Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 9:21:08
|
|
|
|
Yula
|
Tasho, koliko je u njegovom uzrastu dovoljno mleka? Mislim, ne znam da li i bilo ok da on izbaci to jutarnje mleko s obzirom na situaciju. Sta je bilo sa mlekima biljnog porekla, jel probao on pirincano ili neko drugo? I da li u njima ima kalcijuma?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 9:25:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Mico, neće ga izbaciti, samo ga neće piti na flašicu u krevetiću u zoru, već uz doručak iz šolje (to je plan).
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 9:26:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ana RR, Hvala za recept, Nevena se rasturila jutros od palačinke. Yulo, mleko nije neophodno za kalcijum, ima i drugih odličnih izvora kalcijuma. Imala sam na drugom kompu spisak namirnica sa sadržajem kalcijuma, sutra ću prebaciti pa ti negde postaviti. Sećam se na primer da je origano pun kalcijuma.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 10:07:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Stvarno? Nisam imala pojma. Hajde prebaci to i u temu Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama, da mi ne promakne. Hvala
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 10:42:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Našla i postavila.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 11:22:29
|
|
|
|
Yula
|
Znam za to i puno sam o tome citala dok sam bila na eliminacionoj dijeti bez mleka i svega mlecnog, ali nisam znala da to isto vazi i za malu decicu. Znam da u susamu ima bas puno kalcijuma, samo ko ce pojesti puno susama. Mada, imaju one prelepe table od karamelisanog secera i susama, ja ih obozavam. Ti bi Tasho mogla da stavljas Maretu susam na i u pite, samo malo povecas kolicinu. Takodje, mozes da ga stavljas i u te palacinke sa tikvicama, mogla bi npr. da sipas palacinku u tiganj i onda je pospes susamom, posle kada okrenes tu stranu da se pece i susam ce se zapeci. Taman ce on dati malo masnoce palacinkama jer je veoma mastan. Ma i ja cu to Laletu da vidim da spremim sutra za veceru, samo bez susama za sada, jer ga jos nismo uveli.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 11:42:48
|
|
|
|
Anoniman
|
table od karamelisanog secera i susama Jao NJAM! Pa to Marko može!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 12:49:57
|
|
|
|
Yula
|
Vidi negde za recept, mozda mozes i sama to da spremas, ne verujem da je komplikovano.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 12:53:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ima da se kupi na klizalištu i na tezgama u centru, samo kad se ja ne bih bojala da tu nije utrpano nešto.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 15:22:20
|
|
|
|
Anoniman
|
120 g susam 45 g secer (beli ili smedji) 45 g meda Susam staviti u manju serpicu i na veoma blagoj vatri ga peci nekoliko minuta-voditi racuna da se ne preprzi (4-5 minuta). Za to vreme pomesati med i secer u drugoj metalnoj serpici i zagrejati na blagoj vatri do kljucanja. Kuvati na tihoj vatri oko 5 minuta, za to vreme secer se se otopiti i cela povrsina treba da bude penusava i puna baloncica. Dodati susam u vreo secer i dobro (na vatri) sjediniti. Vrelu masu izruciti na nauljen pek papir i prekriti je nauljenim pek papirom koji smo ostavili sa strane (dakle, nauljena strana ka secernoj masi). Oklagijom poravnati i istanjiti masu na zeljenu debljinu (oko 1cm). Odvojiti gornji pek papir od mase i pomocu nauljene spatule za kolace ili nauljenog sirokog noza dodatno oblikovati masu u kvadrat. Ostrim nozem iseci masu na jednake kockice (u ovom slucaju 3.5×3.5 cm). Raditi brzo, kada se masa ohladi stegnuce se i bice tesko raditi sa njom. Sacekati da se masa ohladi i razdvojiti kockice. Cuvati na sobnoj temperaturi, u zatvorenoj posudi. Od navedene kolicine sastojaka i pri navedenim dimenzijama kockica dobije se 16 komada. Posluživanje Radite brzo od trenutka kada izrucite masu na papir-brzo ce ocvrsnuti. Ukoliko niste zadovoljni oblikom nekih od kockica (narocito onim sa krajeva) vrlo kratko ih mozete zagrejati u mikrotalasnoj pecnici (10 sekundi)- na komadu pek papira, i popraviti oblik. Takodje, nakon sto se potpuno ohlade, mozete rubove poravnati i iseci ostrim nozem. Ide med.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 15:54:39
|
|
|
|
Yula
|
Ja bih probala bez njega, pa kako ispadne. E, kopiracu ovaj tvoj post na nasu temu imam nesto da te pitam u vezi toga.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 16:01:15
|
|
|
|
Ana RR
|
Tash, mislim da može bez meda. Nama je baka pravila orasnice, šećer se karamelizuje, dodaju se orasi, promeša se sve zajedno i istrese se na pek papir, poravnaš i ostaviš da se stegne. Ja ne volim orahe ali sam to volela da grickam po malo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 20:03:30
|
|
|
|
Yula
|
Nisam imala pojma da riba koju sam davala L. da jede je zapravo oslic! Elem, do sada ju je jeo iz kupovnih kasica, ali pre neki dan smo kupili zaledjene filete, onako uvaljane u brasno ili sta je vec ono, uglavnom nema jaja. Zanima me da li bih mogla da mu je spremim za sutrasnji rucak obzirom da mu se u kupovnim kasicama nesto bas i ne dopada, redovno ostavi bar 1/4. Kako spremate filete ribe, pecete, przite?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 20:14:39
|
|
|
|
Yula
|
Hvala na sugestijama za sutlijas, dala sam mu ga jutros ponovo, bas ga voli. Samo sam danas izostavila cimet. I od sada cu uvek kuvati vise pa davati dva dana, tako ustedim puno vremena, a ne verujem da pirinac izgubi nesto od nutritivne vrednosti, tako cu i sa grizom da radim. Evo naseg danasnjeg menija: dorucak: sutlijas uzina: vocni jogurt 150gr, borovnice, malo meda. rucak:: jagnjetina, kupus, mladi crni luk, krompiric, persun. uzina2: crno grozdje, bundeva. vecera: keleraba i spanac skuvani sa kasikom pavlake, izmiksano i umesana tanka kriskica tostiranog hleba. I sada pred spavanje ce dobiti flajku mleka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 20:19:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Možeš da pečeš ribu u ulju, ali možeš i da je zapakuješ u foliju sa nečim što koristite od začina, malo povrća i ubaciš u rernu, mislim da je to najbolja varijanta
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 20:47:50
|
|
|
|
Anoniman
|
negde sam pitala, a ne videh odgovor: kako se kuva bundeva? Kako se sprema corba od bundeve? Ja je uvek pecem u rerni. Baka je pravila kiflice od vode brasna, soli i kvasca. Deo je punila dzemom, M se razvalio. Za rodj ce da mu spremi sa sunkom, i posucemo susamom. Pisem o tome posle sa kompa, sad sam sa mob.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 21:17:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ribu pečem u kesi sa povrćem i poprskam sa malo maslinovog ulja, ubacim začine i bude divna. Jutros mleko - 240 ml doručak - palačinka od tikvice, hvala Ani užina - dinja ručak - grašak sa svinjetinom užina - kinder jaje večera - prespavana mleko -240 ml
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 21:21:04
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, pa isece se na kocke i kuva u obicnoj vodi. moja sveki tako ponekad sprema, mada mi svi vise volimo pecenu, puno je lepsa. ovoj kuvanoj moze da se doda i malo secera jer ne bude tako slatka kao pecena. ali se brze spremi, pecenoj treba puno vise vremena. eto razloga i za i protiv. nacicu ti onaj recept za posne palacinke, pa ti kuckam. mare bi se odusevio, mogla bi da ih kombinujes i sa slanim i sa slatkim kombinacijama.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 21:26:09
|
|
|
|
Anoniman
|
nas danasni jelovnik dorucak - pirincane pahuljice babyking sa bananom sa 120 ml mleka uzina - kupovna kasica od kajsije rucak I - corba (praziluk, persun, paskanat, sargarepa, tikvica) + kuvana svinjetina dodata za K rucak II - punjena paprika skoro cela (luk, sargarepa, paprika, tomatino, mleveno meso) uzina - banana, malo soka od visnje, pirincane galete (za zanimaciju) vecera - rizolino sa 120 ml mleka
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 23:32:54
|
|
|
|
Yula
|
Macaki, zaboravih da ti odgovorim u vezi mleka, ja ne bih izbacivala podoje sve dok ne prihvati flasicu, posto vi ne jedete mlecno. Ipak mislim da je to sto unese preko pahuljica malo, jedino da malo pojacas mleko u pahuljicama, ali ni to ne moze da bude puno. Ne znam jesi li probala da ih napravis sa 240ml mleka? Ne znam koja bi kolicina ispala...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 23:37:28
|
|
|
|
Yula
|
Tasho, ne znam za kuvanu bundevu, ja je jedem kuvanu samo u potazu, to je ona izmiksana corba od raznog povrca, kao sto i bebi dajem. Ovako da imaju parcici nikada nisam ni jela niti pravila. Cure, hvala vam na savetima za spremanje ribe. Mislim da je ovo u foliji zanimljivo, samo me zanima koliko je zdravo jesti iz alu folije? A Gae, kakve su to kese? Vidjala sam i ovde da prodaju hranu u kesama koja se posle tako kuva i pece, ali ja to u zivotu ne bih pojela, deluje mi tako otrovno, jer znam da plastika kada se zagreva ispusta izuzetno toksicne supstance. Jedino ako ako su te kese dokazano bez tih otrova. Ja sam i mikrotalasnu izbacila iz stana kada sam se udala za mm.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 23:43:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja koristim i mikrotalasnu, čak i Neveninu hranu grejem u njoj pa ne znam koliko ti je merodavno to što ih ja koristim, ali ja se u njih kunem. Ubaciš sve u kesu, zavežeš kesu i staviš u pleh i pečeš. Sve se ispeče i ukrčka u sopstvenom soku. Sokovi od mesa i povrća puste i izmešaju se al sve ostane tu pa je i aroma fenomenalna, a i pleh i rerna čisti, nit šta curi nit šta prska. Jedino je važno da se smrznute namirnice potpuno odmrznu pre pečenaj jer višak vode nema gde iz vezane kese pa se više skuva nego ispeče.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 3.9.2012 23:48:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako bre ne znas za kese, pa to je spas. Nekada dobijes uz jelo, ako sam dobro shvatila, to ne kupoujem, i tada dobijes i taj neki mix zacina koji satro treba da ubacis. Ali mozes kupiti i samo kese, i kada peces meso, sve potrpas unutra, meso, krompir, sargarepu, ja dodam nekada i jabuku, pa zacine, vezes i u rernu. Extra stvar. Samo sam ja mentol, i uvek imam visak tecnosti koji uprlja tepsiju kada kesu otvorim.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:02:40
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash negde sam pitala, a ne videh odgovor: kako se kuva bundeva? Kako se sprema corba od bundeve? Ja je uvek pecem u rerni. Baka je pravila kiflice od vode brasna, soli i kvasca. Deo je punila dzemom, M se razvalio. Za rodj ce da mu spremi sa sunkom, i posucemo susamom. Pisem o tome posle sa kompa, sad sam sa mob. Kad nadjem, poslacu ti recept za potaz od bundeve. Imas inace temu za recepte sa bundevo, pa mislim da sam tamo stavila recept za punind koji Vanji pravim.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:05:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Poglexacusutra
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
pomozite!pisuljicaAnastasija (
58%)
Maša (
42%)
Ukupan broj glasova: 77Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!