Ivence
|
IZVORNA PORUKA: Goca0 Vidra bas mi je drago zbog tebe ja treba svaki dan da se porodim,trudnocu mi vodi dr.Brakus,kazi mi molim te sta ti je najneophodnije bilo tamo od stvari i kakvo je osoblje(mada sam cula samo pozetivne komentare) ali ja nikada nisam bila tamo u bolnici pa me sve zanima,jel ipak idem tako za koji dan,ako ne i pre... Hvala unapred Ja sam se porodila 14.1. 2012.... Ne brini za osoblje, jedina blesava je ona zenica koja nosi hranu, poznaces tacno koja je, ali ni ona nije losa... ne znam jel ce tebe Brakus poradjati, ali ko god da te poradja, ja nisam naletela ni na jedan los komentar za bilo kog doktora... ja sam bila na prvom spratu, tu je i porodiliste... koliko znam, ne mozes da biras na kom ces spratu biti, nekada je bilo podeljeno na bf i ne bf, ali sada je sve bf, pa gde te stave.... meni su babice i ped sestre bile fenomenalne... zaista su mi pomogle, i oko bebe i oko mene.... reci ce ti vidra za carski, ja sam se porodila prirodno, evo ovako, kada su mi kontrakcije bile na pet min, ja otisla u porodiliste, ali sam bila otvorena jedan prst, a kako sam iz Zemuna, nisam htela da se vracam, nego ostadoh na patologiji, onoj maloj, sa dva kreveta, do porodilista... kada te prime dole, prvo, ako nisi mnogo otvorena,pisu ti istoriju bolesti, sve podatke tebe i muza, pa onda se presvuces u spavacicu, stvari u kojima si dosla odmah vrate muzu, ili onom s kim dodjes u porodiliste, i onda ides gore sa torbom... onda te vode na pripreme, sada to zavisi od tvoje otvorenosti, meni su imali vremena i za mere karlicne i za uzorak krvi i urina, i obavezno, ako se prirodno poradjas, obrij se kod kuce, koliko god da si velika, jer je meni ona babica rekla da su sada dobili jako lose zilete, i da samo ceka kada ce nekoga da osakati... E ja lezala od 5 ujutru do skoro ponoci, onda sam se otvorila 7 prstiju, pa isla na klizmu i tusiranje, pa onda na porodjajni sto... torbu nosis sa sobom...... porordjaj traje individualno, moj je trajao od tada jos 5 i po sati..., kvase ti usta, obilaze te, daju ti stimulaciju, svi su zaista super... posle porodjaja, usivanje, pa dva sata nema spavanja, pa te tek onda odvode u sobu, par sati ti ne donose bebu, i prvo vece ti je odnose.. na svaka tri sata imas dohranu za bebce, moj savet je da je uvek uzmes, posto u pocetku nemas mleka... nocu od 12 do 5 nema dohrane, ali ako beba place, hoce da daju, zaista su ok... Sada, sto se tice stvari... ovako... 2 spavacice, krace su bolje, zbog krvarenja i da imaju dugmad napred, zbog dojenja, plasticne, tj gumene papuce OBAVEZNO, jer neces ni mrtva zagaziti bosa u onaj tus :))) kucne meni nisu bile potrebne, sada je sve toplije, a i tada je bilo zaista toplo tamo... dalje, bar tri pakovanja mrezastih ulozaka, posle ce ti doneti jos, nego da se ne pretrpas odmah :) bade mantil, pribor za higijenu, sapun, pasta, cetkica, krema, toalet papir, peskir mali, veliki za tus, i pelenu ili portiklu za bebca odmah, jer ce ti biti potrebna :) ja bih dodala da sam ponela i one nepromocive podmetace koji su za jednokratnu upotrebu za bebu, ali to je za tebe, jer ne menjaju posteljinu, ja sam cak i jastucnicu donela svoju, mislim, doneo mi muz, a podmetac ti treba, ako krvaris, pa da ne umazes posteljinu.. to samo ako ides prirodno... jos, toplomer, vlazne maramice za tebe, flasica vode, plazma i jedno malo 2dcl mleko, posto ces biti ocaj gladna posle pororodjaja.... mob, mozes da imas, da se javis cim ti daju.... za bebu ti treba pakovanje pelena, bilo koje uglavnom svi kupuju dvojku, ona je 3 do 6kg, pavloviceva mast i vlazne maramice... pavloviceva, ne mora original, bilo koja, kao i maramice, bitno da ih imas... to sve moze da ti donnesu cim se porodis, ne moras to da secas kada krenes...pelene i benkice za bebu ti daju oni, a muz ti donese odelce za bebu kada izlazis.. Moj savet, nemoj kofer, ili kese, nego neku srednju putnu torbu... na vrhu neka ti budu spavacica i papuce, jer ce ti to odmah biti potrebno.... odmah ispod neka budu peskir i pribor za tusiranje, ako stignes do toga pre porodjaja, i pakovanje mrezastih ulozaka, cim se porodis da stave... poset_e su od dva do tri svaki dan, ali kada god ti nesto treba, mogu da ti to ostave na prijavnici, odmah ti donesu.... mogu, i hranu da ti donesu, bilo sta, niko ne pravi problem... videces, u stvari, sve koje odu, videce, svi su ok, mozes sve da pitas... a prvo tusiranje posle porodjaja, obavezno je sa babicom, i zaista su sve maksimalno posvecene tebi i bebi... to je to otprilike... ako nesh treba jos, pitajte, a vidra ce vam reci za carski rez, tu vam ne trebaju uloske mislim... e i mrezaste gacice mozes da nosis, za vizitu ne smes da ih imas, ali ti ostali ne brane kada nije vizita i jos preporuka, ako si imala probleme sa hemoroidima u trudnoci, a poradjas se prirodno, ponesi obavezno neku kremu za to, ja koristila hemor M, ako ne poneses morace da ti donesu, jer je to muka zbog napinjanja Eto, znam da nisi mene pitala, ali rekoh, beba spava, pa imam vremena da nepisem, do sada sve nesto parcijalno..
< Poruku je uredio Ivence -- 10.4.2012 11:20:48 >
|