Yula
|
Macaki, ne, nikako nije tecna corba, vec vise dodje kao pire, mozda malo redji, ali u poslednje vreme i ja to pravim kao bebecu kasicu jer ne bolim da curi. Znaci bude pire od povrca. I sta ja znam, stavim kakao kada i kako sta, evo npr. krompir, sargarepa, malo luka i malo boranije ili krompir, spanac, praziluk i na kraju dodam ili malo mleka ili pavlake, ili bundeva, krompir, mladi c.luk, ili karfiol, krompir, sargarepa. Ma sve kombinacije idu, zavisi sta ti K. voli da jede. I ja sam misljenja da dete povrce i meso nece ugojiti, ali ipak ne zelim da mu previse sirim creva, mada on sam pojede do 240ml, ali hleb jaaaako voli, samo retko mu ga dajem. Suhomesnato, od njega jede samo slaninicu a i ona nikako da mi dodje na red jer uvek nakupujem gomilu povrca i stalno gledam to da iskoristim. Evo naseg danasnjeg menija: dorucak: Nestle 5cerealija sa 120ml ad mleka i 2 plazmice ( imamo ih tonu, svi nam nju donose jer malenom samo nju dajem od slatkisa ) uzina: banana rucak: teletina, majusni krompiric, mladi crni luk, vrlo malo tikvice, paradajz, paprika. To je bilo samo pusteno kroz secka, mrzi me da gnjecim. On odavno jede krupno i gnjeceno. Salata krastavac. Uzina2: rendana jabuka sa cimetom. Jabuku vise uoste nece da zvace, malo je mulja po ustima i ispljune. To sve od kada su krenule 4. Dve mu izbile odjednom, desna donja i leva gornja i dalje rastu, bas ga to muci. Vecera: hleb sa mlecnim namazom i paradajz. Ovo je bilo neplanirano jer smo izasli a zaboravili kljuc i posto nismo mogli da udjemo u stan, vecerali smo kod komsinice. Za sutra kuvam pasulj a kupila sam i onu drugu mahunarku, malu zelenu, zaboravila sam kako se zove, to cu mu kroz 5-6 dana spremati. Necu po malo da uvodim, skuvacu mu celu porciju, mislim da ce to biti ok.