Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 14:58:28
|
|
|
|
Irin@
|
Srecno Gracia!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:10:56
|
|
|
|
mama kukunka
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Irin@ Front nije idealno porodiliste za epidural, jer ne osecas napone i to je opasno za bebu... Doktor koji je radio u Frontu je bio protiv epidurala dok nije poceo da radi u Misovicu i video kako zaista epidural treba da se primenjuje (moras da osetis napone). U Misovicu je besplatan, imas obavezan razgovor sa anesteziologom u osmom mesecu (moze i ranije i kasnije, ali vecina tada ide) gde dobijes sve informacije o epiduralu i samoj proceduri i daje se vec dugi niz godina, ova ustanova je prva davala epidural u Beogradu. Ovo zvuči malo sumanuto. Kakve ima veze u kojoj bolnici ko radi epidural je epidural, u Dragiši, Frontu ili Višegradskoj. I ja i sve moje bivše cimerke koje su se u Frontu porađale sa epiduralom osećale smo napone i te kako. U Mišoviću jeste besplatan i jeste komfornija bolnica, ali je to samo obična bolnica sa malim porodilištem, Front je jedini opremljen i aparatima i ljudstvom za sve nepredviđene situacije. I sledeći put u Frontu sa epiduralom! I izlazis sa propusnicom za ZOO vrt!!! ( i jednom za mene)
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:15:07
|
|
|
|
Irin@
|
ili da moram da se dogovaram privatno sa anesteziologom da bih bila sigurna da cu dobiti epidural... IZVORNA PORUKA: gracia Nemoj da siris dezinformacije, svako ko hoce u Misovicu dobije epidural, ne mora privatno da se dogovara, ali mora da ide na razgovor sa anesteziologom da cuje sta je to epidural, kako se daje, sta mu treba od analiza... sto je i logicno da bi odlucila da li zelis da ga primis ili ne... Htela sam samo da ti pomognem, kao sto sam ti vec pomagala u drugim temama.... Jos jednom srecno!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:16:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Irin@ Niko nije ni rekao da je trodnevni kurs, nemoj da izvrces reci, ali od bolnice u kojoj rade i iskusnih anesteziologa u njoj zavisi kakva ce ostalima biti praksa. Naravno da nisu svi dobri doktori u Misovicu, pricala sam iskljucivo o anesteziolozima. Upravu si da zavisi od mnogo faktora to je verovatno razlog sto si ti osetila napone, pa ne mogu ni oni stalno da predoziraju. Poradjaj se gde god zelis i prestani da napadas ljude koji ne misle kao ti, mi se ne poznajemo, moje postove zaobidji. Ne napadam nikoga ali nemam nameru da oćutim na tako izričite a pri tom neargumentovane izjave tipa svi anesteziolozi u Frontu su nesposobni.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:18:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Irin@ ili da moram da se dogovaram privatno sa anesteziologom da bih bila sigurna da cu dobiti epidural... IZVORNA PORUKA: gracia Nemoj da siris dezinformacije, svako ko hoce u Misovicu dobije epidural, ne mora privatno da se dogovara, ali mora da ide na razgovor sa anesteziologom da cuje sta je to epidural, kako se daje, sta mu treba od analiza... sto je i logicno da bi odlucila da li zelis da ga primis ili ne... Htela sam samo da ti pomognem, kao sto sam ti vec pomagala u drugim temama.... Jos jednom srecno! Ali je ok da ti širiš dezinformacije o Frontu
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:20:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mama kukunka IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Irin@ Front nije idealno porodiliste za epidural, jer ne osecas napone i to je opasno za bebu... Doktor koji je radio u Frontu je bio protiv epidurala dok nije poceo da radi u Misovicu i video kako zaista epidural treba da se primenjuje (moras da osetis napone). U Misovicu je besplatan, imas obavezan razgovor sa anesteziologom u osmom mesecu (moze i ranije i kasnije, ali vecina tada ide) gde dobijes sve informacije o epiduralu i samoj proceduri i daje se vec dugi niz godina, ova ustanova je prva davala epidural u Beogradu. Ovo zvuči malo sumanuto. Kakve ima veze u kojoj bolnici ko radi epidural je epidural, u Dragiši, Frontu ili Višegradskoj. I ja i sve moje bivše cimerke koje su se u Frontu porađale sa epiduralom osećale smo napone i te kako. U Mišoviću jeste besplatan i jeste komfornija bolnica, ali je to samo obična bolnica sa malim porodilištem, Front je jedini opremljen i aparatima i ljudstvom za sve nepredviđene situacije. I sledeći put u Frontu sa epiduralom! I izlazis sa propusnicom za ZOO vrt!!! ( i jednom za mene) A kako drugačije?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:20:30
|
|
|
|
Olga75
|
tema je : epiduralna da ili ne a ne o anesteziolozima u pojedinim porodilistima molim da se vratite temi i da se ne prepirete
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:20:43
|
|
|
|
viking
|
Ženice, molim vas da se smirite da ne bismo zaključavali temu. Glupo je
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:23:17
|
|
|
|
Hristinica
|
vi ste zene lude da li ima neko iskustva sa epiduralom u visegradskoj ili zemunskoj? dvoumim se izmedju ta dva porodilista
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 15:38:35
|
|
|
|
gracia
|
Uh, bas se upetljasmo. Hormoni! Cisto zbog ev. dezinformacija, nisam mislila na Misovica za moguce nedobijanje epidurala, vec na druga manja porodilista. Irina, hvala na pomoci, ovde i jesmo da pomazemo jedne drugima i da razmenimo misljenja i iskustva, i srecno i tebi i svim drugim
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 5.4.2012 19:17:29
|
|
|
|
crazymama
|
meni su rekli da u misovicu upravo zbog toga sto se epidural ne placa, izbegavaju da ga daju po svaku cenu, prosto receno umeju da odgovore porodilju i da joj kazu da joj ne treba...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 9.4.2012 15:32:08
|
|
|
|
Ivana.
|
IZVORNA PORUKA: Hristinica vi ste zene lude da li ima neko iskustva sa epiduralom u visegradskoj ili zemunskoj? dvoumim se izmedju ta dva porodilista Ja sam se porodila u Visegradskoj i dobila sam epidural. Osetila napone itekako. Svima bih preporucila da ga uzme, jer ja posle nikave probleme od njega nisam imala.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 16.4.2012 19:37:30
|
|
|
|
Hristinica
|
Koliko dugo traje anestezija posle porodjaja? cula sam da dugo mora da se lezi i ne sme da se mrda? kakva je ishrana posle epidurala?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 16.4.2012 20:59:27
|
|
|
|
crazymama
|
koliko ja znam, ishrana je ista kao i posle svakog porodjaja: plazma keks, jabuka, sok od jabuke (nikako citrusni sokovi), mleko ili cokoladno mleko... ovo nam je rekla babica u skolici. nema veze da li si imala epidural ili ne... posle carskog si na infuziji.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 16.4.2012 21:32:41
|
|
|
|
Ana RR
|
Mene će plazma i sok od jabuke uvek asocirati na porodilište pored svake porodilje na natkasni se moglo to videti. Hristinice, čim su me izneli iz porođajne sale i smestili u krevet, doneli su mi kesu sa stvarima i izvadili plazmu i vodu i sok. Odmah možeš jesti sasvim normalno. Da se nisam porodila u 11 uveče dobila bih redovan obrok, ovako sam klopu dobila tek ujutru.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 16.4.2012 21:32:57
|
|
|
|
Hristinica
|
A Crazy, jel znas koliko dugo mora da se miruje u krevetu? znaci treba da se ponese nesto od tako te hrane u porodiliste?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 16.4.2012 21:35:27
|
|
|
|
crazymama
|
pa ne znam tacno, sve zavisi koliku dozu epidurala su ti dali i kad su ti ga dali, ako ti ga ranije daju, brze iscezne dejstvo posle porodjaja, sve zavisi, u svakom slucaju imaces kateter i neces imati potrebu da ustajes iz kreveta, a sa porodjajnog stola ce ti pomoci sestre da predjes u krevet... a za klopu, ja sam spakovala plazmu i rosa vodu, a posle cu da javim da mi kupe i donesu sta treba.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.4.2012 23:08:02
|
|
|
|
Petkovici
|
Ju, prvi put čujem da se stavlja kateter kad se porađaš u epiduralu! Ja sam se porodila u 10:30, u 12:30 sam prebačena u sobu, a u 13:30 sam ustala prvi put i otišla do wc-a. I sva tri dana, koliko sam provela u bolnici, sam kod sebe imala špriceve sa dozama anestetika, koji sam mogla da dodajem kako me ne bi bolela rana i stomak.
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 19.4.2012 23:59:53
|
|
|
|
crazymama
|
mozda se ne stavlja svakoj zeni, ne znam...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.4.2012 9:44:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja sam se porodila u Mišoviću i ni jedna žena nije imala kateter a skoro sve smo se porodile sa epiduralom.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.4.2012 9:50:02
|
|
|
|
crazymama
|
javicu vam za koji dan da li su meni stavljali :)
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.4.2012 9:55:09
|
|
|
|
Ana RR
|
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.4.2012 9:55:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam se u Frontu porodila. Ako ne računamo to što su mi na stolu kateterom izpraznili bešiku, nisam ga imala. Vrlo brzo sam išla normalno u toalet. A prva i glavna hrana mi je kao i svim ostalim porodiljama bila plazma, voda i sok od jabuke.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.4.2012 18:27:39
|
|
|
|
Bebilina
|
Znam da je tema epidural i izvinjavam se na off topic, ali moram da pitam sto bas mora plasma i sok od jabuke? Jel ne moze recimo neki drugi keks, ili obicna hrana? Jel do porodilje ili porodilista sta se jede?
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 20.4.2012 18:51:51
|
|
|
|
Ana RR
|
Ma sigurno da može ali ja nisam videla da neko jede nešto drugo mada, za sok od jabuke kažu da je dobar za nadolaženje mleka.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?