|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
10.4.2012 12:27:56   
Sanjica26 RR
Ona je bas probirljiva. Nije uopste kao njena seka Lana.user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1576
10.4.2012 14:04:44   
branki*
sanjice,ja spremam slicno kao lesica.na malo maslinovog ulja izdinstam pola glavice crnog luka,malo sargarepe,i dodam dzigu.malo posolim,malo.i malo paradajz soka.to pomesam sa kuvanim krompirom i imam za 2 dana.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1577
19.4.2012 13:13:45   
dejana007
mi napunili godinu dana, pa da se upisem i pratim temu user posted image

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1578
29.4.2012 9:38:00   
jovicaa
nase dete je pocelo da zabusava sa hranom... evo za dorucak je pojeo samo kiselo mleko i tri zalogaja hlebauser posted image ne znam sta da radim da ga podstaknem da jede... mada realno ni mi nismo nesto kreativni sto se tice hrane, ali uvek gledam da unese sve sto mu je potrebno, a i do sada je jeo sve pa nisam imala problema, a sad nece skoro nista da jede.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1579
29.4.2012 9:42:23   
minavb
Samo kiselo mlekouser posted image
Vanja kad popije pola soljice jogurta, ja sam super happy.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1580
29.4.2012 9:44:29   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: minavb

i to mu je ceo obrok? pa nismo mi onda losi...
ali vi ne znate kakav je aleks bio zderonja do pre par dana... a uopste nije debeo, samo je visok, svi misle da ima 2,3 godine kada ga vide... i sad mi je cudno odjednom ne pojede ni trecinu onoga sto je ranije jeo... i smrsao jeuser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 29.4.2012 9:45:12 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1581
29.4.2012 9:54:37   
minavb
Vanjin dorucak- 5 zalogaja kifle sa nutelom i pola soljice jogurta. Ovo je kad je dobre volje i kad hoce da jede. Kad nece da jede, zadiviljna sam kad makar jogurt popije.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1582
29.4.2012 10:05:55   
Yula
IZVORNA PORUKA: jovicaa

IZVORNA PORUKA: minavb

i to mu je ceo obrok? pa nismo mi onda losi...
ali vi ne znate kakav je aleks bio zderonja do pre par dana... a uopste nije debeo, samo je visok, svi misle da ima 2,3 godine kada ga vide... i sad mi je cudno odjednom ne pojede ni trecinu onoga sto je ranije jeo... i smrsao jeuser posted image

Uh, dobro je da nije samo moje dete veliko! I moj Laki je jeo kao meceva, ali primecujem da polako smanjuje kolicinu, jer inace je znao kada pojede manje nego sto zeli, da place i onda mu mi tutnemo lazu u usta i smiri se. A to se desavalo skoro redovno. Sada to retko radi, a cesto cak i pre nego sto sve pojede, sam uzme lazu i stavi je u usta, sto tumacim kao znak da je sit. naravno, nisam mu davala onoliko koliko bi on pojeo, jer je to mnogo za njega i nisam zelela da siri zeludac previse. Nema jos ni punih 11 meseci, a ima mere deteta od 2 godine! Ali, dobro, on je bas veliki rodjen, 56cm. Ne znam da li to ima neke veze, ali ja sam u trudnoci jela za medalju. U pocetku sam se pazila, ali kada sam i pored toga rapidno dobijala kilograme, resila sam da se opustim i jedem, dodala sam 23kg! Ostalo mi jos 2 da skinem user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 29.4.2012 10:06:19 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1583
29.4.2012 14:36:55   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Yula
Nema jos ni punih 11 meseci, a ima mere deteta od 2 godine! Ali, dobro, on je bas veliki rodjen, 56cm. Ne znam da li to ima neke veze, ali ja sam u trudnoci jela za medalju. U pocetku sam se pazila, ali kada sam i pored toga rapidno dobijala kilograme, resila sam da se opustim i jedem, dodala sam 23kg! Ostalo mi jos 2 da skinem user posted image

E Yulo, bas me zanima kolika ti je bebica. I moja mala je rodjena sa 56.5 cm.

Jel nesto u ovom fazonu?

rodjena: 4.49 kg, 56.5 cm
1 mesec: 5.67 kg, 61.6 cm
2 meseca: 7.39 kg, 63.5 cm
3 meseca: 8.14 kg, 66.5 cm
4 meseca: 8.81 kg, 71.1 cm
5 meseci: 9.76 kg, 73 cm
6 meseci: 10.5 kg, 74.3 cm
7 meseci: 11.5 kg, 77.5 cm
8 meseci: 11.9 kg, 78 cm
9 meseci: 12.4 kg, 79 cm
10 meseci: 12.9 kg, 80.7 cm
11 meseci: 13.7 kg, 85.1 cm
12 meseci: 14.3 kg, 86.4 cm

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1584
29.4.2012 21:53:33   
Yula
Jeste Vuko! Pisala sam ti na pp user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1585
3.5.2012 15:06:29   
Biserka
Mamice, jel se desilo nekoj od vas da joj dete sa 13 meseci odbija da jede čvršću hranu? Pod čvršćom hranom mislim na sve što nije prethodno dooobro ispasirano tako da nema ni jedan komadić ili gromuljica, da bude onako polutečno. To se odnosi na sve što se jede kašikom, inače bez problema jede npr. plazmicu, hleb i sl. Nije mi jasno šta je u pitanju, ume da žvaće, ima 6 zubića, ali sve što mu spremim mora prethodno da prođe kroz blender i da bude polutečno, čak recimo čokolino i sl. mu razredim više nego što piše na uputstvu, voćni jogurt neće da jede ako ima one sitne komadiće i tako... Stekla sam utisak kao da mu se gadi kad oseti te komadiće hrane ili ga mrzi da žvaće, ne znam ni sama... user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1586
4.5.2012 14:38:01   
Capa
Ima li nekoga da mi razreši misteriju ?

Da li i za dete od godinu dana važe ista pravila kao i do godinu dana? Evo na šta mislim: da se ne daje jaje i meso u istom danu, ili mahune i meso? Koliko bi mleka bilo idealno da popije?

Thnx unapred user posted image

(odgovor članu Biserka)
Direktna veza do poruke: 1587
4.5.2012 14:39:08   
Capa
Zaboravih da odgovorim Biserki: nama je Katarina slabije jela (skoro pa ništa) kada joj je izbijao zub, možda je to ? Mada, bila je mlađa...

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1588
4.5.2012 14:42:25   
minavb
Deca preko godinu dana, već mogu da jedu isto što i roditelji, pa i da imaju u istom danu mesni obrok i jaja. Ako mene pitaš, ni odrasli ne treba da jedu leguminoze zajedno sa mesom, ali verujem da ne dele svi isto mišljenje pa mešaj slobodno. Koliko mleka? E to zavisi od deteta. Po meni je najbolje do 500ml mleka i mlečnih proizvoda u toku dana. Prednost dajem jogurtu.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1589
4.5.2012 14:47:31   
Anck Su Nmaun
Capa, mleka po meni nikad nije previse! Nek pije dete koliko hoc.
Moja T je znala do skoro da popije i oko 800 ml dnevno a nekad i 1L cak!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1590
4.5.2012 14:49:09   
Capa
Hvala, žemmmske user posted image

Mi pijemo oko pola litre mleka dnevno, a jogurt ne volimo, nažalost... Zato obožava kiselo mleko i pavlaku...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1591
4.5.2012 14:49:14   
gagana83

IZVORNA PORUKA: Biserka

Mamice, jel se desilo nekoj od vas da joj dete sa 13 meseci odbija da jede čvršću hranu? Pod čvršćom hranom mislim na sve što nije prethodno dooobro ispasirano tako da nema ni jedan komadić ili gromuljica, da bude onako polutečno. To se odnosi na sve što se jede kašikom, inače bez problema jede npr. plazmicu, hleb i sl. Nije mi jasno šta je u pitanju, ume da žvaće, ima 6 zubića, ali sve što mu spremim mora prethodno da prođe kroz blender i da bude polutečno, čak recimo čokolino i sl. mu razredim više nego što piše na uputstvu, voćni jogurt neće da jede ako ima one sitne komadiće i tako... Stekla sam utisak kao da mu se gadi kad oseti te komadiće hrane ili ga mrzi da žvaće, ne znam ni sama... user posted image

Isti slucaj je bio i kod nas i to Boga mi do skoro(poledaj moj tiker). Znaci na kasiku iskljucivo pasirano, zvakala je samo ono sto bi jela svojom rukom. Meso i dan danas nece da zvace.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Biserka)
Direktna veza do poruke: 1592
7.5.2012 15:48:25   
magnetic
Mamice kada ste i da li ste uopste svom detetu dale med?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1593
7.5.2012 15:50:51   
branki*
ja bozi pocela dadajem pomalo,kad se setim sa 13 i po meseci.kazu da moze od 1.godine.

branki

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1594
7.5.2012 16:40:25   
nenja22
ju, nije mi vise beba, nego dete! user posted image

pa da se upisemo :)

klopa skoro sve.

dorucak, uzina vocna, mesni obrok svaki dan skoro, sem kad je pasulj i tome slicno, popodne plazma i sir ili samo plazma ili vocni jogurt, vecera.

jaja ne voli, ni ne forsiram, racunam da je skoro pa uvedeno celo, jeo je pite sa sirom i zeljem, gibanice i proje babine, uskoro cu da pravim palacinke, pa i tako da ih jede, a neko mi rece da za svaki slucaj dam i belance samo, probacu, ali nisam sigurna da ce proci...ali posto na ovo gore nista nije bilo reakcije, mislim da je jaje odradjeno user posted image a mislim da cemo i kajganu za dorucak poceti, kad mu stavim da brlja sam, mislim da ce krenuti da njupa...

banana problem koji smo imali (slabo ih je vario do skoro) mislim da je resen, ali ne voli ih nesto. sljive (isti problem bio) nisam probala opet, ali mislim i da cu sacekati dok ih bude svezih, pa onda. jedva cekam kajsie i breskve i lubenice da stignu. jagode probao kroz zele na cheese cake_u sto sam mu pravila za rodjendan, to jos nekako ne racunam uvedenim, moram ovih dana, par dana da gricka svezu da mu dajem, pa da vidimo, nadam se bice sve u redu.

od povrca vise nisam sigurna sta nije probao, ali mislim da vise ni nema necega sto moze biti posebno problematicno.

mleko, sir, jogurt, kisela pavlaka idu ok, jogurt kako kad, ali mladi sir da jede sam i gnjavi naravno, mnogo voli. mleko za pred spavanje i jutarnje kad ne preskoci dobija od skoro aptamil 3, za poparu, cicvaru, mesanje kasica za veceru i tako to, uglavnom je kravica sad vec neih mesec dana(mada smo ovu kutiju aptamila ubrzali pa pravili kasice sa njim, jer je tata ne gledajuci otvorio i drugu od one dve kese sto su unutra, a prva vec naceta)

pred zoru se obicno jos uvek meskolji, ako pohisterise na cuclu, dobije sisu i dalje, koliko tu mleka izvuce vise nisam sigurna, ali i to se proredjuje samo od sebe, mislim da cemo uskoro zavrsiti i sa tim.

definitivno planiram da sve vise za rucak dobija sta i mi, a kako bude leto i toplo, on samo u peleni, i na terasi, imam nameru i da mu dajem da jede sam, kupacemo se svakako i hladiti posle uvek, ali mislim da ce to biti najbezbolnija varijanta da prestanem da mu miksam ili sitno seckam obroke (a sa osam zuba, moze vala sve da zvace, samo ako bude hteo :) )

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1595
7.5.2012 21:48:51   
Anck Su Nmaun
Blago vama, moja Tara ima 2 godine i nista nece da jede user posted image
Glava me boli vise od toga! Neznam cime vise da je hranim user posted image user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 1596
8.5.2012 10:09:38   
Anck Su Nmaun
Preksinoc joj spremim cokolino za veceru, ma neeee...vriskala je
popila mleko i na spavanje.

Sinoc spremim palentu. nema sanse, posle je jos nudila hlebom i pecenicom , nece ziva!
Pojela je pola cinijice jagode, i mleko pred spavanje.....user posted image

Direktna veza do poruke: 1597
8.5.2012 10:12:50   
minavb
Vanja je sinoć pojeo jednu i po američku palačinku, ali ih je pljuvao dok mu nisam dala puding da ih prohura.

Direktna veza do poruke: 1598
8.5.2012 13:16:27   
branki*
anck,skroz znam kako ti jeuser posted image
ja sve planiram da iskuliram malo sto se tice bozine hrane i da ga pustim kraju,nek jede koliko jede,da ga ne jurim i ne nutkam i ne silim i ne panicim sto nije pojeo onoliko koliko ja smatram da treba,pa mislim nijedno dete nije iz inata ili ko zna cega dozvolilo da umre od gladi pored hrane?!ali jos ne mogu,i dalje se zderem i jurim gauser posted image

branki

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1599
15.5.2012 17:56:15   
MarijaBg
100 godina nisam svracala na RR, prosto me sramota da kuckam bilo sta user posted image
Natali u principu fino klopa, odavno ne jede kasice, vise ne jede ni sitno seckano... Uglavnom klopa sve sto i mi, a mi smo prilagodili nas jelovnik da moze i ona sve da jede. Povrce maksimalno izbegava, a sve ostalo jede sa uzivanjem. Inace smo uveli sve od klope.
Insistira da jede sama, cak i supu, mada moram i ja da je hranim u isto vreme, jer pola hrane zavrsi na podu, u kosi, po odeci... Tako da ona dobije jedan tanjir i pribor a ja drugi, pa se snalazimo nekako. Posle svakog rucka generalno ciscenje i presvlacenje user posted image
Ima 3 obroka i 1-2 uzine, mleko ujutru dok uvece popije svega par gutljaja. Etooo user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here