Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:07:04
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Tash Poglexacusutra Aha
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:08:09
|
|
|
|
Yula
|
Ova Tasha me gotovo uvek nasmeje Uh, Gae, necu da te davim, mozda ja preterujem, ali mikrotalasna je za mene nesto najgore sto u kuci moze da bude, zrace neverovatno, verovatno znate za pricu kako su nastale, da ne davim. Mada, mozda su sada usasvrsene, ne znam, ja ih zaobilazim u sirokom luku. Tasho, znam ja odlicno za te kese, ali ja to ne koristim, a sveki jednom donela i zamolila sam je da to vise ne cini ako misli da svi zajedno rucamo Nego, razmisljam, mozda su i one usavrsene, nemaju te stetne sastojke koje inace ima plastika kada se zagreva... izguglacu malo o svemu tome, ali L; ne verujem da cu tako kuvati, jednostavno ne mogu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:13:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Spavam, suze mi oci koliko sam gotova, a L pije lek za 15minpa to cekam. Yula, ti ludaja skoz.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:18:32
|
|
|
|
Yula
|
Hehe, pa jesam za neke stvari, onako, prilicno Sutra cu da pravim i ja ove palacinke sa tikvicama L. za veceru. Samo naravno bez jaja.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:21:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Joj, ja se ne obazirem na sva ta pisanija kako će nas mikrotalasne, mobilni telefoni i kompjuteri ozračiti do strašne smrti, niti se plašim plastike, kao ni vakcina, i slično. Izvini, al meni to zvuči kao paranoja oko ličnih karata sa čipom. Ja bih čip i pod kožu ugradila, bez problema. Da se vratim na temu, kao što se sve razvija, razvijaju se i mikrotalasne, u svakom slučaju ne vidim kakvu konkretno štetu mogu naneti. Mm i ja smo od onih koji vole i žele sve najnovije izume i gadžete, obožavam napredak tehnologije i trudim se da ga pratim u stopu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:33:24
|
|
|
|
Yula
|
Ni ja se ne plasim vakcina, a i cip bih bez problema ugradila, toga mogu da se plase sumnjivi likovi , ali ovo nije domen naucne fantastike vec je dokazano stetno. Pa znate da je zabranjeno prodavanje bebi flasica koje sadrze bisfenol.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:35:50
|
|
|
|
Anoniman
|
To su izmislili tek posle Luke, a vidi ga koliki je.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 0:37:31
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja vodim računa da ono što uzimam nema bisfenola, na primer, alli ne izbacujem svu plastiku jer neka sadrži štetne materije, izbacujem samo onu za koju znam da sadrži bisfenol. Mislim da treba voditi računa, ali da ne treba preterivati u nekim stvarima.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 9:32:09
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Baka je pravila kiflice od vode brasna, soli i kvasca. Deo je punila dzemom, M se razvalio. Za rodj ce da mu spremi sa sunkom, i posucemo susamom. Pisem o tome posle sa kompa, sad sam sa mob. IZVORNA PORUKA: Tash Baka je juče pravila Marku prazne kiflice od brašna, vode, soli i kvasca. Bile su ok, mekane, ali je trebalo više soli, malo su bile bezukusne. Planiram da ih napravi sa slaninom i susamom za rođus. Takođe od istog testa je pravila i sa džemom, ali nije uvijala kiflice, već je uvijala kvadratiće spajajući krajeve. Tako je stavljala u nauljenu šerpu u više redova, i posle, kad se ispeklo, izvrnula. Ona inače već dugo ne pravi kiflice, već ovo. Lepo čupkaš sa gomile a simpa izgleda. (gornja strana) A kada izvrneš, može izgledati kao tortica , (na slici je već čupnut komadić):
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 10:10:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Za doručak imamo improvizaciju na temu smuljaj ono šro nađeš u kuhinji. Napravila sam testo od kvasca, brašna, vode i malo soli, sve odokativno mereno, razvukla rukom dve jufke što sam tanje mogla bez oklagije koju me mrzelo da tražim po ostavi, premazala smesom od rendanog belog sira i pavlake i uvila ko rolat i ispekla.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 10:18:28
|
|
|
|
Anoniman
|
To je isto testo kao i moje iz prethodnog posta, samo si ti stavila sir. Marko je jutros popio mleko. Za doručak nemam pojma šta jede. Užina: palenta kajsija. ručak: pržena piletina, krompir, ćušpajz od šargarepe. večera: nemam pojma.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 10:25:57
|
|
|
|
Anoniman
|
I meni se jede to al ja ne mogu, napraviću sledeći put sa ražanim brašnom da mogu i ja. Za užinu ćemo već nešto smisliti, za ručak idemo kod prijatelja na grilovano meso i povrće za užinu slatkiš za večeru nemam pojma...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 10:27:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Kako tebi ide sa hrono ishranom? Aj tamo na temu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 4.9.2012 22:27:34
|
|
|
|
Yula
|
Jutros uzmem da spremim bebi pahuljice za dorucak i resim da merim koju kolicinu vode sipam, inace sam stavljala 3-4 doze ad mleka i onda sipam vode sve dok ne dobijem zeljenu gustinu, to dok je pio 2 mleka dnevno, jer nisam zelela da bas preteramo sa mlecnim. Tako se ispostavi da je kolicina potrebne vode 180ml, pa sam tako dodala 6 merica mleka. To ce mi taman dobro doci, jer ipak smatram da je ad mleko obogaceno svim onim sto je bebi potrebno da ne moram da razmisljam da li je sve to uneo preko ostalih namirnica. Pahuljice ili kako se to vec zove, ovde cerealije, jede otprilike svaki drugi dan, ostalim danima je ili kuvano na kravljem ili na vodi pa je dodavan naknadno jogurt ili pavlaka. Za rucak sam spremala ribu, ali se napravim "pametna" pa stavim u Zepter tiganj sa poklopcem da kuvam "bez vode i masnoce", samo malo podmazem puterom. Riba i djene-djene ispala, ali krompir i sargarepa, sacuvaj Boze. Zagorelo, sasuseno, jednom recju nikakvo. Sve je zavrsilo u kanti za smece pa sam lepo isprzila file na teflon tiganju na bukvalno par kapi ulja, ispala je ekstra! POvrce skuvala u baby cook-u. Sve iseckala i malac sam jeo. Riba na taj nacin mu se veoma dopala, dok je onu kupovno nerado jeo uz gadjenje. Povrce sam malo natrunila sa majcinom dusicom, a po hladjenju i sa svezim persunom. Inace, od povrca je bio krompir, sargarepa i karfiol.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.9.2012 1:04:56
|
|
|
|
nenja22
|
juče doručak: palenta, skuvana na mleku, šolja jogurta užina:neka teglica voćna frutekova, ne sećam se koja ručak:isti kao prekjuče, a to je bilo kuvana petletina, sa tikvicom, šargarepom, mislim celerom i paradajzom, i rižom, samo dodato i malo sira mladog u to užina2: prespavao večera: potpuno neplanirano, obždrao se onog nela keksa, napolitanki, šta li su već. bili kod neke drugarice, ona to iznela, kosta krenuo da upire prstomi viče i kao ajd malo da proba, čuj da proba, mislim da je jednu i po pojeo, a ono bre veeeliko pred spavanje mleko, 230ml danas d:isto kao ono anino sa tikvicom, samo ne sa tikvicom, nego sa jabukom, jogurt u:opet frutek, živio! r: musaka od plavog i tikvica, naš ručak isto, njaaam u2: opet prespavao v: 7-corn sa jogurtom, onako na retkasto umešano pred spavanje melko 230ml
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.9.2012 8:24:20
|
|
|
|
Yula
|
Nisam nikada spremala palentu na mleku, morace i to da se proba. Ja mu u palentu ili belo kuk. brasno, tj. kacamak, poslednjih meseci dodajem i ovsene mekinje, posto ne znam gde drugo da ih umetnem i mogu vam reci da je super. Preporucujem.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.9.2012 9:42:32
|
|
|
|
mtajcica83
|
Juce dorucak:mlijeko ,griz, plazma, kasika smrvljenog muslija,jaje,banana uzina nista nije htio rucak, corba od graska, celera, karfiola,tikvica+parce hleba uzina 2 dukatova pudinga ,mada je grickao i malo sira i hleba vecera palenta sa mlijekom sa pavlakom naravno svako dan pije dosta tecnosti, soka i vode mlijeko je sam izbacio i pred popodnevno i pred vecernje spavanje A meni je tako krivo zbog toga...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.9.2012 9:56:46
|
|
|
|
Anoniman
|
D: hleb i pršut U: griz, višnje R: svinjski grašak paprikaš sa testom V: hleb i džem od šljiva Juče je jeo i sladoled od lubenice. Ubacila sam sok od lubenice u kalup i zamrzla, mnogo je fino, samo on mukica nije navikao da sladoled ima ukus!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 5.9.2012 13:00:52
|
|
|
|
Anoniman
|
D - pirincano-kukuruzne cerealije sa 180 ml mleka U - bundeva R - socivo i piletina U - banana V - videcu jos sta ce biti... verovatno ponovo neke pahuljice sa mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.9.2012 18:38:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Doručak: palenta sa suvim vlaašcem i jogurtom Užina: nestle puding Ručak: piletina sa povrćem i pirinčem, kuvano u paradajz soku Užina: kruška Večera:
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.9.2012 20:20:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Jutarnje mleko preskočili sa namerom da ga izbacimo užina kinder čokoladica ručak junetina sa povrćem iz teglice jer je lakše za gutanje sad kad je boli grlo užinu preskočili večera slane galete sa sirom biće i 240 ml mleka pred spavanje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 8:59:16
|
|
|
|
Yula
|
Sinoc sam pravila one palacinke/ pljeskavice od tikvica, bez jaja i radila sam na sledeci nacin: izrendala na krupno tikvicu, iscedila vodu, dodala brasna i namrvila malo prezli od tostiranog hleba, narendala i feta sir, dodala persun. Tiganj podmazala sa malo putera i ispekla sa obe strane. Fino je izgledalo a L. ih je smazao brzinom svetlosti. Posle mi bilo krivo sto nisam vise napravilo, ovo mi malo ispalo, a avokado koji sam mu davala za uzinu, pa nije hteo da jede, ja dala ponovo uz veceru, opet ga nije pipnio. Definitivno mu se ne dopada tako bljutav, pa cu ga mesati kao sto i vi radite sa bananom.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 9:08:25
|
|
|
|
Anoniman
|
izrendala na krupno tikvicu, iscedila vodu, dodala brasna i namrvila malo prezli od tostiranog hleba, narendala i feta sir, dodala persun. Tiganj podmazala sa malo putera i ispekla sa obe strane. Pa to mogu i ja da napravim samo ne stavim fete. Baš ću probati. Juče: D: hleb i njeguški pršut, i paradajz U: palenta šljiva R: jaretina, krompir, prokelj V: hleb i slanina (mleko ujutru i uveče po 210ml) Danas: D: ? verovatno hleb, slanina, paprika U: griz, ovas, kruška R: bolonjeze V: kiflice sa njeguškim pršutom i susamom (mleko ujutru i uveče po 210ml)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 12:22:13
|
|
|
|
Yula
|
Mozes Tasho, samo ja bih na tvom mestu u testo stavila malo ulja da ne budu gekave i blatnjave. Ja sam ih rastanjila da budu bas tanke. Ubuduce cu i ja stavljati u testo malcice ulja, k'o da ce mu od njega nesto pa faliti, jednom nedeljno, ionako sve drugo jede kuvano.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.9.2012 13:39:03
|
|
|
|
Ana RR
|
Yula, kad si počela da daješ fetu? Ja Marku još uvek dajem samo mladi sir.. Kod nas danas ovako: jutarnje mleko oko 180ml doručak: palačinka od tikvica, mladi sir i jogurt užina: jabuka+plazma ručak: hipp kašica pošto verovatno nećemo biti kući užina2 (ako bude hteo): nestle puding ili kruška večera: 7corn i jogurt
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Ime za decakaminnaKoje ime vam se vise svidjaMihajlo (
69%)
Vladimir (
31%)
Ukupan broj glasova: 88Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!