|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
5.2.2012 9:50:20   
mirjanica
I mi smo tako u pocetku, na tri dana. Eto, sad smo pozurili sa piletinom i karfiolom, valjda sam jedva cekala da mu dam i neko drugo povrce osim sargarepe, krompira, tikvica, koje jede vec mesec dana. Nije bilo nikakve reakcije, tako da cemo i danas to jesti, iz teglice.

Tash, dr je rekao da sme zitarice, samo one bez mleka u sebi. A kad sam mu rekla za kupovne kasice, rekao je da stavljam margarin u moju hranu, ali nije ni rekao da ne smemo kupovne. Bojkicin slucaj je kao nas i ona je davala uglavnom vocne kupovne. Pa praticu ga, za sada nije bilo problema od kupovnih. Sta cu kad samo to hoce da jede, u protivnom bio bi samo na mleku.

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1101
5.2.2012 13:12:00   
Anoniman
evo i mene..
nama je danas bio treci dan tikve, to definitno najvise voli za sad. bas slatko rucka, da se ona pita sve bi pojela. nadam se da nece biti nikakve reakcije danas. mislila sam dal sutra da probamo karfiol, ali sam zaboravila muzu da kazem da kupi, a sad nam se ne izlazil, napolju je ocajno. mozda probamo jabuku sutra, a mozda nista.
sve resavam da probamo opet pirincane pahuljice, ali one hipove, pise da su bez mleka i hipoalergene. samo cekam da mama ozdravi pa da mi ona bude tu, nesto se plasim da budemo same kod kuce. cele nedelje je bila bolesna i nije dolazila..

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1102
5.2.2012 13:16:51   
bojkica
Tash-cula sam za dr.Kikindjanina u Novom Sadu-moja prijateljica je isla kod njega,kakvo je tvoje misljenje?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1103
5.2.2012 13:27:38   
Anoniman
Keva je naletela na kelerabu pa kupila. Iseckale smo je i svezu stavile u zamrzivac.

Kupovne kasice sadrze limunov sok, a citrusi se izbegavaju kod alergicne dece, zato meni ne daju da ih dam Marku.

Ne znam za dr Kikindjanina, koja mu je specijalnost?

Luka je kritican, brufen obori temp dva sata nakon sto ga popije, bude niska max dva sata, onda opet preko 38, trese ga groznica, stalno mu je hladno. :(

Marko se nocas probudio u 3.30, bilo mi rano da mu dam jutarnje mleko, dala malo, vode, i on je skroz preskocio onih 240ml u 6h, probudio se tek u 7.30. Tad mi je bilo kasno da mu dam toliko mleka jer bi poremetio ceo dan, pa sam mu dala onih 90ml sto ide uz dorucak, pa posle, oko pola 9 i dorucak. Tako da, danas ce imati 240ml mleka manje nego inace. !?

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 1104
5.2.2012 13:39:43   
bojkica
Alergolog,http://www.virtualnigrad.com/Ordinacija_za_alergijske_bolesti_dr_Kikindjanin_alergija-show-24974

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1105
5.2.2012 13:54:00   
Anoniman
Ne znam za njega.
Nas vodi Dr Jelena Tomic.

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 1106
5.2.2012 14:26:36   
mirjanica

Kupovne kasice sadrze limunov sok, a citrusi se izbegavaju kod alergicne dece, zato meni ne daju da ih dam Marku.

Sve, ili vocne?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1107
5.2.2012 17:48:30   
Anoniman
Ne znam, gledaj na teglicama. Ja imam dve iz Novogodisnjih paketica u ormanu, Juvitana tikva i juvitana jabuka, obe imaju.

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1108
5.2.2012 18:19:56   
mirjanica
Ok, i mi imamo teuser posted image

U ovim slanim Juvitaninim nema! Danas sam mu dala moju mrkva+piletina, jedva otvorio usta, onda otvorim istu takvu Juvitanu, pocne da se oblizuje! Pa sam pomesala pola Juvitane sa mojom kasicom, i na kraju davala samo moju, lepo je rucao, sigurno 130 g je pojeo! Tako cu ubuduce, mozda se na taj nacin navikne na domace!

< Poruku je uredio mirjanica -- 5.2.2012 18:20:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1109
5.2.2012 21:43:58   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Keva je naletela na kelerabu pa kupila. Iseckale smo je i svezu stavile u zamrzivac.

Ne znam za dr Kikindjanina, koja mu je specijalnost?

Luka je kritican, brufen obori temp dva sata nakon sto ga popije, bude niska max dva sata, onda opet preko 38, trese ga groznica, stalno mu je hladno. :(

Marko se nocas probudio u 3.30, bilo mi rano da mu dam jutarnje mleko, dala malo, vode, i on je skroz preskocio onih 240ml u 6h, probudio se tek u 7.30. Tad mi je bilo kasno da mu dam toliko mleka jer bi poremetio ceo dan, pa sam mu dala onih 90ml sto ide uz dorucak, pa posle, oko pola 9 i dorucak. Tako da, danas ce imati 240ml mleka manje nego inace. !?

E, tasho, i ja sam isto tako. Oljustila ih, iseckala na kockice malo krupnije nego za rusku salatu, podelila na porcije i zamrzla.

Ne znam sta ti mislis, ali moze da ce Mare sada i da izbaci taj rani jutarnji obrok mleka koji je pio u 6h ujutru? Ipak je on vec veliki decko, mada zaista ne znam tacno da li bi mu falilo to mlekce. Evo ti nas primer, moj Lazar je sa izbacio nocni podoj jos dok je sisao i to prilicno rano, mozda je imao malo vise od 2 meseca, pa ga je opet vracao, sisao oko 5h. Kada smo krenuli sa adaptiranim momentalno je prestao da trazi nocu mleko, to je bilo neka 4-4.5 meseca. U to vreme mi je zaspivao izmedju 20-20.30h i budio se izmedju 6-8h ujutru. S obzirom da nije plakao kada se budi, ja bih sacekala 8h da mu dam mlekce da bi preko dana ima obrok u standadno isto vreme, jer je sam trazio mlekce na 4h. U poslednje vreme ( poslednjih mozda 2 nedelje ) budi se vec od 6 i maksimum do 7h i place momentalno, trazi mleko. Ja skacem kao mahnita i trcim da mu pripremim flasicu. Nekada podesim alarm na 6h pa ga pripremim ranije, sto da cekam da place, ovako mu spremim i dam cim pocne da se meskolji, pa nastavi da spava i do 8h. Ja sad oduzih, jbg i odh na moj problem, ali mozda znas zasto se on sada budi ranije i trazi mlkeo, a pije 60ml vise nego ranije kada je izdrzavao po 12h bez nocnog mleka i plus sada ima i kasicu od zitarica u 18h od 100-120gr.?

Inace, zaista mislim da Maretu nece faliti uopste tih 240ml mleka ako ih potpuno izbaci, verujem da dosta kalcijuma on dobija iz nemlecne hrane, sta ti mislis o tome, sta ti kazu doktori? Moj L. trenutno pije 630ml mleka, valjda j eto dosta, mada pedijatrica mi rekla da on treba da pije 1l, da nije to malo mnogo 1l, i gde da umetnem toliko mleko majku mu? To bi bila jos jedna flajka od 300ml dnevno, ne da on ne bi to popio, ali da nije malo mnogo. Kao, on ne jede mlecne proizvode i zbog toga...

Nama ostalo jos 6 kutija mleka, jedna traje 4 dana, a dogovorila sam se sa muzem, a na inicijativu doktora, da uskoro probamo sa jogurtom i proverimo alergiju na pkm. Ja to jos ne bi radila, ali ajde kada su svi zapeli. Bar cu znati 100% jel alergican ili nije.

Sutra puni 8 meseci, majkino user posted image user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1110
5.2.2012 21:54:37   
Yula
I da, uopste nisam sigurna da li mu smeta kruska ili je jednostavno ono crvenilo bilo od zubica. Nesto se kao povuklo prvi dan-dva od kada izbacih krusku, da bi se jutros probudio sa malim crvenilom duz obrascica, bas gde ga laza udara u obraz. Nemam pojma. U narednih par sati po budjenju se povuklo. Juce bili vrlo kratko napolju, a u stanu nam je fino toplo, nemam pojma, ali mozda je i ekcem. Krusku necu jos neko vreme davati pa cu videti.

Danas nam bio drugi dan bundeve, za sada ne primecujem reakciju, mada sacekacu sa novom namirnicom, bundevu cu uvoditi 4 dana, za svaki slucaj.

Vidim i vi ostali kuburite sa izbborom namirnica za bebe, a i ja se nerviram sto moj lale jede maltene svaki dan jedno te isto. Imamo vise uvedenih anmirnica od mirjanice i macaki, ali i vise obroka, tako da skoro svaki dan jede jedno te isto. Nadam se da nece da mu smeta sto maltene svaki dan jede brokoli? Karfiol znam da ne smeta, ali brokoli je zelen...

Tash, kupila mi sveki Huggies, da probamo, ijaoj koje je ono njesr.... kao sto ti i rece, pusta na sve strane, mada mi sada i pampers pusta, bebac pije puno vode i piski za medalju! Presli smo pre neki dan na 4+, ali ni na njemu nece dugo ostati.

P.S. Izvinte sto su mi poruke malo konfuzne, danas popode sam uspela da odspavam neka 2h, ne znam gde se nalazim, osamucena sam skroz. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1111
5.2.2012 22:39:19   
Anoniman
Uopšte nisam planirala da se uključujem, al kada tebe vidim - moram! user posted image

Luku zuva temp, dajem Brufen i Efferalgan na 4h na smenu, a temp ne pada ispod 37,5, i to samo po nekad, najčešće je 37,7 do 38,1. user posted image

Razmišljala sam šta ću ako izbaci taj rani obrok. Taman sam smislila obroke: mleko, doručak, rukak, užina, večera, mleko. Ako izbaci to mleko, tražiće doručak sat-sat i po ranije, a onda je sledeći obrok isto toliko pre, a onda to ne može biti ručak. Opet ću morati da rotiram obroke. user posted image Meni ne smeta da pije to mleko još neko vreme jer ne jede ništa sveže, pa mu je mleko izvor minerala i vitamina.
Ja ne znam zašto su ljudi toliko opsednuti time što naša deca ne jedu mlečne proizvode, kao da su oni jedini izvor kalcijuma.
Uvedi prokelj! KLIK i KLIK. Eto, moja baka je negde čitala da je on bogat kalcijumom, a ovde se to ne spominje.

Yula, ja stalno imam utisak da si uvela puno namirnica, kako jede stalno isto? Hajde mi opet ponovi šta si uvela. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1112
5.2.2012 22:46:15   
Anoniman
Inače, nakon kelerabe ću da stagniram sa uvođenjem do vakcine, 21.02.
Nakon toga planiram da pitam dr za sledeći redosled do sledeće vakcine (imam 6 nedelja između ako sve bude ok):
- mahunarke (grašak, boranija, pasulj) -  to je 9 dana
- sveža jabuka i kruška - to je 6 dana
- žumance - ja bih to jako lagano - 2 dana 1/8, 2 dana - 1/4, 2 dana 1/2, 2 dana celo... to je minimum 8 dana, možda bih išla i po 3 dana svaku, onda je 12 dana (neću ni da pitam za belance user posted image )
- piletina, ćuretina - 6 dana
- pitaću za divljač, i zečetinu (domaćeg zeku si uvela Yula?) - računajmo tu za sada da kaže da može samo zeka, to je još 3 dana
To je 36 dana ako sve bude išlo kao podmazano. user posted image I taman nam ostaje 5 dana pred sledeću dozu vakcine da ništa ne menjamo u ishrani i spremimo se za novi imunološki šok. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1113
5.2.2012 22:52:10   
Anoniman
Evo vam jedna info koja može da bude korisna pošto vaša dečica ne jedu mlečne proizvode:
Za dete do 3 godine potrebna količina Ca iznosi 500mg dnevno.
Evo koje namirnice ga sadrže u značajnim količinama, sve je u miligramima, za 100g namirnice:
mak 1366
crveni pasulj 410
suve smokve 280
riba (štuka) 267
badem 250
soja 225
lisnati kelj-raštika 200
rotkva 125
mleko 120
kupine 63
zob 61
jaja 60
kopriva 490
blitva 155
brokoli 152
bela riba 131

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1114
5.2.2012 22:55:45   
Anoniman
Jedino blitvu i brokoli jedemo. Šta je lisnati kelj?

OFF: Nedjo, dokle bre ova temp!? user posted image OČAJAN SAM! Na 4 h mu dajem brufen- efferalgan, a temp ne pada ispod 37,5. Najčešće je 37,7 do 38,1.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1115
5.2.2012 23:00:00   
Anoniman
Valjda onaj u glavici - za raštiku mislim da je raštan, nešto slično blitvi.
Za temp budi strpljiva, kažem ti, ništa nije pomagalo. Stavljala sam mu čepiće prvi put u životu, a grozim ih se, i oni su mu pomagali, ali sve na 2 sata, i nije padala na normalu. Jako puno ga tuširaj, ja sam uletala sa N zajedno u kadu jer je on toliko vrištao da nisam smela samog da ga ubacim...i onda bi se smirivao kad bi se malo ohladio. Nema druge pomoći. I probaj da ga ne utopljavaš ako se ne preznojava, znam da ti to inače pomaže, ali ako ne može da se preznoji, onda mu od pokrivača može samo porasti temp. Neko ćebence i tanka pidžamauser posted image Iskopiraću u temu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1116
6.2.2012 0:14:48   
Crvenkapa85
Tash to ti je ono kao glavica kupusa samo se listovi lepo vide i tamno su zelene boje....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1117
6.2.2012 10:15:18   
mirjanica
Sto se mleka tice, ja ne znam koliko bi on sada sa 6m trebao da pije (jedno su podaci na kutiji, a dr kaze drugacije). Ja se ipak vodim time koliko moje dete moze da popije. Za sada ima 4 obroka i dva su po 150ml, a dva po 180ml (ispadne i vise kad se napravi), sto ce reci da on sa 6m popije izmedju 650 i 700ml mleka!

Sto se namirnica sa Ca tice, i mi jedemo samo brokoli, blitvu je probao jednom ali dr nije rekao sada da je jede pa je necemo odmah ni ponavljati.

I mi smo probali Huggies mada je to bilo u periodu kad je poceo da kaki po 7-8 puta pa ni pampers nije pomagao, ali dve noci je bio mokar sa Huggies pelenama, tako da smo odlucili da ipak nastavimo sa Pampersom. Nama nikada do sada nije propustio!

< Poruku je uredio mirjanica -- 6.2.2012 10:16:34 >

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 1118
6.2.2012 15:34:10   
Yula

Inače, nakon kelerabe ću da stagniram sa uvođenjem do vakcine, 21.02.
Nakon toga planiram da pitam dr za sledeći redosled do sledeće vakcine (imam 6 nedelja između ako sve bude ok):
- mahunarke (grašak, boranija, pasulj) -  to je 9 dana
- sveža jabuka i kruška - to je 6 dana
- žumance - ja bih to jako lagano - 2 dana 1/8, 2 dana - 1/4, 2 dana 1/2, 2 dana celo... to je minimum 8 dana, možda bih išla i po 3 dana svaku, onda je 12 dana (neću ni da pitam za belance user posted image )
- piletina, ćuretina - 6 dana
- pitaću za divljač, i zečetinu (domaćeg zeku si uvela Yula?) - računajmo tu za sada da kaže da može samo zeka, to je još 3 dana
To je 36 dana ako sve bude išlo kao podmazano. user posted image I taman nam ostaje 5 dana pred sledeću dozu vakcine da ništa ne menjamo u ishrani i spremimo se za novi imunološki šok. user posted image

Tasho, plan ti je super! Jedino me malo plase ova jaja, ali dobro, morate kad tad da ih probate, samo budi veooooma pazljiva sa njima.

Kako je sada Luka, jel mu sta bolje? Nije to mnogo visoka temperatura, valjda ce brzo da ga prodje, samo ga ne utopljavaj i sto vise ga razgoliti, nece se naknadno razboleti. Tesko mi sada da kucam jer drzim Laleta i pisem jednom rukom, ali piacu ti kako su njemu skidali temp. kada ju je dobio sa 40 dana!

drzimo vam palceve da sto pre ozdravite! user posted image

P.S. da, zaboravih, mi jedemo domaceg zeku user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 6.2.2012 15:42:15 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1119
6.2.2012 15:36:04   
Yula
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Evo vam jedna info koja može da bude korisna pošto vaša dečica ne jedu mlečne proizvode:
Za dete do 3 godine potrebna količina Ca iznosi 500mg dnevno.
Evo koje namirnice ga sadrže u značajnim količinama, sve je u miligramima, za 100g namirnice:
mak 1366
crveni pasulj 410
suve smokve 280
riba (štuka) 267
badem 250
soja 225
lisnati kelj-raštika 200
rotkva 125
mleko 120
kupine 63
zob 61
jaja 60
kopriva 490
blitva 155
brokoli 152
bela riba 131

Hvala ti za ovaj spisak, srce si!

Macaki, mirjanica i ostale zene, kako su vasi beboni, kako prolazi hranjenje, ima li kakvih promena od kada bebe vise ne konzumiraju kr.ml? Mirjanice, kako je danas prosla piletina sa karfiolom, jel jeo lepo? Ako odbija tvoje, a jede kupovne kasice, pokusaj da svoju kasicu izmiksujes maksimalno dok ne dobijes potpuno glaku masu, kao puding, mozda ce tada prihvatiti. Dodaji i malo adaptiranog mleka u pocetku dok se ne navikne na novi ukus. Kontrolises li sastave kupovnih kasica, vodi racuna, u nekima ima dodatog i ad mleka.

< Poruku je uredio Yula -- 6.2.2012 15:40:55 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1120
6.2.2012 17:42:58   
mirjanica
Yula, gledam sastave, mi uglavnom koristimo ciste povrcke, ili tek dve smo nasli domaceg proizvodjaca sa pilecim mesom, ali pise da ima mrvica soli, pa za toliko (ne planiram cesto da ih dajem) nece mu skoditi, dok ne uvedemo jos stvari. Dam mu pola teglice - pola moje kasice. Danas ja kuvala piletinu+tikvicu, i pomesala sa polovinom jucerasnje kupovne mrkva+piletina. Olizao je tanjiric. Stavim i mleka, i maslinovog, ma jok, ni da okusi, sve blendam da bude kao pire, ma kakvi. Evo sada cu mesati kupovnu i moju, dok ne prihvati domace.
Sto se mleka tice, lepo ga pije, crvene sluzi nema vec od 3. dana kako ga pije, samo je stolica sada bas cvrsta, al kapiram da je to od hrane.. takodje, ako uspe kaki jednom dnevno, u petak npr. nije ni kakio. Tako je nama bilo ranije, kad je pio Aptamil Comfort, pa onda ove dve nedelje dete kakilo po ceo dan, evo sad se vraca na staro. Nadam se da je to ok, idemo sutra kod pedijatra na kontrolu pa cu pitati. Dajem mu caj od kamilice pa mu pomogne da kaki.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1121
6.2.2012 19:43:48   
Yula

Uopšte nisam planirala da se uključujem, al kada tebe vidim - moram! user posted image

Luku zuva temp, dajem Brufen i Efferalgan na 4h na smenu, a temp ne pada ispod 37,5, i to samo po nekad, najčešće je 37,7 do 38,1. user posted image

Razmišljala sam šta ću ako izbaci taj rani obrok. Taman sam smislila obroke: mleko, doručak, rukak, užina, večera, mleko. Ako izbaci to mleko, tražiće doručak sat-sat i po ranije, a onda je sledeći obrok isto toliko pre, a onda to ne može biti ručak. Opet ću morati da rotiram obroke. user posted image Meni ne smeta da pije to mleko još neko vreme jer ne jede ništa sveže, pa mu je mleko izvor minerala i vitamina.
Ja ne znam zašto su ljudi toliko opsednuti time što naša deca ne jedu mlečne proizvode, kao da su oni jedini izvor kalcijuma.
Uvedi prokelj! KLIK i KLIK. Eto, moja baka je negde čitala da je on bogat kalcijumom, a ovde se to ne spominje.

Yula, ja stalno imam utisak da si uvela puno namirnica, kako jede stalno isto? Hajde mi opet ponovi šta si uvela. user posted image

Ehej, nikako da napisem, ovaj prvi klik je brokoli na slici a pisu o prokelju? Onda pogledam drugi klik i vidim da je prokelj mali kupuscic, i to sam isto nasla i kada sam trazila u googlu o prokelju slike. zapravo, mi prokelj cesto jedemo samo sto nisam znala da je to prokelj jer se to ovde u fr zove choux bruxelle, sto ce reci, briselski kupus. A ja sam bila ubedjena da je proelj zapravo onaj kupus tamno zeleni sa onim nabrckanim listovima.

Gledacu sto pre da ga uvedem.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1122
6.2.2012 19:46:47   
Yula
Mirjanice, sve super! vazno je da on jede, a koliko sam citala, kazu da su te kupovne kasice sasvim bezbedne i zdrave. Ja sma imala averziju prema njima, iuopste prema kupovnoj hrani, ali eto, izgleda da sam se prevarila. Ja ipak detetu kuvam, bar dok ne uvedem vise vrsta namirnica, za sada jos nisam pokusala da nadjem teglice koje bi on mogao da jede. A i ovako mi je isplativije, ili mi se bar cini?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1123
7.2.2012 0:04:57   
Yula
Ja ne znam sta da mislim, mom laletu onaj osipic cas stagnira, cas se povuce, izbledi, cas se pojaca... Kao da nije od hrane. Mislila sma da uvodim bundevu 4 dana, ali sam danas odustala od te ideje, cenim da je ipak 72h dovoljno za manifestovanje alergije, tako da vec sutra krecemo sa mladom boranijom. Nikako da slikam taj osip i postavim sliku .

Uzasno me grize savesto sto brokoli nisam kuvala u otvorenoj posudi, a jedemo ga dobrih mesec i jace! Skoro sam tek cula da bi i on trebao u otvorenom sudu da se kuva, ali rekoh to je cisto preterivanje, ispade da sve treba u otvorenom, a stalno se propagira neko kuvanje na pari... Kad ono ipak ... Moracu da povedem racuna.

Ljubim vas, palim sada.

Tash, nadam se da cete brzo prevazici taj virus!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1124
7.2.2012 21:30:35   
Yula
Skoro da sam potpuno demoralisana. Lazaru nekoliko dana nisam davala krusku, ali avaj, osip na licu se ipak pogorsao!user posted image Nocas je jako lose spavao, mislili smo da su zubici jer, zamo sto nisu izbili, zapravo, ima vise od nedelju dana kako su mu gornje jedinice tu, bele se, vidimo zubice, ali nikako da zagrebu! Posto je sinoc bio veoma nervozan, resimo da mu damo dolipran, to je nesto protiv bolova, temperature, ma svega, i obicno se daje bebama kada ih nesto muci, ne znam koja je zamena za to kod nas. Jutros, nesto pre 5h, poceo da se meskolji, stenje, cvili, vrti se po krevetu, gura se uz mene, nslanja na mene, budi se, zaspiva, nesto ga bas muci... Ja mislim, opet zubici, daj opet mao doliprana, do sada ga nikada nismo davali, a dat nam je bas za takve situacije. Ne da zubice ni da mu pipnemo, boli ga ocigledno. Medjutim, kada smo upalili svetlo vidimo da se osip po licu pogorsao, sada ga je bilo i malo ispod okica, kao ono prvi put kada smo uvodili namirnice, a na obrascicima ( predeo gde se laza naslanja na obrascice ) osip i crvenilo bas jaki! Dete ne jede krusku vec tri dana! Znaci, nije kruska. Juce sam mu dala integralni pirinac koji je jeo i kada se ono prvi put pojavil alergija i ja sma sumnjala ili na pirinac, ili na sargarepu, ali na kraju je prevagnula sargarepa!

I sada razmsiljam, on je jedno vreme imao savrseno cisto lice, cak mu neko vreme ni pantenol nisam mazala, ma nista, i onda je polako, malo, po malo pocelo to crvenilo i maleni osipic na obrazima. Nekada se pojaca, nekada smanji, ali eto traje, da bi poslednjih dana kulminiralo! Jutros sam bila sigurna da je pirinac, a opet, danas nam je bio 4. dan bundeve, mozda je i ona? Ajd sad budi pametan pa znaj! Resila sam da cu da izbacim i pirinac i bundevu i krusku! Sve minimum 5 dana! Ako se lice sredi, nesto je od to troje! Posle cu videti sta je, daljom eliminacijom. Ocigledno ako je pirinac u pitanju, da je alergija blaga i podmukla, znaci ne reaguje burno kao na jaja, ali smeta mu.

Takodje, jutros kada smo ga preoblacili, vidimo na prevoju prepone jednu crvenu tacku i u njoj beli plik, kao zagnojena bubuljica, samo malo veca! Predvece je nestala, crvenilo je ostalo,a ne deluje kao da je pukla, vec kao da se povukla. Strasno. A onaj mali crvenkasti tackasti osip iznad rese, koji ma vec neko vreme ( koji dr uopste nije ni primetila, a ja zaboravila da joj skrenem paznju ) se nekada malo sirio po preponama, pa nestajao, a danas se i on prosirio ispod jajasaca i po preponama, pa mu se i ono na ledjima prosirilo ( imao je blagi tackasti osipic, vrlo mali koji mu se pojavio kada i ekcem, u predelu donjih ledja, tacnije prelaz izmedju guze i ledja, i to onaj deo kojije pod pelenom, mada i iznad pelene malo ). Sve mislim da je to neki alergen iziritirao! Ili to, ili je kandida, ali ja ni ne znam kako kandida izgleda! I ako je kandida, da li bi se povlacila sama od sebe, pa se opet vracala?! Zna li ko?

Kako god, sutra cemo zvati da odemo kod doktora, jbg kada se ovde sve zakazuje, dok mi stignemo na red, ko zna dokle cemo dogurati, ili ce se sve povuci pa necu moci dr da docaram, ijer nij eisto kada se nesto vidi okom i kada se opise, ili ce se iskomplikovati.

A maleni se poslednjih dana veoma buni kada treba nakon presvlacenja ( menjanja pelene ) da mu stavim cistu pelenu, do tada bude miran, ali kada treba da stavim novu pelenu on pocne da se izvija, ljuti, otima, place, troje treba da ga drzi user posted image Ko zna, mozda ga nesto svrbi, ili pecka, ili boli a ja nemam pojma. Inace, ovako je sve ok, potpuno se normalno ponasa. To je jedina nek apromena koju smaprimetila i da, budi se ranije ujutru i momentalno place, trazi mleko i cim popije smiri se

Ako je ko imao zivce da procita ceo moj post, potreban mi je savet. Da li sada kada izbacim ove sumnjive namirnice - pirinac, krusku i bundevu ( u medjuvremenu sam uvela i cveklu i zecetinu, ali u njih ne sumnjam jer je sve to imao i pre i posle njih ), da li da stopiram uvodjenje novih namirnica dok ne utvrdim na sta je dete alergicno? Danas sam mu dala prvi dan boraniju, ali mislim daa je ipak bolje sacekati koji dan za tim. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

ime
superm

Da li vam se dopada ime Maksim?

da (57%)

ne (43%)

Ukupan broj glasova: 198

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here