nenja22
|
neće živo voće i dalje...ako neke vajde bude od vrtića, pa možda da gleda drugu decu, pa počen da gricka... ali počeo je da gricka živu šargarepu, papriku, zezne se nekad i paradajz isto dohvati i tako eto...ne može se to još jedenjem salate nazvati, ali dobro, napredujemo... pored toga, jede sve od ručkova, mada počeo je da pokazuje znake blagog negodovanja kad je uobičajena neka kašica kakve je pre tamanio. meso iz supe sa povrćem isto iz supe i samo smuljano, recimo...e sad u to dodaj kašiku supe baš, u kojoj preovlađuju babini domaći rezanci, onda super...bez toga, onako...ali, zato "odrasle" ručkove baš voli...kuvani sladak kupus, punjene paprike ili tikvice, bolonjeze, ne zna kad je dosta. a u suštini jede sve, nismo organizovani da je riba recimo jednom nedeljno, pa nam nekad zaređa par puta u nedelji, nekad nema po dve, to bih mogla da korigujem...mada će sad korekcija uslediti svakako, videćemo kakvi su ručkovi u jaslicama i šta ćemo dodavati na to kad dođemo kuci, pošto je njegov raspored i tako malo drugačiji od tog koji tamo imaju (dosta kasnije ruča nego što će mu tamo biti) doručak je u krug popara, kačamak tj. palenta, hleb sa puterom i kuvanom šunkom ili sa medom u slatkoj varijanti, palačinke sa jabukom (jabuke u šlafroku) proja. jogurt uz sve to. užina prepodne je teglica voćna, nema da fali popodnevne užine često nema jer je ručak kasno. ili gricne plazmu, ili malo mladog sira. večera često i dalje 7 corn sa jogurtom ili tome slično nešto. ili ako je manje ručao, povrće od ručka se ponovi. ili testo sa sirom mladim. ili ako skoro nije bilo palente za doručak, tako nešto. pred spavanje oko 200ml mleka i dalje, od skoro kravica, jutarnje mleko više nema, uz doručak uglavnom jogurt, retko mleko, ali na čašu, ne flašica. počeo da se naliva vodom u toku dana. a odbija još jednu stvar sistematično i dalje, sam da drži flašicu. donese kad je žedan, u zavisnosti od stepena trenutne nervoze zapomaže, čika ili samo viče v(b)oooo i pruža flašicu da mu nagneš. mleko pred spavanje isto mora da mu se drži, dok on mrsi kosu, ako sam ja ta koja ga uspavljujem, ili pokušava to isto, ako je mm pored njega (nema baš šta da zamrsi njemu )