislim da je popila nekih 10mililitara.
mislila sam da jos sutra i prekosutra dobije pirinacno kukuruzne pahuljice u 10.30h, a onda da ih pomerimo za 18h pa u cetvrtak da dobije da proba sargarepu.
pedijatar mi je rekao da joj voce od pocetka dajem presno, a da sama odlucim da li cemo uvesti prvo voce ili povrce, odlucila sam da prvo bude povrce.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1468
11.3.2013 8:30:05   
adulence
sto rece jovica kada je prva beba jedva ceamo,ja jedva cekam da moja malena krene da rucka,naravno da sam presrecna sto siki ali jedva cekam i klopicu...

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1469
11.3.2013 8:38:33   
little_one
Mi smo zasad probali mrkvu, krompir, tikvicu, bundevu, karfiol, brokulu i juce sam na trznici nasla pastrnjak pa cemo i to da probamo danas i naredna 3 dana. Od voca klopamo bananu, jabuku i krusku...stim sto sam jabuku i krusku kuvala a jedino bananu gnjecila...sta mi predlazete dalje da dam od povrca....sad kombinujem uvijek dvije povrcke pa mi nekako slab izbor....sta smijem dalje...

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1470
11.3.2013 10:45:07   
Zemunka85
LO, identicno smo dale i od voca i povrca. Da li gulite jabuku, krusku? Ja sam za danas uzela prokelj. A sta dalje? Ne znam... Kelj, blitva, breskva, kruska, sljiva, keleraba, zelen, spanac...i grasak je probala, ali povratila. A bananu svaki dan?

Moj cera je super napredovala dok je samo sikila po kilogramima. Ali ja sam u petom zakljucila da joj nije samo to dovoljno. Pocela je cesce da sisa, da se budi, da je nervozna, stolice tecnije, kada mi je demo a ona nam u krilu, gleda gore u nasa usta i place...i nisam razmisljala dala sam joj pirinac.

I j sam jedva cekala kasikicu, a sada kada nekad kenjka gladna, a ja p.zdim sto se tek kuva, pa dok sameljem, ohladim....kukam za periodom kada je samo sikila :-) .

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1471
11.3.2013 11:04:39   
Torbica
Ja kuvane obroke pripremam neposredno pred hranjenje, ako kuvam to bude gotovo pola sat/sat pre bebinog obroka, ne desava mi se da beba kuka a da nije gotovo. A voce sve dajem sirovo, od starta i to je gotovo za minut.
Meni uopste nije jasno zasto zuriti sa hranom, pa jesce ceo zivot, kad krene. Nisam ni sa jednom bebom zurila i svi sretni... Sike sad i to im je to, kad krene hrana, lagano se podoji izbacuju, i to mi bude zao, treba ispostovati bebin ritam. Ja sam za minimum godinu dana dojenja, ko ima mleka naravno.

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1472
11.3.2013 12:06:37   
little_one
Ja nisam jos nijedan podoj izbacila ali mislim da joj je trebalo pojacati malo....porcije su jako male i sto kaze Torbica bude sve kuvano pola sata barem prije hranjenja....samo ostavim u vodi u kojoj se kuvalo i onda samo stapnim izmiksam na brzinu dok ona ceka....i to je to...

Jabuku i krusku sam pod obavezno gulila pogotovo sto nisam imala svoje...razmisljam da probam i da rendam voce...kazu da je bolje da se jede svjeze voce...a i logicno je...al sam se ja prepala onog osipa od soka od jabuke na pocetku dohrane....sad kuvana jabuka super prosla...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1473
12.3.2013 16:40:06   
nina26
Kupila sam pirincane pahuljice sa ukusom vanile.

Da li je bolje da joj dam ujutru ili uvece taj jedan nemlecan obrok?

Ja i dalje planiram da dojim, to se podrazumeva, samo mi se budi cesto nocu sto kaze Zemnka,pa iz tog razloga uvodim, a i onako za 8 dana puni punih 5 meseci i ulazi u 6-ti tako da smatram da je to ok, a dojicu je dok budem imala mleka user posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1474
12.3.2013 19:10:12   
jovicaa
nece ti spavati bolje ako joj uvedes pahuljice. tako sam se ja zeznula sa aleksom, mada on je bio mladji.
ujutro se uvodi sva nova hrana zbog alergija

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here