Yula
|
Macaki, jel beba bese sisa? Ako si joj vec tri dana davala sokic od sljive, mozda bi mogla da joj das i malo same kuvane sljive, ako je to ok za taj uzrast, em ces uvesti novu namirnicu, em ce ti koristiti kod zatvora. Ne znam sta kaze Tash na to, ona je ipak ovde najiskusnija, nazalost. Mi danas bili kdo nove pedijatrice u dispanzeru, to mu valjda dodje nesto kao dom zdravlja. Nemam pojma, slabo se razumem u te zdravstvene ustanove. Elem, zena cool, mlada i ima malenu bebu, pa samim tim ima potpuno drugaciji stav od doktora muskaraca. Iznenadila se zasto mu ne dajem mladu boraniju da jede, a dajem mu kupuse, tipa brokoli i karfiol, pa i blitvu, jer kaze da to nadim ai daje se kasnije. Kako god, mi furamo nas sistem i planing ishrane, ali svakako cu malo poraniti sa boranijom. Videla sam i na teglicama od 4-6 meseci boraniju i grasak kao jednu od prvih namirnica! Kod nas to sve drugacije. Jbg kada sam negde zaturila onaj spisak namirnica koje su mi dali u savetovalistu. Rekla mi je jos da smtra da bi moja beba trebala da pije litar mleka dnevno, jer ne unosi druge mlecne proizvode, tipa jogurt, pavlaku i slicno. Da je cista glupost to sto mi je doktorka u savetovalistu rekla da vodim racuna i ne hranim puno bebu da ne bi bila debela, jer je velika. I da bas zato sto je velika njoj treba vise hrane! Kaze da ne mogu ja porediti moje dete koje ima mere deteta od godinu i po, sa decom od 7 kila. I ja sam tako nekako razmisljala, ali sve me bio strah da ne tovim dete. Bilo joj je zao kada sam rekla da sam mu davala mleka kolika je preporuka za njegov uzrasti da je bebac posle toga uvek skoro plakao, hteo jos. Mera od 300ml mu je bas taman. Pitala sam je da li je previse da mu dajem svaki dan meso, i ona misli da bi bilo bolje da mu dajem svaki drugi dan, ali svaki dan zitarice, sto i radim. Da sacekamo jos sa glutenom, valjda do punih 9 mesec. Imala je puno razumevanje za nasu bojazan od alergija i opreznost, ali rekli smo joj da bi smo uskoro pokusali sa mlekom, savetovala nam je jogurtice prvo, sto mi je bio signal da se zena ipak razume u tu problematiku, koliko-toliko, bar nije kompletni duduk. Kaze da zna ovog gstro. kod koga smoisli i da je to poznati strucnjak i dobar doktor, pa ko velim, ajde da je poslusamo. Inace, bebac tezio 10.5 kg i visok 77.5cm. To nam je bilo malo cudno jer je pre mesec dana imao 10.540gr i 75 cm, a vidno su mu se zaokruglili obrascici. I cudno mi daa je porastao 2.5cm, msilim neko tu nije lepo odradio svoj posao, a reklo bi se da je ona prosla dr u savetovalistu. Ili je bebac jendostavno prosli put imao punu besiku, sada se ispiskio bukvalno pred vagu, na onaj krevet! A takodje, proslog puta mi nije bilo jasno kako je beba imala 75cm i tada a i mesec dana pre toga, a sada za mesec dana 2.5 cm u plusu Eto, ja ispisah ceo roman, pa ko ima vremena da cita ...