|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
8.2.2012 17:42:13   
Anoniman
da, ali ona nista ne pojede. samo joj umazem usta spolje. ako slucajno zine kad hoce da ugura igracku u usta ili da place, ja joj munem kasicicu, ali ona to sve ispljune, nista ne proguta. mozda je muce zubi, pa zato..jer slabije i sisa u poslednje vreme. malopre je pocela da sisa, pa se zaplakala i nije htela da nastavi. onda sam joj dala glodalicu, navalila je tako agresivno na nju...

nadam se da ce ti bekica biti bolje. mukice male, kad i ne znaju da kazu kad im je tesko. user posted image i ja sam prehladjena, nadam se da necu nju zaraziti...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1151
8.2.2012 18:59:42   
Ana RR
Macaki, mislim da treba vremena da se navikne na nove ukuse i da prosto nauči da jede. Nemoj očajavati jer će to ići na bolje, ona je maltene do juče samo sikila za drugo nije znala.

Što se tiče kupovnih kašica, na svakoj piše koje povrće sadrži i u kojem procentu. Mi smo npr. danas uveli grašak tako što sam mu dala hipp kašicu sa mladim povrćem (sadrži povrće koje smo već uveli+grašak). Prošlo je bolje nego što sam mislila, sasvim lepo je pojeo količinu koju sam mu odvojila. I dok ne odlučim gde ću mu kupiti meso davaću mu kupovne mesne kašice.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1152
8.2.2012 21:14:58   
Yula
Ne znam, ja imam averziju prema kupovnim kasicama. Ok, ubedise me ovde da su ok i bez hemije, kontrolisanog porekla i sastava. Resila sam da uskoro probamo neku sa namirnicama koje smo vec uveli, ako nadjem sta takvo. Ali teglice sa mesom, brrrrr.... ja ni sebi ne kupujem hranu u konzervi ili tegli, pogotovu sa mesom, pa to ne stoji u frizideru! Mozda sam neinformisana i gresim, ne znam.

Macaki, ne znam zasita kako da je privolis da jede. Moguce da je muce zubici. Ako ste uveli vec prilican broj povrcki, ja bih uvel amesasce, pgotovu sto ti je preporuceno od dr. Prvo mesasce, pa pozle probas palentu, pa nastavi sa povrcem ili ako zelis probaj neku vockicu. Jede li bolje voce? Kako napreduje sa kilazom i rastom, jel' sve ok po tom pitanju? Mozda ona previse sisa pa ne bude gladna za cvrstu hranu. U tom periodu bebe i inace mnogo krace sisaju, ali su i jace pa za kratko vreme izvuku vise mleka, ako fino npreduje ne vidim razloga za brigu, mada kapiram da te sekira sto nece drugu hranu. Da li joj dajes kase uvek u isto vreme? Ima li neku namirnicu koju voli, pa da ti ona bude uvek vecinska u kasici, da zamaskira ukus?

Treba biti obavezan sa hranom kod dece sa alergijama. Eto, ja nemam bas nikakvu alergiju, mislila sam da imam alergiju na grinje i prasinu dok nisam saznala sta je to zapravo, a normalno je da svako kine ako negde ima bas puno prasine. Mm u principu i ima i nem aalergiju, normalno nem alaergiju ni na sta, ali mu se dva puta u zivotu desilo da je reagovao bas burno na nesto, nikada nije utvrdjeno na sta! Jeo sto i uvek. Mislim da je to ipak alergija na jaja koja se javi jednom od 1000x konzumiranja jaja. Njegov otac, moj svekar, svaki dan bar po dva tri puta kine, ali nema 'oznacenu' alergiju, sve jede, nema alergije na polene i slicne stvari, ali eto verovatno da mu nesto smeta cim kija.
A moj Laki, kao da smo svi u familiji alergicari, smeta mu nekoliko namirnica! Ne kapiram. A da ga vidite, mali je kao zmaj, veliki, napredan u svakom smislu, on vec pokusava da hoda, dize se i pridrzava za kutije i namestaj i stoji i to dosta stabilno. Da mu nisam ogradjivala sve jastucima, verovatno bii ranije, ali tek pre nedelju dana sam sklonila zastitu, sve me bio strah da ne padne i povredi se. A pre dva dana je napunio 8 meseci. Sa 7 meseci i jednim danom poceo da se dize na noge, sam u krevecu, na nase zaprepascenje. Od tada ga ne ostavljam u krevecu, spava sa nama. Ja sam mislila da ljudi lazu kada pricaju da im bebe rano ustaju na noge, ali sada vidim da je sve to individualno.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1153
8.2.2012 21:17:17   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

da, ali ona nista ne pojede. samo joj umazem usta spolje. ako slucajno zine kad hoce da ugura igracku u usta ili da place, ja joj munem kasicicu, ali ona to sve ispljune, nista ne proguta. mozda je muce zubi, pa zato..jer slabije i sisa u poslednje vreme. malopre je pocela da sisa, pa se zaplakala i nije htela da nastavi. onda sam joj dala glodalicu, navalila je tako agresivno na nju...

nadam se da ce ti bekica biti bolje. mukice male, kad i ne znaju da kazu kad im je tesko. user posted image i ja sam prehladjena, nadam se da necu nju zaraziti...

Macaki, sta jedes, da li je moguce da joj smeta mozda jos neka namirnica koju dobija kroz tvoje mleko? Necu da te plasim, sanse za to su vrlo male, ali mozda da obratis paznju da li se odredjenim danima kada si jela nesto, ona ljuti dok sisa. Mozda nem nikakve veze, ali opet, nije zgoreg povesti racuna, citala si moje iskustvo.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1154
8.2.2012 22:07:16   
Anoniman
Ovaj kolač od jabuka, na poslednjoj slici, jel može ulje umesto margaina?

I nije mi jasno kod jelovnika deteta alergičnog na mleko i jaja zašto se forsira živina???

Sad odoh da čitam ostalo. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1155
8.2.2012 22:29:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

A ja dok sam bila na eliminacionoj dijeti pirinac mi bio skoro pa osnovna namirnica! Zato se njemu sluz pojacavala i bila sve zelenija, od jaja i pirinca!

Pa i meni je pirinač bio baza eliminacione dijete, a Marko se osipao na njega.
I priča da je integralni pirinač WOW zdraviji kod mene ne pije vodu. Marko se na integralni pirinač osipao tokom jela, bukvalno, počne da jede, i počne od usta, i do kraja obroka (120gr integr.pirinča,) on bude osut skroz.

IZVORNA PORUKA: Macaki

jel ostalo ono isto za vakcinaciju, idete onda kada si napisala?

Da, za sada stoji za 21vi, ako ne dobije kašalj kao posledicu ove bolesti. Valjda neće.

Macaki, i ja mislim da ona nije dovoljno gladna. A i zna da ćeš joj dati da sisa ako ne pojede kašicu. Ja bih pokušala da dam kašicu, ako neće sklonim. Za pola sata opet, ako neće, sklonim. Za pola sata opet... I naravno ne daj da sisa. Probaj, možda kada bude gladna bude jela. Ne brini, neće umreti od gladi. Po istom principu bi je mogla naučiti da pije vodu na flašicu. Ne znam dal dojiš na zahtev, ja ustvari jesam za to, ali do određene mere, tj, uzrasta. Kad je beba mala, da treba dojiti na zahtev. A posle treba uvesti red u ishranu baš zato da bi znala da je beba gladna i da će jesti kašice, da znaš da nije gladna nego žedna pa da pije vodu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1156
8.2.2012 22:39:42   
minavb
Tašo, integralni pirinač je zdrav, i mnogo zdraviji od belog. To nema nikakve veze sa alergijom, oba su podjednako alergeni, integralni možda čak i više. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1157
8.2.2012 22:43:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

integralni možda čak i više. user posted image

To sam i ja rekla.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1158
8.2.2012 22:48:14   
minavb
Da, ali bez obzira na to, on je WOW zdravuser posted image

Baš sam zbog vas čitala neke tekstove, i nađoh da je alergija na pirinač baš retka, pre bi uboli sedmicu na lotou nego alergiju na pirinač. Baš ste baksuziuser posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1159
8.2.2012 22:54:35   
Anoniman
I ja sam čitala svašta, i ne bi verovala koliko dece je alergično na pirinač. To je ono o čemu ja na ovoj temi ustvari pričam. Jedno je ono što u knjigama piše, a drugo je svako dete kao jedinka. Lekar...? Lekar može da kaže roditeljima koji su najčeši alergeni, to realno možete naći na Google, a roditelj je taj koji će posle da čačka, i otkriva koliko njegovo dete, kao jedinka, odstupa od knjiga. Uostalom, tako je za sve.
Bio integralni pirinač WOW zdrav ili ne, moje dete se WOW osipa na njega.
Bar se osipao ne znam dal se osipa i dalje, jedemo beli.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1160
8.2.2012 22:57:30   
minavb
Meni se sve čini da će do 4. rođendana sve da jede.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1161
8.2.2012 22:59:12   
Anoniman
Ja tipujem na treći, nemoj da mi rušiš smeška! user posted image

off: Luka kašlje kao magarac! user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1162
8.2.2012 23:00:56   
minavb
Ondak trećiuser posted image
Jel Luka dobio neku terapiju?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1163
8.2.2012 23:10:38   
Anoniman
Da, na sinacilinu je, znatno je bolje, nakon 3 dana je napokon jeo, nije mogao da guta, ali sada ovaj kašalj. Mnogo se znoji u snu, pižamice budu mokre skroz, i kašalj ide do povraćanja. Sva sreća pa je sutra kontrola. Kontam da ubacim inhalacije pantenol*fiziolođki od ujutru. Nisam pametna.
Skroz smo off.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1164
9.2.2012 0:22:26   
Anoniman
anci, ona i sada prakticno samo sisa. dete njenog uzrasta bi vec trebalo da jede nesto konkretno. jos ako ne popravimo krvnu sliku dobijamo gvozdje, onda tek nece kakiti.

sto se tice gotovih kasica, ja sam kupila nekoliko kada su mi zene ovde rekle da je kasica od sljiva super za stolicu. nisam je davala jer nisam jos uvela sljivu. kupila sam i jabuku, sargarepu, bundevu.. i par sokica od jabuke i kruske, za prvu pomoc. te sa mesom nisam namerno uzimala jer mi meso jos nismo uveli. kupila sam ga danas i spakovala i zamrzivac, pa cu kuvati. iskreno receno, ja nisam za kupovne kasice jer kada sam ih samo gledala na onoj polici.. meni one izgledaju bljak. pojma nemam, mozda su ukusne, nisam probala, ali mi na oko sadrzaj uopste ne deluje primamljivo. ipak imam malu zalihu u spajzu, ako zatreba, bude frka panika pa ne stignem da skuvam, nismo kod kuce isl.

yula, jedemo otprilike u podne, pola sata tamo ovako. desi nam se i da pomerimo obrok ako nisam kod kuce, ali retko. ona jos nije "uobrocena", tako da tek kada bude trebalo da ima 3 obroka i 2 uzine ja pojma nemam sta cu da radim. htela sam reci da ne znam uopste kako cu to postici, mozda sam bila malo nejasna. inace se ne uspavljuje sisanjem, ali u poslednje vreme trazi da sisa, ja mislim gladna je, dam joj.. ona povuce nekoliko puta i nece vise, kuka da joj dam lazu. bas mi nije jasno. lepo sisa jedino kada je u nekom polusnu, uvece, ujutru.. preko dana sve nesto bzvz, opire se, bacaka.. ja mislim da su u pitanju zubi. evo malocas se probudila i plakala, plakala.. nismo znali sta cemo joj. jedva se nekako umirila. danas je isto na pola prekinula sisanje, dala sam joj glodalicu pa je napala na nju.
sto se tvog lakija tice, ja mislim da ce on sve te alergije prerasti. jos uvek je mali, tek nedavno je poceo da jede cvrstu hranu. bice super, videces!

tash, valjda moze ulje u kolac, pojma nemam. mozda da probas?
a kako mislis da joj toliko dugo nudim istu kasicu? pa to ce da se skroz ohladi? ja gledam da joj dam bar mlako. plus stavim mog mleka u nju (nekada iz frizidera, znaci grejano), pa ne mogu opet da podgrevam...
kad smo kod grejanja, da li se kupovne kasice greju ili se daju sa sobne T?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1165
9.2.2012 0:24:29   
Anoniman
eee dok sam ja ovde citala i kucala, zagoreo mi gulas! mm otisao do kuhinje, vraca se i kaze: zove te gulas. i ja se tek onda setih.. ne pada mi na pamet da kuvam ponovo, jescemo zagoreli gulas sutra. bas sam ljuta na sebe!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1166
9.2.2012 0:26:22   
Anoniman
inace, zaboravih da kazem da je moje dete najsladje jelo one pirincane pahuljice na pocetku. dok ih nismo ukinuli. mogla sma i ja da ih uguravam u kasice, mozda bi tako jela. zato razmisljam da probamo sa hipovim..
ali mozda ipak prvo meso, videcu.
gledam danas onu kelerabu, pa se pitam sta mi bi da je kupim!?!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1167
9.2.2012 7:56:49   
nenja22
imam pitanje. ima li neko iskustva sa alergijom koja se manifestuje kao povracanje?
stvar je u tome sto se Kosti jos pre ihahaj kad smo poceli sa uvodjenjem cvrste hrane pojavila bila reakcija na bananu, proliv...tj. islo je tako sto sam mu dala bananu, taj dan i jos par je imao jako retku i cestu stolicu, mada je jos tada puno sisao, pa nije da mogu to skroz kao proliv definisati, ali posto se lepo u kaki videli tragovi, tj onako crni koncici kao od banane, ja to povezem sa tim...i savetuju me, i ovde, da mu je prosto banana mozda teska za stomak jos uvek(to je bilo oko 6.meseca, medju prvim stvarima sto je probao) druge stvari oke prolazile i tako ja opustena...e onda, sa razmacima, bilo je jos dva pokusaja da mu bananu dam, oba puta je jede i posle par sati sve ispovraca i ne smiri se dok mu se creva ne isprazne i sutradan sve normalno...a bice da su mi ti razmaci bili mali...sve u svemu, resila, bataljujem bananu do daljnjeg, a posto svasta drugo sad vec klopa i nista problema nije bilo (kuckuckuc) ne brinem se oko toga...

e, sad...nakjuce uzmem ja sljivu da mu dam prvi put (teglica hippova) i taj dan super to prodje...inace, kako smo tako opusteni sad, nije to ono prvi dan par kasicica pa onda povecavanje, smazao on za prepodnevnu uzinu tu malu teglicu i svi zadovoljni...i iz te opustenosi, zaboravim sutradan da mu je ponovim (posto kad nesto novo, dva tri dana za redom da ide, toga se pridrzavam jos uvek) al' onda juce, dakle sa danom pauze, dobije je opet za prepodnevnu uzinu...i popodne, nervozniji on meni, kmeci pocesto, ali opet hteo i da ruca manje vise normalno (blitva kojom inace nije odusevljen, pa nisam nista to mislila da je problem) vecera dosla, ajde i nju krenem da mu dajem regularno, na pola cinijice, nece vise pa to ti je, e sad to se redje desava, al' opet ne sumnjam ja nista...uzmem ga, drzim ga malo na ramenu, on se smirio i samo u trenutku fljus i sljas i u dva naleta izlete veci deo svega od rucka na dalje sto je jeo...u narednih oko sat je malo sisao, da bi posle recimo sat od toga opet iz dva mlaza povratio i to je ja mislim definitivno bio ostatak svega od jucerasnjeg dana sto je jeo, onda se smirio i posle nekog vremena zaspao...to sve oko 22h...nocas oko 3h i jutros oko 6h sisao...to je uobicajeno...malo se mozda vise tumbao, ali mozda i ne, tumba se stalno, pa nemam bas neki reper...sve u svemu, kao da se ta prica sa bananom ponavlja...

pa se vracam na pocetno pitanje, alergija->povracanje?
cekam svakako da se probudi pa da vidimo danas kakav ce biti, ali ako bude normalan, sto se nadam, ne bih se sa sljivom usudila da ponavljam neko vreme...sta vi mislite, posle koliko da probam opet da mu dam? tj. kako to ide kad se za neku namirnicu ustanovi alergija...koliko sam ovde citala, pokusava se svakako opet, ali na koji nacin?

uz sve, nije nemoguce da se to sve samo podudarilo sa nekim novim zubom koji ce mozda ovih dana, ali malo mi ekstremno, plus koliko znam, kad su zubi, cesce je to proliv, a ne povracanje...
a u stvari, najcudnije mi to, sto tako izolovane incidente imamo...jer kao sto rekoh, on bas dosta toga sad vec klopa, a da se tako na bananu i sljivu burne rakcije javljaju...

ja se mozda malo ispricah vise sama sa sobom, ali eto, koga ne mrzi da iscita, pa ovih par dilema ako moze da mi malo razjasni, bila bih zahvalna...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1168
9.2.2012 10:31:08   
Anoniman
nenja, nemam ni sama bas puno iskustva u vezi ove teme, sigurna sam da ce ti se javiti neko ko se vise razume.. ja bih samo prokomentarisala da mi to ne lici na alergiju. ja bih pre rekla da njemu to prosto nije prijalo. mozda mu stomacic nije podneo, ili zajedno sa onim drugim sto je jeo mu je bilo mnogo ili pretesko. kazem ponovo, nisam kompetentna, ali ja navijam da to kod vas nije alergija. jel to nije bila veca kolicina hrane od one koju on inace pojede? da nije pretovario stomacic?
sto se banane tice, koliko je meni poznato ona bi trebalo da steze stolicu, a ne izaziva proliv. a sto se tih crnih koncica tice, mislim da je to normalno. moje dete kada jede blitvu ima u stolici malecke crne tackice.

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 1169
9.2.2012 10:47:03   
branki*
nenja,evo i mene dok se ne jave experti-jula i tashuser posted image .boza isto je imao crne koncice u kaki,skontala sam da je od banane.par puta ju je jeo ,nije bilo nista,da bi je posle 2 puta povratio.od tada mu je ne dajem .vec 2 meseca mu je nisam davala.i ja bih rekla da mu ver. ne prija.ne znamuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1170
9.2.2012 11:50:22   
Anoniman
kakve veze ima podrgevanje rucka vise puta?

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 1171
9.2.2012 12:21:48   
ishler
Nenja
Mi jos nismo uveli bananu
,ali smo bili kod naseg najboljeg gastroenterologa po preporuci,
,posto je beka sklona zatvoru,on mi je upravo rekao da je banana najbitnije voce,da regulise stolicu bilo da dete ima proliv ili zatvor,
Trebalo bi ovih dana da je uvedemo ali smo bolesni.
Mozda mu ne prija,ali iskreno nisam cula da je neko alergican na bananu.user posted image
Macaki,
nadam se da ce nam ovo proci,a ti se ne sekiraj,
moja beka je imala faze da nece ni sisu,ni da jede,verovatno su zubi,nama su posle toga izbili,cak sam se pitala da nije gladna kad vristi na sisi.
Probaj gengigel nama je jako pomogao,a nije anestetik.user posted image

< Poruku je uredio ishler -- 9.2.2012 12:22:23 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1172
9.2.2012 12:32:43   
nenja22
ne znam tash na sta tj. koga se odnosi tvoje pitanje?

a macaki, ja isto bi mislila da nije alergija, zato i pitam, nego mu se to sa bananom bas dva puta ponovilo isto skroz, a ovo juce opet isto...a nije da mu je ista drugo drugacije tog dana u ishrani bilo, eto jedino to da je mozda zbog zuba malo vise nego inace nervozan...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1173
9.2.2012 14:33:42   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

kakve veze ima podrgevanje rucka vise puta?

jel se ovo na mene odnosi? user posted image user posted image

danas smo baba i ja izigravale budale, pa je beba pojela pola cinijice karfiola. user posted image pri tom je pravila facu kao da ce da povraca, izgleda da joj se ne dopada.

ja sam razmisljala da pokusam sutra da joj dam malo kuvanog pirinca, tj. mozda samo kasicicu one vode, pa isto pirinac i u subotu i nedelju. ako se nista ne desi da u ponedeljak probamo hipove pirincane pahuljice, pise da su hipoalergene. sta mislite? user posted image da li to previse, 6 dana pirinca? mada ce doze biti jako male, davacu joj za obrok drugo da jede...

nenja, a mozda je samo intolerancija na bananu? imas na prethodnoj strani sto sam postavila tekstove iz one knjige, pise razlika izmedju alergije i intolerancije...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1174
9.2.2012 22:05:19   
Yula
Pozdrav narode!

Preparirana sam, pa cu pokusati u sto kracim crtama da vam pomognem, ako mogu mojim skromnim znanjem i iskustvom.

macaki, daj slobodno te pahuljice, opusteno, probaj ih, dok ne probas te ciste ( bez ad mleka ) neces znati da li joj smetaju ili ne. Cula si minu, pirinac je zddrav, pa ako detetu ne smeta, ne vidim razlog zasto ga ne bi jelo. Jedino zbog zatvora. Ali, ona sada dobro kaki, mozda joj se sada vec regulisala stolica? Moja drugarica ima isto problem sa bebom, nece da jeki pa to ti je, isto sisa, ne znam kako da joj pomognem. user posted image Koliko sam ranije imala lepo misljenje o sisanju i dojenju, sada se sve to okrenulo. Prosto sam se cudila zasto zene prekidaju da doje i daju ad mleko, mislila sam da su user posted image

I da, zao mi je za gulas, ako ti je za utehu, meni se nekoliko puta desilo da mi zagori omiljeno jelo i to sve zbog neta!

nenja, meni to takodje deluje kao intolerancija, ili nepodnosenje neke namirnice, u ovom slucaju banane a mozda i sljive. Citala sam da deca obicno tako reaguju. Kada da probas ponovo? To ne bih znala da ti kazem, sacekaj neko vreme, pa pokusaj opet. Znam da ti nije lako da gledas dete kako se mucii povraca, ali opet, to je na tebi, nije zgoreg biti siguran smeta li mu sta ili ne. Zelim vam da sve prodje u najboljem redu.

Nemam kad sada da pisme o nama, a ima novosti, pokusala sam bebu da vratim da spava u svojoj sobi i svom krevecu i napravili smo zurku, on se tamo tako razigrao i sada evo place!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Ili - ili
elenica4ever

Recite mi svoje misljenje o ova dva imena

Elena (57%)

Hana (43%)

Ukupan broj glasova: 84

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here