Yula
|
Dodajes li svoje mleko u kasice? Pokusaj da dodajes uvek i onda kada prihvati, malo po malo smanjuj kolicinu meka dok ga skorz ne izbacis. Mi smo inace super! Danas bio treci dan cvekle, sutra startujemo sa zekom. Za slucaj da ne nadjemo svezeg u kasapnici, krenucu sa kelerabom posto nju vec imam pripremljenu u zamrzivacu. Nisam znala da blitva ne treba da se daje cesto, jednom u nedelju dana, ili cak jednom u dve nedelje, a ja jbg davala cesto. Ajd to, nisam znala, sada sam proredila sa blitvom, nego sto uvedoh brdo tih nekih namirnica koje ne smeju cesto a treba mi svaki dan nesto kao raznovrsno, pa ti vidi... Keleraba je lagana i moze svaki dan da se jede, pa cu videti sta cu i kako. Svaki dan me nesto drugo pokoleba i 100_x_ promenim odluku Iskopiracu i deo posta sa teme - uvodjenje cvrste hrane deci od 6-9 meseci, da ne bih pisala ponovo sve. Ja sam je danas dala treci dan, pomesala sam sa mesom i krompirom i bilo je ekstra! Saamo sam sinoc popi**ela! Stavim cveklu da kuvam i ona se kuvala i kuvala i kuvala... 3 sata! Stalno tvrda! Ja je skinem sa vatre, rekoh, kako god da je, vise je ne kuvam, jbg tri sata ako se nije skuvala necu je ni uvoditi! A bila sam stavila 4 cveklice u kori, cele, da lepo skuvam, ocistim, iseckam i zamrznem i vadim po potrebi, a ne svaki dan da kuvam po malo. Jao, one kada su se ohladile one smeksale, bile su kao puter! Eto, da znate, one izgleda dok se kuvaju su stalno tvrde. Mozda nisam morala toliko dugo ni da ih kuvam, ali eto, nisam znala. Cisto sumnjam da jeu njima ostalo i N od nitrata, ali ni V od vitamina posle 3h kuvanja Elem, zanima me da li ima potrebe kada ih izvadim iz zamrzivaca da ih ponovo malo provucem kroz paru, ili da ih samo onako odmrznute izmiksam sa ostatkom kasice? I koliko cesto cvekla moze da se daje bebi?
< Poruku je uredio Yula -- 31.1.2012 22:02:43 >