Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 21:37:48
|
|
|
|
miva
|
Mina ja Miciku jos uvek dojim, ali imam sve manje mleka, pa sam kupila NAN 2 i to joj dam posle sike. Veceras je popila 90 ml, a sinoc 30 ml, pre neko vece nije htela uopste flasicu. Ja joj uvek ponudim a ona eto nekada hoce nekada nece. Mina smem li i ja da pijem hrom i selen? Pitam te to zbog Hipotiroze i hasimota.
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 21:39:31
|
|
|
|
isidora88
|
miva meni je moj endokrinolog preporucio to da pijem imas u apotekama oko 300 din. je
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 21:44:33
|
|
|
|
miva
|
E pa super! Moracu sutra da prosetam do apoteke da kupim. Isidora88 pijes li ti selen i hrom?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 21:47:21
|
|
|
|
isidora88
|
pijem vec duze, bila sam pravila samo kracu pauzu jer je bila nestasica. ja pijem 2 dnevno, uz dorucak i rucak po jednu
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 21:51:16
|
|
|
|
miva
|
I... Kakve su promene? Smanjen apetit? Brzi metabolizam?
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 21:59:04
|
|
|
|
isidora88
|
apetit kako kad, dobra stvar je i kada krenem da brljavim kao prethodnih meseci i jedem kao sumanuta nisam se gojila vise mi se ne trazi jako puno slatkog, pre sam jela po 2 cokolade dnevno,uzas znam uvece nemam zelju da jedem niti osecam glad u toku dana, sve u svemu pozitivno iskustvo, planiram ponovo da pocnem da pijem i tablete zelenog caja, meni su bas pomagale za mrsavljenje uz dijetu naravno, samo jos da se setim da ih kupim
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 22:02:34
|
|
|
|
miva
|
Ok. Hvala ti. Ja sam kao krenula sa redukovanom ishranom ali mi bas tesko ide, pa malo bih da se podstaknem hromom i selenom. Mozda mi to pomogne?!
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 22:13:24
|
|
|
|
isidora88
|
rezultate ces moci da vidis tek kad kompletno promenis ishranu, ja nisam imala nikakve rezultate dok sam kao pazila i tako to, kad sam promenila ishrenu iz korena, znaci bez slatkisa, grickalica,jela uvece tek tada sam pocela da mrsavim, na porodjaju sam imala 94kg, sada imam 61,5 kg a dijetu sam pocela proslo leto, mesec,dva se pridrazavam pa pocnem da brljam i tako u krug, uglavnom kile se hvala bogu ne vracaju nego polako ali sigurno mrsavim pogotovo sada uz mininu pomoc
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 22:28:29
|
|
|
|
Yula
|
Super Isidora. Vidi kako ja radim, ja ne veceravam, ali jedem slatko preko dana, kao i masno, testenine, ma uopste ne pazim. Posle 18h ne jedem nista, eventualno neku vocku ako mi je frka, ali organizam se za par dana navikne na taj rezim ishrane da ti se uopste uvece ne trazi. Jeste mi nezgodno kada su mi tu u svekijevci pa svi zajedno sednu da veceraju, ali imam jak karakter pa odolim iako je i pica na stolu. Kada sam pre neku godinu bila na istoj dijeti bez vecere, tada nisam jela ni slatko, ni slano. Uh, to je vec bilo previse, salce se istopilo brzo, doduse trebala sam samo 3-4kg da skinem, a ja se zanela, kao cackalica sam bila, pa mi to napravilo seboreicni dermatitis jer mi se koza ispostila do besvesti. To ne valja nikako. Sada bi mi odlicno bilo samo da ne jedem slatko i spasce ovo salceta sto mi je ostalo, a to je nekih istih 3-4 kila oko stomaka, kukova i guze. Zato sam odusevljena idejom hroma i selena!
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 22:45:57
|
|
|
|
Yula
|
Za Minu Mina, ja se ne hranim bas nesto zdravo, kako kada. Evo trenutno kada sam sama sa bebom po ceo dan, jedem nesto na brzaka, ne isplati mi se da kuvam samo za sebe, a mm radi do kasno i vecerava oko 19.30h sto je za mene neprihvatljivo, pa uvek jede sam Evo nekog uobicajenog menija: D: neki musli sa polumasnim mlekom. Retko kada pecivo ( kroasani obicni ili sa malo cokolade ). Uvek doruckujem, to mi je ostala navika od trudnoce jos. R: svasta nesto, jedem i kuvano i peceno i przeno, mada za nijansu vise preovladava przeno. Jedem dosta testenina u raznim sosevima, sireve, mlecno. U: oko 16h smazem neki slatkis, to mi bude kao neka uzinica i to je to za ceo dan. Retko kada se set__im da pojedem neku vocku. Uopste ne vodim racuna sta sa cim treba da se jede, jedino sto izbegavam konzerviranu hranu, to skoro da uopste ne jedem, osim vrlo retko pecuraka i maslina. Industrijsku gotovu ili polugotovu hranu isto gledam da izbegavam koliko mogu. Ribu reeetko jedem, osim kada je sveki tu, tada je na stolu barem 1x nedeljno. Sokove retko pijem a kada pijem to je nazalost Coca-Cola, ali to bude jednom u dve nedelje, tada stucem celu flajku za par sati. Hleb skoro da uopste ne jedem ili u vrlo malim kolicinama, a imala sam periode od po nekoliko godina da ga uopste nisam jela. Spanac, boraniju, blitvu i slicno ne jedem uopste. Pijem puno vode.
< Poruku je uredio Yula -- 14.9.2012 22:47:51 >
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 22:52:47
|
|
|
|
isidora88
|
uh yula mina kad vidi bice hehe salim se prva greska ti je previse uh i izostanak vecere, mina ce ti vec pojasniti sve. a kominacija hroma i selena ti nece pomoci ako ne promenis ishranu, kao sto ni vezbanje ne pomaze u zatezanju ako ga samo gledamo na tv-u meni se otvorila teretana preko puta zgrade, nikako da se nakanim da se raspitam pa da krenem, mada me blam jer i muskarci treniraju
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 23:00:18
|
|
|
|
Yula
|
Znam jbg. Kada sam krenula sa dijetom pocela sam bila i sa vezbama, odlicno li islo, ali provalim zumbu i pocnem sama uz muziku da skacem i dobijem uzasnu upalu stopala da sam jedva hodala, ma nisam mogla na desnu nogu da stanem, budala. Morala sam lekove da pijem, jedva me proslo posle mesec dana muka. Od tada sam prestala sa vezbama, ali sam aktivna uz klinca. U trudnoci sam se ugojila kao prase, preko 24kg, ali sve sam skoro skinula, ostalo mi jos malo da mogu da udjem u br.36 koji mi je idealan. Ako ne veceravam kilaza mi je super, ne gojim se, ali ako krenem sa vecerama onda se malo bucim. Nisam ja ni tada debela, ali ja imam takvu facu da mi se odmah obrazi ubuce sto mrzim, pa moram da budem tvigi da bih izgledala u faci kako zelim.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 23:03:01
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam bas gledala neki dan slike posle porodjaja, majko moja kolika mi je glava bila jezivo, ma kao lubenica od 15 kila, samo sto ne puknem, konacno mi je lice normalno i nemam podbradak, tj.malcice ga imam ali sada je super kakva sam bila
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 14.9.2012 23:52:14
|
|
|
|
minavb
|
Yulo, moras puno toga da promenis a o tome malo vise kad budem imala mali vise vremena. U svakom slucaju, ne smes da preskaces veceru i da ne jedes nista posle 18h. Pokusaj da napravis neki raspored od 4 ili 5 obroka, i u njih rasporedi namirnice prema pravilma iz teme o kombinacijama. Ostavi za dorucak zitarie, bilo kao pahuljice (ne musli) ili neki hleb od punog zita, uz mlecni proizvod. Uzniaj voce, a za rucak spremi meso, ribu ili varivo uz salatu. Tu slatku uzinu preskoci, vremenm ces se navici da funkcionises bez nje, a kad postignes zeljenu telesnu masu, u to vreme mozes da jedes finu crnu cokoladu. Veceraj opet neko meso, jaja ili ribu uz salatu i videces koliko ces se bolje osecati.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 15.9.2012 0:00:11
|
|
|
|
Yula
|
Hvala ti puno Mina! Mnogo bih volela da mogu da veceravam, a mislila sam da je bolje ovako Meni uopste nije frka da jedem samo snicle sa salatom ili kuvana jaja, ali bas ce mi znaciti puno vecera. kada bih veceravala verovatno mi se slatko ne bi ni trazilo jer imam utisak da to jedem na nervnoj bazi, kao neka uteha mi to dodje. Moram malo da prostudiram ovo sve sto si ovde na temi pisala, a znam da budem bas disciplinovana ako treba, samo treba da resim. Valjalo bi da povedem racuna o ishrani jer sada cu napuniti 34 i vec krecem u godine kada pocinje brze da se stari i da se organizam ruinira. Eh, mladosti, mah, mah... Nisam samo najbolje razumela ovo za musli? Mislila sam da je on ok? I sta su sad pahuljice, hm
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 15.9.2012 0:06:04
|
|
|
|
minavb
|
Musli, bar onaj koji se moye naci kod nas na tržistu, pored ovsenih, psenicnih i kukuruznih pahuljica, u sebi ima i ekspandrianog pirinca, susenog voca koje obroku povecava energetsku vrednost i dodaje suvisne ugljene hidrate. Kad kažem pahuljice , mislim da one ovsene od kojih se kuva kasa, ili se potapaju u mlecne proizvode. Ako ti je to bljutavo ili ne volis da jedes, i ne moras. Uymes neki fini hlebic od punog yrna, ili umesis nesto fino sama (imamo super recepata na temama, ili cu ti poslati) i od toga pravis sendvicice ili jedes uy mlecne proizvode.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 15.9.2012 0:15:37
|
|
|
|
Yula
|
Da, bas takve muslije sam jela. Ok, izbacicu to samo da pojedem ovo sto mi je ostalo. A ovsene mekinje sam kupila za bebu i njemu ih kuvam uz palentu, a od juce stavljam i sa grizom katkada. Kuvacu ih i sebi, samo smem li na mleku? I jel ok da jedem samo to? Mozda bih mogla jedan dan same, a jedan da stavim cist bio kakao, nekada cimet?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 15.9.2012 0:17:13
|
|
|
|
minavb
|
Moyes slobodno svaki dan da dodaje scimet i kakao, a ne moras da ih kuvas, mozes i da ih potopis 20ak minuta da omeksaju. JA ih jedem sa jogurtom posto mleko ne jedem.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.9.2012 10:24:59
|
|
|
|
minavb
|
Šta ste trebale da me podsetite?
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 17.9.2012 22:07:19
|
|
|
|
Yula
|
Ja sada nemam pojma, preumorna sam, ali cu sutra da odvojim vreme i vidim sta sam trebala da te pitam. Hvala ti puno na trudu, divna si!
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 19.9.2012 12:17:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Jesi videla KLIK
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 19.9.2012 12:33:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Šta ste trebale da me podsetite? tema je šta je to što muči većinu žena i po neke muškarce... Sve apropo Selena. Yula poslaću ti skraćenu verziju cele priče na FB. :) A onda podpitanja postavljaj Mini. :)))
|
|
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 19.9.2012 12:34:42
|
|
|
|
minavb
|
Jesam. Mi volimo senzaciju, naročito Kurir, pa mislim d aje stvar preuveličana. Inače, to što mislim o GMO proizvođačima, isto, ako ne i gore, mislim o doktorima prirodne medicine, pa njihove organizacije i obavesti za mene nemaju nikakav značaj.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 19.9.2012 12:35:33
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: minavb Šta ste trebale da me podsetite? tema je šta je to što muči većinu žena i po neke muškarce... Sve apropo Selena. Yula poslaću ti skraćenu verziju cele priče na FB. :) A onda podpitanja postavljaj Mini. :))) Aaa, insulinska rezistencija.
|
|
RE: Pitajmo Minu (o ishrani) 19.9.2012 12:37:51
|
|
|
|
Anoniman
|
nisam u toku nisam u toku jel to neka zabavna tema Mina ja sam morala da gurnem nos iako nisam direktno ugrozena naslovom , ipak sam ja manji Srbin od ovih sto ih truju
< Poruku je uredio ribizla -- 19.9.2012 12:38:29 >
|
|
|
Anketa
LAPAROSKOPIJAzvezdica009Zatrudnela sam nakon sto su mi laparoskopijom ocistili jajovode, a konstatovana je endometriozaDA (
34%)
NE (
66%)
Ukupan broj glasova: 283Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!