|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
12.3.2013 19:25:53   
nina26
ok. pa probacu pa sta bude

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1476
13.3.2013 20:09:57   
pocahontas
mi danas prvi put probali sargarepu i odmah je smazala celu malu hippovu teglicu, mislim da je to od 120ml, posle toga sam joj ponudila i siku i htela je pa je i sisala.
zanima me da li treba da joj nudim uvek posle klope i da sisa ili postoji gramaza koju kad pojede se smatra da je obrok kompletan?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1477
13.3.2013 20:46:31   
Torbica
Pocahontas, moj decko pojede oko 160-200gr cistog voca i 125-140gr povrce/meso. E sad, za voce mi je bilo jasno da mu je to dosta a povrce sam mu davala da dosisa dosta dugo, medjutim nekad bi bljucnuo ili bi bas malo dosisao. I tad sam skontala da je to to. Bebe su razlicite, ja se secam da je za 6 meseci 120 gr obrok, pa onda sa 7-8 meseci 180 gr, mislim da tako ide. Ali opet, individualno je, eto, mom bebanu je najcesce 125 gr povrce/meso sa 8 meseci pun obrok. Samo posmatraj kad ne bude dosisao, koliko dugo ce biti sit. Moj uglavnom na 3 ipo-4 sata trazi, zato i ima svega 5 obroka, 3 podoja i 2 nemlecna. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1478
13.3.2013 22:15:16   
Sanchy
Tako je bilo i kod nas,dok je slani obrok bio manji po gramazi uvek je pio i mleko posle medjutim sada pojede i do250gr povrca mesa ili zumanca tako da je mleko potpuno izlisno...inace i mi imamo pet obroka i da hocu sest nema gde da nam stane a on i onako dosta klopa tako da mu je to ok..

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1479
14.3.2013 10:54:37   
meyo
mi jos nismo poceli sa kasicama isli smo na neke privatne kontrole i dr me i tamo savjetovao s obzirom da mu je krvna slika odlicna a i dobro napreduje da ne treba zuriti cekam mog pedijatra da vidim sta ce reci ..mada mozda za nedjelju dvije i pocnemo cisto da proba sve lagano

< Poruku je uredio meyo -- 14.3.2013 10:56:34 >

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1480
14.3.2013 23:10:26   
Moiraina
Pozdrav, mame!
Imam pitanje: da li se još nekom dešavalo da beba puno bljucka posle žitarica? Bebac ima 5 meseci, jutros je pojeo oko 60g pirinčano-kukuruznih pahuljica, sam je stao kad više nije hteo, nisam ga dalje forsirala, znači nije se prejeo. Ali je zato do uveče svaki čas bljuckao i to ne baš malo. Drugih reakcija nije imao, a i nije mu prvi put da je to jeo... isto se desilo i pre par dana... Naša dr savetuje žitarice kao početnu hranu, ali imam utisak da mu ne prijaju...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1481
15.3.2013 11:41:00   
Torbica
Ne znam.... nama su zitarice poslednje, tako sam sa svom decom. Nisu mi bljuckali, jedino kad je bilo dosisavanje posle hrane, pa kad dostignu pun obrok a ipak dosisaju, onda bih izbacivala dosisavanje. Inace mi nisu bljuckali hranu. Javice se sigurno neko ko zna, pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 1482
15.3.2013 12:08:01   
pocahontas
i juce i prekjuce je pojela 125gr sargarepe i sisala svaki put posle toga, ali je onda i dosta bljuckala tako da joj danas necu dati da siki posle, naravno ako pojede opet 125gr.

torbice, imam pitanje, totalni off i unapred se izvinjavam, kad uvedes bebi sve obroke, sem jutarnjeg i vecernjeg sisanja, kako regulisete dnevno spavanje, moja se preko dana uspava dok sisa i pojma nemam sta cu raditi kad nam to sisanje zameni kasikica...inace uvece sama zaspi, samo je spustim u krevetac. da li da probam tako i preko dana, kad vidim da joj se spava posle obroka spustim je u krevetic? zanima me kako si ti radila, posto tvoji lepo sami spavaju.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1483
15.3.2013 12:10:15   
Olga75
jel mogu ja da ti odgovorim kako je bilo kod nas ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1484
15.3.2013 12:16:19   
pocahontas
naravno!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1485
15.3.2013 12:20:49   
Olga75
prvo sam izbacila podoj oko 13 ( kad sam klopu od 09 pomerila na oko 13 i nisam dala da dosisa ) jaaaako se ljutila , cupala mi je majicu , zabijala se u grudi , plakala , to je bilo bas tesko user posted image i na kraju je zaspala od besa
kad smo to prelomili izbacivala sam , moram da razmislim kojim redom
al ostali su onaj pre spavanja i nocu
i onda je nocu sako malo se sluzila ( spvala je samnom - koliko je to ok ili nije druga tema ) i na kraju , sa njenih 14 meseci jednostvano jedno vece nisam nudila ona nije trazila
a uspavljivanje je bilo na rukama do nekih godinu dana a posle , legnem sa njom i psssssst na svaki sus pa onda cutim i uspava se
ali oni su onda jako mali ( sad tek to kapiram ) da jednostavno od umora klonu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1486
15.3.2013 12:29:24   
pocahontas
e taj podoj u 13h me i zanima, moja je do sada uvek spavala posle tog podoja, a evo ima par dana (kao da je ukapirala sta joj se sprema), komira se posle sisanja u pola jedanaest (ja sam, po preporuci pedijatra, sargarepu odmah pocela da dajem u 13h). i sad razmisljam sta cu i kako cu kada nam voce zameni taj podoj u pola jedanaest, kako da je sto bezbolnije priviknem da i preko dana sama, ali bez sike, zaspi. inace, zitarice smo u utorak, kada sam joj i dala sargarepu prvi put, pomerili na 18h i njih pojede celu porciju pa joj posle toga ne nudim da siki...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1487
15.3.2013 13:19:28   
Torbica
Pocahontas, nisam imala problem sa dnevnim spavanjem jer bez obzira da li siki ili jede, po istom principu zaspi kao i uvece. Vidi, mi sikimo oko 6 i 30, onda ga spustim u krevtic, sit se sa sobom isprica i zaspi oko 7. Ustane oko 8 i 30, 9. Onda u 10 pojede oko 180-200gr cistog voca. U 11 ga stavljam na prvo spavanje, evo jos spava... Sad kad ustane negde oko 14 dobija da siki. Onda ide drugo dnevno spavanje oko 15 i 30,16. Kad ustane dobije povrce sa mesom, to je oko 17h. I najzad siki oko 19 i 30. Vidis, nijedno spavanje nije povezano sa sikom, ima jako lep raspored i jela i spavanja, negde oko 16 sati spava za 24h a ima 8 meseci. Cak i uvece posle sike, budnog ga stavim u krevetac i zaspi sam za nekih 15-20min. Kad n=budemo uveli zitrarice, samo pomerim taj popodnevni obrok kao rucak i taj obrok u 17 budu zitarice. Al necu jos, zao mi je da izbacim jos jedan podoj...user posted image I da, ovo sto je Olga pisala, nijedno dete mi to nije radilo, cupalo majicu, ljutilo se ili vec. Nikad. A sikili solidno, cerka skoro 15 meseci, sin 12, videcemo ovog deliju, ne planiramo bebu pa se nadam da ce barem kao seka. user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1488
15.3.2013 13:49:52   
pocahontas
posle sisanja u 20.30h je budnu spustim u krevetic, odnosno u 99% slucajeva skroz budnu, a desi se da bude osamucena. e sad, izgleda sam preko dana malo pogresila jer sam je ostavljala da spava u bracnom krevetu jer uvek tu sisa. nista, sad cemo ispraviti, stavljacu je i preko dana u krevetac!
fala vam na savetima!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1489
15.3.2013 16:08:56   
nina26
Mame, mozda je glupo pitanje,ali sto moram da izbacujem podoj svaki put kad uvodim novi obrokuser posted image

Ja bih da nastavim i dalje da je dojim, koliko mogu, ali moram da uvodim polako i nemlecnu hranu.

Iskusne mame, molim za pomocuser posted image

poceli smo sa pirncanim pahuljicama, u 18h joj dajem, i jedva pojede 3,4 kasicice....ona stalno siki, i nije uobrocena...

1. povrce, posle koliko dana od uvodjenja zitarica da joj dam, i u koje vreme?

2. da li i povrce uvodim po fazama(svaka 3,4 dana) kao i voce, ili nema veze?

3. kad uvedem povrce, posle koliko dana mogu da pocnem sa vocem>

nemam vremena da procitam sve sta ste pisale,ali sada cu da se vratim par strana unazad,dok mi malecka spavauser posted image

hvalauser posted image

Direktna veza do poruke: 1490
15.3.2013 16:23:52   
Odri Hepbern
Nina ja sam povrce uvela 3 nedelje posle zitarica, pa voce 2 nedelje posle povrca. Neke mame su zitarice dale poslednje, neko je poceo sa vocem, ja sam ovako po preporuci doktorke. I za voce i povrce ti je isti princip - 3dana svaku novu namirnicu dajes. Samo polako, ukapiraces brzo kako i sta. Ja sam na pocetku bila pogubljena, a sada mi je sve lako. I dalje naravno imam neke nedoumice ali nisu ni prineti onima sa pocetka.
Za jaja tj zumance ti je malo drugacije, prve nedelje 2x dajes 1/8, sledece 2x 1/4 pa tako do celog. Ali koliko vidim jos ti je rano za to.
Ja voce dajem ujutru - oko 10h, a povrce sa mesom ili zumancetom oko 16-16i30h.

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 15.3.2013 16:25:12 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1491
15.3.2013 16:49:24   
nina26
Odri, hvala, sad sam procitala sta su pisale i Torbica i Sanchyuser posted image

Da je konfuzno jesteuser posted image

Meni je problem sto ona ustaje kasnije, oko 9,10h, spava sa mnom, i siki uvek po malo, pa ajde recimo da je tada bio prvi obrok, znaci podoj 9,10h.

Koliko puta u te prve tri nedelje, da joj dajem pirincane? I sta vam znaci ovo kad dostigne pun obrokuser posted image znaci kad pojede celu kasicu? Jel tako? Ooo Gospode, skroz sam tupava, sisanje je zakonuser posted image

Prvi dan sam joj dala pirincane oko 11h ujutru, sledeci dan u 18h, i danas cu tako..sve ostalo je dojenje. Jel to ok,jednom dnevno ili da joj dodam jos jedan obrok pirncani?

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1492
15.3.2013 20:21:42   
Sanchy
Ne moras Nina,ostavi pirincane uvece kako joj i sada dajes a pun obrok ti znaci ako pojede 50gr pahuljica a inace joj je obrok 150gr onda tih 100 treba da bude mleko a kad dostignes da svih 150gr budu pahuljice onda je to pun obrok i u tom obroku ne treba ti mlekouser posted image ...vidim da ima nepunih pet mesci tako da sledce tri nedelje sisa i jedan obrok pirincane i to ti ja sva mudrost za to vreme..user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1493
15.3.2013 21:01:45   
little_one
Nina, ja jos uvijek nisam izbacila nijedan podoj, i poslije svakog obroka je dosisavam i tako cu do njenih punih 6 mjeseci. A onda planiram da joj polako izbacim jedan podoj mjesecno pa cemo da vidimo kako ce ici.

Narode, da vas pitam nesto...da li je neko davao proso? Nasla sam u dm-u proso bez mlijeka (naravno i bez glutena) pa sam mislila da probam...moze od 4tog mjeseca....e sad da li ono isto stvrdnjava kaku kao i pirinac....ja te nemlecne zitarice ne mogu nigdje da nadjem....jedino ima baby hipp rice i taj proso sto sam nasla....sve ostale imaju u sebi ad mlijeko. Kod nas postoji osnovana sumnja da imamo alergiju na proteine kravljeg mlijeka pa koristimo samo allernovu u tim kasicama...ako neko zna da imaju jos neke nemlijecne kasice neka mi javi...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1494
15.3.2013 21:07:29   
milicicak
imas humanine pirinac i jabuka bez mleka, imas i hippove pirinac-kukuruz bez mleka. Teze se nalaze, ja sam ih kupovala u dm-u

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1495
15.3.2013 21:10:45   
milicicak
Mada, uvek mozes da joj skuvas kacamak ili pirinac. Moj potomak te pirincano/kukiruzne kasice nije hteo da pogleda :)

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1496
15.3.2013 21:18:33   
little_one
ja gdje god udjem cesljam i trazim i citam sastav...al te vidis nisam nasla...sve imaju mlijeko u sebi...valjda su dosta popularne....kod nas samo taj hipp pirinac i evo ovo proso....sad ne znam da li je iko koristio to proso....ja ga kupila al nismo ga jos otvorili i probali...kukuruzne nisam nijedne nasla...pa se mislim da mozda probam sa obicnom palentom al ko mi garantuje da nije pomijesana sa nekim drugim brasnom...ma meni je jos sve konfuzno....

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1497
15.3.2013 21:41:13   
nina26

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ne moras Nina,ostavi pirincane uvece kako joj i sada dajes a pun obrok ti znaci ako pojede 50gr pahuljica a inace joj je obrok 150gr onda tih 100 treba da bude mleko a kad dostignes da svih 150gr budu pahuljice onda je to pun obrok i u tom obroku ne treba ti mlekouser posted image ...vidim da ima nepunih pet mesci tako da sledce tri nedelje sisa i jedan obrok pirincane i to ti ja sva mudrost za to vreme..user posted image

sobzirom da ne znam koliko pojede tacno po obroku, ja cu joj nuditi da sisa posle obroka sve dok ne vidim da je cinijica praznauser posted image a kako muljavo nesto jede, to ce vidim potrajati..

onda vas maltretiram za jedno tri nedelje opetuser posted image

LO, i ja tako planiramuser posted image bas ti je zeznuto to sa alergijomuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1498
15.3.2013 21:54:57   
Sanchy
LO imas Nestle kukuruz i riza ,i samo Riza bez mleka,mi smo ih koristili i ja mu pravila sa Novalacom,,sad koristimo isto Nestle 8 zitarica,8zitarica i keks i 8 zitarica i kakao pa kako koji dan....generalno vise voli Nestle nego Milupu

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1499
15.3.2013 21:58:36   
jovicaa
a da li je izbacivanje podoja obavezno kada se krene sa nemlecnom ishranomuser posted image
ja bih da i dalje nastavim da dojim na zahtev kada krenemo sa kasicama... planiram da krenemo tek tamo sa punih sest meseci ako bude dobro napredovao.. i to onako neobavezno bez forsiranja
ja preporucujem milupine zitarice, one kao skroz prirodne, nemaju nikakve dodatke ukuse i te gluposti, te su najbolje i definitivno najzdravije.
a mozes i sama da skuvas proso izblendiras i das joj, to ti je najbolja varijanta.
ja sam cak isla do te mere da sam kupovala raznorazne zitarice aleksu i mlela ih u mlinu za kafu pa onda kuvala u vodi kao griz, super zdravouser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 15.3.2013 22:00:57 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here