|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
23.3.2012 8:08:50   
Anoniman
noge ne bi smele biti skroz utrnute. meni se to desilo sa prvom (prejakom) dozom i moja dr je poludela zbog toga. druge dve doze su mi dali po pola u odnosu na ovu prvu i bilo je bas kako treba, sve osecam, a nema bola.

(odgovor članu Hristinica)
  Direktna veza do poruke: 1151
23.3.2012 9:32:53   
crazymama
da li je jako vazno izabrati anesteziologa, ili nema veze? sta mislite?

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1152
23.3.2012 9:37:59   
mejvis
Nema potrebe CM, svi su oni dobri i znaju svoj posao, naročito u frontu. Ako imaš svog dr, on sigurno ima anesteziologa sa kojim radi, tako prave i dežurstva. 

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1153
23.3.2012 10:26:24   
nela79

IZVORNA PORUKA: tammy.ka

ja sam neutralna po tom pitanju, nekome je prag tolerancije na bol manji, treba da ima tu opciju ako zeli...ja sam prosla oba puta BEZ, i nista mi ne fali... user posted image

E ovo bi i ja da kazem.

Na prvi porodjaj sam dosla otvoren a9 prstiju, a na drugi 6. Ni prvi ni drugi put nisam imala potrebe da povisim ton u toku samog porodjaja. Mene je u sustini najvise zaboljelo kad me je babica "rucno" sirila da bi mi pomogla da me ne sijeku.
Ali, epidural je, po meni, spas za one koje se dugo otvaraju i ko, kako rece tammy.ka, ima nizak prag tolerancije bola.
Meni ga nebi stigli ni ukljuciti a porodjaj bi bio gotov. user posted image
Tako da samo napred za one koje misle da ce im trebati.

(odgovor članu tammy.ka)
Direktna veza do poruke: 1154
23.3.2012 10:48:12   
crazymama
hvala mejvis, i ja sam tako mislila...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1155
23.3.2012 18:21:39   
ivana70a
meni je desna noga bila skroz utrnula, znaci bukvalno je visila sa kreveta i morala sam da zamolim babicu da je vrati na porodjajni krevet user posted image

pri rom, mislim da mi nije bila prejaka doza jer sam apsolutno osetila svaki grc (kontrakciju) i u jednom momentu sam se i grcila od bolova iako sam primila epi na pocetku, onda sam trazila da mi pojacaju dozu i tek onda nisam nista osetila... sto je imalo i svojih losih strana jer nisam osetila napone pa nisam mogla lepo da se napinjem...

Direktna veza do poruke: 1156
23.3.2012 21:25:11   
crazymama
jedna moja poznanica je povracala na stolu od prekomerne doze epidurala user posted image ... samo mi to fali!

Curt Cobain

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1157
23.3.2012 21:26:22   
Anoniman
ivana gde si se poradjala ?

Direktna veza do poruke: 1158
24.3.2012 17:17:56   
pandina
Iscitala sam skoro celu temu i jos uvek se dvoumim oko epiduralauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1159
24.3.2012 17:23:26   
crazymama
ja se nisam dvoumila ni pre citanja ni posle... bez epidurala ne ulazim u salu za porodjaj :)

Curt Cobain

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1160
24.3.2012 18:31:09   
mejvis

IZVORNA PORUKA: crazymama

ja se nisam dvoumila ni pre citanja ni posle... bez epidurala ne ulazim u salu za porodjaj :)

user posted image

Direktna veza do poruke: 1161
24.3.2012 18:36:32   
Anoniman
ivana, meni taman kad su dali trecu dozu, ja sam pocela da osecam bol. mm je pozvao dr i ona je rekla da mora da me pregleda jer to zna da se desi kad pocne naglo otvaranje. i stvarno je tako bilo. a osecala sam bol i zato sto mi se piskilo, a nisam mogla pa su morali da mi stave kateter.

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 1162
24.3.2012 21:22:27   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: ribizla

ivana gde si se poradjala ?

u frontu, kod dezurnog anesteziologa (neka bakuta)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1163
24.3.2012 21:27:31   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: ksena

ivana, meni taman kad su dali trecu dozu, ja sam pocela da osecam bol. mm je pozvao dr i ona je rekla da mora da me pregleda jer to zna da se desi kad pocne naglo otvaranje. i stvarno je tako bilo. a osecala sam bol i zato sto mi se piskilo, a nisam mogla pa su morali da mi stave kateter.

ja se jesam brzo otvarala ali,zar epi u svakom slucaju ne bi trebalo da neutralise bol? a ja sam osetila da sam piskila po sebi user posted image user posted image tj nisam osetila da mi se piski,jer sam bila sva utrnula dole,nego sam samo osetila nesto toplo kako mi se sliva po preponama , babica videla to i odma mi stavila kateter,ali bejase kasno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1164
24.3.2012 22:28:51   
crazymama
ijaoooo, povracanje, piskenje... sta jos mogu da ocekujem na porodjajnom stolu??user posted image

Curt Cobain

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1165
24.3.2012 22:30:47   
Anoniman
Nemoj da razmisljas o tome , evo ja nisam bila ni popisana ni ispovracana user posted image

Direktna veza do poruke: 1166
25.3.2012 12:01:14   
crazymama
hvala na ohrabrenju :)

Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1167
25.3.2012 12:05:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivana70a

ja se jesam brzo otvarala ali,zar epi u svakom slucaju ne bi trebalo da neutralise bol?

trebalo bi, ali bi trebalo i da imas osecaj. a ja sam se odjednom otvorila za 3-4 prsta, zato je bolelo.

crazymama, stvarno ne razmisljaj o tome. epi je zakon! ja pretpostavljam da nisam mogla da piskim i zbog psiholoskog momenta, i inace sam malo cudna po tom pitanju user posted image

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 1168
25.3.2012 12:56:15   
crazymama
i ja sam isto jako cudna po pitanju piskenja i sl. sto kazes trebaju mi posebni uslovi! user posted image

Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1169
25.3.2012 14:37:40   
Olga75
ma nemojte da brinete o piskenju , kakenju i povracanju
to su fizioloske radnje i ako se desi , mozes misliti user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1170
25.3.2012 20:08:09   
ivana70a
e a to kad sam u trenutku osetila da sam piskila, veruj mi da me je toliko bolelo dupe za to... znaci ni S od sramote nisam osetila, zato sto je babica bez emocije i grimase ikakve prisla i samo mi stavila kateter i nastavila da caska sa koleginicom kao da se nista posebno ne desava, a i (najvise) zato sto te u tim trenucima pucaju neke skroz lude emocije i adrenalin zbog samog porodjaja... videces na licu mesta, bukvalno sve sto si mislila i svi ti sitni strahovi koje sada imas,tamo nestaju, kada vidis kako oko tebe samo izlecu bebice na sve strane :) ma skroz je ludo kada si na licu mesta, veruj mi, bolece te uvo za fizioloske zgode i nezgode :)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1171
25.3.2012 21:28:25   
crazymama
videcemo, nadam se da si u pravu i da ce sve to brzo da prodje.

Curt Cobain

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 1172
25.3.2012 21:41:14   
mama kukunka
mislim da sam obavila sve fizioloske potrebe u toku napona, jer nije bilo vremena za klistiru drugom porodjaju, bez epidurala (jer ni za njega nije bilo vremena)--babica je samo rekla-pa da vi niste imali klistir i obrisala..a ja nemam pojma sa iz koje rupe je d'prostite izaslo..Tako da-bez sekiracije, sve je to njima sasvim normalno..
U prvom ( sa epijem) su mi uradili klistir kad sam bila 3 prsta otvorena, a posto sam dosta dugo lezala sa kontrakcijama( bez bolovauser posted image ) u nekom trenutku mi stavise kateter samo koliko da isprazne besiku..
i dalje-gčlasam ZA epi

Direktna veza do poruke: 1173
25.3.2012 22:08:05   
Anoniman
Ja sam se ukakila na stolu. Izbacila ono malo što je ostalo posle klizme "na brzinu", jedna klinka na praksi je prokomentarisala inače ne bih ni primetila, na šta je doktorka rekla:"To je sasvim normalno" i nastavila gde je stala. A meni bilo taaaakooo svejedno...

Direktna veza do poruke: 1174
25.3.2012 22:19:51   
Sashica82
Isto se i meni desilo, doduše, nakon 6 sati porađanja. I ništa, svima svejedno, a sedmoro ljudi je bilo u boksu sa mnom.

CM, kad ideš u porodilište, ostavljaš dostojanstvo ispred vrata. I baš te briga, tamo smo sve u istom sosu. Pa meni su na porođaju rekli, kada su se odlučili da idem na hitan carski, da ustanem i skinem spavaćicu. Gola, ko od majke rođena, ukakila se sat ranije, vade mi kateter i malo i pišnem... user posted image Ajde boga ti...

Al odosmo u off...

Epi - DA!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here