Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:38:34
|
|
|
|
Skoki
|
Ja sam u prvoj trudnoci radila do poslednjeg dana 12.03. sam otisla na bolovanje 12.04. se porodila. Otprilike nameravam tako i sada da uradim. U DZ sam otisla svega 2x, jednom cisto da se prijavim kada sam bila 7 mesec, kako bi imala kome da se obratim ukoliko se nesto desi. Naravno sedela sam i cekala dobrih 2-3 sata da bi doktor sav nad... poceo da mi drzi predavanje sta sam do sada radila. Otisla sam 11.03. po papire za porodiljsko i nisam se vise pojavila. Tako cu i ovaj put da uradim, ako sve bude u redu. Inace Zvoncice, stvarno ne znam kako si mogla da dobijes otkaz, osim ako nisi bila na ugovoru na odredjeno vreme, ili firma nije propala. Koliko sam ja shvatila zakon, ne mogu da te otpuste, pogotovo kada si vec bila na porodiljskom!?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:39:51
|
|
|
|
neica
|
Dodji primicu te sa zadovoljstvom
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:40:35
|
|
|
|
Anastazija
|
IZVORNA PORUKA: neica Dodji primicu te sa zadovoljstvom Jupiiiiiiiii!!! Stizemo smoki i ja cim nam ukinu vize
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:42:17
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Anastazija IZVORNA PORUKA: neica Dodji primicu te sa zadovoljstvom Jupiiiiiiiii!!! Stizemo smoki i ja cim nam ukinu vize oću i ja!!!!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:44:35
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Skoki Ja sam u prvoj trudnoci radila do poslednjeg dana 12.03. sam otisla na bolovanje 12.04. se porodila. Otprilike nameravam tako i sada da uradim. U DZ sam otisla svega 2x, jednom cisto da se prijavim kada sam bila 7 mesec, kako bi imala kome da se obratim ukoliko se nesto desi. Naravno sedela sam i cekala dobrih 2-3 sata da bi doktor sav nad... poceo da mi drzi predavanje sta sam do sada radila. Otisla sam 11.03. po papire za porodiljsko i nisam se vise pojavila. Tako cu i ovaj put da uradim, ako sve bude u redu. Inace Zvoncice, stvarno ne znam kako si mogla da dobijes otkaz, osim ako nisi bila na ugovoru na odredjeno vreme, ili firma nije propala. Koliko sam ja shvatila zakon, ne mogu da te otpuste, pogotovo kada si vec bila na porodiljskom!? Sve je to lepo kad je sve ok i bez problema. Ipak mi niko sutra neće reči hvala što sam radila do poslednjeg dana! Kad sam izgubila bebu zbog trčanja uz i niz stepenice i pešačenja po gradu da bi završila poslove za firmu ni tada mi niko nije rekao evo pomićećmo ti. Kad sam dvadesetak dana posle spontanog otišla do posla šef me nije pitao kako si, nego kad ćeš da počneš da radiš!!!!
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:44:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Skoki 12.04. se porodila. tada sam i ja rođena...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:45:07
|
|
|
|
neica
|
Ja bar mislim da ce to ubrzo da vam se desi
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:46:53
|
|
|
|
gagana83
|
moja bivsa koleginica dobila otkaz u 4 mesecu trudnoce. i nije im mogla nista. gazda bio neki faktor u opstini.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:47:18
|
|
|
|
Rivana
|
Ja sam radila bukvalno do zadnjeg dana, u petak sam radila u subotu u 11 i 15 se porodila nisam imala problema nikakvih u trudnoci pa mi bilo lepse da radim nego kuci da sedim i mislim na porodjaj
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:49:50
|
|
|
|
Rivana
|
a inace jos mi nije pocela refunadcija bolovanja a porodila sam se u decembru
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:50:23
|
|
|
|
neica
|
Zavisi koji posao si radila.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:50:37
|
|
|
|
Rivana
|
rekli tek MOZDA krajem iduceg meseca videcemo
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:52:17
|
|
|
|
Rivana
|
IZVORNA PORUKA: neica Zavisi koji posao si radila. u kancelariji to je moja mala firma pa mi bilo lako jedino sto lift nije radio tih zadnjih mesec dana pa sam svaki dan morala na 4 sprat peske
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:52:35
|
|
|
|
neica
|
moja bivsa koleginica dobila otkaz u 4 mesecu trudnoce. i nije im mogla nista. gazda bio neki faktor u opstini. Ovde bi ta izasla na vesti dana pa bi jos taj morao da joj plati i pretrpljen stres zbog otkaza i naravno morao bi ponovo da je vrati na posao.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:53:31
|
|
|
|
Anastazija
|
IZVORNA PORUKA: neica moja bivsa koleginica dobila otkaz u 4 mesecu trudnoce. i nije im mogla nista. gazda bio neki faktor u opstini. Ovde bi ta izasla na vesti dana pa bi jos taj morao da joj plati i pretrpljen stres zbog otkaza i naravno morao bi ponovo da je vrati na posao. tako bi trebalo da je u normalnim zemljama... ali ova nasa nije bas normalna..
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:54:49
|
|
|
|
Rivana
|
IZVORNA PORUKA: Anastazija IZVORNA PORUKA: neica moja bivsa koleginica dobila otkaz u 4 mesecu trudnoce. i nije im mogla nista. gazda bio neki faktor u opstini. Ovde bi ta izasla na vesti dana pa bi jos taj morao da joj plati i pretrpljen stres zbog otkaza i naravno morao bi ponovo da je vrati na posao. tako bi trebalo da je u normalnim zemljama... ali ova nasa nije bas normalna.. njije evo koliko ja cekam refundaciju
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:55:15
|
|
|
|
neica
|
Ne znam ali ovde retko koja zena radi do te 32. nedelje ( po njihovom zakonu max smes dotle ), cak sudije imaju neku beneficiju da imaju 5 godina porodiljsko odsustvo.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:56:50
|
|
|
|
neica
|
Stvarno ne znam sta da vam kazem samo da vam pozelim mnogo srece i naravno da se izborite za svoja prava!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:57:22
|
|
|
|
Anoniman
|
jao Neice draga pa ti si u jednoj od najuređenijih država na svijetu moje mišljenje da mimo Austrije i Njemačke ne postoje jače uređene države
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 14:58:21
|
|
|
|
Anastazija
|
a mi cemo, blago nama, kao i pre 20 godina.. pa sta nam Bog da..
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 15:00:05
|
|
|
|
Anastazija
|
IZVORNA PORUKA: neica Stvarno ne znam sta da vam kazem samo da vam pozelim mnogo srece i naravno da se izborite za svoja prava! a ja dolazim u goste u januaru.. taman da se tamo porodim...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 15:01:53
|
|
|
|
neica
|
jao Neice draga pa ti si u jednoj od najuređenijih država na svijetu moje mišljenje da mimo Austrije i Njemačke ne postoje jače uređene države Sto se zakona za zenu i decu jesu za ostale zakone ne znam jer se nisam raspitivala,moja majka bi rekla da je austrija zenska drzava.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 15:03:27
|
|
|
|
neica
|
a ja dolazim u goste u januaru.. taman da se tamo porodim... I kao stranac i turista porodjaj neces da platis da znas samo.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 15:04:42
|
|
|
|
mihi
|
Kako to Ivana, pa ja dobijam svakog meseca kad i moji na poslu primaju platu?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.7.2009 15:07:46
|
|
|
|
Rivana
|
ma meni knjigovodja nije predala na vreme pa nesto nije bilo ok pa su vracali sto puta knjigovodju evo juce bila ona u tirsovoj rekli joj mozda iduceg meseca
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?