|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
14.8.2012 23:00:57   
Anoniman
cani pusti ga ako pokazuje interesovanje.... Meni je Miki jeo varivo sam sa 11 meseci. Mislim bilo ga je svuda samo ne u ustima, ali on je bio toliko ponosan i srećan user posted image Naravno ti ga za to vreme drugom kašikom hraniš, ali neka pokušava ako hoće... Imam ja u okruženju očajne drugarice koje ne znaju više šta da rade, jer im deca pune 3 godine i dalje neće ni da pokušaju da jedu sama user posted image

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1676
14.8.2012 23:03:39   
Anoniman
Moje dete od 10 meseci jede samo, prstima, tako da smo kašaste obroke zamenili čvrstim. Retko jede kašasto i tada je ja hranim, dam joj krastavac ili tako nešto da gricka i na kvarno je hranim, ali najčešće jede krokete i ćufte od povrća i mesa, bareno povrće u komadima, meso seckano na kockice, sir takođe, ćevape, sve što mi jedemo viljuškom ona jede prstima i povremeno utrlja u kosu ostatke od ručka kad se zasiti. Za doručak prženicu iseckam na kockice ili joj dam u ruku da glaba, pecivo ili pitu... Sve u svemu, spremi, serviram, stavim ispred nej i ostavim je na miru, tako najbolje jede.

(odgovor članu cani)
  Direktna veza do poruke: 1677
20.8.2012 23:07:50   
Yula
Dorucak: popara u koju je na kraju umesano 50gr gustog decjeg jogurta koji je sa malim postotkom masnoce i inace ga ne kupujem, ali dobili na poklon pa da iskoristimo.

Uzina: puding od vanile, sa bio mlekom, bez secera, ok je bio, mada bi svakako bio lepsi sa malo secera, dvoumim se da li da mu malo dodam sledeci put, ali ni sa ovim se nije zalio u slast je pojeo.

Rucak: Kupovna kasica sa ribom.

Uzina2: grozdje belo i crno.

vecera: pire od krompira i sargarepe, inace kupovna kasica.

Ne secam se da li je do sada bio i jedan dan od kada se L. rodio a da baby cook nije ukljucen kao danas. Od sutra se se vracamo na kuvanu maminu hranu. Ja jos uvek ne mogu da se odreknem slane, ljute i zacinjene hrane tako da L. jos uvek jede posebno. Sinoc je dobio deo tatine vecere i super je smazao, tek jutros sam se setila da je u njoj bilo i malo bibera, ali nisam primetila da mu je nesto zasmetalo.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1678
20.8.2012 23:21:59   
madre

IZVORNA PORUKA: Yula

Ja jos uvek ne mogu da se odreknem slane, ljute i zacinjene hrane tako da L. jos uvek jede posebno.

a sto ,jednostavno, na kraju ne odvojis njemu deo a ostatak zacinis?user posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1679
20.8.2012 23:29:32   
Anoniman
Trenutn smo na moru, pa nam je ishrana malo SLB, cak sam i zadovoljna posto smo u hotelu, a on je na spec. rezimu ishrane zbog alergija.

Prekjuce
dorucak: hleb, sunka, paradajz
uzina: kruska, palenta
rucak: corba od piletine, graska i sargarepe
vecera: hleb, sunka, krastavac, sargarepa, i neizbezno pomfrit

Juce
dorucak: hleb, slanina, paradajz
uzina: breskva, sljiva, grozdje, griz i ovsene pahuljice
rucak: corba od junetine,karfiola, sargarepe i krompira
verea: slanina i hleb, i opet pomfrit

Danas:
dorucak: hleb i dzem od kajsija
uzina: mleko, jer nam se demagnetisao kljuc od sobe pa smo jedva usli u istu, a on bio pospan
rucak: piletina sa sargepom i krompirom
vecera: hleb, sunka i pomfrit

Sutra
dorucak: hleb, sunka i paradajz
uzina: griz
rucak: cufte u sosu od mirodjije
vecera: hleb, slanina, krastavac

Kod kuce ne jede ovoliko sargarepe i pomfrita, tek sada sam skontala sta je jeo ovih dana. user posted image Uvodila sam svezu sargarepu pa se tako potrefilo, a pomfirt inace nikada ne jede za veceru, ali ovde ne mozemo da opstanemo od njega ako mu ne damo. user posted image

Grickao je usput i lubenice i jabuke, onako par zalogaja iz mog tanjira.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1680
20.8.2012 23:37:30   
Anoniman
gore napisah junetina, nije junetina, to ne jede, vec jaretina.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1681
21.8.2012 0:02:01   
Yula

IZVORNA PORUKA: madre

IZVORNA PORUKA: Yula

Ja jos uvek ne mogu da se odreknem slane, ljute i zacinjene hrane tako da L. jos uvek jede posebno.

a sto ,jednostavno, na kraju ne odvojis njemu deo a ostatak zacinis?user posted image

Pa, nisu zapravo samo zacini problem, vec sto mi jedemo normalno i przeno i peceno i kuvano, a on jos uvek super jede kuvano na pari i tek na kraju mu dodam malo maslinovog ili suncokretovog ulja cedjenog na haldno. Znaci sve jede zdravo bez da izvoljeva za ukusnijom i nezdravijom hranom. Verujem da ce, ako mu par dana budem davala ovako kao sto mi jedemo to zavoleti i da onda nece vise zeleti da se hrani zdravo kao do sada...

Ne jedemo mi ne znam kako lose, ja kuvam, retko jedemo gotovu industrijsku hranu, ali volim razne paste, soseve, zaprzavam hranu, ma sve ono sto ne treba user posted image Videcu kada mi dodje sveki da osmislimo zdraviji jelovnik, ona ionako voli da se hrani zdravo a za nas sve kupuje i sprema ono sto volimo.

Ma, ipak mi je lakse da ja njemu kuvam odvojeno, jos bar neko vreme, eto dok ne napuni 2 god; a posle cu i ja zdravije da se hranim user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1682
21.8.2012 0:11:31   
Yula
Ehej, Tashke, i meni zapala sargarepa za oko user posted image

Cuj, lepo se vi hranite, a vidim i on jos uvek jede bebece, prilicno? Imam jednu zamerku, zasto mu mesas zitarice sa vocem? Ogladni od svezeg voca? Pa to i jeste fora, bolje posle jeki.

I jaaaaaaako vaznu stvar sam zaboravila da ti kazem! Pre neki dan sam L. spremala testeninu u bolonjeze sosu i pogodi, isto mu je kaka bila drecavo crvena! Kada u kasu stavim obican, svez paradajz koji ja skuvam, sve bude ok, ili kada jede svez paradajz, ali paradajz sos je jako koncetrovan i eto, kaka bude bas jarko crvena.

E da, zaboravih malo pre reci i to da mi od mesa najcesce jedemo svinjetinu, zatim piletinu i junetinu, kakva crna jagnjetina, zecetina, zdrebetina i teletina. Ribu doduse mm jede, jedem i ja, ali redje i to sto je zdrava a ne sto volim. Pre sam vodila racuna o ishrani, a posle vidim ovi sto jedu smece od hrane, piju, puse zive po 100 godina, a tamo po selima narod jeo sve zdravo i samo crkavaju od raznih bolestina. Nemam pojma sta da mislim. Uglavnom, gledam da jedem hranu punu hemije i konzerviranu, ali povrce i voce mi nisu bas redovno na meniju.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1683
21.8.2012 0:24:38   
Anoniman
pitanja user posted image

tash, zasto nemate dve uzine? i isto pitanje kao yula, sta ce mu zitarice uz voce? ja sam to nekada mesala i davala K za dorucak, sada dajem odvojeno.. koliko prodje vremena od rucka do vecere, izdrzi li bez uzine?

yula, do 2 godine? user posted image svaka cast zeno, ja jedva cekam da presaltam kseniju da jede iz naseg lonca, dosadi mi kuvanje trista jela na dan.

nas danasnji meni:

dorucak 8h - babyking pahuljice sa sargarepom sa 150 ml aptamila
uzina 11h - 2 kruske i 1 sljiva, sve zivo blendano
rucak 13:30h - boranija sa junetinom (luk, sargarepa, boranija, pirinac, junetina, malo soli, maslinovo ulje)
uzina 17h - banana
vecera 20h - rizolino sa 150 ml aptamila (ostalo, nije pojela sve, merka je oko 120 ml mleka sa pahuljicama)
podoj nije bio pred spavanje jer je zaspala u autu, nego kasnije.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1684
21.8.2012 0:26:59   
Anoniman
inace, uglavnom za veceru dajem isto ili slicno kao za rucak, ali poslednjih dana sam davala pahuljice sa mlekom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1685
21.8.2012 0:35:01   
Yula
Macaki, kao i tebi Tasho, preporucujem vam za veceru ili pire ili corbu od povrca! Zaista je odlicno, super zdravo a najmanje goji! Ja sam dosadna sa gojenjem, ali zaista vidjam puno bucmaste dece okolo i posle me sve strah da i ja ne upropastim svoje dete tako, jer mislim da majke te dece uopste ne primecuju koliko su im deca buce dok ne bude kasno! Tu ne mislim na male bebe koje jos nisu pocele da puze ili jure u dubku ili hodaju, one imaju vremena da se izvuku posle.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1686
21.8.2012 0:42:35   
Anoniman
yula, ja K pokusavam da povecam kolicinu mesa koje jede za rucak, ali onda nece da jede, jer joj se ne dopada kada ima puno mesa, valjda joj se ceba po ustima. zato gledam da ga dajem i za rucak i za veceru, ali u manjim kolicinama, tj. da preovladjuje povrce. inace, ja kada skuvam nama corbicu odvojim i za K, pa joj to dam za veceru. ali odvadim gusce i izblendam, opet ne bude kao cobra nego gusce. kako ti spremas i od kog povrca? bude bas retko, kao corba za nas? meni je muka da se poliva i maze, uvek sam je lakse hranila kada joj spremim gusce.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1687
21.8.2012 0:44:26   
Anoniman
sto se gojenja tice, ja se istripovala da mi se K usukala u poslednje vreme user posted image od kada ne staje ni na minut, pa sam joj malo povecala porcije. ali mm me krituje, kaze da je ona devojcica i da mora da bude zgodna. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1688
21.8.2012 8:16:50   
Anoniman
Moje mišljenje je da decu ne može upropastiti dupla porcija povrća i mesa (mada, ne znam kako vaša deca, ali moje dete kad se najede odbija dalje da klopa) već plazme, keksi, kolači, čokolade, sokovi, razne slane grickalice i sve ostale namirnice koje nemaju nikakvu nutritivnu vrednost, a deca se kljukaju njima...
Moj sin je pre drugog rođendana bio 88cm i 13,5kg i to ništa nisu bile hurke, nego je bio sav nabijen. Mnogi su konetarisali kako "ga ima" bla bla bla, ali ja znam šta on jede, koliko je aktivan i ni sekunde mu nisam planirala smanjivati porciju, ako on još sedi za stolom i traži da jede. Evo sad je 8 meseci stariji i dobio je samo jedno kilo, a porastao 5,5cm... I izgleda ekstra-formast, čvrst i najbitnije-zdravo uhranjen.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1689
21.8.2012 8:22:56   
Anoniman
Ja sam se baš ali baš opustila što se tiče hrane. nevena uglavnom jede što i mi. Juče je za ručak jela riblju čorbu i prebranac. Jede čak i svinjetinu, doduše retko, možda tri puta do sada. Od naše hrane ne jede samo ono što je sa plavim patlidžanom na koji je alergična. Za užinu ponekad dobioje i nešto slatko, barnija ili kinder čokoladicu... Ništa ne miksam, ne blendam i ne rendam. Boće isečem na omade i u ruku da gricka. Kako sad kreće u jaslice mislim da će joj to dobro doći.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1690
21.8.2012 8:29:25   
minavb

IZVORNA PORUKA: n i n a

Moje mišljenje je da decu ne može upropastiti dupla porcija povrća i mesa (mada, ne znam kako vaša deca, ali moje dete kad se najede odbija dalje da klopa) već plazme, keksi, kolači, čokolade, sokovi, razne slane grickalice i sve ostale namirnice koje nemaju nikakvu nutritivnu vrednost, a deca se kljukaju njima...

Kako je Nina ovo lepo reklauser posted image .

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1691
21.8.2012 9:44:47   
Anoniman
ja sam mojoj svinjetinu uvela bas rano, jer je bila na spisku mesa na koja nismo alergicni, a bilo mi je bitno da jede meso, bilo koje.. da ne lupam sada, pogledacu u dnevnik, ali mislim sa nekih 7,8 meseci. citala sam puno i uopste nije tako nezdravo meso, kao sto sam ja mislila, naprotiv. jede ga kada dodje na red jer vrtim jagnjetinu, junetinu, teletinu, svinjetinu, piletinu, curetinu, dzigericu..

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1692
23.8.2012 11:02:56   
Anoniman
Ja ne vidim poentu da brzo ogladni (apropo onoga da ne mešam voće sa žitaricama). Zašto bi imao dve užine? Ja nisam pristalica tog hranjenja 5x na dan. Iskreno, čekam da prestane da spava danju, i tada ću da mu svedem ishranu na 3x na dan. I on lepo jede i nakon voće + žitarice, spava i jede kao vuk kada ustane. Ne znam ni gde bih mu ubacila još obroka. Malo je da jede samo voće pred spavanje, a nemam dovoljno vremena da ubacim i ručak.
Apropo kuvanog za večeru, nisam pristalica ni toga, Uopšte ne želim da ga navikavam na nešto što ne planiram da radim u budućnosti. Kod nas u kući se kuvano jede za ručak, a za doručak i večeru se jede suhomesnato.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1693
23.8.2012 11:06:16   
minavb

IZVORNA PORUKA: Tash

Kod nas u kući se kuvano jede za ručak, a za doručak i večeru se jede suhomesnato.

user posted image Kod nas u kući se ne jede suhomesnato, zapravo, samo mm jede pršutu povremeno.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1694
23.8.2012 11:06:25   
Anoniman
Mihajlove užine su se nakon prvog rođendana svele na voćku-bananu, jabuku, breskvu... Onako čistu, bez ičega, često mu zimi u nedostatku svežeg voća dajem sušeno da gricka, ali to je to. Dakle, nije kompletan obrok, nego par zalogaja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1695
23.8.2012 11:38:15   
Anoniman
ksenija je definitivno izbacila jedno spavanje, sad spava samo od 11-11:30 pa do rucka. ranije sam joj za popodnevnu uzinu davala bananu, a za prepodnevnu neko drugo voce, mislim da cu sada obrnuto raditi. razlog je da bi duze spavala kad vec spava jednom. jer nista mi nije gore nego kad kratko spava, a popodne svakako nece da se uspava i onda pocne vec od 19 h da kuka..mislim da ce je banana duze drzati sitom. a cerealije ne mogu da mesam sa vocem jer ih vec jede za dorucak, cak sam joj povremeno i za veceru davala. pa ne moze ih po citav dan jesti.. sad planiram da joj dajem da rucak oko 14h, pa oko 17h uzina, i oko 19:30-20h vecera.
nego, mina je negde pisala da bi ono sto recimo dajemo za veceru trebalo da uvek bude iste nutritivne vrednosti.. npr. da ne jede danas povrce za vecer, sutra povrce sa mesom, a prekosutra pahuljice. a nama se to desava.. SAVET?? sta bi bilo ok da dete od godinu dana jede za veceru?
jos nesto.. da li je ok da popodne jede ono voce koje "prostruji" kroz stomak, npr. breskvu, sljivu, krusku.. ?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1696
24.8.2012 0:18:09   
Yula
Macaki, ne, nikako nije tecna corba, vec vise dodje kao pire, mozda malo redji, ali u poslednje vreme i ja to pravim kao bebecu kasicu jer ne bolim da curi. Znaci bude pire od povrca. I sta ja znam, stavim kakao kada i kako sta, evo npr. krompir, sargarepa, malo luka i malo boranije ili krompir, spanac, praziluk i na kraju dodam ili malo mleka ili pavlake, ili bundeva, krompir, mladi c.luk, ili karfiol, krompir, sargarepa. Ma sve kombinacije idu, zavisi sta ti K. voli da jede.

I ja sam misljenja da dete povrce i meso nece ugojiti, ali ipak ne zelim da mu previse sirim creva, mada on sam pojede do 240ml, ali hleb jaaaako voli, samo retko mu ga dajem. Suhomesnato, od njega jede samo slaninicu a i ona nikako da mi dodje na red jer uvek nakupujem gomilu povrca i stalno gledam to da iskoristim.

Evo naseg danasnjeg menija:

dorucak: Nestle 5cerealija sa 120ml ad mleka i 2 plazmice ( imamo ih tonu, svi nam nju donose jer malenom samo nju dajem od slatkisa )

uzina: banana

rucak: teletina, majusni krompiric, mladi crni luk, vrlo malo tikvice, paradajz, paprika. To je bilo samo pusteno kroz secka, mrzi me da gnjecim. On odavno jede krupno i gnjeceno. Salata krastavac.

Uzina2: rendana jabuka sa cimetom. Jabuku vise uoste nece da zvace, malo je mulja po ustima i ispljune. To sve od kada su krenule 4. Dve mu izbile odjednom, desna donja i leva gornja i dalje rastu, bas ga to muci.

Vecera: hleb sa mlecnim namazom i paradajz. Ovo je bilo neplanirano jer smo izasli a zaboravili kljuc i posto nismo mogli da udjemo u stan, vecerali smo kod komsinice.

Za sutra kuvam pasulj a kupila sam i onu drugu mahunarku, malu zelenu, zaboravila sam kako se zove, to cu mu kroz 5-6 dana spremati. Necu po malo da uvodim, skuvacu mu celu porciju, mislim da ce to biti ok.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1697
26.8.2012 13:11:23   
zeljo
Da li dete od 1.5, sme da jede grozdje? Svekrva me ubedjuje da je njena cerka zbog grozdja (zbog tanina) dobila katar creva kad je bila mala. Nisam uspela da pronadjem odgovor googlajuci, pa rekoh da ovde pitam.
Hvala unapred.

< Poruku je uredio zeljo -- 26.8.2012 13:13:49 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1698
26.8.2012 13:24:42   
minavb
Ako to grozdje nije bilo dobro oprano a jeste bilo dobro prskano, moze biti uzrok. Inace, ako se grozdje dobro opere, ne vidim zasto ne bi smelo da se da detetu.

(odgovor članu zeljo)
Direktna veza do poruke: 1699
29.8.2012 14:13:51   
mtajcica83
Mog svrca opet uhvatila neka faza da nece lijepo da mi jede...Pogotovo rucak...Dorucak super pojede, za uzinu nece vocke vec neko vrijeme jednostavno nece da jede, Ni prijepodne ni poslepodne,jedino ponekad lubenicu..Ja mu dam ujutru u dorucak bananu ili jabuku, ali osim tako nikakvo drugo voce nece..Pije dosta sokica i vode, pa ga mozda to zasiti, ali koliko trci, skace manita i trosi se, nije mi jasno kako nije gladan..Veceru nekad pojede,nekad ne...
Ja se opet zbog toga nerviram...a sve govorim,,,ma da je gladan jeo bi, a opet pop....m kad nece da jede..

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Датум рођења
пеперутка16

Да ли сте породили на време, пре термина или после термина?

на време (60%)

пре термина (30%)

после термина (10%)

Ukupan broj glasova: 10

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here