|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiduralna DA ili NE
28.3.2012 18:52:20   
ivana70a
ima,ima.. to svakako kupi pa da imas i za porodiliste,jer ces verovatno imati poteskoce da ides u wc ako te budu secnuli,meni je trebalo i kada sam dosla kuci bar jos nedelju dana... ja sam recimo kuci taj dan 2x isla u wc (prirodno, bez klizmi,) tako da to vece kada mi je pukao vodenjak i kada su me klistirali u porodilistu nisam ni imala sta da izbacim...

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1201
28.3.2012 20:04:12   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: mejvis

Micina mama uzmi mini klizmu u apoteci i lepo odradi to sama kući ili u porodilištu. user posted image

e Mejvis, i ja sam cula za to, a jel to dopustaju u porodilistu? ama sebi da uradis klizmu? kako se koristi?user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1202
28.3.2012 20:05:42   
Hristinica
e zene, jos nesto, recite mi da li je mozda neka upoznata sa tim da li sme da se da neki lek za smirenje pred porodjaj? jer znam da bi meni mnogo pomoglo, jer cu se onesvestiti od straha...user posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 1203
28.3.2012 20:06:13   
Olga75
ode tema ot user posted image
ne brini puno ovako rano , kad doje vreme sve ce biti kako treba

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 1204
28.3.2012 20:30:41   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ode tema ot user posted image
ne brini puno ovako rano , kad doje vreme sve ce biti kako treba

a jel postoji neka tema gde bih mogla da pitam da li neka mozda zna da li daju da se popije neki lek za smirenje pred ili u toku porodjaja?!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1205
28.3.2012 20:35:27   
nink
user posted image Nasmeeja me Hristinice ,ma neces se onesvestiti i ja sam operisana od bola i uzasno sam plasljiva,pa preziveh 2 porodjaja i evo opet trudna..Doktori to znaju da procene sa mo ti uzivaj i ne sekiraj se

Direktna veza do poruke: 1206
28.3.2012 23:59:59   
Hristinica
user posted image user posted image user posted image ali ja sam mnooogo plasljivauser posted image ja kad im budem ispricala da se uzasavam same bolnice, ne znam gde ce i kako da me porodeuser posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1207
29.3.2012 8:39:33   
Anoniman
Veeruj mi, kad dođe vreme, organizam sam to izgura. Tolike su se plašljive do sad porodile pa ćeš i ti. Samo polako, sve dođe na svoje mesto.

Direktna veza do poruke: 1208
5.4.2012 8:37:01   
Jovana131
Iako sam tek 20ta nedelja razmisljam ozbiljno o epiduralu. Da li je tacno da se on cak preporucuje trudnicama koje imaju visok pritisak? Prvi put sam se porodila bez epidurala, ali sada ne razmisljam tako. Inace sam do sad imala 1 operaciju u totalnoj anesteziji i kad su me probudili osecala sam se odlicno, nisam ni povracala ni nista,pa mislim da bih dobro reagovala i na epidural.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1209
5.4.2012 8:45:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Jovana131

Iako sam tek 20ta nedelja razmisljam ozbiljno o epiduralu. Da li je tacno da se on cak preporucuje trudnicama koje imaju visok pritisak? Prvi put sam se porodila bez epidurala, ali sada ne razmisljam tako. Inace sam do sad imala 1 operaciju u totalnoj anesteziji i kad su me probudili osecala sam se odlicno, nisam ni povracala ni nista,pa mislim da bih dobro reagovala i na epidural.

Da.

(odgovor članu Jovana131)
  Direktna veza do poruke: 1210
5.4.2012 9:01:24   
Jovana131
Onda jos jedan + za epidural od mene, posto od pocetka trudnoce pijem lek za pritisak. Hvala puno na odgovoru!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1211
5.4.2012 9:18:11   
Anoniman
Ja sam imala preeklampsiju, pila sam lekove i ležala u bolnici skoro celu trudnoću i porodila se sa epiduralom.

Direktna veza do poruke: 1212
5.4.2012 9:32:38   
Jovana131
Meni je dr dao 3 puta dnevno metildopu da pijem mada se i pored leka desi da mi je povisen pritisak. U prvoj trudnoci nisam imala i porodila sam se bez, ali sad me je strah zbog pritiska pa bih volela uz epidural. Narocito jer sam citala ovde sta su pisale cure, i pozitivna su iskustva pa me je to i navelo na razmisljanje o epiduralu..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1213
5.4.2012 12:49:38   
crazymama
vidim da si iz krusevca, tamo imate epidural?
posto znam da u NS, subotici, smederevu i vecini manjih gradova nemaju...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

Direktna veza do poruke: 1214
5.4.2012 13:30:36   
gracia
Pita mene ova sto nam vodi pripremu trudnica - koji je razlog sto ste se odlucili za epidural? Zato sto nemam ni jedan razlog zasto ne bih imala epidural, kad vec imam tu mogucnost user posted image Kod mene se to uopste nije dovodilo u pitanje... a to je i jedan od razloga sto cu da se poradjam u Frontu

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1215
5.4.2012 13:34:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hristinica

e zene, jos nesto, recite mi da li je mozda neka upoznata sa tim da li sme da se da neki lek za smirenje pred porodjaj? jer znam da bi meni mnogo pomoglo, jer cu se onesvestiti od straha...user posted image

U Betaniji daju injekciju bensedina otprilike kad uključe indukciju, mislim da ne treba ništa na svoju ruku, daju oni u bolnici ako treba.

Direktna veza do poruke: 1216
5.4.2012 13:39:50   
lanajelena

IZVORNA PORUKA: crazymama

vidim da si iz krusevca, tamo imate epidural?
posto znam da u NS, subotici, smederevu i vecini manjih gradova nemaju...

Ima u NS alo to ti je lutrija ako ga dobijes

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1217
5.4.2012 14:11:59   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Hristinica

user posted image user posted image user posted image ali ja sam mnooogo plasljivauser posted image ja kad im budem ispricala da se uzasavam same bolnice, ne znam gde ce i kako da me porodeuser posted image

u kom gradu se poradjas?
preziveces, i ja se jako plasim, cak sta vise mislim da cu da poludim na sledecem, ali to su tripovi

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 1218
5.4.2012 14:18:08   
Jovana131
Ima u Krusevcu, samo ne znam cenu, raspitace se moja majka posto radi u bolnici, pa cu da napisem ovde i koja je cena, kad saznam..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1219
5.4.2012 14:23:19   
Irin@
Front nije idealno porodiliste za epidural, jer ne osecas napone i to je opasno za bebu... Doktor koji je radio u Frontu je bio protiv epidurala dok nije poceo da radi u Misovicu i video kako zaista epidural treba da se primenjuje (moras da osetis napone). U Misovicu je besplatan, imas obavezan razgovor sa anesteziologom u osmom mesecu (moze i ranije i kasnije, ali vecina tada ide) gde dobijes sve informacije o epiduralu i samoj proceduri i daje se vec dugi niz godina, ova ustanova je prva davala epidural u Beogradu.

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 1220
5.4.2012 14:37:16   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Irin@

Front nije idealno porodiliste za epidural, jer ne osecas napone i to je opasno za bebu... Doktor koji je radio u Frontu je bio protiv epidurala dok nije poceo da radi u Misovicu i video kako zaista epidural treba da se primenjuje (moras da osetis napone). U Misovicu je besplatan, imas obavezan razgovor sa anesteziologom u osmom mesecu (moze i ranije i kasnije, ali vecina tada ide) gde dobijes sve informacije o epiduralu i samoj proceduri i daje se vec dugi niz godina, ova ustanova je prva davala epidural u Beogradu.

Ovo zvuči malo sumanuto. Kakve ima veze u kojoj bolnici ko radi epidural je epidural, u Dragiši, Frontu ili Višegradskoj. I ja i sve moje bivše cimerke koje su se u Frontu porađale sa epiduralom osećale smo napone i te kako. U Mišoviću jeste besplatan i jeste komfornija bolnica, ali je to samo obična bolnica sa malim porodilištem, Front je jedini opremljen i aparatima i ljudstvom za sve nepredviđene situacije. I sledeći put u Frontu sa epiduralom!

(odgovor članu Irin@)
  Direktna veza do poruke: 1221
5.4.2012 14:42:48   
Irin@
Naravno da je vazno ko je prosao kakvu obuku. Sve moje prijateljice su prosle bez napona u Frontu, mada mozda ima i anesteziologa koji zna da dozira epidural, ako pricate istinu. Epidural je epidural, ali od strucnosti i iskustva anesteziologa zavisi da li ce ga dobro dozirati, a kao sto rekoh iz izkustva velikog broja prijateljica, a i doktora koga ne bih da imenujem, ne pricam napamet, znaci da procentualno mnogo vise zena prodje bez napona (tj. osecaja da imaju napon), ako ne i sve.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1222
5.4.2012 14:49:31   
Anoniman
Izvini ali anesteziologija nije trodnevni kurs na koji te firma šalje pa zavisi od firme kakvog ti je predavača našla da li ćeš znazi da daš epidural. I po tvojoj priči svi dobri doktori su u Mišoviću što će reći da ih nema više od tri i po. A doziranje svake anestezije zavisi od toliko promenljivih faktora da nikako ne može biti egzaktna nauka. (telesna masa, osetljivost, dotadašnja upotreba lekova a imaš i one krajnje subjektivne a to je koliko se ko uplašio i koliko mu se zbog straha luči adrenalin. Da ne nabrajam dalje)

(odgovor članu Irin@)
  Direktna veza do poruke: 1223
5.4.2012 14:51:47   
gracia
Takodje, znam za puno iskustava pouzdanih zena koje su se poradjale u Frontu, da su sasvim dovoljno osecale napone. Licno, imam dobro iskustvo sa anesteziolozima Fronta, doduse ne na porodjaju, ali to su isti ljudi. Pritom, nemam strah da ce me vratiti zbog nedostatka mesta kada krene porodjaj, sto moze da se dogodi u Misovicu, ili da moram da se dogovaram privatno sa anesteziologom da bih bila sigurna da cu dobiti epidural... to su mi nepotrebni stresovi, placanje epidurala mi je u toj prici najmanje vazna stavka.

(odgovor članu Irin@)
Direktna veza do poruke: 1224
5.4.2012 14:57:40   
Irin@
Niko nije ni rekao da je trodnevni kurs, nemoj da izvrces reci, ali od bolnice u kojoj rade i iskusnih anesteziologa u njoj zavisi kakva ce ostalima biti praksa. Naravno da nisu svi dobri doktori u Misovicu, pricala sam iskljucivo o anesteziolozima. Upravu si da zavisi od mnogo faktora to je verovatno razlog sto si ti osetila napone, pa ne mogu ni oni stalno da predoziraju. Poradjaj se gde god zelis i prestani da napadas ljude koji ne misle kao ti, mi se ne poznajemo, moje postove zaobidji.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here