|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja
4.8.2009 13:57:34   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu ljubičica)
  Direktna veza do poruke: 101
4.8.2009 14:03:36   
ljubičica
user posted image

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 102
22.8.2009 15:02:35   
jeja83
A da li neko mozda zna nesto o tome kakva je lekarska komisija u Nisu? Da li su predusretljivi po pitanju trudnoce? Plasim se da me ne vrate.

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 103
24.9.2009 9:17:18   
Markovicka
Ja sledece nedelje idem na komisiju, pa bih bas volela ako neko ima skorasnjeg iskustva sa njima da mi opise kako to izgleda, sta pitaju, sta prolazi a sta ne?
Cula sam razne price, da su prave baba roge i istrazne sudijeuser posted image

(odgovor članu jeja83)
Direktna veza do poruke: 104
24.9.2009 9:26:49   
alexis77
Moje iskustvo, kad je reč o novosadskoj komisiji, je zaista sjajno!
Dođeš, bukvalno ne čekaš, jer Bože moj trudna si, bukvalno te ništa ne pitaju, našvrljaju potrebno, udare pečat i kraj!
Tako je bilo u mojoj prvoj trudnoći pre dve godinice!
Baš sam se nauživala u trudnoći!user posted image  

Sada bih ponovo!
Ljubim Vas sve!

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 105
24.9.2009 9:32:20   
Markovicka
Ti si bas imala srece, ali mislim da se od pre dve godine dosta promenilo, npr SEKA, pa kresanje rashoda drzavnog budzeta.....na trudnicama su nasli da stedeuser posted image

(odgovor članu alexis77)
Direktna veza do poruke: 106
24.9.2009 9:36:40   
alexis77
Kriza, a?
Pazi ovako...
Ti kao dodješ tamo po broj, ali pošto si trudna i pošto si sprečena da radiš, stojiš dugo, sediš dugo...puste te preko reda!
Kad udješ čeka te komisija od tri doktora koji čitaju papire koje je ispisala tvoja doktorka, jako je bitno da tu piše da to MORAŠ da održavaš trudnoću i da piješ neke lekove na primer!
Ti, za svaki slučaj, naštebaj imena tih lekova ako te pitaju!
Neće biti problema, veruj svojoj novosadjanki!user posted image

Direktna veza do poruke: 107
24.9.2009 9:40:10   
MERYEN
IZVORNA PORUKA: Markovicka

Ja sledece nedelje idem na komisiju, pa bih bas volela ako neko ima skorasnjeg iskustva sa njima da mi opise kako to izgleda, sta pitaju, sta prolazi a sta ne?
Cula sam razne price, da su prave baba roge i istrazne sudijeuser posted image

Kod nas bukvalno te pitaju samo kako se osecate i nista vise,ne verujem da je to babaroga bilo gde,ti si trudnica a ides na lekarsku komisiju gde ima jako puno bolesnih ljudi koji cekaju,onda im mi dodjemo kao predah.Zavrsila sam sve za 5 minuta.user posted image

Direktna veza do poruke: 108
24.9.2009 9:41:53   
Markovicka
Ok novosadjanko mojauser posted image , nadam se da si u pravu. Papiri su spremni, jos ja da se spremimuser posted image i napred!

Hvalauser posted image

(odgovor članu alexis77)
Direktna veza do poruke: 109
24.9.2009 9:45:37   
Markovicka
Meryen, ni ja nisam verovala dok nisam cula. Vracaju u osmom mesecu, vracaju zene koje rade u isparenjima...Nadam se da su to samo prrenapumpane price kao one o ispitima, a ono kad dodjes laganicauser posted image

Direktna veza do poruke: 110
24.9.2009 9:46:19   
alexis77
Markovićka, uvek na usluzi!
Naravno kad sam tu, na forumu!user posted image
I ne zaboravi-školicu za trudnice u NS-sjajni su!

Direktna veza do poruke: 111
24.9.2009 9:48:09   
buhla
jedno pitanje ... znam da porodiljsko ti isplacuje firma, a socijalno njima refundira. kakva je situacija sa trudnickim, da li je i to tako ili socijalno direktno uplacuje trudnicama?
koliko znam u bgd je sad po novom da socijalno daje 65%, a grad beograd dotira onih 35%.

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

Direktna veza do poruke: 112
24.9.2009 9:51:09   
Markovicka
IZVORNA PORUKA: alexis77

Markovićka, uvek na usluzi!
Naravno kad sam tu, na forumu!user posted image
I ne zaboravi-školicu za trudnice u NS-sjajni su!

A, da obavezno skolica. Vec sam se prijavila, krecem od novembrauser posted image

(odgovor članu alexis77)
Direktna veza do poruke: 113
24.9.2009 9:52:42   
alexis77
Srećno!user posted image

Direktna veza do poruke: 114
24.9.2009 9:58:32   
Markovicka
IZVORNA PORUKA: buhla

jedno pitanje ... znam da porodiljsko ti isplacuje firma, a socijalno njima refundira. kakva je situacija sa trudnickim, da li je i to tako ili socijalno direktno uplacuje trudnicama?
koliko znam u bgd je sad po novom da socijalno daje 65%, a grad beograd dotira onih 35%.

Stvarno ne znam nista o tome, mozda da odes na portal roditelj, cini mi se da sam tamo citala o tom novom zakonu u BGd.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 115
24.9.2009 10:20:54   
Anoniman
U SU je tako da ti odbijaju 50 din dnevno od toplog obroka. Tako da ti plata bude manja 1.100-1.200 din mesecno. 

Direktna veza do poruke: 116
24.9.2009 10:22:26   
Modessty

Sve to ide preko firme. Beogradjanke imaju sreće pa im se sve plaća 100%. Na žalost u Nišu i drugim gradovima nije tako.
Jedino što ne dobijaš preko firme su pare koje daje država kad se porodiš. Za to mora da se otvori račun u pošti.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 117
24.9.2009 10:27:29   
buhla
IZVORNA PORUKA: Modessty

Sve to ide preko firme. Beogradjanke imaju sreće pa im se sve plaća 100%. Na žalost u Nišu i drugim gradovima nije tako.
Jedino što ne dobijaš preko firme su pare koje daje država kad se porodiš. Za to mora da se otvori račun u pošti.

Hvala!
ma i ovih 35% je pitanje, jer ako otvoris trunicko a ne vodi se kao rizicna trudnoca, nece da dodaju tih 35%, heh gledaju i oni gde mogu da ne daju!!!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 118
24.9.2009 10:29:59   
Modessty
Stvarno?! E stvarno su kreteni!!!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 119
29.10.2009 21:33:30   
A.N.A.
Da li poslodavac sme i moze da ti odredi kod kog doktora da se lecis, u ovom slucaju ko da mi vodi trudnocu i da pri tom ne prihvati otvoreno bolovanje kod drugog lekara?
Stiglo mi je postom obavestenje, preporucena posiljka, na koju adresu mogu da otvorim bolovanje ukoliko to ti lekari odobre. Druga ambulanta. Sa kojim pravom on meni moze da naredi ko ce meni da cacka po materici i ko je strucniji lekar da vodi racuna o MOJOJ BEBI???
Nije prosao ceo mesec od kad sam otvorila bolovanje, za desetak dana treba da idem na komisiju, a sad ispada da treba da mi prebacuju karton iz ambulante u ambulantu kako bi mi prihvatili bolovanje... Pravnice, pisite mi...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 120
29.10.2009 21:38:53   
Modessty
Ana to sto pokušavaju da urade je zakonom kažnjivo. NIKO ne može da utiče na tvoj izbor lekara. Tvoje je pravo da izabereš lekara kog ti želiš. Ne menjaj ništa. Ništa ti ne mogu po tom pitanju.

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 121
29.10.2009 21:56:05   
Anoniman
Mogu da traže da bolovanje otvoriš kod državnog lekara, ali ne znam ni da li možeš kod privatnog?

Zašto sam ovo rekla? Meni kada se dete razboli, lečim ga kod privatnika, ali bolovanje na posao moram da nosim od državnog lekara, iako i privatni lekar ima pravo da ispisuje bolovanje, neke firme ga primaju, neke ne.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 122
29.10.2009 22:01:16   
A.N.A.
Tasha, ja se vec lecim kod drzavnog lekara...i on mi je otvorio bolovanje. Problem je sto oni hoce da se lecim u drugoj ambulanti i da mi njihov lekar otvori bolovanje ukoliko je potrebno...
Ne znam ni sta to njima znaci... a meni jako komplikuju stvari...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 123
29.10.2009 22:08:42   
Anoniman
Po novom zakonu svaka žena (ne samo žena, ali smo žene pa sam precizirala user posted image ) mora imati potpisan ugovor sa državnim lekarom (opšte praxe, ginekologom, zubarom...), to verovatno znaš. Zakon dozvoljava da ugovor potpišeš u kojoj god želiš ambulanti (u smislu da tvoja adresa stanovanja ne znači da moraš u najbližoj ambulanti tvom stanu da imaš lekara).
Kada potpišeš ugovor - OBAVEZNA SI DA IDEŠ KOD LEKARA SA KOJIM SI POTPISALA UGOVOR, i SAMO TAJ LEKAR sme da ti otvori bolovanje.
(mene su vraćali jer drugi lekari nisu hteli da mi pišu bolovanje... kao... "Morate kod izabranog lekara!")

< Poruku je uredio Tasha RR -- 29.10.2009 22:10:17 >

(odgovor članu A.N.A.)
  Direktna veza do poruke: 124
29.10.2009 22:21:18   
Modessty
Uglavnom privatnik ne može da ti otvara bolovanje već državni.
Kao što Tasha reče ti već imaš svog lekara i imaš obavezu prema njemu na neki način. On je jedini koji ti može dati bolovanje a i uput za komisiju.
Na tebi je koliko ćeš i kako da se boriš za sebe.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here