|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
16.5.2012 9:00:56   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: branki

anck,skroz znam kako ti jeuser posted image
ja sve planiram da iskuliram malo sto se tice bozine hrane i da ga pustim kraju,nek jede koliko jede,da ga ne jurim i ne nutkam i ne silim i ne panicim sto nije pojeo onoliko koliko ja smatram da treba,pa mislim nijedno dete nije iz inata ili ko zna cega dozvolilo da umre od gladi pored hrane?!ali jos ne mogu,i dalje se zderem i jurim gauser posted image

Stvarno mi se nekad place od njene ishrane, koliko sam se trudila da se lepo i zdravo hrani...
Sada sam srecna kad jede bilo sta user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1601
16.5.2012 12:16:19   
branki*
isto.kazu mi neke mame-sto mu dajes da gricka stapice i smoki,kao gluposti su to,ne treba mu.ja kazem-neka jede,ne mogu to da mu branim,to jedino(pored supe i suvog hleba)jede dobrovoljno i grize i zvace i obraduje se.sta cuuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1602
16.5.2012 12:25:10   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: branki

(pored supe i suvog hleba)

HAhahaha nasa omiljena hrana user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1603
24.5.2012 11:10:17   
Anoniman
Danas
dorucak - dve sredine namazane krem sirom i jedan ceo mali paradajz, malo jogurta
rucak - jedna punjena paprika , kocka sira
vecera - hleb , puter , med , caj
uzina 1 - jagode ( pojede oko 10ak )
uzina 2 - sladoled sundjer bob user posted image
ujutru popije oko 120ml mleka, uvece oko 200 ml

Nekad jede slabije nekad joj nije dosta , zadovoljna sam uvek user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1604
24.5.2012 11:35:15   
majathegreat
Mi za doručak jedemo voće sa keksom, kao kad smo bili mali, samo što naravno nije kašica nego iseckano, jer neće da užina i da gricka voće kasnije. Jede sve voće, a ovih dana jagode i trešnje naravno.
Ručak jede sve kao i mi, a za večeru smo se jedva posle dužeg vremena izborili da bude nešto drugo osim čokolešnika. Tako da ovih dana jede sendviče koje joj tata servira kao zalogajčiće pijace.
I sad smo u fazi da neće sama da jede, kad god joj stavim tanjir ispred nje, ona ga lepo gurne prema meni i stavi mi viljušku ili kašiku u ruku da je hranim. Pa valjda će uskoro opet hteti sama...
Mada sad hoće konačno da pije sama iz čaše.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1605
24.5.2012 11:44:02   
Anoniman
Maja i Petra tako , nekad hoce , nekad nece user posted image Kad jede zalogaje neceg , onda sve nagura u usta i pljune , tad se zavrsi obrok user posted image kad jede kasikom , onda njom mlati po jelu i prska sve oko sebe , kad jede viljuskom onda nema nekog nereda ali retko ubode hranu user posted image uvek ima ispred nje obrok i obrok u mojoj ruci a nekad uopste nece sama ..

(odgovor članu majathegreat)
  Direktna veza do poruke: 1606
24.5.2012 11:54:03   
minna
Vlada i dalje slabo jede voce...bananu hoce uvek, kasice u teglici isto, ali da proba jagode, tresnje, jabuku...nema sanse, cak i na prevaru kad sam mu gurala pljune... E juce ja jela jagde sa slagom, on prisao i smeje se, ja mu dala parcence jagode, pokrila je slagom i on na kraju pojede tako cele 4 jagodeuser posted image bas sam bila srecna jer ih ja obooozavam i nikako mi nije bilo jasno kako to moze da ne voliuser posted image
Inace supe i corbe obozava, mlecne proizvode, meso, povrce, ne bira. Za sad je super.
Posto su dorucak, uzina i rucak u jaslicama, kod kuce ruca jos jednom, nekad manje nekad vise, zavisi valjda koliko je dobro jeo tamo...uzina nesto malo i vecera. Vikendom naravno sve kod kuce.
Ja obicno u jaslicama slikam jelovnik za celu nedelju da znam sta da mu kombinujem kod kuce.

Mleka popije 250ml uvece i 250ml pred jutro. Nocu vise ne damuser posted image

Jede sam, ja samo ubrzam kad vidim da nije puno gladan i zagleda se u crtani. Lepo iz case pije, mada puno popije vise na flasicu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1607
24.5.2012 12:17:47   
Snelle
Lana zato obožava voće! Jagode jede svaki dan, i to moram da je prekinem, jer bi bez problema pojela pola kg. Baš je tuga kad detetu moraš nešto da uskratiš user posted image  Ali je zato krenula da zavitlava sa ručkom, užas. Neće ništa da jede, ona bi živela samo na voću, čokoladnom mleku i pahuljicama. Pokušavam da se ne opterećujem, iako imam utisak da je postala pravi "štiglić".

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1608
24.5.2012 16:24:51   
madre

IZVORNA PORUKA: minna

Lepo iz case pije, mada puno popije vise na flasicu.

ja iz tog razloga jos uvek dajem flasicu, jer iz case (iako ume iz nje lepo da pije) popije par gutljaja i ostavi...
a o hrani necu ni da komentarisem, samo cu se iznerviratiuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1609
24.5.2012 16:25:37   
madre

IZVORNA PORUKA: Snelle

Pokušavam da se ne opterećujem, iako imam utisak da je postala pravi "štiglić".

snele, nemoj, molim te, to da mi radisuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1610
24.5.2012 16:26:48   
Snelle
user posted image  Pa madre, nisi nas videla odavno!

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1611
24.5.2012 16:40:57   
madre
pa i to je istinauser posted image ali sam videla slike, prava je mackicauser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1612
25.5.2012 11:07:07   
Anoniman
dorucak - pita sa jabukama , 1 parce i sok od narandze
rucak - punjena paprika
vecera - topli sendvic , jogurt
uzina 1 - kruska
uzina 2 - puding od vanile

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1613
25.5.2012 15:37:43   
madre
ribizla, kad god procitam petrin jelovnik podje mi voda na ustauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1614
25.5.2012 15:39:23   
Anoniman
i meni , zato sam kao slon user posted image

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1615
28.5.2012 18:21:58   
Anoniman
dorucak - 1 jaje na oko , malo hleba , pola paradajza
rucak - riba i bareno povrce ( kukuruz, brokoli, karfiol , krompir )
vecera - puter i dzem
uzina 1 - banana
uzina 2 - milky max ( meggle , bas joj se svidja )

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1616
28.5.2012 19:26:52   
nenja22
doručak - popara sa umuljanim jajetom (samo tako hoće da ga pojede)

užina - pola teglice šljive hipp (testiramo da li mu je prošlo, ono šta god da je bilo, kad je povraćao od nje, i izgleda da jeste) + pola teglice frutek breskva sa rižom

ručak - one mešavine što se u kesicama prodaju, ima sočivo, pasulja dve tri vrste, boranjije valjda i još po nešto od mahunarki u njima, e to skuvano na dinstanom crnom luku i sa malo šargarepe i tomatina, u stvari to je bio i ručak naš, pa je samo njemu malo izgnjavljeno i pored mladi sir

druga užina će biti preskočena, jer je spavao jutros do 9h pa je sve ovo ispomerano na kasnije nego uobičajeno

večera - verovatno rižolino jabuka, komorač

laku noć mleko

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1617
28.5.2012 22:43:54   
Yula
Zene, od kada se pocinje sa dinstanom, przenom i zacinjenom hranom kod bebaca? I da li je bolje davati im sto duze ovu bebastu neukusnu hranu ili polako prelaziti na ono sto i mi jedemo, samo u malo blazoj varijanti ( manje slano, manje zacinjeno, manje ulja... )?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1618
28.5.2012 22:48:01   
branki*
ja sam dinstano i sa malo soli pocela da dajem nesto pre prvog rodjendana,

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1619
28.5.2012 23:02:49   
nenja22
yula, ja još nisam počela specijalno da solim, kad mu dam nešto što se sprema taj dan za ručak i za nas, onda uglavnom nama dosolimo na kraju, kad smo za njega odvojili...što se tiče dinstanja, recimo da sam to tu i tamo počela, ali uglavnom na malko putera a ne ulja to radim...

e sad, kad je dobro i šta je bolje, ne znam šta da ti kažem, ali moja neka logika je da bi svakako trebalo da se privodi našem stolu postepeno (tj. hrani koju mi jedemo inače) uz poštovanje onih nekih osnovnih načela zdrave israne, a što se trudimo i za nas, bar za ručak kad je na redu, da sprovodimo...
praktično tu mislim na ne zapržavanje hrane, što svakako jako retko činimo inače, zatim vrlo umereno soljenje, mada kao što rekoh njemu još uvek odvajam pre soljenja i to ću činiti neko vreme, jer svakako neke namirnice koje jede imaju dovoljno soli u sebi, a ako je do joda, to što odrasta uz more, definitivno mi i tu dilemu rešava...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1620
29.5.2012 11:36:55   
Snelle
Našla sam interesantna članak na netu, ne znam da li je za ovu temu, ali...KLIK
i KLIK

Coca cola i pepsi svrstani kao zdrave namirnice user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1621
29.5.2012 11:41:23   
minavb
Kriterijumi po kojima je rađeno istraživanje su loši, otud ovakvi rezultati.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1622
29.5.2012 11:49:10   
Snelle
I meni je to jedino objašnjenje, jer su u istraživanje uključili samo procenat masti, šećera u namirnicama, pa prema tom genijalnom istraživanju je coca-cola zdrava, a plazma nezdrava. Strašno!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1623
29.5.2012 12:07:09   
minavb
Ispravno razmišljaš. Pri tom šećeri obuhvataju veliku grupu-proste i složene, korisne i one koji to nisu. Isto tako i masti čine veliku grupu u koju spadaju zasićene, nezasićene, trans masnoće. Dodala bih da su još nešto zaboravili. Objavljena su istraživanja koja potvrđuju da su jedine nezdrave masti samo trans masnoće, tj hidrogenizovane masti.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1624
30.5.2012 19:16:11   
Anoniman
dorucak - slanina , krastavac , krem sir , dve sredine
rucak - musaka , pavlaka
vecera - przenica , jogurt
uzina 1 - jagode i pola jabuke
uzina 2 - koh

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here