|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana deteta od 1-2 god
26.3.2012 22:35:09   
Sanjica26 RR
Ne verujem da je nesto odredjeno koliko sme da se daje med. U svakom slucaju ti neces sigurno da mu dajes mnogo. Javice se sigurno neko strucniji.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 26.3.2012 22:36:08 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1551
26.3.2012 22:37:52   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Koje zitarice dajete deci za uzrast od godinu dana?

Ja mojoj dajem ovsene, pirincane i psenicne pahuljice.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1552
28.3.2012 14:11:20   
mejvis
IZVORNA PORUKA: branki

mame,kad ste pocele med da dajete i koliko?ja razmisljam da mu ubacim jednu kk u griz 2 puta nedeljno,ima 13 meseci.

Sa 12 meseci može da se daje med. Slobodno počni da daješ. Možeš prvo tako kao što si napisala pa onda postepeno povećavaj. Nema neke granice ali ni u čemu ne treba preterivati.
Ja sada stavljam 2-3 kašičice (obavezno plastične) u čaj svakodnevno. Pije dosta čaja sa medom i ima odličan  imunitet. user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1553
29.3.2012 15:08:46   
Anck Su Nmaun
Neznam vise sta da radim Tara sve manje i manje jede, danas su mi cak u vrticu vaspitacice rekle da jede mnogo manje nego ranije, a kuci je hranjenje uz vristanje.... jaao boli me glava vise od njene ishrane user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1554
30.3.2012 10:16:03   
Anoniman
mejvis zasto plasticne ?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 1555
30.3.2012 10:29:31   
branki*
citala sam da ne valja uzimati med metalnom kasikom,ne znam zbog cega,ne secam se,da je najbolje koristiti za med drvenu kasicicu.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1556
30.3.2012 10:31:23   
Anoniman
Ahhaaa

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 1557
31.3.2012 1:44:52   
Klarita
Kako smo krenuli u jasle (vrtic, mladja jaslena grupa) ne sastavismo mesec bez prehlade, odnosno virusa...pa, sam resila da se pozabavim malo njemim razvijanjem imunog sistema tako sto sam najpre pocelaa sa medom i par kapi limuna u to, izmedju obroka joj dam kasicicom...ali, dok sam se raspitivila saznadoh da se tako maloj decici sme davati cist bagremov med, nikako livadski i ne vise od kasicice dve dnevno jer kao jak alergen zna da "povuce'' alergijsku reakciju...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1558
31.3.2012 9:18:08   
Anoniman
Da , i mi smo poceli sa bagremovim ali ne znam od kad sme neki drugi , mi jos uvek imamo istu teglu user posted image

(odgovor članu Klarita)
  Direktna veza do poruke: 1559
31.3.2012 10:09:48   
mejvis
To je zbog polena kojeg u livadskom medu ima dosta. Bagremov i lipov su inače kvalitetniji od  livatskog. Ja uvek kupujem industrijski med, nemam poverenja u domaće jer se plašim falsifikata u kojem svašta može da se nađe. user posted image
Med sadrži vitamine, minerale, eterična ulja....I najbitnije deluje kao antibiotik i uništava bakterije.
Enzimi su osetljivi na metal i gube svoja svojstva.
To za reakciju i alergiju, ne znam, da li ima razlike ako se daje 1 kašičica ili 2-3 ako je dete sklono alergijama, mi nikakvih problema nismo imali. Ima ovde doktorki forumašica pa će oni to bolje. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1560
31.3.2012 14:23:03   
madre
IZVORNA PORUKA: vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Koje zitarice dajete deci za uzrast od godinu dana?

Ja mojoj dajem ovsene, pirincane i psenicne pahuljice.

ja sam isprobala sve zive za stariju decu, nije hteo ni da lizne. vratila sam se na linov cokolinouser posted image to kao hoce...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1561
31.3.2012 22:41:29   
Tea2
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Neznam vise sta da radim Tara sve manje i manje jede, danas su mi cak u vrticu vaspitacice rekle da jede mnogo manje nego ranije, a kuci je hranjenje uz vristanje.... jaao boli me glava vise od njene ishrane user posted image

Proveri treci krajnik...kod mog starijeg deteta je to bio problem.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1562
6.4.2012 14:45:26   
Anoniman
Danas
dorucak -jogurt palacinke sa rendanim jagodama prelivene medom i limunovim sokom + sok od mandarina i jabuka
uzina jabuka
rucak - corba od povrca(sargarepa,zelen,krompir,brokoli,karfiol,grasak) i junetine
vecera ce biti kiflice
druga uzina keks - banini

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 1563
7.4.2012 18:07:29   
mikica sa
Mamike, koliko dajete bebama kolicinski?
Moj L je napunio godinicu prvu i voljela bih da znam kako izgleda vas jelovnik (odnosno vasih beba) u ovom uzrastu. Kod nas je ovako: ujutro oko sest popije mlijeko i nastavi da spava, dorucak oko 9h uglavnom vocni rijetko kad palenta jer je vise voli uvece. onda opet mlijeko u podne, tad ide spavati. rucak u 14.30h (meso i povrce), uzina oko 18.30h (jogurt npr.) i onda vecera u 20.30h poslije kupanja i spavanac oko 21-21.30h
Jel to ok, ukazite mi sta je pogresno ili sta bih mogla korigovati user posted image

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1564
7.4.2012 18:10:02   
Olga75
Mikice , pa gde si ti user posted image
ja sam davno imala dete od godinu ali mozda bi ona uzina u 18 i 30 trebala da predje u veceru i onda samo uspavljivanje bez mleka user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu mikica sa)
Direktna veza do poruke: 1565
7.4.2012 18:13:01   
mikica sa
I ja sam tebe pozeljela a pogotovo da cujem kako je Zvijer nasa slatka user posted image (sorry za off, nemoj pec pec user posted image )

Zato sam moja Olga i pitala jer se i meni nekako cini da je to puno. Zeza nas jedan prijatelj da Luka lici na tatu ali ne zbog face nego tibe koja izgleda kao da je progutao malu lopticu user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1566
7.4.2012 18:14:49   
branki*
i moj boza ima mali trbuscicuser posted image

branki

Direktna veza do poruke: 1567
7.4.2012 18:18:27   
Olga75
mikice , neka stomacica , to je za bebe user posted image

Marija je moj najveci uspeh

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1568
7.4.2012 18:38:09   
mikica sa
user posted image  veliki user posted image  za vas dvije!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1569
10.4.2012 12:03:56   
Sanjica26 RR
Kako spremate dzigericu? Jednom sam joj spremala nesto bezveze i nije bila odusevljena. Drugi put je spremala dadilja i nekoliko puta mama. Evo sad sam je oledila, pa cu da joj spremim. Ali samo mi treba savet.user posted image

Direktna veza do poruke: 1570
10.4.2012 12:15:28   
Sanjica26 RR
Dakle?user posted image

Direktna veza do poruke: 1571
10.4.2012 12:18:44   
lesica
Sanjice,ja L ne dajem dzigu,ali to je vec moja stvar. Nego,jesi li probala da prvo malo luka izdinstas pa da onda u to ubacis dzigu i na laganoj vatri dinstas dok ne bude gotova,i dodas na kraju malo zacina,a mozes i mrvu soka od paradajza.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 1572
10.4.2012 12:18:44   
Anoniman
Ne znam , mi ne jedemo dzigericu , jednom sam joj odavno napravila isto sam ovde pitala kako i nije joj se dopala pa joj vise nisam ni pravila ..

Direktna veza do poruke: 1573
10.4.2012 12:20:41   
Sanjica26 RR
Tako da cu i da probam i ubacicu joj malo pirinca. Ma, i ja ne znam ni sto se petljam sa time.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1574
10.4.2012 12:21:54   
lesica
user posted image Daj bre detetu ceo batak u ruku,i batali dzigu.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here