|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
29.8.2012 12:22:27   
nina26
Ovde ima svasta nesto korisno, bravo za temuuser posted image

za ishranu beba cu pitati za jedno 2 meseca, a do tada da pitam nesto za meneuser posted image

pijem tablete gvozdja 3x dnevno, pre sam po 2x, ali i pored toga hemoglobin bio nizak, pa povecali dozu...elem, tada nisam znala da ne bi trebala kafa da se pije pa ni mlecni proizvodi najmanje 2,3h od uzimanja terapije...

I ja sada, ajde sto ne pijem kafu(manje vazno) ali ne uzimam nista od mlecnih proizvoda, jer jednostavno ne znam kada da ih konzumiram, kad gvozdje bar pola sata pre jela uzimam, pa onda dok prodje 2,3 sata meni dodje vreme za drugi/treci obrok itd....

Uzimam dodatno Ca, i on mi je ok....

Jel problem ako ne konzumiram sad mlecne proizvode, i da li bih smela uopste da ih jedem/pijem uz gvozdjeuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 701
31.8.2012 10:38:49   
mtajcica83
Mina, jel smije moj svrco koji ima 23 mjeseca skoro pa pije sibirsku aroniju, bar po kasicicu dvije ujutru..U apoteci mi je rekla zena da se djeci ne preporucuje, a u drugog kad sam istu stvar pitala, rekla je da moze slobodno kasicica, dvije ujutro...Medjutim, imam drugarica koja cerki razblazuje u bozicu,pola s.a pola voda tako da to mala pije kao sok...
Hvala

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 702
31.8.2012 10:59:30   
minavb
Nina, ako se plašiš da će ti unos Ca biti manji ako izbegavaš mleko i mlečne zbog Fe, opusti se. Pridržavaj se preporuka da ga izbegavaš kako je predviđeno u terapiji. Kad su obroci u pitanju, ako u sebi imaju životinjsku namirnicu kao izvor gvožđa, ne smeju imati i mlečni proizvod. Ako ti je obrok pretežno od namirnica biljnog porekla, možeš tu da dodaš neki sir ili šta god već jedeš ili piješ od mlečnih proizvoda. Pokušaj tako da organizuješ obroke da imaš makar jedan obrok sa mlečnim proizvodom, a u ostalima ih ne mora biti.
Jedi ribu, naročito sitnu koja se jede sa koščicama, kupus, koštunjavo voće, susam

Mtajcice, ja nisam od onih koji odobravaju pomoćna lekovita sredstva, pa sam potpuno indiferentna kad je aronija u pitanju. Antioksidans ko svaki drugi. No dobro, to sad nije važno. Ne vidim zašto deca ne bi mogla da je piju u malim dozama. KAo što pije sok od borovnice, tako može da pije i razblaženu aroniju.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 703
31.8.2012 13:54:45   
nina26
Hvala punouser posted image

to za sitnu ribu nisam znala da imaju i one gvozdja..moracu i to da ubacim.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 704
31.8.2012 13:59:52   
minavb
Neeee, sitna riba služi kao izvor kalcijuma i fosfora.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 705
31.8.2012 14:31:00   
mtajcica83
Hvala Mina user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 706
1.9.2012 12:34:43   
Figaro88
Kad sam bila kod kardiologa rekao mi kafa NE,juce mi moja doktorka u koju imam puno puverenje kaze da slobodno pijem,da samo ne preterujem,sad sam zbunjena,koliko kafe je ok-ja pijem dve manje soljice ujutru.Bila sam skroz prestala na par meseci,ali bas mi prija ta jedna ujutru,a ne zelim da stalno razmisljam da li je to dobro ili nije.......

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 707
1.9.2012 12:47:54   
minavb
Nervira sto lekar nesto zabrani ili predlozi, a ne objasni zbog cega. Ja ih obavezno smorim da mi objasne zasto nesto smem ili ne smem, i ako u tome ne vidim logiku, vrlo rado se raspravljam.
Ne kapiram zasto ti je zabranjena kafa. Ako je zbog kofeina, te dve soljice ti nikako nece smetati. Kakve ti probleme sa srcem imas?

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 708
1.9.2012 14:27:46   
nina26

IZVORNA PORUKA: minavb

Neeee, sitna riba služi kao izvor kalcijuma i fosfora.user posted image

user posted image pa zato sam se i iznenadilauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 709
1.9.2012 16:34:28   
Figaro88
Ma rekao mi je kao to ubrzava srcani ritam(ja to nisam primetila).Imam aritmiju(tahikardiju i esistole),hipertenziju,i jedan zalistak koji se ne zatvara dobro ali to jos uvek nije toliko ozbiljno.Ne pijem kolu,cokoladu jedem samo crnu jednu kockicu dnevno,tako da mi nije bas jasan, i ako sam mu ja ovo sve rekla.Ta moja dr kaze da je citala neka poslednja istrazivanja u kojima se kaze da to sve sto su pricali za kafu i nije bas tacno....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 710
1.9.2012 16:39:03   
minavb
Tesko da ce kafa i cokolada biti uzrok poremecaja srcanog rada, no dobro. Aj ti meni posalji na pp telesnu masu, visinu, uzrast, zdr.probleme koji te muce pa da smislimo sta treba da jedes. Naravno, i koju terapiju uzimas.
Slobodno pij te dve kafe.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 711
1.9.2012 16:45:38   
Figaro88
Hvalauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 712
2.9.2012 0:03:25   
Lilla
Mino, help user posted image Prije odmora sam uspjela da skinem par kg tako sto sam vecerala salate, kao sto si predlozila. No, na odmoru sam vratila sve jer sam se prezderavala svega i svacega kao zivotinja. Sada sam cvrsto rjesila da se pozabavim svojom ishranom i da kilazu dovedem u neku (moju) normalu ali citajuci teme ovdje na forumu ostala sam zbunjena. Recimo, citam na Hrono ishrani da se samo bjelanci mogu jesti za veceru, dok na Dijetalnom meniju vidim da vi cure za veceru jedete omlet. To je samo jedan primjer, ima ih vise ali da ne duzim. Moje pitanje je, ako bih odlucila da kombinujem hrono ishranu (recimo da usvojim onaj dio da se crni ili tost hljeb i mlijecni prozivodi jedu samo za dorucak), da izbacim slatko i sokove, a za veceru da jedem salatu i recimo piletinu ili ribu ali da jedem voce za uzinu (jer mi je 3 obroka malo kad ustajem u 6), da li bi to imalo pozitivan ucinak?

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 713
2.9.2012 0:09:04   
minavb
Naravno da bi imalo. Meni se neke stvari u hrono nutriciji ne svidjaju, ali je svakako dobra i efikasna.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 714
2.9.2012 0:33:53   
Lilla
Znaci voce za uzinu je ok? Hvala na odgovoru user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 715
2.9.2012 0:50:30   
Celeste
Mina ne znam da li si pisala, zanima me sta mislis o ishrani po krvnim grupama?
MM je 0 krvna grupa i kad citam sta bi navodno nosioci te grupe trebali da jedu tu se mm uklapa potpuno. Znaci pravi je mesojed. Mene brine sto nista od svezeg voca i povrca ne jede, izuzev ljutih paprika user posted image buduci da on nikako ne planira da menja rezim ishrane, tako se hrani ceo zivot i stvarno je zdrav, mene brinu neke dugorocne posledice. Sta bih mogla da mu uzmem od dodataka ishrani, koje vitamine, s obzirom da ovako jednolicnom ishranom slabo sta unosi?

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 716
3.9.2012 10:59:21   
Adriana83
Kad bih smela bebcima da uvedem susam?Onako u obliku paste sa recimo maslinovim uljem?Koliko bih smela da im stavim u obrok?Kafenu kasicicu,manje ili vise?

(odgovor članu Celeste)
Direktna veza do poruke: 717
3.9.2012 11:22:07   
minavb
Krvna grupa ne uslovljava tip ishrane. Da ne sirim pricu, ali ishrana s eplanira na drugi nacin
Adriana, tvoje mrzice su sklone nutritivnim alergijama, pa ti savetujem da odloziz susam. Ja sam ga uvela vec oko sedmog meseca, ali mi nemamo nutritivnih alergija pa sam mogla d abudem opustena.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 718
3.9.2012 11:37:55   
Adriana83
Hvala Mina,zato sam i pitala. Brine me to sto ne unose nista mlecno(sem mog mleka) pa ne znam na koji nacin da povecam unos kalcijuma.Imas li neki savet?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 719
3.9.2012 13:17:46   
miva
Mina ja sam u situaciji da cu po svemu sudeci morati da prestanem da dojim, zbog terapije antibioticima. Pa sam htela da te pitam jel' rano za kravlje mleko? 

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 720
4.9.2012 1:03:03   
Celeste
Ocekivala sam potpuniji odgovor ali hvala u svakom slucaju!

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 721
12.9.2012 22:42:57   
Yula

IZVORNA PORUKA: isidora88
..................................

meni za slatkise pomaze kombinacija hroma i selena,trenutno ne mogu nigde da ga nadjem i samo jedem,sreca pa se ne gojim,ali dosta mi je stagniranja sa kilazom,jos malo mi fali da smrsam a oduzilo se kao da imam 100 kila viskauser posted image

IZVORNA PORUKA: minavb

Isi, koju kombinaciju hroma i selena koristis? Ja sam danas kupila anafarmovu.

..........

Mina, ova kombinacija hroma i selena me veoma zanima, ako bi bila ljubazna da mi pojasnis cemu to sluzi?

Ja imam probleme sa stitnom zlezdom, ne znam tacno koja mi je dijagnoza, dr se nije preterano udubljivao da mi objasni, ja se nisam preterano zanimala, ali vec godinama pijem lek levotirox i od tada mi je potpuno stabilizovana, ali sam posle porodjaja u jednom trenutku imala neke oscilacije, koje su se posle sredile. Sada je sve ok, ali dok nisam saznala da imam problem sa stitnom zledom, imala sam ozbiljnih problema a nisam im znala uzrok. Kada sam tada, pre 5 godina uradila analize, u laboratoriji nisu mogli da izmere nivo tih nekih hormona, koliko su otisli u nebesa. Ovde je, ako se dobro secam, normala od 0.4-4 toga necega, a ja sam imala preko 90.

Posle porodjaja, pogotovu usled dojenja pocelo je da mi se trazi slatko i evo, i danas, skoro godinu dana od kada sam prestala da dojim, i dalje svaki dan moram da pojedem neki slatkis, dok sam ranije slatko jela jednom u par dana. Primecujem, takodje, da mi se prag slatkog jako peremetio, sada mi odgovaraju slatke stvari koje sam ranije mogla da pojedem smao zalogaj-dva, bile su mi preslatke, a sada su mi taman.

Svakako cu sa dr o tome porazgovarati, ali me zanima da li je moguce da to ima neke veze sa stitnom zlezdom i da li bih i ja mogla da narucim iz Srbije taj hrom i selen i da to koristim. Verovatno to ima i ovde da se kupi, ali bih za pocetak uzela nesto provereno, ionako mi sveki dolazi za nedelju dana, pa bih porucila.

Unapred hvala na odgovoru i trudu da procitas ovaj moj dugacki post.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 722
12.9.2012 22:59:12   
Anoniman
Ako postoji kombinacija (šumećih) tableta koja će da mi malo ubije želju za slatkim, ja to hoću!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 723
12.9.2012 23:00:40   
Anoniman
Meni je hrom (nešumeći) ubio skroz želju za slatkim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 724
12.9.2012 23:04:57   
Anoniman
Gde to kupujem, kako izgleda? Možeš sliku da mi postaviš, ili link? Kako se pije? Koliko mu vremena treba da prodeluje (glupo pitanje, ali sam skroz neupućena)?
Šta još pijete od tih zavrzlama?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Alergija
guppy RR

Imate li alergiju?

Da, na više stvari (23%)

Da, na jednu stvar (11%)

Nemam više (3%)

Ne (63%)

Ukupan broj glasova: 35

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here