Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 14:13:02
|
|
|
|
Anoniman
|
jutarnje mleko izbacili doručak: slane galete i jogurt užina: kinder čokoladica ručak: oslić i mešano povrće užina: voćna kašica večera: pahuljice mleko pred spavanje: 240ml
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 14:16:34
|
|
|
|
Ana RR
|
Gae, je l' joj to mleko daješ na čašu ili? Ja sam jedan dan probala Marku da dam mleko iz šolje, jbt kako se zgadio posle nije hteo ni iz flašice da pije.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 14:52:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma kakva crna čaša. Ljubiću u du*e onog ko nauči N da pije mleko iz čaše. Voda, čaj, sok, jogurt ma sve drugo može iz čega daš, čaša, flaša, sa piskom, sa no spill slamkom, obična šolja, obična flaša od vode sa onom pipom. Ali mleko bez cucle neće pa da je ne znam ni ja šta, može svet da se okrene naopako al mleko mora na cuclu. A ja kao pokušavam da izbacim cucle iz upotrebe...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 15:37:18
|
|
|
|
Anoniman
|
dorucak - pirincano kukuruzne cerealije sa bundevom, sa mlekom uzina - jabuka, breskva i crno grozdje rucak - pileca dzigerica, krompir, blitva i tikvice uzina - bice banana vecera - bice pahuljice sa mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 9:23:02
|
|
|
|
Anoniman
|
D: palacinka sa slaninom i paprikom, i pola palacinke sa dzemom (maleni tiganj) U: banana R: pileca corbica sa graskom, sargarepom i krompirom V: !?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 10:11:25
|
|
|
|
mtajcica83
|
D: griz,mlj.plazma,nektarina,jabuka,kasika cerealija u;vocni jogurt i grozdje R:corba od povrca,karfiol,prokulice, tikvica,mrkva,krompir U..vjerovatno neko voce ili puding ili i jedno i drugo V...jos neznam sto cemo
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 12:31:48
|
|
|
|
Anoniman
|
d - pirincane pahuljice sa bananom u - jabuka+dunja+bundeva (nije htela da lizne) r - junetina+sargarepa+persun+paskanat+celer+krompir u - ne znam v - pahuljice
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 12:39:29
|
|
|
|
Ana RR
|
doručak: palenta sa jogurtom užina: blendana breskva sa izmrvljenom plazmom ručak: dinstana junetina i grašak u paradajz sosu užina2 (ako bude hteo): neka voćkica ili puding večera: tostiran hleb i sir
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 12:47:24
|
|
|
|
cani
|
Je l moze neko da mi da predlog za neki slani namaz ? I Gae,kad kazes slane galete na sta mislis tacno , je l ti i testo slano ili obicna galeta sa necim slanim?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 21:07:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cani Je l moze neko da mi da predlog za neki slani namaz ? I Gae,kad kazes slane galete na sta mislis tacno , je l ti i testo slano ili obicna galeta sa necim slanim? Pravila sam po ovom receptu KLIK Namaze pravim razne... Mlevena pečena paprika i pavlaka joj je jedan od omiljenih, al realno sve što ti padne na pamet možeš da izmiksaš i umuljaš sa pavlakom ili sirom, bosiljak i beli luk, na primer... Samo pusti mašti na volju... Danas je ceo dan bila sa tatom a ja švrljala po gradu nisam ni pitala šta je jela. Ja sam joj samo dala 240 ml mleka koje je mm smutio.
< Poruku je uredio gae_gr -- 8.9.2012 21:09:37 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 21:23:20
|
|
|
|
Yula
|
Dobra ideja za namaz, sutra cu to klincu da dam za veceru.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 22:51:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemam pojma šta će sutra za doručak i večeru, moram da napravim namaze. Za užinu će verovatno griz, a za ručak ćufte u paradajz sosu sa krompirom.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 22:53:53
|
|
|
|
Yula
|
Ja za sutra pravim gulas za nas, pa cu mislim i njemu dati uz odgovarajuce povrce. Za dorucak cu poparu, mislim da mu je nisam spremala preko 20-ak dana, ako ne i vise, nikako da mi dodje na red, a bas je voli, kao cini mi se sva deca.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:13:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Opet ne znam šta je popara.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:27:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Opet ne znam šta je popara. originalni recept: staviš mleko da provri, onda dodaš malo kajmaka ili putera i hleb sečen na kockice, posoliš i kuvaš dok se ne zgusne. Serviraš uz sir, po želji svako u tanjir može staviti i malo kajmaka preko vruće popare da se topi polako. Pre uvođenja kravljeg mleka za kuvanje popare kuvala sam na vodi a kad skinem sa vatre dodavala 2-3 merice ad mleka onako direkt u prahu pa umešam. Umesto kajmaka i putera možeš trunčicu ulja.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:30:27
|
|
|
|
Ana RR
|
Tash, u ključalu vodu dodaš iscepkanu krišku hleba i to mešaš dok se ne raskaša (glupe li reči). Ja ostavim malo krupniju koricu, da ima šra da žvaće. Pred kraj umešam komadić putera, sipam u činijicu i dodam pavlaku. Tako ja spremam Marku, iskreno nikad pre je ni ja nisam ni pravila ni jela. INače se sprema sa mlekom, ne sa vodom, ali ja još nisam počela da uvodm kr. mleko.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:32:05
|
|
|
|
Yula
|
Ja sve isto kao Ana, na vodi, posle isto to dodam kao ona. Ni je sebi nikada nisam spremala, ali uvek probam Laletovu i odusevim se, bar zalogaj-dva mu ukradem
< Poruku je uredio Yula -- 8.9.2012 23:33:20 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:38:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa gde ste odrasle, majka mu stara kad poparu niste jele? :D U mom detinjstvu popara, kačamak, gibanica i uštipci su se najčešće jele za doručak. A i prženice. Osim kad se jeo lagani čačanski doručak faširane šnicle (veličine dve moje pesnice i naravno pohovane), sir, kajma, salata i vruć leba ili sve to samo praseće pečenje umesto šnicli.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:38:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, to nije za Marka, jer, šta da umešam umesto putera, mleka? AD mleko? Hm. Nikada nisam dodavala AD mleko u kašice, ne znam kako bih to radila? Jel se to radi tako što ako sam sipala 90ml vode, onda ide 3 kašičice AD mleka?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:44:58
|
|
|
|
tijatija
|
Ni ja poparu nisam nikad jela , tu su me naucile u CG. Ja ga pravim skoro uvek sa vodom. Stavim da prokljuca, iseckam hleb na kriskice i stavim da se prokuva i zgusne, zatim u to stavim, sir ili kajmak pa tek onda maknem sa sporeta. Uz to obavezno kiselo mleko ili jogurt, moja sva deca jos i dan danas vole da je jedu, dok se meni licno bas i nesvidja nesto
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:46:24
|
|
|
|
jovicaa
|
popara ne bih je liznula nema sanse.... a mm je voli.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.9.2012 23:50:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Da, to nije za Marka, jer, šta da umešam umesto putera, mleka? AD mleko? Hm. Nikada nisam dodavala AD mleko u kašice, ne znam kako bih to radila? Jel se to radi tako što ako sam sipala 90ml vode, onda ide 3 kašičice AD mleka? kao što napisah gore, kuvala sam tako što sipam vodu i par kapi ulja, vode stavim skoro punu šolju, kad provri dodam komadiće hleba i kuvam dok se ne zgusne, kad skinem sa vatre ad mleko sipam direkt u to i ono je rastopi i umeša za čas, uzimajući u obzir da voda uvri dok se kuva stavljala sam nekad dve a nekad tri merice mleka. Sad pravim onu pravu poparu kao za odrasle samo ne solim.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 0:11:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Sad ću ja biti cepidlaka, a ustvari, ova pitanja su razlog zašto nikada nisam mešala ad mleko u kašice. Puna šolja je 2dcl vode, i koliko hleba staviš u to? I onda, ustvari ti na 2 dcl vode staviš 2-3 merice ad mleka? Pretpostavljam da hleb popije vodu, deo izlapi... Sve u svemu, sme li se ad mleko stavljati u tako vrelu vodu? Skloniš šerpu sa šporeta pre stavljanja ad mleka?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 0:13:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Pošto moje dete pljuje slanu palentu, a šećerenu jede bez problema, možda bih ja jednostavno trebala čupkan hleb kuvati na vodi i pošećeriti. Mislim da su mnogo veće šanse da to tako pojede, nego sa ad mlekom. A i ja bih bila mirnija.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 9.9.2012 0:25:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ni slatku palentu nisam jela a kamo li slatku poparu pa ne znam. Stavim jedno parče hleba i kuvam dok se ne zgusne, isključim ringlu pre dodavanja ad mleka, al kuvam na plin, da kuvam na struju skidala bih skroz.
|
|
|
Anketa
Vragolina ili vragolanvragolinaKOJE IME VAM JE NAJLEPŠE?
RADOŠ (
15%)
VOJIN (
53%)
VLAJA (
5%)
VUKAN (
17%)
VUKOTA (
10%)
Ukupan broj glasova: 204Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!