Anoniman
|
Apropo zuba, nama je izbila i četvorka dole desno, nema veze što dvojke nemamo! Papriku pljuje i okreće glavu! To je prva stvar koju neće, ljudi, ja sam u čudu. Verovatno će je jesti kada počenm da je mešam sa ostalom hranom, ali do sada je jeo i solo namirnice bez problema... Mi smo danas imali jedan extra mesni dan. Za doručak je opet jeo hleba i slanine i 90ml mleka. Za ručak sam izdinstala luk, ubacila meso malo na luk, dolila vode pa tako malo kuvala, dodala krompir, pa dodala paradajz. Bilo je njami. Spavao je kod moje mame jer smo mi tamo ručali, ustao, video postavljen sto i rekao Njami-njami , seo, prvi počeo a poslednji završio: bilo je pečene jagnjetine i pomfrita. Ja nabodem na viljušku, on sam uzme viljušku i stavi u usta . E onda je za večeru dobio palentu jer sam shvatila da inače sutra neće kakiti. Ima nešto crveno na nozi, ali ja mislim da ima veze sa novom trenerkom koja je futirana iznutra, do sada smo uvek nosili isključivo 100% pamuk. Inače, večeras je sam zaspao u krevetcu. Jesam ja ležala na bračnom pored, ali više sam bila policajac da podviknem ako pokuša da ustane i vandališe po krevetu. Trajalo je nekih 20-30min. Razmišljala sam o onome što mi je Didy pisala na drugoj temi da on noću traži mleko jer je navikao da zaspe na flašici. Možda ako se rutina večernjeg uspavljivanja promeni, možda ako uveče zaspe bez flašice, možda onda nauči noću da se sam uspava, bez flašice, ako se probudi. Nakon što sam juče videla da mu tih 150ml ne treba, voljna sam da žrtvujem 10ak noći i pokušam to da mu ukinem. Ako ne uspem za toliko, pomiriću s sa sudbinom da će noćno mleko piti do ženidbe! Yula, ja ne mislim da dete od skoro godinu i po treba da jede samo bareno (to protrči kroz stomak). Nije on više bebac, uostalom, videćeš još malo. Luki se pre nekog vremena nešto pojavilo iza uha. Sitne tačkice, meni je čak izgledalo kao osip od znoja. Mazala pantenolom, fenistilom, nije prolazilo. Onda odlepim jedan dan, i namažem elokomom u galsani, do jutra nema. Aha, rekoh, tu smo! Danas mami kažem da pogleda, kaže "Hihihi, ekcem!".... eto tako... sve više razmišljam o onome što je ishler negde napisala da Mustela stvara ekceme. Činjenica je da Marku Mustela prija. Ali je takođe činjenica da je Luka imao ekcem kao bebac, po obrazima, nekih 2 nedelje, i da od tada nikada nije imao ekcem, dok nisam počela da ga kupam sa Markom u Mustelinoj uljanoj kupki. I činjenica je takođe da Luki ne smem da namažem Mustelinu emolijentnu kremu na obraze (suvi su mu jako, valjda od grejanja), jer posle par dana izbije neko crvenilo, kao da je rumen od vrućine, a onda počne crvenilo da se spušta ka rubovima usana, i da se suši.
|