|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
1.2.2012 8:48:31   
Anoniman
Ne znam još ništa. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1051
1.2.2012 13:11:08   
Anoniman
Sad sam pričala sa dr iz DZ koja je juče bila na komisiji.
Doneta je odluka da se doza Pentaxima razdvoji u dva šprica. Da mu se pola da u jednu ruku, pa za 20min drugi deo u drugu ruku.
24h moramo biti u bolnicu, a drugi dan će nas malo pustiti napolje, da prošetamo, pa da se vratimo na još jednu noć tamo i treći dan idemo kući. Sve to naravno, ako sve bude ok.
Nakon toga treba da primi za žuticu, ali to u ambulatnim uslovima.
Dr iz DZ kaže da ako sada primanje protekne bez problema, treću dozu će verovatno primiti u ambulantnim uslovima, a ne u bolnici.

Takođe, dr iz DZ je zvala Dečiju bolnicu da vidi kada će imati slobonih mesta da nas prime (zvala je za naš i još jedan slučaj) i javiće joj sutra do podne informaciju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1052
1.2.2012 13:44:33   
Anoniman
eto tash! meni ne izgleda tako strasno. preguracete vi to!!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1053
1.2.2012 14:07:27   
Anoniman
Ni meni više ne izgleda strašno, juče sam se skroz slomila, valjda sam se previše nadala da će biti van bolnice. Samo da nema nikakvu reakiju i na konju smo! 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1054
1.2.2012 14:13:54   
Anoniman
nista se ne sekiraj, bice sve super user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1055
1.2.2012 15:14:31   
Anoniman
Tash / Uff... sigurno ti nije lako. Ja razmisljam pozitivno, i smatram danece imati nikakvu reakciju. On je vec stariji, a te doze su prilagodjene bebicama, tako da ce ih Mare savladati cas posla user posted image
Moje dete je alergicno na belance, a nije imalo reakcije pri vakcinacijama, sasvim ih je lepo podneo user posted image
A taj jedan dan  bolnici ce proci brzo. Dobro pa nemate bubasvabe kao mi user posted image , pa ne mozes da spavas vec gledas da ne ide koja po detetu. Fuj user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1056
1.2.2012 15:23:17   
Anoniman
Zille, Pentaxim nije na bazi belanceta, samo MMR. Da znaš. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1057
1.2.2012 21:31:25   
Anoniman
Juče se Marku na obrazima pojavilo par tačkica. Ništa strašno, čak sam odlučila da je to ništa. Hoće to i od zime, vetra.

Danas, treći dan cvekle, za ručak je jeo sarmice u blitvi (dakle: dinstana svinjetina, pirinač, blitva), i kao da se malo pojačalo to na obrazima. I sada sam opet glupa... Opet pirinač, ili treći dan cvekle?
Odlučila sam da ne mozgam mnogo.
Sutra će dobiti neki običan, bebeći ručak ručak: jagnjetina, krompir, šargarepa u šerpu sa vodom i gotovo. Malo da odmorimo od "ozbiljne" hrane. Za koji dan ću probati da cveklu mešam sa jabukom da vidim hoće li biti nešto. Ako ne bude, daću mu recimo punjene paprike jer tamo ima pirinča. Pa ćemo videti. U celoj priči, danas tako duva Košava u NS, da je možda samo od vetra, a možda je i od zime, i meni divlja ekcem na ruci. Sreća je što minus najavljuju do sledećeg petka, i navodno tada je kraj zime, idu temp u plus. Ako je tako - super smo prošli sa ovom zimom, i jedva čekam kratke rukave i skidanje pelene! user posted image

Novina je da Marko neće da jede voće! Jedini način da jede voće je da mu uz njega dam hleba. user posted image Pa eto, juče smo jelu kruška+palenta sa hlebom, danas smo jeli višnja+palenta sa hlebom... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1058
2.2.2012 14:52:40   
Yula
Zene, bas sam u guzvi, nemam kad da pisem, ali vas procitam na brzaka. Mi danas jeli drugi dan zeku. Ima mali osip vec neo vreme, cas se pojaca, cas smanji, sumnjam na kruska jer je od nje pocelo. Nemam pojma, mozda je od zuba.
Tash, drzi se!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1059
2.2.2012 15:01:33   
Anoniman
Yula nema pp user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1060
2.2.2012 15:59:00   
Nina777
Da vas pitam, moze li da bude od zuba rumenilo u obrazima? Kako izgleda alergija? Moze li ona da se ispolji samo kao crvenilo u obrazima ili bi se pojavilo jos negde na telu? Moja beba ima 6,5 meseci i od 4.meseca jedemo cvrstu hranu a poslednjih par dana ima crvenkaste obraze i onako izgledaju kao malo hrapavi mada na dodir i nisu. Jedino novo sto je jeo poslednjih dana je jedan dan koren od persuna. Sad se trudim da mu dajem samo osnovno sto je i u pocetku jeo ali crvenilo ne prolazi, bude manje ujutru pa popodne se malo pojaca?!? Uvela sam mu bila i teletinu pa sam i sa njom prestala, kao da vidim da li je od hrane. Imate li neki savet?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1061
2.2.2012 18:26:49   
mirjanica
Nina, i ja sam isto pitanje postavila na temi o alergijama. mada mom detetu je pre dva dana konstatovana alergija na kravlje mleko pa sad pije specijalno. mada ovo na obrazima ne znam, ne lici mi na ono kad se izbalavi, to vise budu tackice oko usta, ovo je bas po bradi i po obrazima, kao kad bude napolju pa se zacrveni. I ja razmisljam sta je jeo, mada on jede vrlo malo namirnica, pirinac, pirinac-kukuruz, sargarepu, krompir... i juce je jeo jabuku, ali evo ima i danas. i to bukvalno tako bukne, najcesce uvece, i ujutru nema nista! Isto su mu malo grubi obrazi, mislila bih da je od zime ali ne izlazimo na ove minuse. Nisam pametna sta je ...?

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 1062
2.2.2012 20:26:38   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Yula nema pp user posted image

Nije bilo nista vazno, pisacu ti na face. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1063
2.2.2012 20:44:40   
Yula
IZVORNA PORUKA: Nina777

Da vas pitam, moze li da bude od zuba rumenilo u obrazima? Kako izgleda alergija? Moze li ona da se ispolji samo kao crvenilo u obrazima ili bi se pojavilo jos negde na telu? Moja beba ima 6,5 meseci i od 4.meseca jedemo cvrstu hranu a poslednjih par dana ima crvenkaste obraze i onako izgledaju kao malo hrapavi mada na dodir i nisu. Jedino novo sto je jeo poslednjih dana je jedan dan koren od persuna. Sad se trudim da mu dajem samo osnovno sto je i u pocetku jeo ali crvenilo ne prolazi, bude manje ujutru pa popodne se malo pojaca?!? Uvela sam mu bila i teletinu pa sam i sa njom prestala, kao da vidim da li je od hrane. Imate li neki savet?

IZVORNA PORUKA: mirjanica

Nina, i ja sam isto pitanje postavila na temi o alergijama. mada mom detetu je pre dva dana konstatovana alergija na kravlje mleko pa sad pije specijalno. mada ovo na obrazima ne znam, ne lici mi na ono kad se izbalavi, to vise budu tackice oko usta, ovo je bas po bradi i po obrazima, kao kad bude napolju pa se zacrveni. I ja razmisljam sta je jeo, mada on jede vrlo malo namirnica, pirinac, pirinac-kukuruz, sargarepu, krompir... i juce je jeo jabuku, ali evo ima i danas. i to bukvalno tako bukne, najcesce uvece, i ujutru nema nista! Isto su mu malo grubi obrazi, mislila bih da je od zime ali ne izlazimo na ove minuse. Nisam pametna sta je ...?

Ja zaista ne znam. Eto, i mi imamo isti problem poslednjih dana. Izadje mu na obrascicima, pored laze onako malo se zacrveni, mada mu izadje i po neka tufnica po licu, osipic neki, ne previse cest, i nije crven, ali ima ga. Nekada bude jace, nekada slabije. Bila sam u startu posumnjala na krusku, jer smo nju tada uveli kada se to pojavilo, ali sam nastavila da mu je dajem, bas da bih proverila da li je kruska. Ono pocelo da se smanjuje. Posle se opet pojacalo. Danas mu nisam davala krusku i videcu da je ne dajem nekoliko dana, bas da vidim sta ce biti.
Mom detetu upravo nicu gornji zubici, ali vec dve nedelje kako se bele i nikako da izbiju! Uzasno balavi, trlja prsticima desni, pa se tako trlja i po obrazima... A bas sam primetila kada izlazimo napolje i to vece se posle pojaca. Ne znam, nisam pametna.

Mirjanice, to vase crvenilo mi pre lici na crvenilo od zuba ili od hladnoce jer se ne pojacava konstantno. Tako se i mom Lakiju pojavilo bilo, posle jedne set_nje po hladnom vremenu i posle par dana se povuklo.

Nina777, moj savet ti je da, kao sto si i sama uradila, izbacis na nekoliko dana namirnice na koje sumnjas i sacekas neko vreme da vidis, jer kazu da treba par dana da se organizam iscisti od alergena. Moje dete je crvenilom i osipicem reagovalo izgleda na sargarepu, ali ne prvi dan po uvodjenju, vec 5-6 tek. Posto sma bila uvela par namirnica ( sargarep.pirinac i karfiol ) sve sam to stavila na stand b. i pauzirala. Pocelo da se povlaci vrlo brzo, vec drugi dan pauziranja od te hrane. Cini mi se da smo se 4. dan ponovo uvodili cvrstu hranu ponovo, samo druge namirnice i to se vise nije vracalo, to crvenilo, sve do pre neki dan, samo je ipak to sada malo drugacije i zato nisam sigurna da li je alergijska reakcija ili zubici, jer su mi mnogi rekli da to hoce da se javi kada izbijaju zubici.
Da, kakva mu je guza, da li se javlja crvenilo i na guzi, nesto kao ojed ili osip? Mom detetu se pojavio veliki crveni pecat sa plikom u sredini, kao ujed komarca, tada kada je jeo sargarepu. Bilo je na predelu izmedju vrata i grudi. Nisam znala sta je to, ali to je urtika. Ako vidis takvo sto, znaci nesto nalik ujedu komarca, tada bas obrati paznju sta malac jede.

Veceras sam se bila malo prepala. Pred spavanje oprali bebi guzu nad lavaboom jer se bio ukakio. Svekrva mi pomogla, drzala ga. I ja posle ga brisem i vidim pojavljuje se crvenilo na gleznju, i pred mojim ocima rastu dva plikcica belkasta, isto kao ujed komarca! Zatim do njega i treci! Sta je ovo jbt, nista bebac nije jeo novo. .. I set_im se! Svekrva spremala veceru i ja je pozvala brzo da dodje da mi pomogne da ne ispustim malog, ona dosla drzala ga za noge, a nije oprala bila ruke, mutila jaja i gde ga je dodirnula prstom na kom je imala trag jajeta ono buknula alergija! Beba mi je inace alergicna na jaja. Bem ti te alergije.

< Poruku je uredio Yula -- 2.2.2012 20:45:36 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 1064
2.2.2012 21:44:56   
Nina777
Jao Yula sto je to komplikovano! Nama opet veceras crveni obrazi a zubici ga bas muce, cini mi se da se malo naziru i glodalicu ne vadi iz usta. Probacu da mu ne dajem nista novo jos par dana, u ponedeljak idemo na redovnu kontrolu i vakcinu pa cu pitatiuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1065
2.2.2012 21:46:37   
Verus
taskeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1066
2.2.2012 22:24:43   
mirjanica
Yula, nismo isli napolje par dana, ne racunajuci utorak kod dr, al to je minut do kola i nazad. Evo i veceras je sav crven. Sto Nina kaze, i ja mislim da su zubici, on ima punih 6 meseci, ali opet mi sumnjivo. Jedino sto je jeo i juce i danas je pirinac i sargarepa! Ali nigde po telu vise nema tragova, guza mu nije crvena iako je jadnicak 15 dana kakio 10 puta dnevno! Da, mogla sam ovo pisati na temi o alergijama, al ajd kad sam vec pocela. On uopste nema gasove, ne prducka otkad je ovo sve pocelo, a ranije je po citav dan!? Moram i to sutra reci doktoru..

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 1067
2.2.2012 23:06:09   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Juče se Marku na obrazima pojavilo par tačkica. Ništa strašno, čak sam odlučila da je to ništa. Hoće to i od zime, vetra.

Danas, treći dan cvekle, za ručak je jeo sarmice u blitvi (dakle: dinstana svinjetina, pirinač, blitva), i kao da se malo pojačalo to na obrazima. I sada sam opet glupa... Opet pirinač, ili treći dan cvekle?
Odlučila sam da ne mozgam mnogo.
Sutra će dobiti neki običan, bebeći ručak ručak: jagnjetina, krompir, šargarepa u šerpu sa vodom i gotovo. Malo da odmorimo od "ozbiljne" hrane. Za koji dan ću probati da cveklu mešam sa jabukom da vidim hoće li biti nešto. Ako ne bude, daću mu recimo punjene paprike jer tamo ima pirinča. Pa ćemo videti. U celoj priči, danas tako duva Košava u NS, da je možda samo od vetra, a možda je i od zime, i meni divlja ekcem na ruci. Sreća je što minus najavljuju do sledećeg petka, i navodno tada je kraj zime, idu temp u plus. Ako je tako - super smo prošli sa ovom zimom, i jedva čekam kratke rukave i skidanje pelene! user posted image

Novina je da Marko neće da jede voće! Jedini način da jede voće je da mu uz njega dam hleba. user posted image Pa eto, juče smo jelu kruška+palenta sa hlebom, danas smo jeli višnja+palenta sa hlebom... user posted image

Kako sam ja ovu poruku previdela user posted image Tek sada je citam.
Pa, Tash, ne znam sta da ti kazem, deca nam se malo-malo osipaju, ja vise ne znam sta da mislim. Najgore od svega sto to pocne polako, sa dve tri tackice, ili sa vrlo blagim crvenilom i covek pomisli da je od spavanja, od hladnoce, od vetra, od ovoga, od onoga... I eto, posle namamo pojma na sta je odreagovalo kada se stanje malo zakomplikuje i osip pojaca kao i crvenilo. Ja vec vodim neku evidenciju i bebin dnevnik, ali poslednjih dana nisam bial nesto azurna, pa sam se malo pogubila.

Mozda kod vas nije uopste od namirnica, mozda je zaista od vetra ili hladnoce. Ni ja lakija nisam izvodila neka 2 dana. Nemam pojma.

Spremate li se za bolnicu? Kada ce to otprilike biti? Sta kaze Luka na to?

Veliki user posted image od nas za vas!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1068
3.2.2012 0:22:59   
Anoniman
vidim svi se i dalje mucite sa alergijama.. a nazalost ima i novih. user posted image
mirjanice user posted image sta je sa banetom, kako je to pocelo?

kad vec pricate o osipu, ja cu ponovo da postavim sliku kako je ksenija izgledala 29.januara. ovde se otima, ne da da je slikamo, pa izgleda kao da je zlostavljamo. user posted image
nemam pojma sta je tog dana jela jer nisam vodila dnevnik, ali moracu odmah da pocnem! sad gledam ovde na rr, jela je tikvicu i krusku. a slabo je i jela, znate da sam se zalila kako mrljavi i nece nista da jede. pojma nemam, ali ja tada nisam ni pridavala neki znacaj tome. ona stalno ima takve tackice oko usta, ali ja mislim da je to zato sto je stalno balava i sve zivo trpa u usta.

inace, sutra cemo probati da uvedemo tikvu. da li je tikva sa pijace ("peca") isto sto i muskantna tikva u kupovnim kasicama. davacu joj za sada onu koju imam u zamrzivacu, sa pijace. nego sam kupila par kasica, izmedju ostalog i tu sa tikvom, pa me zanima da li je to isto.
ovih dana nista nije htela da jede. danas sam joj stavila pola bocice za urin mog mleka u kasicu (sargarepa+blitva - znam bzvz kombinacija, ali nisam imala ideju kako da joj drugacije spremim blitvu, juce je jela sa krompirom) i kada ima puno mleka hoce da je jede. yula je bila u pravu! user posted image ne znam ni zasto sam prestala da joj stavljam mleko u kasice, jer tako je pre htela da ih jede..

evo fotke

user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1069
3.2.2012 8:16:52   
Yula
Macaki, nemoj da me drzis za rec, ja ipak nisam doktor, samo ti kazem na osnovu svog iskustva i onoga sto sam vidjala na slikama beba koje imaju alergije i ekceme, ali meni ovo ne lici uopste na alergiju. Deluje mi kao najobicniji osip od balavljenja, hrane, ko-zna-cega jer bebe se cesto osipaju bezveze! Moj Lazar manje-vise, stalno ima po neku tackicu na licu, a nekada mu je potpuno cisto a jedemo sve sto i inace. Kapiram da je alergija, da bis vakim danom bilo sve gore, ovako, koliko mi se cini, to kod svih nas varira iz dana u dan. Plus, sve nase bebe jedu malo namirnica i znaci uglavnom ih svakodnevno jedu, tj. iste namirnice uglavnom svakodnevno jedu i kapiram da bi reakcija trebala da bude tu maltene stalno i da se pogorsava. Ne znam, opet ja nisam toliko iskusna, Tash ili Zille bi mozda mogle dati bolji sud ili savet.
Pokusacu kasnije da slikam moju bebu, a i pokusacu, ako nadjem vremena da postavim slike kako je izgledao kada je imao alergiju od sargarepe. Eto, mi smo tada uveli sargarepu, 5 dana je jeo samo nju, zatim uvedem pirinac i tada pocne osip, posle tri dana prekinem i uvedem karfiol. Stanje se jos vise pogorsa. Skapiram da je sargarepa kada sam sve to povukla, jer da je pirinac, kako sam prvobitno sumnjala, verujem da bi se reakcija povukla kada sam povukla pirinac, a ne bi se pojacala kao sto je bilo. Kasnije, kada sma uela karfiol, proslo je bez reakcije, jedemo ga maltene svakodnevno, posle sam uvela i pirinac i sve proslo super.

Macaki, nikakva kombinacija nije bljak! Opusteno. Pa, oni ionako jedu svakakve bukcurise koji su nama bljak, ali njima ne. Mesaj sta sa cim hoces dok ne bira. Mleko svoje slobodno dodaji, ali gledaj kada pocne lepo da jede neke namirnice da ga svaki put manje stavljas da bi se navikla na ukus tih namirnica, a i mleka nece biti doveka, mislim tvog. Inace, bas cesto mislim na vas i kako prolazi to uvodjenje namirnica, smao nemam vremena svaki put kada se javljam da vas spomenem, evo bas sada kucam jednom rukom, a drugom drzim bebu da ne spadne sa kreveta.

Mirjanice, vi bese danas idete kod alergologa? Javi sta je bilo i obavezno mu reci za to crvenilo iako ga ne bude imao u toku dana. Ostavicu ti jedan link na temi alergija na proteine kravlj.ml., procitaj kada budes imala vremena, ne znam da li je to isto mleko kao vase.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1070
3.2.2012 8:23:05   
Yula

IZVORNA PORUKA: mirjanica

Yula, nismo isli napolje par dana, ne racunajuci utorak kod dr, al to je minut do kola i nazad. Evo i veceras je sav crven. Sto Nina kaze, i ja mislim da su zubici, on ima punih 6 meseci, ali opet mi sumnjivo. Jedino sto je jeo i juce i danas je pirinac i sargarepa! Ali nigde po telu vise nema tragova, guza mu nije crvena iako je jadnicak 15 dana kakio 10 puta dnevno! Da, mogla sam ovo pisati na temi o alergijama, al ajd kad sam vec pocela. On uopste nema gasove, ne prducka otkad je ovo sve pocelo, a ranije je po citav dan!? Moram i to sutra reci doktoru..

Sve reci doktoru, svaku sitnicu koja ti mozda i ne deluje zacajno, pusti njega da on proceni da li to ima neke vaznosti za ovaj problem. Drzim vam palceve da sve prodje super i da se malenom sto pre regulise taj problem.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 1071
3.2.2012 8:28:17   
minavb
I ja htedoh da kažem isto što i Yula, ja na ovoj fotki ne vidim osip. Moj Vanja ima takve tačkice povremeno, a nije alergičan. U tom uzrastu je imao oko usta, jer je brljao po ustima po ceo dan a ispod vrata je imao tačkice od znoja. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1072
3.2.2012 9:52:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nina777

Moja Luka (5,5god) svake zime ima takve obraze. Napolju je hladno (-10), unutra je toplo (+23), to oko 30 stepeni razlike, u svega par minuta. Na to dodaš parno grejanje. Koža se suši.
Mislim da nije alergija.
Probaj da mažeš Pantenol krem pred izlazak napolje, i kada se vratite unutra.

IZVORNA PORUKA: Yula

Veceras sam se bila malo prepala. Pred spavanje oprali bebi guzu nad lavaboom jer se bio ukakio. Svekrva mi pomogla, drzala ga. I ja posle ga brisem i vidim pojavljuje se crvenilo na gleznju, i pred mojim ocima rastu dva plikcica belkasta, isto kao ujed komarca! Zatim do njega i treci! Sta je ovo jbt, nista bebac nije jeo novo. .. I set_im se! Svekrva spremala veceru i ja je pozvala brzo da dodje da mi pomogne da ne ispustim malog, ona dosla drzala ga za noge, a nije oprala bila ruke, mutila jaja i gde ga je dodirnula prstom na kom je imala trag jajeta ono buknula alergija! Beba mi je inace alergicna na jaja. Bem ti te alergije.

AU!
Tako i Marko reaguje na mleko (poslednji put sam probala u avgustu valjda), liznuo je sladoled odmah crveno oko usta.

IZVORNA PORUKA: Verus RR

taske

user posted image

Moje dete ide napolje svaki dan, bar pola sata - 45min. Ako duva Košava, ne ide, ali na zimu ide, obučemo ga dobro, i vozi.

Juče mi je dr javila da će vakcinacija biti verovatno 21.02., potvrdiće joj još danas. Samo da se do tada ne prehladi, da bude zdrav.

Macaki, ako misliš na te tačkice na vratiću... kada sisa, jel joj se sliva mleko za vrat? Ili kada joj daješ vodu i sok na kašicu? Probaj nakon podoja ili tečnosti da obrišeš vratić. Meni to izgleda kao iritacija od vlažnog.

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 1073
3.2.2012 10:13:55   
Ana RR
Macaki, i moj Marko često ima takve tačkice, obično onda kada najviše trpa ruke u usta i balavi tako da to povezujem sa time. Ponekad mu namažem sudocrem i odmah prođe ali u većini slučajeva ne diram ništa jer se to svakako brzo povuče.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1074
3.2.2012 11:17:48   
Nina777
Hvala Tash, bas smo sinoc kupili pantenol da probamo, nego sto mi i ne izlazimo napolje poslednjih dana, tako da nije od zime

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Svesno ili slucajno!?
majanenad

Zatrudnela sam:

Svesno,zeleci bebu (85%)

Slucajno,jednostavno desilo se (15%)

Ukupan broj glasova: 103

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here