|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
29.1.2012 21:52:28   
Anoniman
Drage žene, hajde napišite šta ste uvele deci, malo sam počela da se gubim od kako nas je ovde više. Vidim da obe kukate na izbor namirnica, možda budem imala neku ideju. user posted image

I ja sam bila ubeđena da kruška steže, ali kada su mi i Yula i gagana rekle da je ok za probavu, pomislila sam da sam nešto pomešala. Inače, da, kupovna šljiva je genijalna za zatvor - ja to iz iskustva sa Lukom. user posted image

Ovde sam pisala o uspavljivanju, ako nekoga zanima, da ne idem u off: KLIK

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 976
29.1.2012 22:03:14   
Anoniman
BTW, sutra krećemo cveklu! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 977
29.1.2012 22:04:52   
Anoniman
Nešto sam danas razmišljala, Luka je u Markovom uzrastu jeo sve, šta god da uzme, smeo je.
A ova mukica... Neka, proći će. user posted image
Napravila svekriva pite sa bundevama i jabukama za Mareta! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 978
29.1.2012 22:06:47   
Yula
Ja sam ovde citala da kruska pomaze kod zatvora, a i sveki mi je rekla isto to. E sad, da li je to istina 100% ne garantujem, ali tako cuh.

Mi jedemo:

krompir, tikvicu, karfiol, brokoli, blitvu, palentu, jagnjetinu, pirinac, jabuku, krusku, i od danas uvodimo CVEKLU!

Mene totalno zbunjuje Macakino uvodjenje namirnica, mora da sam nesto propustila... Ako uvodi novu namirnicu ne znam da li onda za rucak daje ono sto je vec uvedeno? Ja uvodim namirnice tako sto u 11h dam bebi da proba novu namirnicu, samo jedan zaogajic prvi dan, nesto na vrh kasicice. Inace u 10h je I uzina, a u 12h rucak. Tada jede vec ranije uvedene namirnice. Sutradan dam jednu kafenu kasicicu, isto u 11h ( 15min. +/- ), to je negde 3-4 bebina zalogaja. Od skoro III dan mesam novu namirnicu sa vec postojeceom kasom koja ide za rucak, i to dodam otprilike 1 supenu kasiku ove namirnice, jer ne zelim da zbunjujem dete, jer ispada da na svakih sat vremena nesto zvace.

Tash, da se osvrnem i na tvoj post u vezi svezih namirnica i kuvanih jela. I mene sveza jabuka tera na glad, ma uopste slabo jedem jabuke, kao i svo voce. Ipak, mislim da deca treba da ga jedu. Mozda ne mora da jede kao uzinu, ali svakako posle rucka npr. kao desert. A sto se tice kuvanih jela, ako imas vremena s obzirom da radis, a i volje, to je zaista super. Mada, verujem da ti i mama pomaze. Meni da nije sveki ovde, verujem da bih mnogo brze vratila pretporodjajnu liniju user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 979
29.1.2012 22:14:17   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

BTW, sutra krećemo cveklu! user posted image

user posted image user posted image user posted image

Kuvaj je obavezno u otvorenom sudu! Ja planiram da sutra skuvam vecu kolicinu, npr. 2-3 svekle. Iseckala bi ih na kockice kada se ohlade i spakovala u kesice, kao sto pakujem blitvu, i vadila po potrebi, samo bih je vrlo kratko prokuvala na pari pred pripremu kasice. Gde cu da se cimam svaki put da kuvam po malo, koliko danas videh, njoj treba puno da se skuva.

Nešto sam danas razmišljala, Luka je u Markovom uzrastu jeo sve, šta god da uzme, smeo je.
A ova mukica... Neka, proći će. user posted image
Napravila svekriva pite sa bundevama i jabukama za Mareta! user posted image

Jesce i on uskoro sve. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 29.1.2012 22:15:25 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 980
30.1.2012 1:26:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Verus RR
Zasto sam ja mislila da kruska steze stolicu??

zato sto ima pektina. Isto kao jabuka i dunja.user posted image

steze? user posted image user posted image user posted image pa zasto mi onaj blesavi dr onda to rece da dam detetu kad ionako ima zatvor? user posted image jos smo je uveli van svakog reda... sta je onda dobro za stolicu, sljiva?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 981
30.1.2012 1:32:18   
Anoniman
tash, mi smo uveli saragrepu, krompir, tikvicu i nadam se krusku. posle kruske planiram blitvu jer imamo samo 3 povrce, zbog kombinovanja. onda bih mozda uvela jos jednu povrcu, pa junetinu. a mozda pre toga uvedemo i tu sljivu kad je vec dobra za probavu. pojma nemam ni sama, sad nam se sve nesto ispomeralo... user posted image
yula, i ja tako radim kako si ti napisala. samo smo se danas malo poremetili sto se vremena tice. ipak, mi nemamo jos ni jedan normalan obrok. posto pahuljice ne jedemo dorucak nemamo. mozda kad uvedemo palentu ona bude dorucak. e sad, dal ovu krusku da dam pre podne, pa onda psole toga rucak slan ili da dam popodne? pitam jer sumnjam da nije posle slatkog htela slano da jede. mozda i nije to razlog, nemam pojma.. sutra cu znati vise. opet dajem krusku, a za rucak krompir+tikvica.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 982
30.1.2012 1:33:39   
Anoniman
yula, zasto ne u poklopljenom sudu da se kuva cvekla?

sto se tice sirovih namirica, nama su za bebu rekli od svezih moze sok, a kasa od kuvanih.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 983
30.1.2012 1:56:24   
nenja22
samo da se ubacim oko cvekle, super je i kad se ispeče, pa eto, možete i tako...a otklopljen sud...hm, ne pada mi na pamet zašto? moja mama kad bi je kuvala, kuva je u ekspres loncu, to je svakako zatvoreno, baš me sad zanima što ne bi valjalo tako?

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 984
30.1.2012 8:55:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

krompir, tikvicu, karfiol, brokoli, blitvu, palentu, jagnjetinu, pirinac, jabuku, krusku, i od danas uvodimo CVEKLU!

prokelj - mislim da mi je baka rekla da je on pun kalcijuma
plavi patlidžan
paradajz
paprika

Onda kreni:
bundevu
višnju

Ne znam dal još nekog svežeg voća možeš naći?

Probaj opet pirinač.

IZVORNA PORUKA: Macaki

tash, mi smo uveli saragrepu, krompir, tikvicu i nadam se krusku. posle kruske planiram blitvu jer imamo samo 3 povrce, zbog kombinovanja. onda bih mozda uvela jos jednu povrcu, pa junetinu. a mozda pre toga uvedemo i tu sljivu kad je vec dobra za probavu. pojma nemam ni sama, sad nam se sve nesto ispomeralo...

Nije ti loš plan. Ta nova povrćka bi mogla biti karfiol.

Yula, kako kuvaš cveklu? U kori? Onda ljuštiš, sekcaš pa zamrzavaš?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 985
30.1.2012 11:52:25   
ishler
Macaki ,
dobitna kombinacija za stolicu sljiva i palentauser posted image
Usput izbegavaj krompir,sargarepu,pirinacuser posted image
Izgleda da jedino ti i ja mucimo mukuuser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 30.1.2012 11:53:45 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 986
30.1.2012 11:57:33   
ishler
Tash,
mi smo uveli;
pirinac
krompir,
sargarepu
tikvicu
karfiol
bundevu
brokoli
jabuku
krusku
sljivu
kajsiju
palentu
gluten(koricu hleba)
curetinu
teletinu
pa cekamo neki predloguser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 987
30.1.2012 13:27:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ishler

Tash,
mi smo uveli;
pirinac
krompir,
sargarepu
tikvicu
karfiol
bundevu
brokoli
jabuku
krusku
sljivu
kajsiju
palentu
gluten(koricu hleba)
curetinu
teletinu
pa cekamo neki predloguser posted image

blitva
paprika
paradajz
pl. patlidžan

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 988
30.1.2012 13:34:06   
Anoniman
Hajde ovako, možda ovde iskopate još ideja.
Marko jede:
- tikvice
- krompir
- blitva
- karfiol
- prokelj
- paprika
- paradajz
- brokoli
- šargerpa
- luk
- plavi patlidžan

- pirinač
- palenta
- griz (i hleb)

- breskva
- kruška
- višnja
- šljiva
- kajsija
- budeva
- jabuka

- jagnjatina
- svinjetina

- so
- suncokretovo ulje
- šećer

- sada uvodimo cveklu (danas počinjemo)

Valjda mi nije ništa promaklo. user posted image  
Ovo nije napisano redosledom kojim sam uvodila, već je samo nabacano. Redosled sam pisala Yuli nedavno, potražite na prethodnim stranicama.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 989
30.1.2012 13:44:14   
bojkica
Macaki-i moje dete je imalo u jednom periodu zatvor tj.vise je imala tvrdu stolicu-jer je imala uglavnom svakog dana ali tvrdu toliko da je plakala dok kaki i da joj je napukla kozica na cmaru-to je video deciji hirurg-koji nam je savetovao pored svega ovoga sto su ti zenice napisale sljiva.....mnogo je bitna tecnost-znaci stvo vise vode.Nama se to desilo u letnjem periodu pa je ona tecnost gubila i putem znoja tako da je bas imala muke.Davala sam joj sljivu-kompot,ili sljivu-kasicu.Nama je i kruska uvek pomogla.
Sada od kako jede cveklu bas joj je mekana stolica.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 990
30.1.2012 14:40:03   
ishler
Mi imamo problem sto nase bebe nece tecnostuser posted image
Ja sam sve isprobala ali ako joj sipam vodu u usta pocne da vristi i pljuneuser posted image
Hvala Tashuser posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 991
30.1.2012 14:58:09   
Anoniman
Jesi šećerila vodu? Ali baš baš šećerila, na 200ml oko supenu kašiku šećera. 

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 992
30.1.2012 14:59:35   
Anoniman
Jedva čekam lubenice i dinje! MLJAC! Valjda će Marko da ih voli, Luka to ne jede, ne voli. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 993
30.1.2012 15:12:15   
ishler
Nisam nista secerilauser posted image
plasim se da posle nece ne zasecerenouser posted image
Ja obozavam i jedno i drugo,nadm se da ce i onauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 994
30.1.2012 15:40:55   
Anoniman
Pisala sam već da su mi dr iz dečije rekli da zašećerim vodu, i to baš baš. Tako je Marko počeo da pije vodu, i onda sam postepeno smanjivala količinu šećera, i do kraja ukinula skroz, a on je stekao naviku pijenja vode. Sada je se opet gadi user posted image jer sam uvela "sok" (vodu u kojoj kuvam voće). 

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 995
30.1.2012 16:13:56   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

yula, zasto ne u poklopljenom sudu da se kuva cvekla?

Zato sto spanac, cvekla i ostalo tamno zeleno povrce sadrze puno nitrata u sebi i valjda on smeta bebama, ne znam tacno kako, ali moze da optereti bubrege. Eto, nisam znala da u tu vrstu povrca spada i brokoli, od sutra cu ga kuvati u otvorenoj posudi u vodi, do sada sam ga kuvala na pari, naravno zatvorenog. user posted image Uglavnom, dosta je o tome pisano na temama 'uvdojenje cvrste ishrane bebi', a minavb je tu strucna, pa ako natrci bilo bi lepo da objasni, a ja cu, ako u medjuvremenu uspem da pronadjem taj njen post, iskopirati ga ovde.

Tash, dobro si me podsetila da se cvekla kuva sa korom, to sam bila smetnula s uma. Mada, nenjin predlog da se ispece deluje jos bolje, samo ne znam kako onda sa tim nitratima???
Kako god, kada je sutra uvedem, nameravam da je dajem bebi 2x nedeljno, ne cesce, kao i blitvu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 996
30.1.2012 16:30:06   
Yula

IZVORNA PORUKA: Yula

prokelj - mislim da mi je baka rekla da je on pun kalcijuma
plavi patlidžan
paradajz
paprika

Onda kreni:
bundevu
višnju

Ne znam dal još nekog svežeg voća možeš naći?

Probaj opet pirinač.

....................................................

Yula, kako kuvaš cveklu? U kori? Onda ljuštiš, sekcaš pa zamrzavaš?

Tash, mi pirinac vec uveliko jedemo user posted image Ideje su ti super, ali za sada vec imam neki spisak namirnica koje planiram da uvedem u narednom periodu, tako da ce ove sto si predlozila doci oadmah posle.

Evo, napisacu ponovo sta jedemo, ali malo preglednije, kao i sta planiramo u narednim danima da uvedemo.

Jedemo:

*povrce*

krompir
tikvice
karfiol
brokoli
blitvu
cveklu ( danas 2. dan )

*meso*

jagnjetina

*voce*

jabuka
kruska

*zitarice*

palenta
pirinac
belo kukuruzno brasno ( to je parkticno isto kao palenta, ali opet malo drugacijeg sastava i ukusa, pa ga racunam odvojeno ).

*ulje*

maslinovo
suncokretovo ( planiram veceras da ga dodam u palentu, kupila sam cedjeno na hladno ).

Posto jedemo samo jednu vrstu mesa, resila sam da sledeca nova namirnica bude novo meso, a to ce nazalost, biti zeka user posted image
Moj plan je sledeci:

1.02. zecetina
4.02. mlada boranija
7;02. bundeva
10.02. ........ e tu bih mogla ili prokelj ili plavi patlidzan, mada plavi patlidzan malo smeta mm, trne mu nepca od njega. E sad, treba biti pametan ....nemam pojma. Imam spremljenu kelerabu u zamrzivacu, nikako da dodje na red, mozda ona uleti taj dan kao nova povrcka.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 997
30.1.2012 18:56:26   
bojkica

IZVORNA PORUKA: ishler

Mi imamo problem sto nase bebe nece tecnostuser posted image
Ja sam sve isprobala ali ako joj sipam vodu u usta pocne da vristi i pljuneuser posted image
Hvala Tashuser posted image

Da isti problem sam i ja imala,nije htela sok ni vodu,secerila sam joj kao sto je pisala Tash-pa je pocela malo da pije,ili je stavim u polusedeci svi u kuci skacu oko nje a ja joj dajem na kasicicu,to je bilo do pre 2 meseca,sad vec pije vise.Jednom prilikom kada je bila bolesna pedijatar kaze sto vise tecnosti,kada je cula koliko malo pije bila je u soku-a ja u bedaku-sa pitanjem pa kako da je nateram...user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 998
30.1.2012 18:59:45   
ishler
Pa kako je pocela,odaj nam tajnu?user posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 999
30.1.2012 19:05:37   
bojkica
Tash-evo sta mi jedemo od kada smo opet bez mleka i ml.proizvoda:
-rano ujutru mleko 150ml-allery.dc
-dorucak:palenta-posolim-ne stavljam voce ili kajgana sa hlebom
-uzina:neko voce,jabuka banana,mandarina
-rucak:meso(sve vrste) sa povrcem-krompir,sargarepa,brokoli,tikvice,karfiol,grasak
-uzina:mleko-150ml
-opet slani obrok-meso povrce-salata cvekla
-griz na vodi sa secerom-koji vise nece smucio joj se-tako da neznam sta bi za veceru drugo
Nisam joj dala pasulj,boraniju,kupus-neznam ni sama zasto...user posted image

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

Anketa

Aurora za devojcicu?
pisuljica

Znam vec par curica sa ovim imenom, meni je prekrasno! A vama?

Svidja mi se (48%)

Ne svidja mi se (52%)

Ukupan broj glasova: 71

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here