|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
8.6.2012 17:32:56   
cani
IZVORNA PORUKA: nenja22

ručak - one mešavine što se u kesicama prodaju, ima sočivo, pasulja dve tri vrste, boranjije valjda i još po nešto od mahunarki u njima,

Mene ovo bas zanima,gde se to kupuje,jel smrznuto ili kako ?

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1626
8.6.2012 19:25:24   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Snelle

Našla sam interesantna članak na netu, ne znam da li je za ovu temu, ali...KLIK
i KLIK

Coca cola i pepsi svrstani kao zdrave namirnice user posted image

Verovatno su mislili na diet jer to nema u sebi ni secera ni masti ni soli.

Ako koristis ovakav metod odlucivanja imas samo tri parametra, i cim je nesto iznad preporucenih vrednosti kazes nezdrav. Metoda je totalno legitimna sto se nauke (zove se MIN metoda odlucivanja) tice samo je ta rec nezdrav nedovoljna da pojasni, mozda da su napisali "nezdrav po zadata tri kriterijuma". Ja se slazem da je plazma keks sa velikim procentom secera koja je snaznim marketningom u Srbiji dobila kultno ime. A pogotovu preko svoje ambalaze koju da citas mozes da zivis u zabludi da je to bolje za dete od npr. voca, povrca itd. Plazma je keks i rame je uz rame sa ostalim keksovima. To je po meni dezert a ne neka osnovna namernica.

Ja mislim da je ovo istrazivanje zanimljivo sa stanovista da se skrene paznja na neke kultne namernice. Naravno dodavanjem sto vise parametara, rezultat bi bio i tacniji istini, ali to bi postao ona visekriterijumski problem odlucivanja u sta sumnjam da se razumeju toliko ovi koji su radili istrazivanje.

Трошкови истраживања износили су око 1,150.000,00 динара. У суфинансирању је учествовала Потрошачка Интернационала са 500 $. Средства су подељена на Покрет и Апос. Ни једно министарство финансијски није подржало истраживање. Истраживање је завршено на волонтерској основи.

Mene samo cudi na sta su potrosili tolike pare za ovo istrazivanje i kako ne poznaju osnovne metode odlucivanja. Ova je veoma mrsava za ovako ozbiljne zakljucke... Ali mislim da je dobar prvi korak. Sumnjam da su na ovu analizu etiketa potrosili ovolike pare, vidim pominju neke druge faze istrazivanja.

Mislim da su osnovne ideje istrazivanja veoma dobre (pracenje kako deca reaguju na reklame i marketing i analiziranje tih namernica koje niko ne bi do sad uopste ni smatrao da ikad mogu da se nadju na nekoj crnoj listi za zdravlje dece)... Ali nije isto ako deca jedu plazmu i slatkise i igraju se napolju lastisa, zmurke, trce ili igraju igrice, bleje u crtane filmove i ne vide bela dana.

Mislim samo da su mogli da ovo sve analiziraju malo dublje, na osnovu metoda visekriturijumskog odlucivanja (npr AHP, Promethee, Elektra i slicnima) i verujem da bi rezultati bili sokantni za mnoge mlade mame cija deca nisu vise toliko aktivna kao one u sto su bile u toku svog detinjstva.... (Predavala sam Teoriju odlucivanja tako da otud ovi moji zakljuci).

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1627
8.6.2012 23:29:34   
nenja22

IZVORNA PORUKA: cani

IZVORNA PORUKA: nenja22

ručak - one mešavine što se u kesicama prodaju, ima sočivo, pasulja dve tri vrste, boranjije valjda i još po nešto od mahunarki u njima,

Mene ovo bas zanima,gde se to kupuje,jel smrznuto ili kako ?

nije smrznuto, ovde ima po super marketima, evo to je OVO

na njima piše da su mešavine za supu, ali mi to napravimo gušće, pa bude kao ručak komplet u stvari.

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1628
9.6.2012 9:27:50   
cani
Bas moram da pogledam da l ima toga kod nas.Hvala ti user posted image

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1629
9.6.2012 14:10:56   
mtajcica83
Moj svrco uopste vise nece da pije mlijeko, ni pred popodnevno spavanje, ni uvece...A bas je slatko pio po punu bocicu i vise nece...Ja mu dajem mlijeko ujutru uz dorucak, (cokolino, griz, zitarice i sli), jede sir, kajmak, jogurt, ali neznam jeli to dovoljno ??

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1630
9.6.2012 15:20:00   
vukosava
Moja juce prvi put jela pomfrit, sama. Sve joj se vise svidja da se sama hrani.

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 1631
12.6.2012 23:15:01   
Yula
Evo da se i mi prijavimo na ovoj temi, pre nepunih nedelju dana napunismo godinicu user posted image Za sada samo toliko, ali sutra se javljam sa opsirnijom porukom, malo da preslisam sebe, a i da uporedimo ishranu nasih najdrazih i podelimo iskustva.

Vuko, pozdrav za tebe i tvoju malenu.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1632
12.6.2012 23:42:31   
madre

IZVORNA PORUKA: vukosava

Moja juce prvi put jela pomfrit, sama. Sve joj se vise svidja da se sama hrani.

user posted image user posted image user posted image
yulo, dobro nam doslauser posted image mada ja slabo pisem ovde, jer nismo nesto jesniuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1633
13.6.2012 0:19:12   
madre
lele, sad sam skontala da zapravo ja vise ne pripadam ovdeuser posted image ja sam visak i zato odlazimuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1634
13.6.2012 0:36:34   
Anoniman
Da se i ja zapljunem ovde! Malo sam uranila, doduše jer nam je u četvrtak rođendan, al ajd sad, da ne sitničarimo za dan i po.

Žaba jede sve i svašta, pretežno ono što može sama a to je finger food u svim oblicima. Ne da da se hrani, tako da sad jogurt sipam u čašu sa piskom a hranu stavim ispred nje i ostavim je na miru da jede, kad zavrži okupamo se i presvučemo, koliko obroka, toliko kupanja i pranja kose. user posted image

Ostalo nam je belance za posle tođendana, bobičasto voće i orašaste plodove ostavljamo za kasnije a kravlje mleko koristimo od pre neki dan za kuvanje, za piće Nestle Junior 1+.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1635
13.6.2012 11:47:41   
Yula
Ovo moje se ne maze puno kada jede sam, bas je pazljiv, malo oko usta zamaze i ako mu se sliva voce niz bradu. Ima da se kupe ona nepromociva odelca, kao neka bluzica, jedino sto bi na glavu trebala onda da joj stavis neki slem user posted image

Mi danas prvi put jedemo pasulj! I bas se nameracila da mu dam ovaj sto mi jedemo.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1636
13.6.2012 16:44:31   
Anoniman
Imamo to kao portikla od frotira postavljeno mušemicom, dugi rukavi i čičak oko vrata a na leđima nema ništa. Al žao mi po ovoj vrućini u to da je pakujem, ni portiklu ne stavljam, nakupovala sam bodića pa presvlačim po 10 puta dnevno user posted image

Ovih dana slabo jede, verovatno od vrućine. Jutros lizala prženice i popila dve šolje jogurta, prženice ostale izbalavljene i nenačete.

Za ručak ćufte od krompira očerupala, pojela tri mrve a ostalo posejala po dnevnoj sobi. Ali sad je gotovo dvorište pa će od sutra da jede gola napolju i posle samo zamočim u korito. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1637
14.6.2012 10:29:38   
Anoniman
A u koritu venis user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1638
19.6.2012 23:31:57   
Yula
Kada je bebac napunio godinu dana napravila sam mu odredjene izmene u obrocima, sada nas dnevni raspored obroka izgleda ovako:

*izmedju 5.30-6.30h  flasica mleka 210ml, adaptirano Gallia croissance ( za decu od 1-3 godine ).

*9h dorucak - zitarice ili sa mekom ili jogurtom ili neki mlecni namaz, a to obicno bude: popara, kacamak od palente ili belog kukuruznog brasna, griz, pirinac, ili kombinacija dve od navedenih zitarica, 2 kriske ili svezeg ili tostiranog hleba. Sve kuvam na vodi pa onda u prohladjeno dodajem adaptirano mleko jer kravlje jos uvek nismo uveli, ali planiramo uskoro.

*11h uzina- sveze voce, dam mu ukomadima, ljusteno, da jede sem. To obicno bude kombinacija dve vocke: jabuka, kajsija, breskva, dinja, lubenice, sljive, tresnje ( tresnje ne ljustim ). Lubenicu je obozavao prva dva - tri puta, a sada je vise ne voli user posted image  Inace, od juce je naucio da odbija hranu i da ne trpa sve u sebe kao automat.

* 13h rucak - meso obavezno i nekoliko vrsta povrcki.

* 16h  uzina - vocni jogurt iz kucne radinosti, znaci uzem jeda onaj obican nature jogurt i naseckam neko voce, obicno dve vrste, danas je npr. bila breskva i dinjica. Ne sladim, secer uopste ne koristimo kao ni med, za sada.

* 19h vecera. E, vecera nam je problematicna. Po savetu pedijatrice pocela sam bila da mu kuvam corbu do povrca ( skuvam povrce na pari kao za popodnevnu kasicu i sameljem ga dobro kao za male bebe i razredim sa onom vodom od kuvanja ) i on je to fenomenalno jeo dva dana. I moje jesno dete kome su krenule da izbijaju donje trojke je sinoc odbijao da jede tu corbu, ali ju je ipak pojeo. Ali veceras je isto gurao kasikicu od sebe i ja nisam htela da insistiram. Pokusala sam pola sata kasnije, isto. Napravila kupovne cerealije sa ukusom vanile, dodala 2 plazma keksica i sve smazao.

* 21h 210-240ml mleka.

Plazmu uglavnom ne jedemo, ali eto, veceras sam mu je dala. So sam pocela po vrlo malo da dodajem u kasice i to bude uglavnom par zrnaca. Zacine cu tek da uvodim narednih dana.

Od namirnica jedemo sledece:

-povrce: krompir, tikvice, sargarepu, karfiol, brokoli, prokelj, plavi patlidzan, blitvu, spanac, boraniju, grasak, kelerabu, bundevu, cveklu, papriku, paradajz, articoku, komorac, crni luk, praziluk. Pasulj jeli jedan dan i preksutra ce jesti ponovo. U planu za  uvodjenje imamo: paskanat, celer, persun, beli luk, krastavac.

-voce: jabuke, dunje ( njih vise nema ) , dinju, lubenicu, tresnje, breskve, kajsije, banane, sljive.

-meso: jagnjetina, zecetina, zdrebetina, teletina, svinjetina, junetina. Junetina mi je najzilavija, a svinjetina i ovcetina najbolje. Pernato ne jedemo zbog alergije na jaja, ali uskoro planiramo da probamo.

- zitarice: sve zitarice.

Obavezan sastojak svih kasica od povrca je maslinovo ili suncokretovo ulje cedjeno na hladno.

Ako je iko imao zivaca da procita ovaj kilometarski post, zanima me da li ste i kada ste uvodile ananas, citrusno voce, ribu i bobicasto voce.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1639
19.6.2012 23:55:56   
nenja22
ja iščitala user posted image

jelovnici su im slični, mada raspored malo drugačiji, između doručka i prve užine je veći razmak, obždere se za doručak, šta li je, pa je i ručak kasnije, pa popodnevnu užinu nekad i nema...a i neće baksuz da jede sveže voće, tj. generalno voće domaće varijante slabo, podvaljujemo mu npr. izgnjavljenu kajsiju svežu, sa malo kašice od kajsije kupovne user posted image sutra mislila da probam da mu dam dinju, a ako ne bude hteo da jede lubenicu, imaće posla sa ljutom majkom po prvi put za ozbiljno user posted image

elem, u odgovor na pitanje ti
ribu počeli od skoro
e sad, pošto smo mi na moru, ja sam krenula sa morskom i to smo mu davali cipola, on spada u plavu ribu ja mislim, ali kako god, bio je oduševljen
citruse još nismo, mada imam ideju da probam limun da mu dam da liže, malo i zabave radi (moje i mma je l' te, kako će on reagovati i hoće li prvi put na mamu ljut biti, videćemo user posted image )
bobičavo voće, isto ne, mada to mislim da ću, kad krenu letos borovnice, ima ovde što donose sa planinčuga ovih okolnih, a isto super zdravo, pa vlaljda mu se svidi...hm, u stvari, jagoda, gde spada? nju je jeo...tj. lizao par dana, a onda nije ni to više hteo, ok, kad se tad nisma naljutila, ipak neći ni na lubenicu valjda user posted image
ananas probao onaj iz konzerve, bzveze onako, mm jeo pa mu dao, tako mu se svidelo, ali to nešto nemam ideju da mu dajem, sveži da, ako bude hteo...

mi smo inače postali poprilično opušteni, dosta toga što se kuva za ručak, bude i njegov, kuva se svakako sa vrlo malo ili bez soli i začina nekih specijalnih (jeste jeo pečeno meso iz kese gde je bilo ruzmarina i bosiljka recimo)
šećer mu ne dodajem, niti jede posebno slatkiše, sem plazme tu i tamo, mada jeste dva.tri puta lizao i po malo sladoleda kad mi jedemo
slanih grickalica isto jok, koji put slani štapiće dobije, ovo uglavnom kad iz šetnje, treba ga upakovati u kolica, pa da ne propišti majčino mleko i okolina ne pozove socijalnu službu, dobije štapić, pa to ide lakše...

eto tako, stigla yula, sad će se pisati ovde user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1640
20.6.2012 10:43:45   
Yula
Ahahahhah, stigla, stigla user posted image   Ja nemam sa kim o svemu ovome da se savetujem, moje dve najbolje drugarice su potpuno opusteno deci davale hranu, kakva uvodjenja i gluposti user posted image   Dobro, imale su srecu da im deca nemaju nekih vidljivih nezeljenih reakcija.  

Pa, Njenjo, deca nam se hrane slicno, a i ja sam postala opustenija pri uvodjenju namirnica. Nama ranije pirinac pravio manjih problema, ali sada ga jede, msilim, jeo ga je u dva navrata i nisam primetila nikakve tackice koje su se ranije pojavljivale.  Rekla bih da je to proslo. 

Kupila sam neku testeninu bez jaja, sutra ujutru cu to da mu dam sa pavlakom. 
Kako ti dajes testeninu, jel je sameljes ili je samo iseckas na sitno? Zelim da mu dam i bolonjeze, ja ih obozavam i pravicu ih za neki dan, pa cu mu dati da proba, samo da li smem da stavljam biber ili da to posle dodam za nas?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1641
20.6.2012 14:00:01   
nenja22
ja testeninu, one fusille, spiralice i tome slično dajem odavno u ruku, sam da gricka...jesam mu kao seckala i mešala sa pavlakom, ali neće tako, a ovako ih baš voli...e tako ih jede kad mi ručamo neku paštu, a njemu je vreme užini, a bolognese sos sam počela da kad pravimo za nas a uklapa se vremenski da je i njemu ručak, onda to bude isto i za njega, samo malo izgnječeno. i jedino što tad kupujemo meso mleveno onako da nam samelju na licu mesta, da znam šta je. što se tiče začina, u bolonjeze stavimo i bosiljak i ruzmarin i origano, ali recimo biber ne, ja ga ne volim pa zato user posted image i crni i beli luk...ma praktično isto kao za nas samo ili bez soli ili sa malo, mm dosoljava, ja jok user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1642
21.6.2012 19:17:43   
Anoniman
Žaba za večeru smazala ceo topli sendvič od tost hleba i kačkavalja. user posted image

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1643
22.6.2012 0:25:29   
Yula
 Ja jutros bebi dala onu testeninu sa pavlakom i malo sunke, samlela malo, da ne budu za prvi put krupni parcici. Sada kada je dobro proslo, kupicu mu raznih oblika, pa cu mu dati da gricka sam. Ovo su ipak one duguljaste pljosnate, ne znam kako bi se sa njima snasao.

Za rucak jeli pasulj, definitivno nije njime oduseljen, ali mislim da je zato sto je slan i zacinjen. Sl. put cu mu definitivno odvaditi pre zaprske i zacina i pomesati sa jos nekim povrckama. Uglavnom, pojeo je sve, ali u par navrata je gurao kasikicu od sebe. S obzirom da sam mu sada za dorucak dala makarone, pa uz pasulj hleb, resim da mu za veceru ne dam zitarice, da ne bude previse za jedan da, vec mu popodne dam bananu za uzinu, a uvece mu dam dva jogurtica. To mu je do skoro bilo taman,a sada je plakao, bio je jos gladan posle njih. Definitivno su mu zitarice ili nesto konkretno ok za veceru. Planiram da mu napravim jedan namaz za hleb po Tashinom receptu, pa da vidim  kako ce to ici.

Mali mi je nije debeo, ali jeste onako jak, krupan, a ne znam gde vise da mu zakidam, a bude mi ga i zao kada jadan place kada mu spremim malo. Najbolje je da mu po malo smanjujem,a ja ko nenormalna, cim primetim da se ubuci ja odmah zitarice utanjim na pola porcije user posted image  

< Poruku je uredio Yula -- 22.6.2012 0:26:02 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1644
22.6.2012 0:37:31   
Anoniman
Ja Neveni ne dajem hleb uz ručak. Hleb dobije za doručak ili večeru u vidu prženice, popare, ili današnjeg noviteta u vidu toplog sendviča i nikad dva puta dnevno... Od kako jede sama jede manje. Ja se ne mešam ama uopše, kad završi pokupum sve i ne pravim pitanje...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1645
22.6.2012 18:54:13   
Yula
 Ni ja ne dajem hleb uz rucak niti ista od zitarica, a vidim da u svim kasicama od 12 meseci pa navise, obavezno ima ili pirinac ili makarone ili psenica. I uopste, veoma retko jede hleb jer racunam, jede zitarice ili poparu. Ovo uz psulj je bio izuzetak jer sam htela da mu dam onako kako su to nama davali kada smo bili deca.

Jutrasnji odlazak kod dr-a nam je poremetio danasnje planove u vezi hrane, tako ce bebac sutra uvece dobiti hleb sa namazom. Sada sam mu za veceru dala dva jogurtica, ali to mi je bas premalo, ali dobro, on se za sada ne buni.

< Poruku je uredio Yula -- 22.6.2012 18:55:39 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1646
29.6.2012 10:16:18   
Anoniman
dorucak - jogurt palacinke sa visnjama ( preliv od meda , limuna i narandze )
sok od sargarepe i jabuke
rucak - tortelini sa mesom i beli sos
vecera ce biti pizza ( hut user posted image )
uzina 1 - dinja
uzina 2 - sladoled

Ovih dana je slabije jela , danas je dan poceo dobro sa cak tri palacinke ( vel dlana je jedna ) user posted image
Hleb ona ne jede uz rucak , jede samo za dorucak/veceru kad je neki namaz u pitanju - krem sir , pavlaka , sendvic i slicno
Voce slabije jede u zadnje vreme , kao i vodu , navukla se na sokove , jeste da joj dva puta napravim prirodni ali svejedno bih volela da pije vise vode ..

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1647
1.7.2012 20:45:35   
Yula
ribizla, prvo jedan virtuelni aplauz za tebe, vidim da cekas trece dete! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Svaka ti cast, divim se zenama koje imaju troje i cetvoro dece. 

Evo naseg danasnjeg menija:

dorucak: popara pomesana sa 50-ak grama jogurtica ( ovde je jogurt gust kao pavlaka )
uzina:  malo lubenice i tresanja
rucak: zecetina pomesana sa jednom hippovom kasicom povrca u kojoj je bilo-tikvice, plavog patlidzana, paprike i paradajza. ( poslednjih par dana mu katkada umesam tako neku kupovnu kasicu, jer sada npr. nema svezih bundeva... Ovu sam imala, neko nam doneo na poklon, inace do pre neki dan smo jeli iskljucivo domacu 'ranu, osim kupovnih Nestle zitarica )
uzina No.2- jogurtic.
vecera: Nestle 5 zitarica sa mlekom i izdrobljene 2 plazmice u to. Nisma stigla za veceru nista konkretnije da spremim, a ovo bas voli, pa ajde da mu ucinim.

Kao sto vidite, mi se jos uvek prilicno bebece hranimo, nikkao da preresim i pocnem da mu dajem sto i mi jedemo, da li bih trebala to da uradim? Nekako, bedak i da mu jos dajem przeno kada i ovo kuvano jede super, ne trazi slano, ne trazi slatko, mada voli plazma keks i dam mu 2-3 keksica nekada za uzinu.

Forsiram voce jer ga voli i rado ga jede. Npr. za veceru mi odbija corbe od povrca, svega par puta je pojeo, ali nije bio srecan. Sinoc sam mu npr. skuvala spanac, krompir i na kraju dodala kasikicu pavlake, to je pojeo, ali tek posto sam ja uzela prve zalogaje jer voli kada ja nesto jedem, ali mu se nije dopadalo. I uopste kada uvece vidi ciniju sa povrcem odmah odguruje rucicom i ljuti se tuzno, a gladan je. Zitarice odmah prepoznaje i raduje se. kada sam mu u dva navrata dala hleb sa namazom koji sam napravila od mesa, luka i plavog patlidzana, jeo je sa apetitom. Sutra cu opet to da mu napravim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1648
2.7.2012 13:04:10   
Anoniman
Hvala Yula , jedva cekam da imam veliku porodicu user posted image

Danas
dorucak - puter , med , sok od 2 jabuke , 1 narandze i pola limuna
rucak - slatki kupus s junetinom
vecera - sendvic s curetinom i sirom
uzina 1 - kajsije
uzina 2 - sladoled user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1649
2.7.2012 22:57:11   
Yula
Dorucak: sutlijas na kravljem mleku. Ne secerim, ne stavljam med a opet je slaaaaatko! Njam!
Uzina1: jedna banana i pola jabuke.
Rucak: Kupovna kasica, povrce sa sunkom.
Uzina2: lubenica i tresnje ( lubenicu slabo jeo, tresnje sve smazao, a bilo ih...
Vecera: hleb, krem sir i svez paradajiz. Sa apetitom je vecerao user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

.....
Diabla

Kada sam bila tinejdzer, bila sam

najpopularnija cura u skoli (20%)

bubaš (10%)

class clown (8%)

povučena (24%)

buntovnik (38%)

Ukupan broj glasova: 187

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here