nenja22
|
imam pitanje. ima li neko iskustva sa alergijom koja se manifestuje kao povracanje? stvar je u tome sto se Kosti jos pre ihahaj kad smo poceli sa uvodjenjem cvrste hrane pojavila bila reakcija na bananu, proliv...tj. islo je tako sto sam mu dala bananu, taj dan i jos par je imao jako retku i cestu stolicu, mada je jos tada puno sisao, pa nije da mogu to skroz kao proliv definisati, ali posto se lepo u kaki videli tragovi, tj onako crni koncici kao od banane, ja to povezem sa tim...i savetuju me, i ovde, da mu je prosto banana mozda teska za stomak jos uvek(to je bilo oko 6.meseca, medju prvim stvarima sto je probao) druge stvari oke prolazile i tako ja opustena...e onda, sa razmacima, bilo je jos dva pokusaja da mu bananu dam, oba puta je jede i posle par sati sve ispovraca i ne smiri se dok mu se creva ne isprazne i sutradan sve normalno...a bice da su mi ti razmaci bili mali...sve u svemu, resila, bataljujem bananu do daljnjeg, a posto svasta drugo sad vec klopa i nista problema nije bilo (kuckuckuc) ne brinem se oko toga... e, sad...nakjuce uzmem ja sljivu da mu dam prvi put (teglica hippova) i taj dan super to prodje...inace, kako smo tako opusteni sad, nije to ono prvi dan par kasicica pa onda povecavanje, smazao on za prepodnevnu uzinu tu malu teglicu i svi zadovoljni...i iz te opustenosi, zaboravim sutradan da mu je ponovim (posto kad nesto novo, dva tri dana za redom da ide, toga se pridrzavam jos uvek) al' onda juce, dakle sa danom pauze, dobije je opet za prepodnevnu uzinu...i popodne, nervozniji on meni, kmeci pocesto, ali opet hteo i da ruca manje vise normalno (blitva kojom inace nije odusevljen, pa nisam nista to mislila da je problem) vecera dosla, ajde i nju krenem da mu dajem regularno, na pola cinijice, nece vise pa to ti je, e sad to se redje desava, al' opet ne sumnjam ja nista...uzmem ga, drzim ga malo na ramenu, on se smirio i samo u trenutku fljus i sljas i u dva naleta izlete veci deo svega od rucka na dalje sto je jeo...u narednih oko sat je malo sisao, da bi posle recimo sat od toga opet iz dva mlaza povratio i to je ja mislim definitivno bio ostatak svega od jucerasnjeg dana sto je jeo, onda se smirio i posle nekog vremena zaspao...to sve oko 22h...nocas oko 3h i jutros oko 6h sisao...to je uobicajeno...malo se mozda vise tumbao, ali mozda i ne, tumba se stalno, pa nemam bas neki reper...sve u svemu, kao da se ta prica sa bananom ponavlja... pa se vracam na pocetno pitanje, alergija->povracanje? cekam svakako da se probudi pa da vidimo danas kakav ce biti, ali ako bude normalan, sto se nadam, ne bih se sa sljivom usudila da ponavljam neko vreme...sta vi mislite, posle koliko da probam opet da mu dam? tj. kako to ide kad se za neku namirnicu ustanovi alergija...koliko sam ovde citala, pokusava se svakako opet, ali na koji nacin? uz sve, nije nemoguce da se to sve samo podudarilo sa nekim novim zubom koji ce mozda ovih dana, ali malo mi ekstremno, plus koliko znam, kad su zubi, cesce je to proliv, a ne povracanje... a u stvari, najcudnije mi to, sto tako izolovane incidente imamo...jer kao sto rekoh, on bas dosta toga sad vec klopa, a da se tako na bananu i sljivu burne rakcije javljaju... ja se mozda malo ispricah vise sama sa sobom, ali eto, koga ne mrzi da iscita, pa ovih par dilema ako moze da mi malo razjasni, bila bih zahvalna...