|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
17.3.2013 20:59:18   
Figaro88

IZVORNA PORUKA: jovicaa

IZVORNA PORUKA: nina26

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Mozes i od pocetka da kuvas pirinac i da pravis kasicu ako ti se vise svidja da nema nikakvih dodataka i da je sto manje preradjeno.Ja sam kasnije dodavala pirinac i u kasice od povrca,a i u mesne......

jel se skuva onako obicno u vodi, ili u mleku, pa to posle izblendam?

a te zitarice sirove, ja to retko imam gde da kupim ovde...user posted image

kupis pirinac skuvas u vodi, procedis, pa izblendiras, mozes recimo da dodas malo svog ili adaptiranog mleka u to ako zelis

Nina izvini,nisam videla post,retko ulazim na ove teme.Bas kao sto je Jovica rekla,skuvas u vodi a posle mozes da dodas adaptirano ili tvoje mleko......

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1526
18.3.2013 20:37:57   
nina26
i to je kao bolje od ovih kupovnih?? ove kupovne su i obogacene vitaminima..al' ajde probacemo i touser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1527
22.3.2013 16:22:36   
nina26
danas smo probali krompir, pravila je malo grimase, ali je poruckala dosta za prvi putuser posted image

ja sam dodala malo mog mleka, a da li umesto toga smem malo maslinovog ulja da dodam ili je jos uvek rano?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1528
22.3.2013 16:26:37   
jovicaa
nina ja mislim da nisam tako rano dodavala... ali kontam da mozes, sto da ne.. ili sacekaj da napuno sest meseci, pa onda

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1529
22.3.2013 16:28:52   
branki*
ja sam isto kasnije nesto pocela sa masnocom.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1530
22.3.2013 16:31:00   
jovicaa
kad malo razmislim, sad sam ti gledala ticker, mislim da je ipak rano sa pet meseci za ulje... mozda tamo sa sest, sedam, otprilike kada se i meso uvodi

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1531
22.3.2013 17:05:45   
nina26
ok,tako mi je i napisao dr, al'rekoh opet ajde da pitam i ovdeuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1532
22.3.2013 21:33:52   
pocahontas
mi jedemo pirinacne i pirinacno-kukuruzne pahuljice (probali smo milupu, hipp i baby king i sve nam se svidjaju), a od povrca sargarepu, krompir i tikvicu.
e sad ne znam da li da uvedem jos neku povrcku ili da se bacim na voce...? oba podoja smo zamenili u potpunosti, tako da sad 4 puta sisa i dva puta jede na kasikicu user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1533
22.3.2013 22:00:55   
little_one
Gdje joj ubacis taj 4ti podoj? Mi nismo jos nijedan zamijenili podoj ali ruckamo sve bolje user posted image imamo 5 podoja dnevno s tim da dosisavamo rucak i rizu.

mi doruckujemo u 7 pa u 10 joj ponudim voce (kasicicu dvije cisto da proba) i sikimo, pa u 1 rucak (povrce i sikimo) pa negdje oko 5 (posto nam se rucak i sikenje zavrsi oko 2) riza i sika i oko pola 8 -8 pred spavanje sika.

A od povrca mozes jos uvesti karfiol i brokuli, mi ih klopamo u kombinaciji sa sargarepom, i krompirom ili njih same kombinujemo. A mozes uvesti i blitvu. Spinat sam cula da treba oprezno zbog ne znam ti ja cega pa je blitva ok za zamjenu...al to provjeri jos. Ja bih ti savjetovala da uvedes prvo povrca dovoljno da mozes kad uvedes voce da dodas meso jer se meso valjda uvodi tek kad se povrce skroz uvede i prihvati.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1534
22.3.2013 22:21:22   
pocahontas
e ondak cu tako, jos povrca pa onda voce, hvalaaauser posted image

sikimo izmedju pola osam i devet (zavisi kad se probudi, sve cesce se budi oko osam), onda opet siki oko 10.30-11h, oko 13-13.30h jede povrce, siki oko 15.30-16h, u 18h jede pahuljice i siki pre spavanja u 20.30h.

LO jel ti dodajes svoje mleko u povrcne kasice ili ih pravis sa vodom u kojoj su se povrcke kuvale? i da li dodajes pahuljice u povrce?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1535
22.3.2013 22:34:03   
little_one
u pocetku kad sam tek uvodila dodavala sam svoje mlijeko...a onda sam pomalo izbacivala i super jede bez mlijeka...i jos sam primjetila da ne voli kad joj je rijetko vec kad je gusce a tada i manje bljucka poslije jela. Prestala mi je bljuckati kad dam siku poslije, a u pocetku mi je bljuckala ako dam odmah siku. I voli kad joj se zadesi neki komadic u kasici pa onda pocne da zvace ko velika...:))) bas mi bude slatka tako...razmisljam da sad od 6tog mjeseca pocnem samo da gnjecim povrcke umjesto sto ih pravim kao kasu....

Direktna veza do poruke: 1536
22.3.2013 22:41:45   
jovicaa
jesi joj uvodila svaki drugi dan novu namirnicu?
posto ja kontam ako krenem sa sest punih i budem na tri dana novu uvodila da cu svega osam namirnica uvesto do sedmog meseca. nekako mi to deluje malo naspram onog sto pedijatri predstavljaju da treba beba daj ede sa sedam meseci

Direktna veza do poruke: 1537
22.3.2013 22:45:21   
little_one
3 dana ti je minimum razlike za uvodjenje zbog pracenja na alergiju....mi smo npr uvodili 2 sedmicno a nekad i jednu...zavisi kako kad...stim da nikad nisam uvela nista vikendom vec na vikend pada obicno 3/4 dan probavanja namirnice...stici ces ne brini se...polako...ali ne bih ti savjetovala da ides svaki dan drugu namirnicu...malo ces kasnije uvesti meso i jaje al sve se da stici..user posted image

znaci sad vec ima 8 nedjelja kako jedemo hranicu i dosad jedemo rizu, brokoli, karfiol, mrkvu, krompir, tikvice, bundevu, sljivu, kuvanu jabuku i krusku i probali breskvu al izgleda da joj smeta nesto u svjezem vocu i kupovnim vocnim kasicama a ne znam sta....mada po mojoj dr to nije alergija vec samo osjetljiva koza...al dobro...kuvano voce prolazi tako da nije alergicna na voce....na kraju samo ad mlijeko (a i to dr sumnja)

< Poruku je uredio little_one -- 22.3.2013 22:48:45 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1538
22.3.2013 22:46:15   
pocahontas
mi sm juce imali "situaciju", posto sam ja sve samo ne dobra kuvarica i previse sam se opteretila oko toga kako cu njoj kuvati, da li ce biti dobro, da li cu prekuvati, da li ce ostati presno i tako, i onda je naravno juce uspeo da mi zagori njen rucak jer se pred kraj rucka probudila i ja otisla da je uzmem iz krevetica i dok sam se vratila ode mast u propast, inace sam joj kuvala sargarepu i poslednju tikvicu koju sam imala u kuci, sva sreca imala sam jos jednu povecu sargarepu pa sam je obarila i u to dodala dve kasike milupinih pirinacnih pahuljica (onih sa ad mlekom), posto nisam imala stapni mikser, a ona je vec bila gladna, brzinski sam izgnjecila sargarepu, dodala pahuljice i promesala (sargarepa je sva bila u sitnim parcicima jer nisam imala vremena, kao prethodnih dana da po pola sata samo gnjecim) i ona je to sve smazala. ipak sam sinoc otisla da kupim stapni mikser, ali joj ni danas nisam napravila skroz kasasto nego sam ostavila po koju gromuljicu i opet je lepo pojela, pri tome, ona nema ni jedan zub. tako da mislim da im se moze dati samo gnjecena hrana. imam utisak da je moje dete spremnije za gnjecenu hranu nego ja jer se ja tripujem da ce da se zagrcne...

Direktna veza do poruke: 1539
22.3.2013 22:48:41   
pocahontas
jovice ja sam sve na 3 dana jer smo poceli sa sest meseci, tj. 4 dana pre punih sest i isto sam skontala da ako bude duzi razmak necu joj sve uvesti 100 godina.

Direktna veza do poruke: 1540
22.3.2013 22:50:48   
little_one
poc i ja imam utisak da je ona spremnija na gnjeceno nego ja....jos gore zaboravih dodati bananu, nju nekad klopamo iz ruke...ja operem dobro ruke i dajem joj komadice....znas kako ih fino rucka...pojede skoro citavu bananu user posted image

ida ne odgovorih...ne dodajem pahauljice u povrcke...bojim se da ne dobije zatvor...dosta joj je jedan popodnevni obrok sa rizicom...kupila sam i proso pa cu joj uvesti i to pa da popodne mijenjam, da ne jede stalno rizu...

Inace, pahuljice stvrdnjavaju kakicu, isto tako i sargarepa pa pripazi malo i daj joj taj dan malo vise vodice da se to lakse pokrene. Ne znam kako inace stojite na tom polju, mi smo uredovili stolice na svaki dan otkad klopamo...prije toga na 7 dana.

< Poruku je uredio little_one -- 22.3.2013 22:54:11 >

Direktna veza do poruke: 1541
22.3.2013 22:53:16   
pocahontas
polako, oslobodicemo se, jos smo sveze mame user posted image
dobra ideja to za bananu, probacemo i mi tako kad je uvedemo!

Direktna veza do poruke: 1542
23.3.2013 21:15:09   
pocahontas
iscitavajuci temu negde sam procitala da ne treba davati krompir i pirinac zajedno, pa molim da mi neko odgovori da li to znaci da kada kasa sadrzi u sebi krompir ne snem da u nju dodajem pirinacne pahuljice?

inace, moja gomboca je danas smazala nekih 130-140gr kase od krompira, sargarepe, tikvice i karfiola user posted image

Direktna veza do poruke: 1543
23.3.2013 21:18:06   
lesica
Pocahontas, i krompir i pirinač pre svega u sebi sadrže skrob,i otud nema potrebe za mešanjem. Meni su na smenu služili za dobijanje na gustini kašice, po sistemu ili-ili (ili krompir ili pirinač)

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 1544
23.3.2013 21:21:24   
Torbica
Ja inace pahuljice nisam nikada dodavala u povrce. Ionako kratko jedu samo povrce, ubrzo im se doda meso/zumance. Nama su zitarice uvek bile zaseban obrok. Mozda je neko to spomenuo zbog varenja, pretpostavljam. Javice se valjda. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1545
23.3.2013 21:30:55   
pocahontas
Hvala na odgovorima!
Pitam jer moja bebana bas nesto ne mirisi krompir pa sam mislila da joj napravim pire sa pahuljicama jer koristim one u kojima ima ad mleka pa joj mozda tako bude ukusnije...a mozda bih mogla i da iscedim svoje mleko..
I jos samo jedno pitanje i necu vise smarati, da li gresim sto joj svo to povrce pomesam i dam u istoj kasi? negde sam takodje procitala kako onda ne osete dobro ukus pojedinih povrcki, a ja se opet vodim time da je sigurno ukusnije ako ima vise razlicitog povrca...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1546
23.3.2013 21:52:59   
little_one
Poc oni treba da se zasebno daju kod uvodjenja i tako je ok da se naviknu na ukus...ja inace ne mijesam vise od dvije povrcke i nikad im ne dodajem rizu, vec je riza zaseban obrok...pisala sam ti, rizine pahuljice hoce da stvrdnu kakicu pa ih najvise izbjegavam zbog tog...a to sto ti mijesas vise, pa sta znam, dok god si ih zasebno uvela mislim da nema problema...ja se uvijek sjetim supe u kojoj ima dosta povrca pa ces i to uskoro davati...sto da ne...

Inace, danas sam joj dala maaaaalo na kasicicu mlijecne kasice da vidim da li ce se osuti na ad mlijeko iz nje...nisam joj davala to mlijeko vec 2 mjeseca i nije bilo reakcije...ujutro cu opet pokusati da malo je umusavim...pa da vidimo sta ce da bude...

Danas smo klopali tikvice sa karfiolom i to je prvi put da sam mijesala tu kombinaciju...dodala malo allernove ali miris je bio kao da mirises staru truleks krpu user posted image a ona je to sve smlatila ...citavu manju tikvicu i 5-6 cvjetova karfiola i jos sikila user posted image

Direktna veza do poruke: 1547
23.3.2013 21:57:31   
jovicaa
da i ja sam mesala vise vrsta povrca, nakon sto uvedem.
a sto se tice kombinacije pirinca i krompira, nikad mu to nisam davala, ni ja ih ne jedem u kombinaciji. to ti je prakticno ista namirnica u smislu zadovoljenja potreba organizma, mislim bogate su ugljenim hidratima i onda ne idu zajedno, tako ja kontam. ne jedem ni hleb uz pirinac ili krompir.

< Poruku je uredio jovicaa -- 23.3.2013 21:58:34 >

Direktna veza do poruke: 1548
24.3.2013 4:08:49   
panicarka1
nama je doktorica rekla da pocnemo sa sargarepicom lepo ju je prihvatiouser posted image 11.aprila puni tacno 4 mes.pa cu mu davati proso sa ad mlekom cu mesati, gris sa ad mlekom cu mesati inace sam uzela alnatura koja je bez ikakvih dodataka itd do tada probacemo jos krompiric ,paskanat,tikvicu inace je jako srecan kad jede na kasiku samo se smeska user posted image mamin vellliiki decak

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1549
24.3.2013 7:59:04   
little_one
Da li mislis na psenicni griz? Nemoj da uvodis gluten tako rano! Proso nema glutena, pretpostavljam da mislis na DM-ovu marku alnatura?

(odgovor članu panicarka1)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Za 13 meseci otkriveno sedam beba koje bol...
Spinalna mišićna atrofija je retka, ali teška bolest koja se manifestuje postepenom, progresivnom atrofijom mišića i gub...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here