|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
9.4.2012 8:16:43   
nela79
Koliko se sjecam i meni je termin bio 29-i ali sam se porodila 24-og. Spremaj se ti polako user posted image

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1126
9.4.2012 9:22:08   
Ivence
IZVORNA PORUKA: Goca0

Pa po menstruacij 29.04.ali mi kaze dr.da nema sanse da docekam termin,sad videcemo user posted image

Pa ne mora da znaci taj termin nista... meni je bio 17og, ali su mi od sestog meseca govorili da je veca nedelju dana i da ce ipak biti do devetog, a ja se porodila cetrnaestog, mala imala 3850... najveca i najduza tada u gradskoj.. user posted image samo nemoj stalno da razmisljas o tome, ako mozes, ja se recimo, ubijala sa tim: mozda ce danas, jao evo pocinje, jao kada ce... samo se opusti, kad ona odluci da je vreme, ona ce krenuti  user posted image Jel decak ili devojcica?

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1127
9.4.2012 16:46:52   
Goca0
Devojcica je a imam sina od 4 god user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1128
9.4.2012 21:53:50   
vidra13
E pa mame ja sam se porodila u GB 21.11.2011. Carskim rezom. Meni je glavni doktor na CR bio doktor Došlo. Elem, sa Milicom sam se susrela prošli put slučajno, jer je jedina koja je došla da pomogne da mi krene mleko tj.jedina koja je sela preko puta mene i proradila mi grudi. Ista stvar mi se i ovog puta desila, pa ti ja poučena iskustvom sidjem u porodilište i zamolim je da dodje i pomogne mi. Ni po babu ni postričevima. A u porodilištu atmosfera, muzikica, opuštene trudnice u bolovima, ona raspolozena za rad i priču sa svim zenicama koje su tamo lezale. Da sam ja trebala da biram, sigurno bih birala Milicu.
Malo sam se raspitivala kod prijateljica, svi su je nahvalili i kao stručnjaka i kao čoveka.
Molim vas ponesite vase toplomere, toalet papira dosta, klizme i ako mozete topla preporuka je BF. Svi ga izbegavaju, pa sam ja u jednom momentu bila jedina porodilja koja je lezala tamo. Vise osoblja nego porodilja.
Ako vas nesto zanima pitajte.

Negde je zapelo

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 1129
9.4.2012 22:00:24   
pandina
21.11.2011
IZVORNA PORUKA: vidra13

E pa mame ja sam se porodila u GB 21.11.2011.

To je rodjendan mm :)

Sad je BF obavezan za sve user posted image . I meni se cini da je jako prijatna atmosfera u porodilistu. Idem na vezbice tamo, a bile smo i u obilasku :)

Sigurno cemo se setiti nesto da te pitamo :)

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1130
9.4.2012 22:21:28   
marijana22
Fala vidrouser posted image

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1131
10.4.2012 8:49:32   
Goca0
Vidra bas mi je drago zbog tebe user posted image ja treba svaki dan da se porodim,trudnocu mi vodi dr.Brakus,kazi mi molim te sta ti je najneophodnije bilo tamo od stvari i kakvo je osoblje(mada sam cula samo pozetivne komentare) ali ja nikada nisam bila tamo u bolnici pa me sve zanima,jel ipak idem tako za koji dan,ako ne i pre...user posted image Hvala unapred user posted image

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1132
10.4.2012 11:12:59   
Ivence
IZVORNA PORUKA: Goca0

Vidra bas mi je drago zbog tebe user posted image ja treba svaki dan da se porodim,trudnocu mi vodi dr.Brakus,kazi mi molim te sta ti je najneophodnije bilo tamo od stvari i kakvo je osoblje(mada sam cula samo pozetivne komentare) ali ja nikada nisam bila tamo u bolnici pa me sve zanima,jel ipak idem tako za koji dan,ako ne i pre...user posted image Hvala unapred user posted image

Ja sam se porodila 14.1. 2012.... Ne brini za osoblje, jedina blesava je ona zenica koja nosi hranu, poznaces tacno koja je, ali ni ona nije losa... ne znam jel ce tebe Brakus poradjati, ali ko god da te poradja, ja nisam naletela ni na jedan los komentar za bilo kog doktora... ja sam bila na prvom spratu, tu je i porodiliste... koliko znam, ne mozes da biras na kom ces spratu biti, nekada je bilo podeljeno na bf i ne bf, ali sada je sve bf, pa gde te stave.... meni su babice i ped sestre bile fenomenalne... zaista su mi pomogle, i oko bebe i oko mene.... reci ce ti vidra za carski, ja sam se porodila prirodno, evo ovako, kada su mi kontrakcije bile na pet min, ja otisla u porodiliste, ali sam bila otvorena jedan prst, a kako sam iz Zemuna, nisam htela da se vracam, nego ostadoh na patologiji, onoj maloj, sa dva kreveta, do porodilista... kada te prime dole, prvo, ako nisi mnogo otvorena,pisu ti istoriju bolesti, sve podatke tebe i muza, pa onda se presvuces u spavacicu, stvari u kojima si dosla odmah vrate muzu, ili onom s kim dodjes u porodiliste, i onda ides gore sa torbom... onda te vode na pripreme, sada to zavisi od tvoje otvorenosti, meni su imali vremena i za mere karlicne i za uzorak krvi i urina, i obavezno, ako se prirodno poradjas, obrij se kod kuce, koliko god da si velika, jer je meni ona babica rekla da su sada dobili jako lose zilete, i da samo ceka kada ce nekoga da osakati... E ja lezala od 5 ujutru do skoro ponoci, onda sam se otvorila 7 prstiju, pa isla na klizmu i tusiranje, pa onda na porodjajni sto... torbu nosis sa sobom...... porordjaj traje individualno, moj je trajao od tada jos 5 i po sati..., kvase ti usta, obilaze te, daju ti stimulaciju, svi su zaista super... posle porodjaja, usivanje, pa dva sata nema spavanja, pa te tek onda odvode u sobu, par sati ti ne donose bebu, i prvo vece ti je odnose.. na svaka tri sata imas dohranu za bebce, moj savet je da je uvek uzmes, posto u pocetku nemas mleka... nocu od 12 do 5 nema dohrane, ali ako beba place, hoce da daju, zaista su ok...
Sada, sto se tice stvari... ovako... 2 spavacice, krace su bolje, zbog krvarenja i da imaju dugmad napred, zbog dojenja, plasticne, tj gumene papuce OBAVEZNO, jer neces ni mrtva zagaziti bosa u onaj tus :))) kucne meni nisu bile potrebne, sada je sve toplije, a i tada je bilo zaista toplo tamo... dalje, bar tri pakovanja mrezastih ulozaka, posle ce ti doneti jos, nego da se ne pretrpas odmah :) bade mantil, pribor za higijenu, sapun, pasta, cetkica, krema, toalet papir, peskir mali, veliki za tus, i pelenu ili portiklu za bebca odmah, jer ce ti biti potrebna :) ja bih dodala da sam ponela i one nepromocive podmetace koji su za jednokratnu upotrebu za bebu, ali to je za tebe, jer ne menjaju posteljinu, ja sam cak i jastucnicu donela svoju, mislim, doneo mi muz, a podmetac ti treba, ako krvaris, pa da ne umazes posteljinu.. to samo ako ides prirodno... jos, toplomer, vlazne maramice za tebe, flasica vode, plazma i jedno malo 2dcl mleko, posto ces biti ocaj gladna posle pororodjaja.... mob, mozes da imas, da se javis cim ti daju.... za bebu ti treba pakovanje pelena, bilo koje uglavnom svi kupuju dvojku, ona je 3 do 6kg, pavloviceva mast i vlazne maramice... pavloviceva, ne mora original, bilo koja, kao i maramice, bitno da ih imas... to sve moze da ti donnesu cim se porodis, ne moras to da secas kada krenes...pelene i benkice za bebu ti daju oni, a muz ti donese odelce za bebu kada izlazis.. Moj savet, nemoj kofer, ili kese, nego neku srednju putnu torbu... na vrhu neka ti budu spavacica i papuce, jer ce ti to odmah biti potrebno.... odmah ispod neka budu peskir i pribor za tusiranje, ako stignes do toga pre porodjaja, i pakovanje mrezastih ulozaka, cim se porodis da stave... poset_e su od dva do tri svaki dan, ali kada god ti nesto treba, mogu da ti to ostave na prijavnici, odmah ti donesu.... mogu, i hranu da ti donesu, bilo sta, niko ne pravi problem... videces, u stvari, sve koje odu, videce, svi su ok, mozes sve da pitas... a prvo tusiranje posle porodjaja, obavezno je sa babicom, i zaista su sve maksimalno posvecene tebi i bebi... to je to otprilike... ako nesh treba jos, pitajte, a vidra ce vam reci za carski rez, tu vam ne trebaju uloske  mislim... e i mrezaste gacice mozes da nosis, za vizitu ne smes da ih imas, ali ti ostali ne brane kada nije vizita user posted image   i jos preporuka, ako si imala probleme sa hemoroidima u trudnoci, a poradjas se prirodno, ponesi obavezno neku kremu za to, ja koristila hemor M, ako ne poneses morace da ti donesu, jer je to muka zbog napinjanja user posted image Eto, znam da nisi mene pitala, ali rekoh, beba spava, pa imam vremena da nepisem, do sada sve nesto parcijalno.. user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Ivence -- 10.4.2012 11:20:48 >

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1133
10.4.2012 11:52:47   
vidra13
Gotovo da si sve nabrojala.
Najbitnije je doci sa spavacicama, toplomerom, uloscima, papucama i naravno mobilnim telefonom, sve ostalo ce vam vec doneti. Kupite mrezaste gacice, mozete slobodno da ih nosite, pre vizite ujutro ih skinite, razliciti doktori, razlicite price.
Za beku neka vam spreme pavlovicevu mast i pampers pelene i kada dodju da vas vide neka donesu.
Porodilište je staro i nije ulagano u njega. Nije okrečeno, posteljina je čista ali stara, WC-i su gotovo stalno prljavi ali ne zato što se ne peru, već zato što većina gospodja ne vodi računa. Gore na BF mi nismo imali problem, malo zena, pa drugačije se ponašaju.
Ali osoblje je fenomenalno. Svi su stručnjaci. Ne rizikuju puno, ako nešto krene loše odmah se odlučuju za CZ. Pa i te zenice koje nose hranu, njima je najteze, malo zaradjuju a puno rade, barem one tako kazu.
Zelim Vam svima puno srece, idite opuštene. Istina je da je bolno i najlepše iskustvo u zivotu.

Negde je zapelo

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1134
10.4.2012 12:48:50   
pandina
Ivence, vidra, hvala puuuno user posted image

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1135
10.4.2012 13:09:15   
Ivence
IZVORNA PORUKA: vidra13

Gotovo da si sve nabrojala.
Najbitnije je doci sa spavacicama, toplomerom, uloscima, papucama i naravno mobilnim telefonom, sve ostalo ce vam vec doneti. Kupite mrezaste gacice, mozete slobodno da ih nosite, pre vizite ujutro ih skinite, razliciti doktori, razlicite price.
Za beku neka vam spreme pavlovicevu mast i pampers pelene i kada dodju da vas vide neka donesu.
Porodilište je staro i nije ulagano u njega. Nije okrečeno, posteljina je čista ali stara, WC-i su gotovo stalno prljavi ali ne zato što se ne peru, već zato što većina gospodja ne vodi računa. Gore na BF mi nismo imali problem, malo zena, pa drugačije se ponašaju.
Ali osoblje je fenomenalno. Svi su stručnjaci. Ne rizikuju puno, ako nešto krene loše odmah se odlučuju za CZ. Pa i te zenice koje nose hranu, njima je najteze, malo zaradjuju a puno rade, barem one tako kazu.
Zelim Vam svima puno srece, idite opuštene. Istina je da je bolno i najlepše iskustvo u zivotu.

E, a jel i tebi za carski trebale mrezaste gacice?? Ja i ne znam kakva je ta rana, jel to krvari, jer je previjaju i to?? Mislim, sada mi ne treba, ali nikada nisam imala koga da pitam... sada su sve pretvorili u bf, a renovirali su apartmane na oba sprata... a za te zenice, meni je i ta bila ok, samo je imala ono tipa, imas deset minuta da jedes, posle ja idem.. mada sam ja sa njom bila ok, takmicile smo se koja vise prica :))) Jeste bolno... jos meni se pocepao i grlic i imala veliku epiziotomiju, jer mi beba bila velika... ali sve sam zaboravila... cak mi se sada i ne cini bolno user posted image

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1136
10.4.2012 13:11:57   
Ivence
E da, i zbog tog wc-a, one mukice ciste, ali cim jedna udje koja krvari, uzas posle... da ne poverujes da zene tako mogu da budu aljkave... zato alkoholne maramive obavezno... jes da nece vam pasti na pamet da sednete na dasku, niti cete moci, ali imajte ih da dezinfikujete sve oko sebe sto biste slucajno mogle pipnuti... user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1137
10.4.2012 15:16:44   
marijana22
Ivence hvala na iscrpnom izvestaju, bas si sve lepo napisalauser posted image user posted image user posted image

A sto da ne nosimo kofere?

ja sam spakovala samo to sto si napisala ali nakupi se samo ulosci,pelene, bade m, peskir zauzmu 2/3 kofera Nije to onaj klasicni kofee nego onaj manji na tockice. stvarno nisam preterivala ponela jednu spavacicu i jedne papuce (plasticne) + neseser zalicnu higijenu, voda,plazma,3 tretra pelene i to je to. Puno koferceuser posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1138
10.4.2012 16:15:46   
Goca0
Ivana hvala na informaciji,sve sto si nabrojala sam spakovala,i mjrezaste gacice i uloske i podmetace i pelene,pavlovicevu,v.maramice za bebu,peskire 2 spavacice,papuce,neseser za l higijenu,toplomer...valjda nisam nista zaboravila user posted image Da poradjace me drBrakus,ako se ne porodim do prekosutra idem opet kod njega na pregled pa cemo videti kada cu(idem kod njega privatno celu trudnocu) I on mi je preporucio da uzmem apartman ako bude slobodan bas zbog kupatila.Pa sad videcemo,nadam se da ce sve proci kako treba,to mi je najvaznije,i da je osoblje ok,a kakvi su zidovi i zgrada to me ne interesuje,dzaba i vila ako su svi user posted image tako da mi je taj ljucki faktor najznacajnij,a sa doktorom imam divno iskustvo,prosto covek je fenomenalan...user posted image

Direktna veza do poruke: 1139
10.4.2012 16:33:48   
vidra13
Ja nikome ne bih preporučila da ide u apartman. Prvo sama si sve vreme, sem kada su tvoji sa tobom, nemate sa kim da razmenite iskustva. U društvu vreme brze prolazi, verujte. Ponesite sto manje stvari u prvom momentu jer cete sve to vuci sa sobom, od pripremne sobe, preko ciscenja u toaletu, tusiranja, pripremne sobe, pa boksa, pa u hodnik gde cekate jos 2 sata posle porodjaja. Isto i sa CR. Sve vucete sa sobom.......
Inace rana posle carskog reza mora biti suva kao i svaka operacije. Vrlo je ozbiljna jer vam seku stomak, matericu, pomeraju besiku i creva, pa sve to posle toga moraju da vrate na svoje mesto, provere da negde u stomaku nema krvarenja, pa vas zasijuuuuu. Previju i bace u sok sobu sa svim cevcicama. Ako ste operisali slepo crevo slično je tome samo viseeeee boliiiii stomakkkkk.
Nije prijatno. Kreveti su visoki, teško vam je da sidjete sa kreveta, morate dosta da setate a to je prvih 5-8 dana pravo mucenje. Kada vam skinu konce lakse je.

Negde je zapelo

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1140
10.4.2012 16:48:27   
pandina
S obzirom da je sada svuda BF, u sobama nema guzve. Samo dve zene su u sobi :)
Jedino ako bas bude neka neuobicajna guzva, bude ih po tri. Ali na vezbama nam rekose da je to bas bas bas retko.

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1141
10.4.2012 17:46:02   
Anhelito
Ma osoblje i pravila u bolnici su skroz opusteni. Nikad mi nisu bile jasne raznorazne zabrane po ostalim porodilistima, te ne mozes torbu nego kesu, ne moze nista da vam se dostavi, ne mozes nesto da korisits, ne moze ovo ne moze ono...kao da ste u zatvoru a ne da ste dosle da se porodite. Ovde u Gradskoj sam se osecala kao kod kuce. Sredjivala sam svoj "kutak" u sobi onako kako hocu, setala se, sve normalno.user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1142
10.4.2012 19:24:32   
Ivence
IZVORNA PORUKA: marijana22

Ivence hvala na iscrpnom izvestaju, bas si sve lepo napisalauser posted image user posted image user posted image

A sto da ne nosimo kofere?

ja sam spakovala samo to sto si napisala ali nakupi se samo ulosci,pelene, bade m, peskir zauzmu 2/3 kofera Nije to onaj klasicni kofee nego onaj manji na tockice. stvarno nisam preterivala ponela jednu spavacicu i jedne papuce (plasticne) + neseser zalicnu higijenu, voda,plazma,3 tretra pelene i to je to. Puno koferceuser posted image

ma moze to, ja mislila ne veliki kofer, jer moras svuds da ga secas :))))

Direktna veza do poruke: 1143
10.4.2012 19:30:07   
Ivence
E da, ja se slazem sa Vidrom za apartman... prezivis ti ta tri dana u porodilistu, sto se wc-a tice.. a mnogo je lakse kada imas sa kim da pricas i da ti pricuva bebu dok izadjes.. i cujes razna iskustva... a i ovako neces sedati na solju dugo posle porodjaja, a tus nije tako los... sve to voda ispere :)))

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1144
10.4.2012 20:14:39   
Anhelito
I ja se slazem user posted image user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1145
10.4.2012 21:56:44   
j o e
vidra jel tvoj carski bio planiran ili si prvo probala prirodno? kakva im je uopste politika sto se toga tice, posto vidim da vole da poradjaju prirodno i kad je beba u karlicnom polozaju? kakva je ishrana posle carskog? jel i posle carskog BF? kad ti donesu bebu?

izvini ako mnogo pitam, nije bilo mnogo price o cr na zvezdari pa me bas interesuje, onako za svaki slucaj, valja biti pripremljen za sve :)

(odgovor članu vidra13)
Direktna veza do poruke: 1146
11.4.2012 8:01:17   
Ivence
E vidra ce ti reci sve za cr, ja mogu da ti kazem da sam imala jako tezak porodjaj, moja mukica bila mnogo velika i zaglavila se, pocepala mi grlic, imala i otok na glavi kada je izasla, i cak i kada su joj opali otkucaji, nisu hteli na cr.. to je svima politika, da prvo probaju prirodno, ali na kraju, opet zavisi od dr... i cula sam da, ako platis doktora, on moze na cr da te porodi, ako zelis :))

< Poruku je uredio Ivence -- 11.4.2012 8:02:14 >

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1147
11.4.2012 8:24:03   
j o e
ja zapravo ne zelim, ali posto sam sitna a muz krupan i bebac je vec malo veci malo me strah da ne prodjem tako kao ti, ili kao moja zaova koju su odveli na cr bukvalno u zadnjem trenutku. ne plasim se samog porodjaja, ali takve situcije mi deluju malo traumaticno, i za mene i za bebu.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1148
11.4.2012 8:26:48   
j o e
a dr mi ne pada na pamet da placam, pogotovu sto su na zvezdari ocigledno svi dovoljno savesni da nema potrebe za vezama i parama, zato i idem tamo da se porodim.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1149
11.4.2012 8:56:09   
Ivence
Pa ti kada dodjes, napomeni da ti je beba veca, pokazi i uz poslednji, kazem, to zavisi i od doktora, posto je cr operacija ipak, pa tome pribegavaju kada moraju... sada vidra kada mi objasnila to, joooj, mogu misliti koliko to boli.. i ovo boli, ali lakse se penjes, lakse ustajes... sedeti ne smes bar sedam dana, ali mozes ono na bok... ali nije to nist strasno, nece tamo niko dozvoliti da vam se na porodjaju nesto desi... ni ja nisam htela da platim dr, pa moj muz i dan danas ponekad kaze kako je trebalo, ali ja ne mislim tako user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here