|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
19.8.2012 20:53:03   
PoisonEve
Nisam imala pojma da kravlje mleko moze u kasama i sl. Super!
Znam da nikad necu pogresiti kad svratim u ovu temuuser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 676
21.8.2012 12:10:11   
Modessty
ne videh da je neko pitao, al ako jeste izvinjavam se

Probala sam da nadjem na netu neke preporuke za način ishrane onih koji imaju probleme sa štitnom. Sem preporuke da se unosi jod preko soli, ništa drugo pametno nisam mogla da nadjem. Mina da li možda znaš koje bi namernice trebalo da izbegavam a koje da unosim više, s obzirom da imam hipotireozu (smanjeni rad štitne žlezde)?
Lekove svakako ne mogu da izbacim jer je to jedini način da unesem dovoljno tog tiroidnog hormona. Ali možda ipak mogu načinom ishrane da umanjim nepovoljno delovanje žlezde

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 677
21.8.2012 12:36:51   
minavb
NEma nekih specijalnih preporuka, osim tih za unos soli. Takođe, gladovanje je strogo zabranjeno, a i ono često može dovesti do smanjene produkcije hormona štitne žlezde. Potrudi se samo da jedeš manje izvora ugljenih hidrata, da unosiš više proteina, puno vlakana i zdrave masti. Moja mama nema štitnu žlezdu, pije terapiju i držim je na rotaciji ugljenih hidrata. Od aprila do sad je skinula 11kg.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 678
21.8.2012 12:37:41   
Sanjica26 RR
Mina jel moze kombinacija pirinac i sampinjoni?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 679
21.8.2012 12:39:54   
minavb
Daaa, i da bude još lepše, dodaj tome i praziluk.user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 680
21.8.2012 12:41:02   
Modessty
ček da prvo provalim šta su ugljeni hidratzi a šta proteini user posted image
vidim ja da niko o tome ništa ne piše. Hvala!

Nadam se da će me treninzi od septembra malo pokrenuti.

A što imam s vremena na vreme napade za slatkišima!! pa to je strašno!

i samo jedno pitanjce: koja so sadrži više joda - ona morska krupna (mada nisam skoro videla da je negde prodaju) ili ova obična koju svi inače koristimo? Ili je možda to sve isto?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 681
21.8.2012 12:45:23   
minavb
Obe sadrže jod, nisam sigurna u kom procentu tako da je svejedno koju koristiš. Kuhinjska so je naknadno jodirana. Važna napomena, ako se so doda jelu na početku kuvanja, sadržaj joda se smanjuje za oko 50-60%. Solite na kraju!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 682
25.8.2012 14:03:13   
Anoniman
Ima li nesto sto posebno treba izbegavati ako se ima povisen secer. Mami je konstantno 6.8.

Moja rodjaka koja je godinama na insulinu tek je nedavno saznala da je recimo kuvana sargarepa puna secera, da ga ima vis nego sveza, a ne moze se reci da ju je bas zaobilazila. Ima li jos necega sto moze tako da nas iznenadi?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 683
25.8.2012 14:22:50   
isidora88

IZVORNA PORUKA: Modessty

ček da prvo provalim šta su ugljeni hidratzi a šta proteini user posted image
vidim ja da niko o tome ništa ne piše. Hvala!

Nadam se da će me treninzi od septembra malo pokrenuti.

A što imam s vremena na vreme napade za slatkišima!! pa to je strašno!

i samo jedno pitanjce: koja so sadrži više joda - ona morska krupna (mada nisam skoro videla da je negde prodaju) ili ova obična koju svi inače koristimo? Ili je možda to sve isto?

mnogo je bolja krupna morska so,ima vecu koncentraciju joda,meni za slatkise pomaze kombinacija hroma i selena,trenutno ne mogu nigde da ga nadjem i samo jedem,sreca pa se ne gojim,ali dosta mi je stagniranja sa kilazom,jos malo mi fali da smrsam a oduzilo se kao da imam 100 kila viskauser posted image

koliko je zdravo da dete jede supe i orbe,naravno sa mesom i povrcem,meni mateja slabo jede od hrane za odrasle da tako kazemuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 684
25.8.2012 14:32:03   
minavb
Isi, koju kombinaciju hroma i selena koristis? Ja sam danas kupila anafarmovu.
Inace, nisam fan corbi i supica, ali kad dete drugo nece, one su sasvim dobar izbor. Evo upravo sam vanji spemila guuuustu pilecu corbu sa brokolijem. Vazno je da se povrce potopi u hladnu vodu koja se zagreva postepen. Tako vise hranljivih sastojaka dospe u vodu, tj supicu pa dete sve to lepo unese. Ja Najvise volim da mu skuvam corbu od pilecih nozica i sitnezi, puna je gvozdja i kolagena. Ne brini, kvalitetna corbica je dobar obrok.
Misu, kada se biraju namirnice za dijabeticare, vazno je voditi racuna o glikemijskom indeksu. Ovo je zapravo vazno za sve, ali za njih je najvaznije. Poslacu ti na mail kad stignem, malo vise o tome. Recimo crveni krompir ima manji GI od belog, a kuvani i ohladjeni krompir u salati ima jos manji od onog koji je topao.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 685
25.8.2012 14:40:43   
isidora88
i ja sam isto anafarm kupovala ali ovde me svi blego gledaju,kazu toga vise nema na trzistuuser posted image
ja sam bila prosli put kupila 3 kutije pa nisam upucena u skorasnjim snabdevanjem leka,znaci u bg ga ima,da angazujem nekog da mi kupi i posalje

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 686
25.8.2012 14:42:29   
minavb
Hoces da ti uzmem? Malopre sam kupila u apoteci blizu mene. Pre sam koristila Oligogal sa hromom, ali mi se cini da je ovo bolje.

Direktna veza do poruke: 687
25.8.2012 15:48:12   
Anoniman
Mina user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 688
28.8.2012 13:28:24   
miva
Mina jel rano da mojoj Mici uvedem gluten?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 689
28.8.2012 13:35:57   
minavb
Nije. Po novom se gluten uvodi od navršenih 6 meseci.

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 690
28.8.2012 15:05:50   
Adriana83
Moje pitanje je AVOKADO
Koliko cesto i koliko kolicinski smem da dajem po obroku?Ja ga za sad mesam sa vocem,mogu li ga mesati sa mesom?Ako ga stavim u mesnu kasicu da li da dodajem i maslinovo ulje ili ne?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 691
28.8.2012 15:44:34   
isidora88

IZVORNA PORUKA: minavb

Hoces da ti uzmem? Malopre sam kupila u apoteci blizu mene. Pre sam koristila Oligogal sa hromom, ali mi se cini da je ovo bolje.

hvala na ponudi, uspela sam da nadjem u nekoj maloj apoteci,pola grada sam obislauser posted image
koliko ti dnevno pijes i kada? mislim sta naci za vreme obroka,ja popijem kad pojedem pola od sipane kolicine u tanjir sa gutljajem vode.
i koliko dana treba da prodje da pocne da deluje,meni se danas strasno trazi slatko,juce sam pocela da pijem

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 692
28.8.2012 16:42:38   
minavb
Adriana, mislim da bi do 80g avokada bilo sasvim dovoljno za bebicu. Ja sam mesala sa piletinom i jos nekim povrcem, i bas je bila lepa kasa. Onda nema potrebe dodavati ulje.
Ja pijem jednu dnevno za vreme rucka. Ne moras bas na pola obroka, mozes i na kraju, vazno je samo da se unese uz hranu. Za efekat na potrebu za slatkisima ne znam sta da ti kazem. Ja ga pijem i preporucujem kao antianemijski faktor.

Direktna veza do poruke: 693
28.8.2012 18:30:46   
Adriana83
Hvala Mina! Jel ga smem davati svaki dan?Njima se svidja a ja mislim da je on bas dobar za bebce...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 694
28.8.2012 19:38:50   
isidora88
koliko je dobra ideja da veceram 1 dc jogurta ponekad, uglavnom nemam vremena uvece da spremam,meso ne mogu da jedem,salate mi dolaze u obzir samo za rucak uz neko meso.
treba mi neka ideja za instant veceruuser posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 28.8.2012 19:39:45 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 695
28.8.2012 21:51:59   
minavb
Adriana, jeste dobar, ali nemoj bas svaki dan da im dajes. Menjaj izvor masti, par dana avokado, par dana ulje pa onda maslac.
Isi, malo ti je da veceras 100ml jogurta. Po meni bi bilo najbolje da pojedes neku finu salatu sa Ella sirom, ali ako to bas ne mozes, smislicemo nesto drugo. Mene ne mrzi da spremam uvece sebi neku klopu, pa ili zbrljam nku salatu sa malo ribe ili mesa, ili omlet sa sirom. Evo veceras sam pojela grilovano povrce i lososa.

Direktna veza do poruke: 696
28.8.2012 22:29:01   
isidora88
mene glava zaboli koliko sam komplikovana, jako puno hrane ne volim i to mi je ogroman problem,inace bih kilazu dovela u red davnih dana, ali ovako kad imam malo namirnica koje jedem smorim se posle mesec dana pa onda pauziram 3 meseca i tako u kruguser posted image
ela sir mi je ok,samo mi salata nikako ne prija(inace jedem kupus,paradajz,krastavac od salata)uvece,od mesa me boli zeludac uvece pa ga izbegavam,osim za rucak ponekad belo meso ili svinsko od buta,pohovano ne jedem naravno,uglavnom dinstam na mrvici ulja sa lukom i prelijem paradajzom ponekad.
ima li nade za mene?user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 697
28.8.2012 22:42:58   
miva
Mina jel mogu miciki da uvedem 7 corn sa vocem ili to mora bas sa adaptiranim mlekom?

Direktna veza do poruke: 698
29.8.2012 7:57:21   
minavb
Možeš slobodno sa voćem, moj sin je 7 corn samo sa voćem i jeo.user posted image
Isi, kad te ja dohvatim, proširiće ti se asortiman jela i namirnicauser posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 699
29.8.2012 8:38:19   
isidora88
joj mina samo bez patlidzana molim te user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here