Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2012 9:00:56
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: branki anck,skroz znam kako ti je ja sve planiram da iskuliram malo sto se tice bozine hrane i da ga pustim kraju,nek jede koliko jede,da ga ne jurim i ne nutkam i ne silim i ne panicim sto nije pojeo onoliko koliko ja smatram da treba,pa mislim nijedno dete nije iz inata ili ko zna cega dozvolilo da umre od gladi pored hrane?!ali jos ne mogu,i dalje se zderem i jurim ga Stvarno mi se nekad place od njene ishrane, koliko sam se trudila da se lepo i zdravo hrani... Sada sam srecna kad jede bilo sta
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2012 12:16:19
|
|
|
|
branki*
|
isto.kazu mi neke mame-sto mu dajes da gricka stapice i smoki,kao gluposti su to,ne treba mu.ja kazem-neka jede,ne mogu to da mu branim,to jedino(pored supe i suvog hleba)jede dobrovoljno i grize i zvace i obraduje se.sta cu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 16.5.2012 12:25:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: branki (pored supe i suvog hleba) HAhahaha nasa omiljena hrana
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 11:10:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas dorucak - dve sredine namazane krem sirom i jedan ceo mali paradajz, malo jogurta rucak - jedna punjena paprika , kocka sira vecera - hleb , puter , med , caj uzina 1 - jagode ( pojede oko 10ak ) uzina 2 - sladoled sundjer bob ujutru popije oko 120ml mleka, uvece oko 200 ml Nekad jede slabije nekad joj nije dosta , zadovoljna sam uvek
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 11:35:15
|
|
|
|
majathegreat
|
Mi za doručak jedemo voće sa keksom, kao kad smo bili mali, samo što naravno nije kašica nego iseckano, jer neće da užina i da gricka voće kasnije. Jede sve voće, a ovih dana jagode i trešnje naravno. Ručak jede sve kao i mi, a za večeru smo se jedva posle dužeg vremena izborili da bude nešto drugo osim čokolešnika. Tako da ovih dana jede sendviče koje joj tata servira kao zalogajčiće pijace. I sad smo u fazi da neće sama da jede, kad god joj stavim tanjir ispred nje, ona ga lepo gurne prema meni i stavi mi viljušku ili kašiku u ruku da je hranim. Pa valjda će uskoro opet hteti sama... Mada sad hoće konačno da pije sama iz čaše.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 11:44:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Maja i Petra tako , nekad hoce , nekad nece Kad jede zalogaje neceg , onda sve nagura u usta i pljune , tad se zavrsi obrok kad jede kasikom , onda njom mlati po jelu i prska sve oko sebe , kad jede viljuskom onda nema nekog nereda ali retko ubode hranu uvek ima ispred nje obrok i obrok u mojoj ruci a nekad uopste nece sama ..
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 11:54:03
|
|
|
|
minna
|
Vlada i dalje slabo jede voce...bananu hoce uvek, kasice u teglici isto, ali da proba jagode, tresnje, jabuku...nema sanse, cak i na prevaru kad sam mu gurala pljune... E juce ja jela jagde sa slagom, on prisao i smeje se, ja mu dala parcence jagode, pokrila je slagom i on na kraju pojede tako cele 4 jagode bas sam bila srecna jer ih ja obooozavam i nikako mi nije bilo jasno kako to moze da ne voli Inace supe i corbe obozava, mlecne proizvode, meso, povrce, ne bira. Za sad je super. Posto su dorucak, uzina i rucak u jaslicama, kod kuce ruca jos jednom, nekad manje nekad vise, zavisi valjda koliko je dobro jeo tamo...uzina nesto malo i vecera. Vikendom naravno sve kod kuce. Ja obicno u jaslicama slikam jelovnik za celu nedelju da znam sta da mu kombinujem kod kuce. Mleka popije 250ml uvece i 250ml pred jutro. Nocu vise ne dam Jede sam, ja samo ubrzam kad vidim da nije puno gladan i zagleda se u crtani. Lepo iz case pije, mada puno popije vise na flasicu.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 12:17:47
|
|
|
|
Snelle
|
Lana zato obožava voće! Jagode jede svaki dan, i to moram da je prekinem, jer bi bez problema pojela pola kg. Baš je tuga kad detetu moraš nešto da uskratiš Ali je zato krenula da zavitlava sa ručkom, užas. Neće ništa da jede, ona bi živela samo na voću, čokoladnom mleku i pahuljicama. Pokušavam da se ne opterećujem, iako imam utisak da je postala pravi "štiglić".
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 16:24:51
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: minna Lepo iz case pije, mada puno popije vise na flasicu. ja iz tog razloga jos uvek dajem flasicu, jer iz case (iako ume iz nje lepo da pije) popije par gutljaja i ostavi... a o hrani necu ni da komentarisem, samo cu se iznervirati
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 16:25:37
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Pokušavam da se ne opterećujem, iako imam utisak da je postala pravi "štiglić". snele, nemoj, molim te, to da mi radis
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 16:26:48
|
|
|
|
Snelle
|
Pa madre, nisi nas videla odavno!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 24.5.2012 16:40:57
|
|
|
|
madre
|
pa i to je istina ali sam videla slike, prava je mackica
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2012 11:07:07
|
|
|
|
Anoniman
|
dorucak - pita sa jabukama , 1 parce i sok od narandze rucak - punjena paprika vecera - topli sendvic , jogurt uzina 1 - kruska uzina 2 - puding od vanile
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2012 15:37:43
|
|
|
|
madre
|
ribizla, kad god procitam petrin jelovnik podje mi voda na usta
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 25.5.2012 15:39:23
|
|
|
|
Anoniman
|
i meni , zato sam kao slon
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2012 18:21:58
|
|
|
|
Anoniman
|
dorucak - 1 jaje na oko , malo hleba , pola paradajza rucak - riba i bareno povrce ( kukuruz, brokoli, karfiol , krompir ) vecera - puter i dzem uzina 1 - banana uzina 2 - milky max ( meggle , bas joj se svidja )
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2012 19:26:52
|
|
|
|
nenja22
|
doručak - popara sa umuljanim jajetom (samo tako hoće da ga pojede) užina - pola teglice šljive hipp (testiramo da li mu je prošlo, ono šta god da je bilo, kad je povraćao od nje, i izgleda da jeste) + pola teglice frutek breskva sa rižom ručak - one mešavine što se u kesicama prodaju, ima sočivo, pasulja dve tri vrste, boranjije valjda i još po nešto od mahunarki u njima, e to skuvano na dinstanom crnom luku i sa malo šargarepe i tomatina, u stvari to je bio i ručak naš, pa je samo njemu malo izgnjavljeno i pored mladi sir druga užina će biti preskočena, jer je spavao jutros do 9h pa je sve ovo ispomerano na kasnije nego uobičajeno večera - verovatno rižolino jabuka, komorač laku noć mleko
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2012 22:43:54
|
|
|
|
Yula
|
Zene, od kada se pocinje sa dinstanom, przenom i zacinjenom hranom kod bebaca? I da li je bolje davati im sto duze ovu bebastu neukusnu hranu ili polako prelaziti na ono sto i mi jedemo, samo u malo blazoj varijanti ( manje slano, manje zacinjeno, manje ulja... )?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2012 22:48:01
|
|
|
|
branki*
|
ja sam dinstano i sa malo soli pocela da dajem nesto pre prvog rodjendana,
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.5.2012 23:02:49
|
|
|
|
nenja22
|
yula, ja još nisam počela specijalno da solim, kad mu dam nešto što se sprema taj dan za ručak i za nas, onda uglavnom nama dosolimo na kraju, kad smo za njega odvojili...što se tiče dinstanja, recimo da sam to tu i tamo počela, ali uglavnom na malko putera a ne ulja to radim... e sad, kad je dobro i šta je bolje, ne znam šta da ti kažem, ali moja neka logika je da bi svakako trebalo da se privodi našem stolu postepeno (tj. hrani koju mi jedemo inače) uz poštovanje onih nekih osnovnih načela zdrave israne, a što se trudimo i za nas, bar za ručak kad je na redu, da sprovodimo... praktično tu mislim na ne zapržavanje hrane, što svakako jako retko činimo inače, zatim vrlo umereno soljenje, mada kao što rekoh njemu još uvek odvajam pre soljenja i to ću činiti neko vreme, jer svakako neke namirnice koje jede imaju dovoljno soli u sebi, a ako je do joda, to što odrasta uz more, definitivno mi i tu dilemu rešava...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.5.2012 11:36:55
|
|
|
|
Snelle
|
Našla sam interesantna članak na netu, ne znam da li je za ovu temu, ali...KLIK i KLIK Coca cola i pepsi svrstani kao zdrave namirnice
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.5.2012 11:41:23
|
|
|
|
minavb
|
Kriterijumi po kojima je rađeno istraživanje su loši, otud ovakvi rezultati.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.5.2012 11:49:10
|
|
|
|
Snelle
|
I meni je to jedino objašnjenje, jer su u istraživanje uključili samo procenat masti, šećera u namirnicama, pa prema tom genijalnom istraživanju je coca-cola zdrava, a plazma nezdrava. Strašno!
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.5.2012 12:07:09
|
|
|
|
minavb
|
Ispravno razmišljaš. Pri tom šećeri obuhvataju veliku grupu-proste i složene, korisne i one koji to nisu. Isto tako i masti čine veliku grupu u koju spadaju zasićene, nezasićene, trans masnoće. Dodala bih da su još nešto zaboravili. Objavljena su istraživanja koja potvrđuju da su jedine nezdrave masti samo trans masnoće, tj hidrogenizovane masti.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.5.2012 19:16:11
|
|
|
|
Anoniman
|
dorucak - slanina , krastavac , krem sir , dve sredine rucak - musaka , pavlaka vecera - przenica , jogurt uzina 1 - jagode i pola jabuke uzina 2 - koh
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.