Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 12:54:25
|
|
|
|
Ptičica
|
ja sam posle dve nedelje otišla na trudničko. Radim u vrtiću, pa sam odmah dobila bolovanje. Otišla sam kod direktorke i rekla joj kako stoje stvari. Naravno, nije pravila problem. Niko ne može da ti ospori tvoje pravo na trudničko. Prvo ideš kod ginekologa u dom zdravlja. Ginekolog ti otvara bolovanje do mesec dana. Za nastavak ideš na komisiju, koja ti produžava bolovanje, po uputu tvog ginekologa. Naravno, nekima prave problem, ali sve to zavisi od prirode posla. Tebi će 100% dati odmah bolovanje. Toliko ja znam...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 13:05:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ptičica Prvo ideš kod ginekologa u dom zdravlja. Ovo sam ja htela da napišem, ideš u Dom zdravlja, ne u betaniju.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 13:38:54
|
|
|
|
cicko
|
Cao drugari, i ja treba da otvorim bolovanje zbog prirode posla, i pokusavam da dobijem Dom zdravlja telefonom ali uzalud, niko se ne javlja. Idem u Dom zdravlja ko Dunavskog parka, uzasne su guzve i zakazuje se cak na mesec dana. Uopste mi nije jasno kako da zastitim svoju trudnocu i otvorim bolovanje ako toliko moramo da cekamo.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 13:48:58
|
|
|
|
oliveradj
|
Otidi tamo pa reci da ti hitno treba papirologija, a za pregled sačekaj drugi dan. Posle toga ideš na komisiju u Vase Stajić mislim, jednom mesečno. Prvo lekar pa onda komisija tamo kažeš trudnica pa ideš preko reda i kad komisija odobri onda ginekolog ispiše hranarinsku listu i nosiš u firmu u kojoj radiš.
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 13:51:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Za mene je novost da je u DZ kod Dunavskog parka gužva. Jel zoveš dobar br kada ti se niko ne javlja? meni su se uvek javljali. 021 4754256
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:08:49
|
|
|
|
cicko
|
Hvala za savet, pokusacu danas popodne, verovatno se ne javljaju zbog guzve. Promenili su broj, sada je 4879512 (direktan), jezive su guzve verovatno jer doktori imaju ogranicen broj pacijentkinja koje treba da pregledaju. Danas sam bas pricala sa drugaricom koja je 5 mesec, uspela je da zakaze za pocetaj avgusta.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:17:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Direktan za ginekologiju? Jer ovaj koji ja imam je neka vrsta centrale, pa tražiš dr kog želiš, ili ako hoćeš da zakažeš kažeš...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:27:21
|
|
|
|
Ptičica
|
U mom domu zdravlja svaki ginekolog ima dan rezervisan samo za trudnice i nema gužvi, ni predugog čekanja! Zar nije tako i u Novom Sadu? Idi do doma zdravlja, na ginekologiju i raspitaj se! Sigurno je tako!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:29:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Dok sam išla kod državnog ginekologa, išla sam u DZ na Novom Naselju. Tamo radi dr Savin, fenomenalna je! Užasne su gužve kod nje, ali ima poseban dan za trudnice, ili je barem bio onomad.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:37:16
|
|
|
|
cicko
|
Aha, to je direktan za ginekologiju, to je nov broj. Znam da imaju poseban dan za trudnice ali niko nece da me tretira tako, valjda dok ne vide stomak , tek sam u 6toj nedelji
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:39:33
|
|
|
|
cicko
|
Broj centrale DZ je 4879500, a ginekologije 4879512.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:43:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cicko Aha, to je direktan za ginekologiju, to je nov broj. Znam da imaju poseban dan za trudnice ali niko nece da me tretira tako, valjda dok ne vide stomak , tek sam u 6toj nedelji Ma nemaju šta da neće. Dođeš i kažeš "Ja sam trudnica!"
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 14:54:21
|
|
|
|
Ptičica
|
IZVORNA PORUKA: cicko Znam da imaju poseban dan za trudnice ali niko nece da me tretira tako, valjda dok ne vide stomak , tek sam u 6toj nedelji JoooooooooooJ!!! Odeš na ginekologiju i onoj teti na šalteru kažeš: ''Dobar dan. Ja sam trudnica i treba mi pregled radi otvaranja trudničkog bolovanja.'' I dalje ne moraš da razmišljaš. Sestra će ti reći šta i kako.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 8.7.2009 16:23:33
|
|
|
|
Markovicka
|
Znaci tamo negde u avgustu zakazem kod ginekologa u DZ, sta cu ranije, jer bih ja uzela bolovanje tek od septembra, . A direktoru mogu reci odmah. Jesi li ti Pticice odmah otisla na bolovanje ili se mora ispostovati neki rok, mislim dok ne nadju zamenu?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 9.7.2009 1:12:45
|
|
|
|
Ptičica
|
Otišla sam na bolovanje posle dve nedelje! Osećala sam se super i htela sam da prođe završna priredba za predškolce, pa onda da odem! Debil!!! Kada sam doživela spontani i kada sam došla na kiretažu, tehničar, koji mi je uzimao podatke, me pita: ''A, zašto vi niste odmah otišli na bolovanje, kada radite sa decom? Ako želite bebu, zašto se igrate?'' ''Zato što sam konj i glupi magarac!'' Ok, nisam pominjala dotične kopitare, ali sam se osetila kao isti! Kakvo čekanje zamene?!?!? Sledeći put (Bože zdravlje) idem ODMAH na trudničko! Sebi i svojoj bebi sam najbitnija!!! Tako mogu, jer radim u državnoj firmi! Međutim, nije isto kada ste zaposleni kod privatnika. Bar sam ja tako čula.
< Poruku je uredio Ptičica -- 9.7.2009 1:13:50 >
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 9.7.2009 11:54:47
|
|
|
|
tomic
|
A kako ide sada prelazak sa trudnickog na porodiljsko? Koji je postupak?
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 9.7.2009 12:25:45
|
|
|
|
Markovicka
|
Joj, Pticice, pa ja nisam znala da si imala spontani. So sorrry! Hvala ti na info, a sledeceg puta ce sigurno biti bolje, samo se cuvaj!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 13.7.2009 11:17:22
|
|
|
|
prase
|
IZVORNA PORUKA: cicko Hvala za savet, pokusacu danas popodne, verovatno se ne javljaju zbog guzve. Promenili su broj, sada je 4879512 (direktan), jezive su guzve verovatno jer doktori imaju ogranicen broj pacijentkinja koje treba da pregledaju. Danas sam bas pricala sa drugaricom koja je 5 mesec, uspela je da zakaze za pocetaj avgusta. Da li ti imaš otvoren karton i izabranog lekara kod nekog ginekologa u tom DZ? Pitam, jer možeš da odeš u koji god želiš DZ u NS, izabereš ginekologa kod kojeg je najmanja gužva i odeš kod njega da ti otvori bolovanje. To je sve za slučaj da inače hoćeš kod privatnika da vodiš trudnoću, tj. ako ti nije bitno ko je taj državni ginekolog. Ako imaš svog ginekologa koji ti odgovara i koji će ti voditi trudnoću u DZ, onda na šalter sa izjavom "Ja sam trudnica" No, ne znam koliko će ti to pomoći, ja sam za otvaranje trudničkog (onog obaveznog od 28 dana pred termin) čekala sa stomakom do zuba nekih 2-3 sata... prvo da se pojavi doktorka, pa da se izređaju sve žene što su bile pre mene... nikome nije padalo na pamet da me pusti, ja nisam ni zahtevala, ali ne poenta je - ne računaj na to da će neko da učini nešto za tebe dok to ne tražiš. Na žalost, tako je.
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 12:49:58
|
|
|
|
Modessty
|
NA žalost nisu za sve nas isti aršini. Ja se eto našla u problemu koji sam na kraju rešila tako što sam digla ruke od svega. Evo o čemu se radi. Moja koleginica je do pre mesec dana bila na održavanju. Ona je to odradila tako što je uzela bolovanje u trajanju od 27-28 dana. pa je onda otišla na odmor od desetak dana. Nakon toga opet malo bolovanje, pa opet malo odmor. Sve dok se odmor nije istrošio i onda je ja mislim samo mesec ili dva bila na socijalnom. Zašto je to bitno? Zato što dok god si na teretu firme dobijaš 80% plate. Čim si na bolovanju duže od 30 dana ideš na komisiju i prelaziš na socijalno koje te plaća 65% od plate. A osnovna plata nam je katastrofa! Ja se sve lepo dogovorim u firmi. Dekan se slaže. Ali doktorka ispade problem! Kaže ne može da me vodi tako da mi secka održavanje!!! Moraš kaže da nakon ovih prvih mesec dana bolovanja uzmeš ceo odmor, pa onda opet na bolovanje do kraja! Raspitah se i drugarica koja je dr opšte prakse mi je rekla da od dr zavisi kada će i kako da te šalje na bolovanje. Njoj recimo direktor DZ u kome radi nije hteo da joj da da tako "secka". I sad se ja pitam - zašto u prokletoj zemlji Srbiji sve mora da bude sr nje?!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 12:57:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato sto samo na papiru i pred izbore blebecu o natalitetu, polozaju trudnica, standardu, povracaju PDV na decije stvari. Eto zasto sve mora naopako. Zato sto je lakse finansirati bilbord u izbornom teroru, nego za te pare popraviti 5 wc kabina u porodilistu. Meni nije smetalo da radim, zelela sam na trudnicko jer sam htela trenerku i patike i da setam, uzivam... pa umesto u setnji, dane sam provela u bolnici, ali ne zalim se, ako treba opet cu. U mom domu zdravlja su tako fini i ljubazni, da je zaista milina biti pacijent, sve pohvale. I sve sa bolovanjem je besprekorno funkcionisalo.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:04:21
|
|
|
|
Modessty
|
ja sam radila kad sam prvi put ostala u drugom stanju pa ko što neko reče gore ispala sam magarac koji je nakon trčanja zbog posla po gradu prokrvario i na kraju imao spontani. Ovog puta sam se naučila pameti i radila svega još nedelju dana nakon što sam saznala za trudnoću! Zato se nisam raspravljala sa dr oko bolovanja. Naćiću ja novac uvek za UZ i ne daj bože lekove ako zatreba. I naravno odbijaće mi i dalje od plate za zdravstveno osiguranje koje jedva da i koristim! Niški DZ je užasan! Čekaš ceo dan da stigneš na red i to zajedno sa bolesnima i zaraznima! Boli njih što si ti trudnica i što održavaš trudnoću. Zato ja otišla u ambulantu. Dr je stvarno fina (bez obzira na incident sa bolovanjem) i nema gužve, a imaju odličnu laboratoriju. Još se ona i ne buni što trudnoću vodim privatno.
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:15:15
|
|
|
|
ZVONČICA
|
Ja sa bolovanjima nisam imala problem. Radila sam 7 god u Državnoj firmi u sa obe trudnoće dobila OTKAZ. One priče da ne mogu da otpuste trudnice su čisto zamajavanje naroda. Ne možeš im ništa! Prvi put su me otpustili 3 meseca nakon porođaja, a drugi put u 3. mesecu trudnoće. POJEO VUK MAGARCA...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:18:23
|
|
|
|
Anoniman
|
I menije diskretno napomenuto da ne treba da se vracam na posao (priv. firma, 10 godina sma tu radila) jer je moje mesto popunjeno. Ok, idemo dalje... da bi me za par meseci zvali i pitali sta kosta da se vratim...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 13:18:47
|
|
|
|
Anastazija
|
ijuuuu!!! strašno!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?