|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
1.9.2012 22:51:19   
Yula
I jutros se probudio tacno u 7h.

dorucak: Nestle 5 cerealija + 2 plazme sa 120ml ad mleka;

uzina1: vocni jogurt, domaci, sa breskvom;

rucak: zecetina, karfiol, tikvica, praziluk. Vec nekoliko dana mu seckam rucak, ne gnjecim, jede sam uz malu pomoc.

uzina2: crno grozdje;

vecera: kupovna kasica za laku noc kombinacija nekoliko povrcki u koju je izmrvljena jedna kriskica prepecenog hleba.

240ml mleka.

Poceo je super da zvace hranu, do pre neki dan bi zvakuo dva-tri puta i gutanje.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1726
2.9.2012 15:47:22   
nenja22
hej yulo, evo me, svuda me bilo po malo manje poslednje vreme user posted image mm počeo da radi, meni na poslu nije bilo neta, a kod kuće da sednem za komp, pored lepog vremena i plaže, danju nema šanse, a uveče zakucam prilikom uspavljivanja koste user posted image to je ukrtko bio naš dnevni raspored user posted image

al' da se vrnem na temu (sa posla kuckam, dakako user posted image )

danas
doručak: parče hleba sa puterom i kuvanom šunkom, šolja jogurta
užina: gricnuo je nekih pola plazme na plaži, kad smo stigli kući teglicu frutek kajsija kruška beše valjda
ručak će da bude: kuvana petletina (od petla meso, žena od koje mama uzima piletinu domaću, poslednji put nije imala piliće, al' kaže namnožili joj se petlići, pa jednog njega doneli moji...neko rekao detaljisanje? user posted image ) sa tikvicom, šargaarepom, rižom i malo paradajza na kraju dodato
užina2: parče koha
večera: recimo da će biti 7-corn sa jogurtom

pred spavanje oko 230ml mleka

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1727
2.9.2012 15:59:00   
nenja22
nego, sad mi je sveže, a obično to zaboravim da priupitam, da vidim da li ima takvih isto. ne znam gde bih nego u temu ishrane, mada se tiče izbacivanja restlova iste, je l' te...dakle kakenje. kosta i dalje bar dva, a češće i više puta dnevno. i prilično često mu se dešava da šta je juče jeo, sutradan praktično komadića toga ima u kaki, recimo, upadljivo baš, sinoć je jeo kuvani kukuruz, a jutros sve zrnca kroz kaku. mislim, mene to uglavnom ne alarmira, jer rekoh, to mu je prilično uobičajeno, plus on sasvim očito skroz ok napreduje i sve to lepo oko razvoja, dakle kapiram, dobija dovoljno hranljivih sastojka iz hrane koju pojede. ali eto, zanimaju me sličnsti (ili razlike) po tom pitanju kod vaše dece?

e i da, zaboravih malopre, ovo opet verovatno ja ispranog mozga od strane kume, ali moram da se osvrnem na grickanje kikirikija kad su u pitanju malci sa malo zuba i ne još uvek baš istreniranji po pitanju žvakanja, dakle ubrajam i svog zubatog.
elem, opasnost od aspiriranja baš velika! sve to tako sitno, lagano kad se umnoži, tipa orasi, lešnici, bademi pa i susam i tome slično, jaaako lako kod malih završi u disajnom traktu umesto onom za varenje i onda belaja ni od čega. ja stvarno nisam paničar, ali eto, to mi je nešto što zamišljam baš ružne slike, pa ću svakako izbegavati da dajem još neko vreme.

a jest' da nisam ličo upitana, ali računam da je palačinka od tikvica, nešto slično onoj sa jabukama, dakle u malo gušće testo za palačinke narendana tikvica i prženo na teflonu, ja bar to tako pravim.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1728
2.9.2012 16:30:18   
Anoniman
jutarnje mleko - podoj
dorucak - pirincane cerealije sa bundevom sa 120 ml mleka
uzina - breskve (izmljavila)
rucak - pileca dzigerica, krompir i blitva
posle spavanja jedna kockica crne cokolade
uzina - banana
vecera - neke pahuljice sa mlekom
pred spavanje - podoj

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1729
2.9.2012 16:36:27   
Anoniman
kod nas je trenutno situacija sledeca..
ne znam koliko K pije mleka, jer za dorucak i veceru pojede pahuljice sa 120 ml, najvise 150 ml mleka. ne znam koliko posisa uvece i ujutru..
ali ne prodje puno vremena nakon vecere, da dobije da sisa... i nekada se brzo uspava, ne posisa sve. a ujutru se oko 5 budi po mom misljenju po navici, smatram da nije previse gladna tada, jer sisa par minuta i zaspi.
opet, bilo bi joj malo da ga unosi samo kroz kase, jer je to samo 250 ml dnevno. ponekad joj dam u toku vecere da pije iz flasice mleko, jer se u suprotnom naliva vodom, pa onda slabije jede. ali slabo hoce da pije obicno mleko na flasicu, jedino da ubacim trunku pahuljica, onda ga fino pije..
pojma nemam sta cu, da li da joj ikidam to sisanje u 5 ili ne. u svim prirucnicima pise da dete u tom uzrastu ne bi trebalo da ima taj obrok. a hematolog nam je rekao: sa godinu dana 2 mlecna i 4 nemlecna obroka. K ima 4 mlecna i 3 nemlecna. ne znam ni sta to znaci 2 mlecna, koja je to kolicina mleka..
uglavnom, jednog jutra se probudila kasno, tek oko pola 7 i ja resim da joj ne dajem tada da sisa, nego je uspavam bez toga. zaspala je normalno i doruickovala posle oko 8, pola 9.. jedino sto sam primetila je da je bila malo tuzna, kao da je bila ljuta na mene sto joj nisam dala da sisa. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1730
2.9.2012 16:48:15   
nenja22
ne znam šta da ti kažem to sa sisanjem u nevreme, da tako kažem...ali to sa "bila je tužna" mogu skoro sigurno da kažem da projektuješ svoju tugu user posted image dobro, naravno da ne mogu sigurno, ali eto, prisećam se sebe, pa zato. taman tako negde posle godine, kosta je počeo da izbacuje taj rano-jutarnji podoj, neko jutro se probudi, ja mu dam, dugo preskoči, i sve normalno isto...a mene neka tugica hvatala, mada sam na racionalnom nivou bila presrećna da to sa skidanjem sa sike ide tako lako...

a što se tiče količine, ja se moram priznati time više ne opterećujem toliko. vidim yula je detaljna, pa je pisala da po knjigama treba da imaju oko 350ml mlečnog u toku dana. kad preračunam, kosta toliko ima svakako, da li kroz mleko ili druge mlečne proizvode, svejedno, tako da, teramo dalje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1731
2.9.2012 18:05:41   
Anoniman
Hajdi haj, nama fali 4 dana do godinice, ali se upisujemo user posted image

Nenja kazes odmah ujutru mu se vide komadici hrane od vecere? Nedi se u roku od par sati u kaki recimo vide listici spanaca :) isto tako boranije pre neki dan, ne znam zasto bi me to briunulo, mislis u kontekstu nije dobro provareno, pa nece svi hranljivi sastojci doci di treba?!
Ja ti se ich na to ne obazirem, chedo mi je zdravo i jesno!

Macaki isto kao Nenja uopste se ne opterecujem koliko je unela mlechnih prozivoda u sebe na dnevnom nivou, inace dajem joj da sisa i ujutru i uvece, po meni ti mozes da ukines taj jutarnji, mislim da je vecernji i najsladji i najbolje se pajki, doduse to kod Nede nije pravilo. Macaki a 4 mlecna su po meni i vise nego dovoljna

< Poruku je uredio Zenetina -- 2.9.2012 18:06:16 >

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1732
2.9.2012 18:41:43   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tash

Ana, kako pravis palacinku od tikvica?

Draga, izrendam sitno pola manje tikvice, dooobro iscedim vodu iz nje, dodam jedno žumance, malo brašna, malo pavlake, malo peršuna ili vlašca, trunku soli, sve lepo umešam i pečem u teflonskom tiganju, rastanjim kao palačinku.
Mare ovo baš voli, ali vi beše ne jedete jaje?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1733
2.9.2012 19:37:02   
Yula
Njenjo, i kod Lazara je isti slucaj, cesto u kaki nadjem parcice nesvarene hrane, ne bude to mnogo, nekada je ima vrlo malo, skoro uopste da je nema, a nekada ako guta, kao danas ( a taman sam se sinoc pohvalila kako je poceo opet lepo da zvace user posted image ) onda mu se to desava. Krenule mu i donje dvojke, za nepunih mesec dana mu izbi 5 zuba.

Pratim kolicinu mlecnog jer sam mu izbacila jutarnje mleko, pa cu prvih dana da pratim da bih videla da li smo u nekoj normali. I nisam to u knjigama procitala za 350ml mlecnog, vec na jednom portalu gde pedijatar daje odgovore na pitanja i bas jednoj zeni rece da posle 1. rodj. je sasvim dovoljno 350ml. Ja i dalje gledam da budemo tu negde oko 500ml.

Evo naseg danasnjeg menija:

dorucak: sutlijas sa cimetom, tu je bilo preko 250ml mleka.

uzina1: vocni jogurt, 125gr jogurta, pola breskve, 2/3 kivija.

rucak: to nam je bio totalni fijasko, uvodila sam mu socivo, pa sam dodala sargarepu i papriku. Posto mi je to sve ispalo ocajno i malo, dodala sam krompir i malo tikvice. Paradajz salata sa fetom.

uzina2: izblendane jabuka i kruskica ( moram jer jabuku kada rastu zubi nece da zvace )

vecera: bundeva, krompir, pola paradajza, skuvano, izmiksano i tu sam dodala supenu kasiku pavlake, i jednu tanusnu kriskicu crnog hleba koji sam prethodno istostirala. Zvuci bzvz ali zaista je bilo ukusno, L. je sam isao na kasiku user posted image

¨Pred spavanje ce dobiti 240ml mleka.

Eto, danas smo imali malo vise mlecnog, negde do 700ml, ali zato juce je bilo samo 460ml.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1734
2.9.2012 21:36:50   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: nenja22

ne znam šta da ti kažem to sa sisanjem u nevreme, da tako kažem...ali to sa "bila je tužna" mogu skoro sigurno da kažem da projektuješ svoju tugu user posted image

Upravo sam to pomislila. Nije ona bila tužna nego ti. user posted image

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: Tash

Ana, kako pravis palacinku od tikvica?

Draga, izrendam sitno pola manje tikvice, dooobro iscedim vodu iz nje, dodam jedno žumance, malo brašna, malo pavlake, malo peršuna ili vlašca, trunku soli, sve lepo umešam i pečem u teflonskom tiganju, rastanjim kao palačinku.
Mare ovo baš voli, ali vi beše ne jedete jaje?

Da. Ti se razumeš u kuvanje, kako da modifikujem ovaj recept?

Kako se kuva bundeva? Znam da postoji i čorba od bundeve, ali nikada je nisam jela, ne znam kako izgleda, ni kakvog je ukusa, a još manje kako se sprema. Ja uvek pečem bundevu, baš sam danas pekla.

Naš meni danas...

Preskočio jutarnje mleko, ja nudila, on rekao "Neću" user posted image
doručak: hleb, namaz od šargarepe, malo slanine, i 180ml mleka
užina: griz + ovas
Ručak: barena svinjetina i bareni krompir, spanać (bez mleka)
popodne je grickao grožđe, breskve, jabuke
večera: kifla
pred spavanje 240ml mleka

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1735
2.9.2012 21:52:51   
madre
tash, kako spremas ovaj namaz od sargarepe (pretpostavljam da ga spremas i od drugih povrcki)user posted image
i kako spremas griz plus ovas? ja sam bogiju spremala neku ovsenu kasu, od koje ja zamalo nisam povratila i on se jadan boriouser posted image ne volimo ni ovsene pahuljice, a bas mi je zao zbog toga, volela bih da ih jedemo, jer su zdraveuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1736
2.9.2012 22:02:49   
Ana RR
Mnogo se ja razumem u kuvanje user posted image

Pa u principu, treba ti nešto što će da "veže" ove sastojke, ne znam šta bi bila adekvatna zamena za jaje? Ali možeš i kao što je rekla nenja, umutiš brašno sa vodom (kao za posne palačinke) pa dodaš tikvice i začine i pečeš. Mislim da bi bilo ok.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1737
2.9.2012 22:04:27   
Anoniman
Uzmem 1kg svinjetine, sameljem i dinstam na luku. Onda tu količinu delim na više delova:
- za musake
- za zamrznuti samo tako
- za namaze.
Namaze pravim:
- pašteta: tako izdinstano meso ispasiram sa malo vode (ostavim uvek na dinstanom mesu malo vode kako bi mi služilo za ovo)
- namaz od šargarepe: skuvam šargarepu i dodam u dinstano meso - pasiram
- namaz od plavog patlidžana: pečem pl. patlidžan, dodam dinstano meso - pasiram.
Pošto nema konzervansa, u frižideru može stajati max 3 dana, tako da ja pravim veću količinu i zamrzavam. user posted image

Uzela sam neke ovsene pahuljice, iskreno, ne znam ni ko je proizvođač, naći ću link samo da ispišem do kraja. user posted image
U mlaku vodu stavim šećer, griz i ovsene pahuljice. Kada se skuva griz, gotov je i ovas. user posted image Bude mljac. Ja inače sve te pahuljice ne ljubim, nikako ne mogu da ih jedem, kao ni muslije i takva čuda, tera me na povraćanje, ali ovo bude skroz super. user posted image Danas sam kuvala i par zrna ječma (uvodimo), pa sam i njega dodala u odvojenu kašičicu griza i ovsa, tek to je mljac! user posted image

E, da, slika: KLIK

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1738
2.9.2012 22:05:17   
Anoniman
Možda možeš da tikvice ostaviš malo "mokrije", pa da dodaš i malo prezle, a te smese za posne palačinke tek da poveže izrendane tikvice. i ako Mare jede peršun, obavezno stavi.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1739
2.9.2012 22:05:23   
Yula
Mozda bi prezle vrsile stvar umesto jajeta?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1740
2.9.2012 22:07:22   
Anoniman
Ne jede peršun.
Ja za početak ne znam da napravim smesu za palačinke, al naučiće se....

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1741
2.9.2012 22:09:53   
Anoniman
E, da madre, ni Marko nije oduševljen ovsenim pahuljicama, zato ih i mešam sa grizom, tako nema zamerki. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1742
2.9.2012 22:10:28   
Yula
user posted image Pisale smo u isto vreme. Ipak, ja ne bih preporucila da ostavlja mokrije tikvice, jer one svakako uvek puste vodu, ma koliko ih cedila i taman ce prezle pokupiti visak.

***Mene zanima nesto. Za jutrosnji dorucak sam skuvala malo vise sutlijasa i visak sam ostavila u frizider, pa me zanima da li je bzvz da mu i sutra dam da doruckuje isto sto i danas? I da li je ok sutlijas ako stoji dan i po ? Ja jedem svako jutro maltene isto, pa cenim da ni njemu nece pasti kruna s glave ako ponovi, ionako voli sutlijas.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1743
2.9.2012 22:11:13   
Anoniman
Voda i brašno, malo soli, malo šećera, gusto, ali tečno. Ako koristite neko ulje, dodaj par kapi. Ja stavljam ooobavezno beli luk, ne znam da li jedete, ali on mi je super sa tikvicom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1744
2.9.2012 22:18:32   
madre
tash, obavezno cu probati sve ove tvoje varijante! non stop kukas kako si nikakva domacica, a meni se cini da ce uz pomoc tvojih namazauser posted image bogi poceti da jede mesouser posted image
a ove ovsene mesam sa grizom jos sutra ujutru!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1745
2.9.2012 22:21:26   
Yula
Ja ih mesam i sa palentom i kacamkom, super uskusno bude, jer nekako ksa bude socnija zbog njih. Obavezno probajte.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1746
2.9.2012 22:41:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Voda i brašno, malo soli, malo šećera, gusto, ali tečno. Ako koristite neko ulje, dodaj par kapi. Ja stavljam ooobavezno beli luk, ne znam da li jedete, ali on mi je super sa tikvicom.

user posted image

Yula, moje dete stalno vrti isto za doručak i večeru, i ne fali mu ništa. user posted image

Baš sam debil, nikada nisam mešala ovas sa palentom, ja to bojama - beli griz - beli ovas... user posted image Ali ja i parfem stavljam po bojama, ako imam plavu majcu stavim parfem koji je u plavoj bočici. user posted image

madre, držim fige! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1747
2.9.2012 22:45:05   
Yula
Ni ja nisam nikada sa grizom user posted image Ja gledam da bude sareno user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1748
3.9.2012 1:13:31   
Anoniman
tash, znaci i mare izbacuje jutarnje mleko user posted image
ja bih joj ga rado izbacila sto se mene tice, samo mi je zao da je "dresiram" i nesto joj uskracujem na silu. ali zapravo, videcu narednih dana koliko ima smisla..
nisam ja ni primetila da je bila tuzna, primetila je mama jer je ona cuvala tog prepodneva pa mi je rekla.. onda sam i ja videla, stvarno je tako delovala. igra se, pa me onako ispod oka tuzno pogleda povremeno. user posted image
inace, ona jes'' da ima 4 mlecna obroka, ali su kolicine male. mleko samo da pije na flasicu nece, mlecne proizvode ne unosimo zbog alergije, a te dve kase od po 120-150 ml su nedovoljne. ostavicu joj svakako podoj pred spavanje, a za jutarnji cu videti.

ja ne bih stavila prezle, bojim se da bi mu palacinak onda bila previse hrskava. pre bih stavila obicno belo brasno, vodu, ulje i so. bice to super. inace, ja imam neki inflacijski recept za palacinke bez jaja i mleka, nacicu ga sutra pa cu iskucati.

mislim da sutlijasu nista nece faliti, kao ni bebcu da doruckuje dva dana isto. ja ponekad kada kuvam rucak odvojim u teglicu jos jednu porciju, pa to jede za sutrasnji rucak. sta fali.

< Poruku je uredio Macaki -- 3.9.2012 1:14:21 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1749
3.9.2012 8:54:03   
Anoniman
Opet je rekao da neće mleko, onda sam mu spremila doručak jer je kukao u kuhinji, i sipala mleko, on popio mleko a preskočio kiflu. user posted image

Dakle:
7h mleko
doručak: kifla i slanina
užina: bundeva i griz
ručak: pileća šnicla na luku i šargarepi, i krompir
večera: nemam pojma, verovatno hleb i džem

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Sneža

Koji vam je period života do sad bio najlepši:

detinjstvo (18%)

period škole,fakulteta (16%)

dok sam bila devojka (15%)

u braku (18%)

tek se nadam najlepšem (32%)

Ukupan broj glasova: 130

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here