|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
26.3.2012 9:46:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: crazymama

i ja sam isto jako cudna po pitanju piskenja i sl. sto kazes trebaju mi posebni uslovi! user posted image

user posted image  da me tek vidis na plazi kad pored tolikog mora jurim pristojan wc user posted image
a olga i ivana su potpuno u pravu, ne razmisljas bas o tome tad. posto mi je pukao vodenjak, dr nije dala da mi stave klizmu, pa mozes zamisliti cega je sve tu bilo, al ne mogu reci da sam se postidela. i nista nisam primetila dok dr nije rekla da sam svasta obavila po njoj user posted image

(odgovor članu crazymama)
  Direktna veza do poruke: 1176
26.3.2012 11:58:02   
crazymama

IZVORNA PORUKA: Sashica82

Gola, ko od majke rođena, ukakila se sat ranije, vade mi kateter i malo i pišnem... user posted image Ajde boga ti...

user posted image user posted image user posted image

epidural po svaku cenu, pa i po ovu :)

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 1177
26.3.2012 12:38:13   
Sesilija 83
poradjala sam se u frontu
Anesteziolog jedna fina plavusa mlada sa naocarima strasno fina i ona i babica...
Ma kakav blam nista me nije bilo blam kad sam legla raskrecena na sto i oni svi prolaze i bace pogleduser posted image sta ces to ti je tako i u tom trenutku samo razmisljas da sve prodje u redu i da ne bude komplikacija a za ostalo nije te briga.
Znaci DA za EPIuser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1178
26.3.2012 13:37:33   
Anoniman
Malo off: ja gola i rasčerečena na kontrolnom pregledu načelnika čekam da odluči šta će sa mnom, jer zbog preeklampsije treba da me porađaju a beba nije spremna ni zrela, i naravno da mi nije smetalo što oko mene njih desetoro što doktora što sestara stoje i zagledaju i komentarišu, ali me ič nije dotaklo ni to što me i moj školski drug iz gimnazije, sada specijalizant takođe zagleda iz te "donje" perspektive. Meni u glavi bilo samo da mi žaba izađe živa i zdrava.

(odgovor članu Sesilija 83)
  Direktna veza do poruke: 1179
26.3.2012 14:10:00   
mejvis
Jao gea, šou program, zamisli drug iz razreda!!! Ali ako njega nije blam da zagleda....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1180
26.3.2012 15:03:16   
ivana70a
gospodja koja se poradjala pored mene u sali se isto ukakila na stolu, ja nisam to videla ali sam cula kada je doktor rekao babici da obrise malo, e ja kao "nevini posmatrac" sam toliko bila ravnodusna prema tom dogadjaju (da se razumemo to je bio i moj No1 strah danima, nedeljama pred porodjaj),dakle, totalno sam bila u fazonu "ukakila se zena, pa sta, daj da ja malo dremnem dok ne krene nova kontrakcija..."... hocu da kazem, da i ako se to nekoj od vas desi cak ni "koleginica porodilja" nece mariti ... ja sam sve vreme bila samo skoncetrisana na to da li cujem otkucaje na ctg i gledala to papirce da vidim kada su mi kontrakcije (posle kada ih vise nisam osecala,ziveo EPI) da bih znala kada da disem brze kako su nas ucili u skolici...

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1181
26.3.2012 16:58:04   
Sesilija 83
Ma naravno to je nesto sto nemoze da se spreci u tom trenutku
A i bas me briga i sto su me zagledali oni su ih videli na stotine i vise pa im mojauser posted image
nije zanimljiva ....
Uhhh nacisto sam skrenula sa teme....sorryyy

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1182
26.3.2012 19:20:44   
crazymama
znaci kad dobijes epi, dises na osnovu kontrakcija na monitoru? posto ih ne osecas, jel?

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 1183
26.3.2012 19:27:30   
Anoniman
uz epi ti ne treba disanje, ali ako je dobro doziran onda osecas kad su kontrakcije, ali ne osecas bol.

Direktna veza do poruke: 1184
26.3.2012 21:26:14   
Irin@
Ne treba tebi disanje, ali treba bebi. Kontrakcije ne osecas, ali napone trebas da osetis pa ti tako i doziraju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1185
26.3.2012 22:13:52   
crazymama
pa znam da je disanje jako vazno ako bebi opadaju tonovi ispod 120... to se prati na CTG-u, jel?

Curt Cobain

(odgovor članu Irin@)
Direktna veza do poruke: 1186
26.3.2012 23:22:16   
pocahontas
Prvi put sam otvorila ovu temu, nekako mi je jos uvek previse rano da razmisljam o porodjaju, a sad kad sam uzela ovo da citam, prilicno me zabrinula cinjenica da u Novom Sadu ne postoji mogucnost da se uzme epidural, jesam ja to dobro shvatila iz prethodnih postova?
Nije da sam planirala da se tako porodim, ali nisam previse ni razmisljala o tome, a ipak, mogucnost izbora nacina porodjaja je divna civilizacijska tekovina i racunala sam da ce i epidural biti moguc ako se za to odlucim...

Direktna veza do poruke: 1187
26.3.2012 23:36:43   
MicinaMama
Jao ja se plasim ovde da mi se ne desi nezgoda na porodjajnom stolu,to da se ukakim ufff...ovde nemaju klistir,u bosni su me lepo isklistirali i nikakav problem...a klistir kao klistir i ne osetis nista a govorili su mi kako je to neprijatno,meni nije bilo.Porodila sam se prirodno 7h na dripu uz jake bolove,e sada ovde bih uzela epidural ali malo se plasim...plasim se toga da zbog tog ne osecanja bolova necu se znati poroditi.Kada sam imala bolove tacno sam znala kako se porodjaj priblizava i dobro osetila taj napon koji mi je dosao kao melem na ranu,dobro pogurala (nikakav bol pri tome nisam osetila)i savrseno u jednom naponu rodila bebicu...Eh sada to su me sve osecaji vodili,kakoje to kada te osecaje nemas???

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1188
26.3.2012 23:50:59   
Sashica82
Micina Mama, CM, ko kaže da se kontrakcije ne osećaju? Ja sam vrlo osećala kontrakcije, oseti se i bol, nemojte da mislite da kad dobiješ epi ne osećaš ništa, Osećaš, itekako...

Meni su počeli bolovi, kad sam se otvorila određen broj prstiju (bolje reći kad su me ručno otvorili - kontrakcije su ništa za ovo user posted image ), dali su mi epi. Posle toga sam se nekako smirila, odspavala partiju, epi opušta mišiće, i bol se nije povećala, ali sam itekako osećala napone!

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1189
27.3.2012 8:58:30   
mejvis

pa znam da je disanje jako vazno ako bebi opadaju tonovi ispod 120... to se prati na CTG-u, jel?

CM, disanje je važno jer se žena opusti i kontrakcije se usmeravaju na otvaranje grlića. Kod epidurala žena je opuštena, nema grča i otvaranje je brže. Ja nisam disala a otvorila sam se za 1,5h od 3 prsta do potpune otvorenosti. Napone trebaš da osećaš i ja sam ih baš osetilauser posted image a znam da neke žene ne osećaju ali je onda mnogo teže gurati u prazno. Meni su na porođaju govorili da guram i kada nema napona a ja to nisam radila već sam im rekla da ne mogu jer nema napona.

Direktna veza do poruke: 1190
27.3.2012 9:00:46   
mejvis
Micina mama uzmi mini klizmu u apoteci i lepo odradi to sama kući ili u porodilištu. user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1191
27.3.2012 10:17:43   
Irin@
Da to se prati na ctg-u, beba pati ako su joj tonovi ispod 120 i iznad 140 (160). Kada to primetis na ctg-u dises prvi tip disanja izmedju kontrakcija.

Direktna veza do poruke: 1192
27.3.2012 10:25:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Irin@

Ne treba tebi disanje, ali treba bebi. Kontrakcije ne osecas, ali napone trebas da osetis pa ti tako i doziraju.

ovo meni niko nije rekao. predisavala sam kontrakcije do momenta kad sam trazila i dobila epidural. posle toga sam osecala kad su kontrakcije ali nisam osecala bol. napone nisam nesto posebno osecala nego su mi govorili kad da guram (babica drzi ruku na stomaku).
mislim da to koliko ces sta osecati zavisi i od toga koliko je proslo od momenta kad si dobila epidural jer on nema stalno istu jacinu. ja sam se malo plasila toga da cu ga rano dobiti pa kad dodje vreme da guram da nece delovati, zato sam cekala do granice izdrzljivosti (bile su kontrakcije bukvalno bez pauze) da ga zatrazim. i hvala bogu da postoji jer od momenta kad sam ga dobila pa dok se nisam porodila proslo je nekih 9 sati.

(odgovor članu Irin@)
  Direktna veza do poruke: 1193
27.3.2012 11:41:16   
Irin@
Ovo sto sam pisala je objasnjenje anesteziologa. Tako treba da bude, a od iskustva tvog anesteziologa zavisi kako ce biti. Poenta epidurala je bas to da se premoste bolne kontrakcije koje mogu da traju i dvadeset i kusur sati. Za vreme porodjaja tebi kateter stoji u kicmi i moze da se dodaje analgezija. To sto nisi osecala napone je lose nisu ti dobro dozirali, kao sto rece Mejvis:
''Napone trebaš da osećaš i ja sam ih baš osetilauser posted image a znam da neke žene ne osećaju ali je onda mnogo teže gurati u prazno. Meni su na porođaju govorili da guram i kada nema napona a ja to nisam radila već sam im rekla da ne mogu jer nema napona. ''

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1194
27.3.2012 12:50:36   
Anoniman
ja sam se pred kraj naglo otvorila, taman kad su mi dali trecu dozu epija i to otvaranje sam itekako osetila, ali napone stvarno se ne secam da sam nesto posebno osetila.

(odgovor članu Irin@)
  Direktna veza do poruke: 1195
27.3.2012 15:35:36   
ivana70a

znaci kad dobijes epi, dises na osnovu kontrakcija na monitoru? posto ih ne osecas, jel?

ovako su nas ucili u skolici, kada su kontrakcije dises drugi tip disanja (od tri), znaci brzo i plitko, kao ono kada trcis pa stanes , jer je materica zgrcena oko bebe i ona nema dovoljno kiseonika, pa joj pomazes da sto pre dodje do nje kiseonil. znaci prvenstveno dises,kao sto neko vec rece, zbog bebe ... koliko sam shvatila nece biti tragicno ako ne dises tako u toku kontrakcija ali beba ce patiti tih min,dva koliko traje jedna kontrakcija jer nece imati dovoljno vazduha.

Direktna veza do poruke: 1196
27.3.2012 22:13:05   
crazymama
znam sve tipove disanja, idem u skolicu :)
hvala!

Curt Cobain

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1197
27.3.2012 22:30:30   
Anoniman
Ja nisam znala ni jedan tip disanja jer sam u vreme kad se ide u školicu ležala u bolnici i opet sam se porodila. user posted image

Direktna veza do poruke: 1198
28.3.2012 15:25:45   
ivaj
Vala ja sam bila pravi tantuz za to disanje.Disala sam samo ono sto sam morala,koliko da ne crknem,nista viseuser posted image
A toliko sam bila besna sto jeca nikako da izadje da nisam bas razmisljala o njenom kiseonikuuser posted image user posted image

I sta ce mi disanje kad imam epidural!(salim se,samo vi disite)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1199
28.3.2012 15:29:29   
MicinaMama
stvarno ima mini klizma da se kupi u apoteci??

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here