Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:21:40
|
|
|
|
Modessty
|
jaoooo! i mi idemo u Evropu!!!! Kakva glupost!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:25:14
|
|
|
|
Anastazija
|
Ja imam sreće što iako radim u privatnoj firmi, direktor je izuzetno razuman čovek. Prošli put kada mi je trebalo 10-tak dana mirovanja izjavio je kako smo se mi u firmi dogovorili da nam je prioritet - moja beba.. Ipak, trebaće mi i ti zvanični papiri za bolovanje jer ne mogu da izostajem svako malo bez nekog opravdanja.. a onda... nek mi je Bog u pomoći..
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:31:33
|
|
|
|
Modessty
|
super je što ti izlaze u susret. Ja na poslu nemam probleme što se toga tiče. Mislim da su i dekan i moj šef odahnuli kad su me poslali na bolovanje Kad sam pre 4 godine prokrvarila desilo se baš na poslu i isprepadala sam ih sve. Sad mi šef kaže: ma samo ti odmaraj, snaćićemo se mi! Mene jedino nervira što primam mnogo manje para nego kad radim. A tu je već krivica države!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:34:45
|
|
|
|
Anastazija
|
da.. to je bas problem...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:40:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Modessty Mene jedino nervira što primam mnogo manje para nego kad radim. A tu je već krivica države! Vidi šta sam napisala u temi o Bolovanju (uopšteno bolovanju) nedavno!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:50:01
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Evo šta sam upravo saznala vezano za bolovanje u mojoj firmi (obično bolovanje kada si bolestan, kada ti je dete bolesno, ili pak recimo trudničko... znači, sva bolovanja). Dakle u našem ugovoru piše da nam je 80% plate fixno, a 20% je varijabilno (po učinku). Kada odeš na bolovanje, dobijaš 65% od 80%. Kratkom računicom evo šta sam dobila (ako sam na bolovanju recimo ceo mesec): - ako je moja plata 40 000 din, onda je 80% od toha --> 32 000 din. - 65% od 32 000 din je 20 800 din. Od toga se oduzme još topli obrok koji je 3 000 din --> 17 800 din. Dakle, ako sam na bolovanju ceo mesec, umesto 40 000 din, dobijam 17 800 din. jel na ovo misliš?
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:51:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Na to, draga!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:55:10
|
|
|
|
Modessty
|
eh kad bi ja mogla da tačno izračunam svoju platu!!!!! Ajd neka bude da je 20000, mada je osnova mnogo manja. Mi dobijamo pare od ministarstva, pa pošto su plate nenastavnog osoblja mnoooogo manje od ovih ostalih onda nam na osnovu para od raznih projekata malo podignu platu. KOliko sam razumela. Elem ako je meni plata 20.000,00 din, onda je 65% 13.000?
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:15:38
|
|
|
|
neica
|
Nemogu da verujem kakav je zakon u srbiju po pitanju trudnickog bolovanja.Pa to nigde u svetu nema.Zale se za neki natalitet a kako da bude veci natalitet kad trudnice moraju da cekaju toliko pa vam jos i platu smanjuju ako ste na bolovanju,stvarno nemogu da verujem,to je uzasno,uzasno!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:17:46
|
|
|
|
neica
|
Nisam razumela da li vi svaki UZ u drzavnoj ustanovi morate da platite? Da li se i porodjaj u srbiji placa?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:19:29
|
|
|
|
Modessty
|
Bilo je 100% plate za održavanje do 2005 ili 2006. Onda su to ukinuli jer žene na taj način "iskorišćavaju" državu ?! Kakva nevidjena glupost!!!! Jao pobesnim kad god na to pomislim! A sve lekove plaćaš sama. Preglede ili analize koje DZ ne može da obezbedi plaćaš privatno..... Da to je zemlja koja se brine o povećanju nataliteta!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:19:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam u državnoj vodila trudnoću, mislim da se u državnoj svaki put plaća samo participacija od 20-30din. Jel tako? Jel zna neko?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:23:27
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: neica Nisam razumela da li vi svaki UZ u drzavnoj ustanovi morate da platite? Da li se i porodjaj u srbiji placa? Ne plaća se u domovima zdravlja i državnim ambulantama. Ali zato čekaš redove, pa im ne radi UZ, ili nemaju sondu pa moraš da se nalevaš vodom.... A da bi uradila potrebne laboratorijske analize moraš po uput kod dr, pa onda nešto radiš u DZ a nešto u Higijenskom zavodu. I naravno nigde nemaš prednost, pa čak ni ako MORAŠ da miruješ i ležiš po preporuci lekara. E zato većina ide u privatne ordinacije i ambulante. Zamisli da trudna ideš u higijenski gde u uskom hodniku čekaš sa još 50 njih koji su došli zbog hlamidije, kandide ili ko zna čega!!!!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:23:55
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Nisam u državnoj vodila trudnoću, mislim da se u državnoj svaki put plaća samo participacija od 20-30din. Jel tako? Jel zna neko? Trudnice ne plaćaju participaciju
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:24:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Mod draga ti si trudna i bjež s ove teme samo se nerviraš
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:26:30
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. Mod draga ti si trudna i bjež s ove teme samo se nerviraš Ma podivljam od ove teme!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:26:48
|
|
|
|
Anastazija
|
Potpisujem Mod... s tim da je meni ovo prva trudnoca i prvi susret sa domovima zdravlja u Bg... jednom recju - uzas!!!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:27:03
|
|
|
|
neica
|
Bilo je 100% plate za održavanje do 2005 ili 2006. Onda su to ukinuli jer žene na taj način "iskorišćavaju" državu ?! Kakva nevidjena glupost!!!! Jao pobesnim kad god na to pomislim! A sve lekove plaćaš sama. Preglede ili analize koje DZ ne može da obezbedi plaćaš privatno..... Da to je zemlja koja se brine o povećanju nataliteta! Ovo je da se najezis.Ali stvarno mi to nikako ne ide u glavu.Moja svekrva zivi u srbiji i ima petoro dece i kada mi je rekla da samo trenutno na jedno dete tj za 3 dete dobija deciji dodatak ja nisam mogla da verujem mislila sam da me laze ali kad mi je u junu rekla da vise ni za to 3 dete ne dobija deciji dodatak jer je postala punoletno ja joj nisam verovala dok mi nije pokazala papir sto su joj poslali bez obzira sto dete i dalje ide u skolu.Znaci za decu sve moras da platis a nista ne dobijes to je neverovatno,a njihove plate tamo u skupstini mnogi ljudi neumeju ni da napisu.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:29:54
|
|
|
|
gagana83
|
kod nas na ginekologiji UZ nije radio dobre pola godine,pa te doktori salju kod privatnika,CTG do pre mesec dana u celom Krusevcu imao samo jedan privatnik,sad ga cujem kupili i u bolnici,tako da se sve vise trudnica odlucivalo da im trudnocu vodi privatni lekar. mojoj drugarici pravili problem kad dosla da otvori bolovanje,kao sad smo ti mi dobri a do sad si isla kod privatnika . ma strasno!!!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:30:42
|
|
|
|
Modessty
|
E baš je tako Neice! Naši prijatelji koji primaju dečiji dodatak kažu da je toliko mali da ne mogu ni vrtić s tim parama da plate. Ali to je već druga priča. Porodiljsko se plaća 100%. Porodjaj je za sada besplatan, sem ako želiš da te poradja odredjeni dr. Apartmani u bolnici se takodje plaćaju i to urnebesno. Naravno ako bolnica ima apartmane. Niška bolnica nema. Niška bolnica nema ni epidural. Nema ko da radi.
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:31:57
|
|
|
|
Anastazija
|
o Booooooooooze!!! Sve ludaci...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:33:30
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 kod nas na ginekologiji UZ nije radio dobre pola godine,pa te doktori salju kod privatnika,CTG do pre mesec dana u celom Krusevcu imao samo jedan privatnik,sad ga cujem kupili i u bolnici,tako da se sve vise trudnica odlucivalo da im trudnocu vodi privatni lekar. mojoj drugarici pravili problem kad dosla da otvori bolovanje,kao sad smo ti mi dobri a do sad si isla kod privatnika . ma strasno!!! bila sam u Kruševačkoj bolnici. Povredila sam nogu kad smo bili kod vas u gradu na seminaru, pa sam morala da posetim i hitnu pomoć i one tamo što opravljaju noge Interesantno je da su bili jako ljubazni i da nigde nije bilo gužve. (bila je subota oko 11h) A bolnički krug vam je ekstra čist. Da vidiš ovaj kod nas! Užas!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:34:09
|
|
|
|
Modessty
|
ubiće nas Tasha! skrenule smo s teme skroz!!!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:34:26
|
|
|
|
neica
|
Ne znam za celu austriju ali kod mene u Tirolu trudnica placa samo lekove i bilo koji lek da joj se prepise placa ga 4,90€ ostalo sve mora zdravstveno osiguranje da pokrije,normalno ima DR. kod kojih moras da platis ali ti uopste ne moras da ides kod takvih,tu je Klinika i tu nista ama bas nista ne moras da platis cak dobijes ponekad i lek besplatan.Ovde kao moras da radis do 32. nedelje ali ne moras mozes od 1-og dana na bolovanju i dobijas celu platu i malo vise od plate neke dodatke dodatne uz platu sve do 32. nedelje tako da se vise isplati da budes na bolovanju celo vreme i ovde nema nikakve komisije da te salje na bolovanje i niko ne moze da ti da otkaz dok dete ne napuni 2. godine!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:37:17
|
|
|
|
Anastazija
|
IZVORNA PORUKA: neica mozes od 1-og dana na bolovanju i dobijas celu platu i malo vise od plate neke dodatke dodatne uz platu sve do 32. nedelje tako da se vise isplati da budes na bolovanju celo vreme i ovde nema nikakve komisije da te salje na bolovanje i niko ne moze da ti da otkaz dok dete ne napuni 2. godine! vodi i mene tamoooooooooooooooooo!!!!!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?