|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
7.9.2012 14:13:02   
Anoniman
jutarnje mleko izbacili

doručak: slane galete i jogurt
užina: kinder čokoladica
ručak: oslić i mešano povrće
užina: voćna kašica
večera: pahuljice
mleko pred spavanje: 240ml

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1801
7.9.2012 14:16:34   
Ana RR
Gae, je l' joj to mleko daješ na čašu ili? Ja sam jedan dan probala Marku da dam mleko iz šolje, jbt kako se zgadio user posted image posle nije hteo ni iz flašice da pije.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1802
7.9.2012 14:52:04   
Anoniman
Ma kakva crna čaša. Ljubiću u du*e onog ko nauči N da pije mleko iz čaše. Voda, čaj, sok, jogurt ma sve drugo može iz čega daš, čaša, flaša, sa piskom, sa no spill slamkom, obična šolja, obična flaša od vode sa onom pipom. Ali mleko bez cucle neće pa da je ne znam ni ja šta, može svet da se okrene naopako al mleko mora na cuclu. A ja kao pokušavam da izbacim cucle iz upotrebe...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1803
7.9.2012 15:37:18   
Anoniman
dorucak - pirincano kukuruzne cerealije sa bundevom, sa mlekom
uzina - jabuka, breskva i crno grozdje
rucak - pileca dzigerica, krompir, blitva i tikvice
uzina - bice banana
vecera - bice pahuljice sa mlekom

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1804
8.9.2012 9:23:02   
Anoniman
D: palacinka sa slaninom i paprikom, i pola palacinke sa dzemom (maleni tiganj)
U: banana
R: pileca corbica sa graskom, sargarepom i krompirom
V: !?

(odgovor članu stella)
  Direktna veza do poruke: 1805
8.9.2012 10:11:25   
mtajcica83
D: griz,mlj.plazma,nektarina,jabuka,kasika cerealija
u;vocni jogurt i grozdje
R:corba od povrca,karfiol,prokulice, tikvica,mrkva,krompir
U..vjerovatno neko voce ili puding ili i jedno i drugo
V...jos neznam sto cemo

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1806
8.9.2012 12:31:48   
Anoniman
d - pirincane pahuljice sa bananom
u - jabuka+dunja+bundeva (nije htela da lizne)
r - junetina+sargarepa+persun+paskanat+celer+krompir
u - ne znam
v - pahuljice

(odgovor članu mtajcica83)
  Direktna veza do poruke: 1807
8.9.2012 12:39:29   
Ana RR
doručak: palenta sa jogurtom
užina: blendana breskva sa izmrvljenom plazmom
ručak: dinstana junetina i grašak u paradajz sosu
užina2 (ako bude hteo): neka voćkica ili puding
večera: tostiran hleb i sir

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1808
8.9.2012 12:47:24   
cani
Je l moze neko da mi da predlog za neki slani namaz ?
I Gae,kad kazes slane galete na sta mislis tacno , je l ti i testo slano ili obicna galeta sa necim slanim?

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1809
8.9.2012 21:07:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cani

Je l moze neko da mi da predlog za neki slani namaz ?
I Gae,kad kazes slane galete na sta mislis tacno , je l ti i testo slano ili obicna galeta sa necim slanim?

Pravila sam po ovom receptu KLIK

Namaze pravim razne... Mlevena pečena paprika i pavlaka joj je jedan od omiljenih, al realno sve što ti padne na pamet možeš da izmiksaš i umuljaš sa pavlakom ili sirom, bosiljak i beli luk, na primer... Samo pusti mašti na volju...

Danas je ceo dan bila sa tatom a ja švrljala po gradu nisam ni pitala šta je jela. Ja sam joj samo dala 240 ml mleka koje je mm smutio.

< Poruku je uredio gae_gr -- 8.9.2012 21:09:37 >

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1810
8.9.2012 21:23:20   
Yula
Dobra ideja za namaz, sutra cu to klincu da dam za veceru.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1811
8.9.2012 22:51:47   
Anoniman
Nemam pojma šta će sutra za doručak i večeru, moram da napravim namaze. Za užinu će verovatno griz, a za ručak ćufte u paradajz sosu sa krompirom.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1812
8.9.2012 22:53:53   
Yula
Ja za sutra pravim gulas za nas, pa cu mislim i njemu dati uz odgovarajuce povrce.

Za dorucak cu poparu, mislim da mu je nisam spremala preko 20-ak dana, ako ne i vise, nikako da mi dodje na red, a bas je voli, kao cini mi se sva deca.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1813
8.9.2012 23:13:34   
Anoniman
Opet ne znam šta je popara. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1814
8.9.2012 23:27:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Opet ne znam šta je popara. user posted image

originalni recept: staviš mleko da provri, onda dodaš malo kajmaka ili putera i hleb sečen na kockice, posoliš i kuvaš dok se ne zgusne. Serviraš uz sir, po želji svako u tanjir može staviti i malo kajmaka preko vruće popare da se topi polako. Pre uvođenja kravljeg mleka za kuvanje popare kuvala sam na vodi a kad skinem sa vatre dodavala 2-3 merice ad mleka onako direkt u prahu pa umešam. Umesto kajmaka i putera možeš trunčicu ulja.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1815
8.9.2012 23:30:27   
Ana RR
Tash, u ključalu vodu dodaš iscepkanu krišku hleba i to mešaš dok se ne raskaša (glupe li reči). Ja ostavim malo krupniju koricu, da ima šra da žvaće. Pred kraj umešam komadić putera, sipam u činijicu i dodam pavlaku. Tako ja spremam Marku, iskreno nikad pre je ni ja nisam ni pravila ni jela. INače se sprema sa mlekom, ne sa vodom, ali ja još nisam počela da uvodm kr. mleko.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1816
8.9.2012 23:32:05   
Yula
Ja sve isto kao Ana, na vodi, posle isto to dodam kao ona. Ni je sebi nikada nisam spremala, ali uvek probam Laletovu i odusevim se, bar zalogaj-dva mu ukradem user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 8.9.2012 23:33:20 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1817
8.9.2012 23:38:29   
Anoniman
Pa gde ste odrasle, majka mu stara kad poparu niste jele? :D U mom detinjstvu popara, kačamak, gibanica i uštipci su se najčešće jele za doručak. A i prženice. Osim kad se jeo lagani čačanski doručak faširane šnicle (veličine dve moje pesnice i naravno pohovane), sir, kajma, salata i vruć leba ili sve to samo praseće pečenje umesto šnicli.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1818
8.9.2012 23:38:48   
Anoniman
Da, to nije za Marka, jer, šta da umešam umesto putera, mleka? AD mleko? Hm. Nikada nisam dodavala AD mleko u kašice, ne znam kako bih to radila? Jel se to radi tako što ako sam sipala 90ml vode, onda ide 3 kašičice AD mleka?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1819
8.9.2012 23:44:58   
tijatija
Ni ja poparu nisam nikad jela , tu su me naucile u CG. Ja ga pravim skoro uvek sa vodom. Stavim da prokljuca, iseckam hleb na kriskice i stavim da se prokuva i zgusne, zatim u to stavim, sir ili kajmak pa tek onda maknem sa sporeta. Uz to obavezno kiselo mleko ili jogurt, moja sva deca jos i dan danas vole da je jedu, dok se meni licno bas i nesvidja nesto user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1820
8.9.2012 23:46:24   
jovicaa
poparauser posted image user posted image user posted image
ne bih je liznula nema sanse.... a mm je voli.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1821
8.9.2012 23:50:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Da, to nije za Marka, jer, šta da umešam umesto putera, mleka? AD mleko? Hm. Nikada nisam dodavala AD mleko u kašice, ne znam kako bih to radila? Jel se to radi tako što ako sam sipala 90ml vode, onda ide 3 kašičice AD mleka?

kao što napisah gore, kuvala sam tako što sipam vodu i par kapi ulja, vode stavim skoro punu šolju, kad provri dodam komadiće hleba i kuvam dok se ne zgusne, kad skinem sa vatre ad mleko sipam direkt u to i ono je rastopi i umeša za čas, uzimajući u obzir da voda uvri dok se kuva stavljala sam nekad dve a nekad tri merice mleka. Sad pravim onu pravu poparu kao za odrasle samo ne solim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1822
9.9.2012 0:11:55   
Anoniman
Sad ću ja biti cepidlaka, a ustvari, ova pitanja su razlog zašto nikada nisam mešala ad mleko u kašice.
Puna šolja je 2dcl vode, i koliko hleba staviš u to? I onda, ustvari ti na 2 dcl vode staviš 2-3 merice ad mleka? Pretpostavljam da hleb popije vodu, deo izlapi... Sve u svemu, sme li se ad mleko stavljati u tako vrelu vodu? Skloniš šerpu sa šporeta pre stavljanja ad mleka?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1823
9.9.2012 0:13:17   
Anoniman
Pošto moje dete pljuje slanu palentu, a šećerenu jede bez problema, možda bih ja jednostavno trebala čupkan hleb kuvati na vodi i pošećeriti. Mislim da su mnogo veće šanse da to tako pojede, nego sa ad mlekom. A i ja bih bila mirnija.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1824
9.9.2012 0:25:27   
Anoniman
Ja ni slatku palentu nisam jela a kamo li slatku poparu pa ne znam. Stavim jedno parče hleba i kuvam dok se ne zgusne, isključim ringlu pre dodavanja ad mleka, al kuvam na plin, da kuvam na struju skidala bih skroz.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Vragolina ili vragolan
vragolina

KOJE IME VAM JE NAJLEPŠE?

RADOŠ (15%)

VOJIN (53%)

VLAJA (5%)

VUKAN (17%)

VUKOTA (10%)

Ukupan broj glasova: 204

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here