Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.4.2012 20:09:06
|
|
|
|
vonavoj
|
BB,opusti se..tako sam se i ja razmisljala,sta kako..mi ruckamo pirincane pahuljice,i to 150ml (one koje se prave sa vodom,jer mleka za to nemam), krompir,sargarepa,tikvica..idemo dalje UM,znaci ni vi ne volite krompir-sargarepa,ni mi tijatija,begaj odavde i radi kako si i sa devojcima..zdrave,prave..nis' im ne fali! ma svuda je razlicito,svako radi kako misli da treba i cao zdravo...ja citkam,ali se opet ne pridrzavam striktno svega!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.4.2012 18:38:11
|
|
|
|
PoisonEve
|
Von a zamrznuto mleko nemas? Ja sam joj opet kupila pahuljice bez mleka i mesam ga sa mojim iz zamrzivaca. Potamani sve Kada mogu da joj uvedem palentu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.4.2012 18:54:11
|
|
|
|
Anoniman
|
UM sa 7 meseci i super suuu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.4.2012 19:05:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Zenetino je li ovo za hipp sljivu, odgovor?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.4.2012 19:33:56
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Kada mogu da joj uvedem palentu? sa tvojim ili AD mlekom mozes cim lepo prihvati pirincane pahuljice...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.4.2012 22:08:22
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj kupila sam knjigu dr Komnenovic..594din,u knjizari! i kako ti se svidja? ja na netu citala po neko poglavlje i cini mi se skroz ok... dodajes li svoje mleko u te kasice sto pravis sa krompirom i ostalim? mene brine da se izmuzem i da napravim kasicu a ona ne prihvati ali onda nema sta da sisa mogu li se nove namernice uvoditi sa ovim vec isprobanim ili se uvode same? kako se prave pirincane pahuljice? koliko mleka tu treba(bas ne volim da se izmuzavam, ne znam, i uvek nesto malo izmuzem) sa koliko kolicinski se krece sa uvodjejem hrane ?(2-3 kasicice ili koliko pojede,pa da siki?) ja se ovo unapred raspitujem, tek 26.4 idemo na kontrolu pa cemo videti sta dr kaze, a za sada su mi ovo nedoumice..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 0:35:06
|
|
|
|
Mariya
|
Za kašicu ti ne treba puno, izmuzeš samo nekoliko kašika mleka, nekih 10-20 ml, tako da će imati šta da siki posle klope. Ja sam neke namirnice davala same, a neke sam mešala sa već uvedenim (mešala sam ono što sam mislila da joj se neće svideti sa onim što voli, npr. karfiol, brokoli su jačeg ukusa i smrdeee, to sam mešala sa krompirom ili šargarepom, oni ublaže ukus) Imaš na kutiji uputstvo, ali u početku, dok ne počne da jede celu dozu ćeš odokativno praviti, nekoliko kašika pahuljica i nekoliko kašika vode/mleka. Baš tako, daš joj 2-3 kašikice pa siku. sledeći dan kašikicu više i tako dok na kraju ne pojede toliko da joj mleko više ne treba(za taj obrok).
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:16:00
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mame kako pasirate hranu? Ja sam pokusala jedan krompir da ubacim u blender ali nisam uspela lepo da ga ispasiram. Ostalo je dosta krupnijih i sitnijih parcica
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:18:26
|
|
|
|
lesica
|
PE,jel imas stapni mikser? Ili na mikseru onaj dodatak kao stapni mikser? To je najbolja varijanta za male kolicine hrane. Ako nemas onda lepo cediljku u ruku a u drugu ruku kasiku i udri,duze traje ali je ucinak isti.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:18:28
|
|
|
|
branki*
|
ne moze 1 krompir,malo je za blender.ili skuvaj vise,pa ti pojedi ili kupi gotovu kasicu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:19:27
|
|
|
|
branki*
|
e,da,a moze i kroz gazu,cini mi se
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:20:47
|
|
|
|
Anoniman
|
UM jeste
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:20:48
|
|
|
|
minavb
|
Štapni mikser je zakon.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:21:06
|
|
|
|
lesica
|
Ma ja sam imala jednu srednju plasticnu cediljku koja mi je bila spas. Narocito kad idemo negde u posetu,pa je ja ponesem. Ili kuci za na brzaka.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:23:15
|
|
|
|
Anoniman
|
PE krompir je grozan kad se izblendira .. ja ti savetujem da ga dobro izgnjecis viljuskom sa malo vode u kojoj se kuvao pa da onda kasikom izgnjavis ili stapni mikser ako imas
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:26:35
|
|
|
|
vonavoj
|
vidim da ste svasta pisale,ali nisam citala.. ja koristim stapni mikser i sve mi lepo izblendira,nema gromuljica! PE,nemam mog mleka,jer nije bilo mesta u zamrzivacu oko NG,a ono prethodno sam bacila,stajalo duze od 3 meseca..ali ja njoj dajem pahuljice koje se prave sa vodom,i obozava ih! a u februaru kada sam radila nisam mogla da ostavljam i u zamrzivac i da jede u krompir stavim 20ml mog mleka,izmuzem se! maslackic,nisam ni uspela da je iscitam,ne stizem,ok je,nema bas puno recepata,ali ima dobrih stvari..vise recepata ima na netu ..u nasoj grupi! ja nisam bas pocela sa 2-3 kasicice,nego koliko je htela da rucka
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:34:13
|
|
|
|
PoisonEve
|
Lesice, kakva je to cediljka?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:36:01
|
|
|
|
lesica
|
Ma najobicnija za caj. Kupis u prvoj plastikari i lepo kroz nju kasikom izgnjrcis-propasiras.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:39:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Moze i tako, i 'nako
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 14:40:49
|
|
|
|
jance
|
ja isto koristim stapni mikser, mada mm ume i samo sa viljuskom datotalno ispasra krompiric i sargarepicu u nedelju iz supe. ja to naravno neznam, meni i posle stapnog miksera ostaju grudvice
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 18.4.2012 15:04:20
|
|
|
|
PoisonEve
|
Hvala drugari
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.4.2012 15:39:55
|
|
|
|
Anoniman
|
probale tikvicu i sargarepu, svidja joj se, u odnosu na krompir i sargarepu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.4.2012 16:32:26
|
|
|
|
vonavoj
|
mi danas ruckale krompir i tikvicu,nije odusevljena,ali ruckala je!ne stavljam vise moje mleko,nego samo pola kasike nemlecnih pahuljica smesa je imala oko 7 supenih kasika,a ostalo je malo vise od 2..to je dosta! ne umem da merim u g,ne bi imala kako,nego kasike..a tako i imam u preporuci patronazne,povrce 4-7 kasika,a voce valjda oko 2-3... ..za nas uzrast!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.4.2012 17:47:15
|
|
|
|
vonavoj
|
UM,stavim jednu sargarepu,trecinu tikvice,i kad ih blendiram mikserom dodam samo pola supene kasike pirincano-kukuruznih nemlecnih pahuljica,cisto da se malo zgusne smesa...ne stavljam vise moje mleko,nego tu vodu u kojoj se sve kuvalo! verujem da je bljaks,ali pojede!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.4.2012 19:21:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj UM,stavim jednu sargarepu,trecinu tikvice,i kad ih blendiram mikserom dodam samo pola supene kasike pirincano-kukuruznih nemlecnih pahuljica,cisto da se malo zgusne smesa...ne stavljam vise moje mleko,nego tu vodu u kojoj se sve kuvalo! verujem da je bljaks,ali pojede! E hvala, probacu sutra da joj to dam, znaci kasiku pahuljica samo dodas u smesu, ne pravis ih po uputstvu?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
LEPO PONASANJEbukimukiKAD VASE DET SLUCAJNO ILI NAMERNO UDARI DRUGO U VASEM PRISUSTVU,STA VI RADITEIZGRDIM GA,KAZNIM I ODMAH UDALJIM (
23%)
PRVO SE LICNO IZVINIM DETETU KOJE JE MOJE DETE UDARILO,OBJASNIM I NATERAM MOJE DETE DA SE IZVINI (
32%)
ZAVISI OD SITUACIJE (
46%)
Ukupan broj glasova: 57Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!