Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 2.12.2009 15:36:59
|
|
|
|
anci 81
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: mejra81 Nensi,a zasto ne primas od poslodavca? Zato sto je kreten nad kretenima,jedva sam ga namolila da mi uplati celu platu za ovaj prvi mesec pa da on posle refundira tih 35% Ja to mojima ne bih smela ni da predlozim,rekli bi da sam luda.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 2.12.2009 15:38:36
|
|
|
|
mejra81
|
Meni su u firmi rekli da su oni u obavezi da mi daju platu na vreme nevezano za njihovu refundaciju kod socijalnog. E sad za onih 35% nisu obavezni jer to nema veze sa socijalnim.... Pritegni ti,more, njega,neka se ne igra...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 2.12.2009 16:05:24
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: mejra81 Meni su u firmi rekli da su oni u obavezi da mi daju platu na vreme nevezano za njihovu refundaciju kod socijalnog. E sad za onih 35% nisu obavezni jer to nema veze sa socijalnim.... Pritegni ti,more, njega,neka se ne igra... To mozda kad je neka veca firma u pitanju...Ja radim u frizerskom salonu,ne znam da li to ima neke veze...Sta cu kad nikad nisam bila na bolovanju i nisam upucena u te stvari...
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 14:01:27
|
|
|
|
marince1
|
Da odgovorim Deliji na hipoteticko pitanje Porodiljsko bolovanje ti se otvara najkasnije 28 dana pre termina prodjaj i traje godinu dana. Trudnicko je sve pre toga,odnosno ono sto se uzima za odrzavanje trudnoce. U oba slucaja ili bilo kako kad si na bolovanju duze vreme prvi mesec ti placa tvoja firma,ostalo socijano,ali onda ides jednom mesecno na komisiju (za trudnice je to,bar kod mene formalnost). Razbiras?
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 16:24:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: marince Porodiljsko bolovanje ti se otvara najkasnije 28 dana Ko plaća tih 28 dana? Firma ili država?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 16:30:42
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: marince Porodiljsko bolovanje ti se otvara najkasnije 28 dana Ko plaća tih 28 dana? Firma ili država? Država ti plaća UKUPNO godinu dana, od dana kad otvoriš porodiljsko a to je najkasnije 28 dana pre termina a najranije 45 dana.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 16:32:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Znači, ako je sa trudnoćom sve ok, i odeš na porodiljsko 28 dana pre termina, od tog momenta pa narednih godinu dana, plaća država?
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 16:37:55
|
|
|
|
*Alexx*
|
Da, Tasho. Država plaća firmi, a firma tebi.
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 16:41:18
|
|
|
|
Delijagirl
|
IZVORNA PORUKA: marince Da odgovorim Deliji na hipoteticko pitanje Porodiljsko bolovanje ti se otvara najkasnije 28 dana pre termina prodjaj i traje godinu dana. Trudnicko je sve pre toga,odnosno ono sto se uzima za odrzavanje trudnoce. U oba slucaja ili bilo kako kad si na bolovanju duze vreme prvi mesec ti placa tvoja firma,ostalo socijano,ali onda ides jednom mesecno na komisiju (za trudnice je to,bar kod mene formalnost). Razbiras? Sta znaci razbiras
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 16:53:29
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Delijagirl Sta znaci razbiras Razumeš
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 10.1.2010 23:20:15
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava IZVORNA PORUKA: Delijagirl Sta znaci razbiras Razumeš
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.1.2010 16:28:40
|
|
|
|
engimengi
|
Danas sam poslednji put isla u socijalno,sto je super,mada sam se mnogo nervirala...26.2.otvaram porodiljsko!! Ne znam kako je u vasim gradovima al ovde je to jedna prostorija sa puno soba,salter i uzasno mnogo ljudi koji cekaju!!I kao od 12h su trudnice,kobajagi imaju prednost..Babe i dede kaslju,zauzeli sve stolice,mi stojimo,a one gospodje prolaze pored nas i nikom nista.Posle pola sata mm je poludeo i otisao da trazi moj karton,al one gospodje nisu jos nasle I dok nije upao kod dr i napravio frku nisu nas prozvali I onda su samo trudnice ulazile,a mm je strazario dok nismo sve zavrsile(mnogo ga volim takvog)Zasto u nasoj zemlji sve mora na silu?!
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 21.1.2010 17:23:15
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: engimengi I onda su samo trudnice ulazile,a mm je strazario dok nismo sve zavrsile(mnogo ga volim takvog)
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 24.1.2010 18:15:05
|
|
|
|
Shishica
|
Moze li se na porodiljsko otici ako nismo u radnom odnosu duze od 2 meseca?
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 24.1.2010 18:57:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam sigurna, jer se prosek za novac koji dobijaš posle porođaja vadi iz 4 meseca.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 24.1.2010 23:17:06
|
|
|
|
aster
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Moze li se na porodiljsko otici ako nismo u radnom odnosu duze od 2 meseca? Mislim da može. Bitno je da si prijavljena za stalno. Što se tiče visine porodiljskog, najnovije je da će se uzimati godišnji prosek. Ako neko nema toliko staža, za mesece koji fale uzima se republički prosek. Takve informacije ja imam.
|
|
|
|
RE: Postupak otvaranja trudničkog bolovanja 24.1.2010 23:21:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, pogledaj Ginin post u temi o trudničkom i porodiljskom bolovanju. KLIKNI
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?