nenja22
|
moje deta počelo manje više da jede odraslu hranu sem kad idemo na plažu ubrzano, pa mu nosim teglice, ovako kod kuće, šta je nama, to je uglavnom i njemu, so jedino skoro izbačena iz upotrebe (mm dosoljava) i to je to... recimo, pre neki dan smazao maltene pun tanjir nekog bućkuriša (ok, ukusnog, da dodam ) što je mm spremao...nešto između đuveča i bećarca, izdinstao je lukac, dodao pirinač, papriku, paradajz, nalio sa malo tomatina, ja rekoh biće mu jako, smetaće mu ljuskice od paprike i paradajza (ja ih mrzim kad naiđem na njih) ma jok, zija, ne zatvara i to onom ljudskom kašikom, velikom sam ga hranila testeninu u bilo kom obliku obožava. kad se kuva supa, jede rinflajš samo tako, a počela sam i supu baš da mu dajem, kad završi klopu čvrstu, da zalije malo. obožava babine domaće rezance doručkuje pržena jaja i sira, sve u 16 (ranije jaja nije hteo da pomiriše) ili hleba putera i neke kuvane šunke ok, popara i palenta su i dalje na tapetu ponekad... jednom u desetak dana ima sladak doručak, hleb, puter, med, ne zna kad je dosta. večera, ako je na plaži bude neki voćni jogurtić, ili dve-tri plazme, kod kuće ako je, najčešće i dalje smuljam kašiku-dve pahuljica, samo forsiram sa jogurtom sve više (i to se ranije bunio, sad hoće) pred spavanje i dalje mleko, oko 210ml, ponekad ima i ono jutarnje, ali češće ne. jedino s' čim muku mučimo i dalje to je jedenje živog, svežeg voća, te su nam voćne kašice kupovne i dalje gavna užina prepodnevna...u stvari ni povrće živo neće baš da jede, ali ajde, to mu se uvaljuje kroz ručak, samo blanširano, kuvano par minuta ili tako nešto, ali voće, šta god mu uradila, neće ni da primiriše maltene. da, mm mu je uspeo uvaliti od bundeve kašicu spremljenu pre neki dan, tako što je u nju uvaljao kašičicu neke već kupovne i davao mu tako što je kao vadio iz te teglice, a u stvari je u prikrajku držao cinijicu u samo folirao da zahata iz teglice