Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.4.2012 0:08:03
|
|
|
|
Bebilina
|
Ksena gde si se ti porodila? Na temu epidurala- nisam ga zelela, ne zelim ga ni ubuduce. Super sam prosla na prvom, samo sa nadam istom drugom porodjaju. Na temu hrane- mi smo svoj jedan ranac sa hranom uneli Mm popakovao sve sto mu zena voli posto sam se tek navikavala na ovdasnju hranu. Pa kad me je u toku kontrakcija u 1 nocu preko kreveta hranio sendvicima sa paradajzom i fetom i onim stanglicama od suvog voca i oraha babica nas iskritikovala Hrana u porodilistu ok, koliko sam stigla da jedem njihovo. Ima i izbora i sveze je, zdravo... Ovog puta cu samo energetske stanglice da spakujem, ostalo cemo kuci, nadam se
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.4.2012 6:42:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Bebilina, gde ti živiš, tj gde si se porađala?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.4.2012 16:39:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je md donosio pilece salate iz meka u visegradsku
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.4.2012 16:51:16
|
|
|
|
crazymama
|
ja sam svastojed i kad sam lezala u frontu posle pobacaja, nije mi smetala bolnicka hrana, a na meniju je za dorucak bila kriska hleba, kasika pavlake i dva koluta parizera, za rucak neki pilav, a za veceru lisnato testo sa visnjama... toga se secam...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 25.4.2012 17:02:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam 6 i po meseci jela tu hranu, sad za uskrs sam prvi put pojela bareno jaje posle porođaja i to samo jedno reda radi sledeće možda pojedem iduće godine za Uskrs.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.5.2012 19:10:39
|
|
|
|
Jovana93
|
Moja rodjena sestra je oba porodjaja imala sa epiduralnom, moje dve drugarice su isto sa epiduralnom se porodile. Ja ne znam sta da radim, ali mislim da cu i ja sa epiduralnom. Treba jos da popricam sa anesteziologom.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 1.5.2012 20:09:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Ksena gde si se ti porodila? Bebilina, u Grckoj, u privatnoj klinici (kao i vecina, u drzavne se ide samo kad se mora, a od prosle godine je ista cena u drzavnoj i u privatnoj, a uslovi su k'o nebo i zemlja). Gde si ti?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 2.5.2012 18:07:32
|
|
|
|
mejvis
|
Ja sam posle prvog porođaja bila za epidural i mnogo mi je pomogao, 2h sam iskulirala i skupila snagu za napone. Međutim, sada 2. put mi je samo napravio problem jer se porođaj odvijao jako brzo. Nakon što mi je probušen vodenjak, u 17.30h krenule su kontrakcije, ali nije bilo strašno. Oko 18.30h je krenulo baš, baš a u 19h su mi dali epidural. porodila sam se u 19.40h. Tek što je epidural počeo da deluje krenuli su naponi (oko 19.15h) i ja apsolutno ništa nisam osećala, bilo mi je jako teško da izguram bebu a znala sam sa 1. porođaja kakav je to osećaj napona koji sada apsolutno nisam imala. Jedva sam uspela, pre svega zahvaljujući mojoj snazi i konstituciji. Poseban problem je to što se kod nas u bolnici epidural daje kao inekcija, u jednoj dozi, dok u NF, gde sam se 1. put porodila, epidural su mi davali kao protok, tj konstantno su dozirali. Iz tog razloga verovatno i nisam mogla ništa da osetim. Htedoh reći, nije svaki porođaj indikovan za epidural i o tome doktor mora da vodi računa, da prati kako se žena otvara i nije svaka bolnica da se u njoj epidural prima.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 4.5.2012 16:41:19
|
|
|
|
bubulina
|
Da li se neko skoro porađao u Višegradskoj uz epidural? Znate li kakva je procedura, mora li ranije da se uplati ili može i posle porođaja?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 12:12:50
|
|
|
|
Zemunka85
|
Nikada u zivotu nisam razmisljala o epiduralu, do danas :-). Mnooooogo vise me plasi cinjenica "Anestezija u kicmu (ili gde li vec) i totalna anestezija (za carski), nego pomisao o bilo kakvom bolu. Iako sam panicar, bez potrebe, o sebi sam naucila da se u bitnim situacijama i te kako priberem, smirim i dam svoj maximum. Prag podnosenja bola mi je takodje, cini mi se visok.. Ali eto..odjednom, od jutros - pade mi i to na pamet :-). I nije mi najjasniji deo kada bismo se trebali oslanjati na disanje, zbog dejstva anestezije i smanjenog tog nekog subjektivnog osecaja, jer nisam isla u skolicu i ne znsm nista o tome, pa kapiram da bi me sve to vise preopteretilo, nego da me bolovi stisnu, pa se snalazim kako moram. Ali da pitam: Ima li neko konkretno iskustva sa Zemunskim porodilistem? Da li epidural ima veze (+/-) sa tahikardijom? Uglavnom mi je, inace, normalan puls oko 90, sads oko 100. Cesto i do 110. Tj da li bi epidural smetao, ili naprotiv?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 12:19:51
|
|
|
|
Olga75
|
ako te plasi tehnika , mislim da su svi anesteziolozi obuceni i da ne bi trebalo da " naprave " stetu a disanje , ne znam , moj porodjaj je bio kratak pa sam samo dva puta " disala " sto se tahikardije tice to je najbolje da vidis sa svojim kardiologom i anesteziologom
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 14:42:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Zemunka , ja sam se u toj bolnici prvi put porodila , 2003 godine , imam pozitivna iskustva sa doktorima , babicama i bolnicom uopste . Sto se tice epidurala , bila sam pre neki dan na nekom razgovoru sa anesteziologom u jednoj drugoj bolnici pa ti mogu preneti neke informacije . Dobijes lokalni anestetik na mesto gde ce ti dati epidural , samim tim taj ubod neces oset_iti vec samo tu malu bocu Onda pratis kako ti noge reaguju , ako su jako utrnule , oni ce promeniti mesto jer ne treba da budes potpuno bez osecaja jer je ipak prirodni porodjaj u pitanju . Ukoliko su noge blago utrnule sve je ok. Ako sam dobro zapamtila , valjda ta anestezija snizava pritisak pa posto uglavnom trudnice imaju nizi pritisak , moze se desiti da im se pojavi glavobolja i ono malaksalo stanje , muka i slicno , onda ti daju nesto kroz infuziju od cega ti nakon dva tri minuta bude bolje. Ne zameri sto ne pamtim sve Dalje , kada procene da si kompletna za porodjaj , prekidaju epidural da bi izgurala bebu Onda je rekla , da se epi daje ne da ne bi oset_ile bol uopste vec da se cuva snaga za napone . Posle epidurala moze se javiti glavobolja koja traje mozda taj dan mozda jos nekoliko i koja se uglavnom resi kafetinom. Ukoliko porodjaj ne napreduje ili ima nekih indikacija za carski , oni nece uvesti novu anesteziju vec ce pojacati epidural , kaze da nema potrebe za dve anestezije . Takodje za epiziotomiju , ponovo ukljuce epidural da usivanje takodje bude bezbolno. Eto , to je sve sto sam zapamtila , valjda nisam nesto pogresno prenela . Srecno Za tahikardiju bi trebala da pitas svog ginekologa ili anesteziologa
< Poruku je uredio ribizla -- 13.7.2012 14:45:48 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 14:52:56
|
|
|
|
jovicaa
|
ribizla pa ti bas usitnila .. kako leti vreme nadam se da cu i ja uspeti da dobijem epdiral, videcemo ima jos puno vremena... u kojoj bolnici se poradjas? sta skroz smanje epidural na samom porodjaju?? pa mene je to pred sam porodjaj najgore bolelo...
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 14:56:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Usitnila , i ja sam zatecena Ne znam tako rekose , oni naponi ( znas ono kad ti se kaki ) mene nisu boleli kao kontrakcije . Ovo je samo ono sto su meni rekli a videcemo kako je u praksi . Pokusacu u Dragise Misovic , ti ?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 15:14:08
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Ribizla jel se bese na razgovor sa anesteziologom moze ici svaki radni dan u 12i30h? Ja bi trebalo da odem sledece nedelje. U pon cu vaditi krv pa cim stignu rezultati.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 15:20:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Da , budi tacna Ja sam zakasnila 5 min , pa su malo negodovali a i propustila sam pocetak ..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 13.7.2012 15:59:25
|
|
|
|
dAKi89
|
Ribizla, bas su korisne informacije, hvala! :) Ja tek od sledece nedelje idem na razgovor, pa sad znam unapred sta bih pitala. Moracu pitati da li i ovde za napone iskljucuju epi, bas me to interesuje...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 15.7.2012 11:22:56
|
|
|
|
Zemunka85
|
Hvala ribizla. Kada se odlazi na taj razgovor? Predpostavljam u 9om, ali isto tako verujem da moze i pre, ako je veci deo trudnoce dijagnoza preteci pobacaj tj sad vec preteci prevremeni porodjaj.
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 17.7.2012 18:49:26
|
|
|
|
Anoniman
|
meni nisu iskljucivali epi, zapravo taman sam dobila trecu dozu i osetila jak bol, zvali dr i ona je rekla da moze biti od naglog otvaranja da se oseti jak bol uprkos epi i stvarno, kad me je pregledala ustanovila je da sam se naglo otvorila. nista nisu prekidali (a ne znam ni kako bi), babica je pratila napone i govorila mi kad da guram i eto...
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.7.2012 10:50:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja bih volela da nista ne iskljuce i da ne stede na doziranju Zemunka , ne znam za druge bolnice , u DM te salju oko 37 nedelje ali ti pitaj doktore u bolnici u kojoj ces se poradjati da li moze ranije .
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 18.7.2012 12:08:40
|
|
|
|
dumisko
|
Devojke meni najavili PDA anesteziju u Misovicu ali razgovor sa anesteziologom i to sto vi pisete mi niko nije napomenuo, mozda ce mi reci na iducoj kontroli..
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 6.9.2012 20:00:57
|
|
|
|
ivana70a
|
Mame, koja je bese procedura za dobijanjeodbrenja za epidural u frontu? od koliko do koliko sati je prijem kod anesteziologa? i da li se nekome desilo da je otisao na porodjaj bez potrebnih analiza za epi pa opet dobio anesteziju?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 12.9.2012 9:19:11
|
|
|
|
Tiziana
|
JA sam se porodila u Frontu dva puta,oba puta sa epiduralom. Prvi put sam prosetala sa mojim doktorom kroz kliniku i prikupila sva potrebna odobrenja,uz stepenice,niz stepenice sa ogromnim stomakom,za 5 min sam zavrsila. Drugi put nisam uzela potrebna odobrenja i dobila sam epidural! bitno je samo da imas nalaze krvi potrebne za epidural. Nema neke potrebe da ja pricma da sam ZA epidural i ne bih se ni da mi je stoti porodjaj razmisljala da li da ili ne.Oba puta sam se jako brzo porodila, prvi porodjaj je krenuo spontano pa sam osetila pomalo bolove i to mi je bilo sasvim dovoljno da shvatim da one od kojih ispadaju oci ne zelim ni da iskusim. Porodila se karlicno, sa epiduralom, sve proteklo bez problema,bez oduzimanja,bez bola u glavi itd. Drugi put sam dobila malu dozu i izgurala celi porodjaj sa tim, jednu jedinu kontrakciju nisam osetila,izgurala bebu iz dva napona,osecala se kao da se nikada nisam ni poradjala.Smejala sam se sa doktorom dok sam radjala bebu. Ako ste u nedoumici pricajte sa svojim doktorom/doktorkom i vidite sta vam oni preporucuju! AKo imate u njih poverenja onda cete uraditi onako kako vam savetuju,bilao da je to da ili ne za epi.Vecina njih ga preporucuje,ali sam pretpostavljam da ima i onih koji ga ne preporucuju. Sto se tice samog plasiranja anestezije to traje 5minuta,sve vreme vam objasnjavaju sta rade. Prvo se dobije lokalna anestezija koja malo pecne i to je to.Na dalje nista vise ne osecate sto se tice plasiranja katetera i sl. Kada je epidural dobro plasiran noge mozete da pomerate.Kada se porodaj zavrsi oseticete blagu drhtavicu..Sad nisam sigurna da li se do desava i zenama koje nisu imale epidural jer naprosto nivo svih hormona strahovito padne kad se sve zavrsi,ili se to desava samo zenama koje su imale epidural. To je to... IZVORNA PORUKA: ivana70a Mame, koja je bese procedura za dobijanjeodbrenja za epidural u frontu? od koliko do koliko sati je prijem kod anesteziologa? i da li se nekome desilo da je otisao na porodjaj bez potrebnih analiza za epi pa opet dobio anesteziju?
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 12.9.2012 9:28:00
|
|
|
|
Sesilija 83
|
DA DA DA NEMA precedure samo kad odes da se poradjas kazes da hoces a pri izlasku platis 12,000
< Poruku je uredio Sesilija 83 -- 12.9.2012 9:29:56 >
|
|
|
|
RE: Epiduralna DA ili NE 12.9.2012 12:32:41
|
|
|
|
twinss
|
pozz svima zelela bih da mi se jave zene koje su se porodile sa epiduralnom u zrenjaninskoj bolnici tj koje su iz zrenjanina. naime ovde je epiduralna tabu tema. navodno niko od dr je ne preporucuje. moju trudnocu vodi dr dragan popovic i ja prosto ne smem da mu predlozim jer mislim da ce vikati na mene sto uopste i pitam tako nesto. moje dve rodjene sestre je on porodio ( dva puta) i navodno on forsira iskljucivo prirodan porodjaj mada je jako dobar strucnjak, mene je lecio od steriliteta 2godi radio mi inseminaciju koja je uspela . e sad, moja sestra i neke moje drugarice mi nikako ne preporucuju epiduralnu jer su lezale u sobi sa nekim zenama koju su imale epiduralnu i jako lose prosle. navodno, lezale su vise od 2 nedelje u bolnici, nisu imale osecaj za malu i veliku nuzdu, nisu mogle da ustanu i jos svasta...moyda je to bilo tako ranijih godina pa bi da cujem svezija iskustva.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?