|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
24.1.2012 0:31:21   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula

da se sargarepa treba davati samo 2 puta dnevno, inace dete bude narandzasto od nje. user posted image Valjda ce se neko javiti i potrvdti ili opovrgnti ovo.

Dnevno? Nedeljno?
Da, mama mi je pričala kako joj se trudna koleginica pojavila narandžastih dlanoa jedan dan na poslu. Mama je u čudu pitala šta bi, a ona kako je bila trudna, mnogo su joj se jele šargarepe, pa je preterala. Uglavnom, ako vam dete ponarandžasti, to znači da ste preterale. user posted image

Ijaoj, NEDELJNO! ahhahaha, izvinjavam se zene user posted image

Ispisale ste svasta, nemam kad sada da citam, okasnih bas nocas. Nadam se da ste svi dobro.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 876
24.1.2012 12:14:24   
ishler
Da sargarepa samo dva do tri puta nedeljno.user posted image
Macaki ja kao i ti,s tim da ja ne spavam danju a zbog rasta zuba ne spavamo ni nocu(prakticno odspavam par satiuser posted image )

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 877
24.1.2012 21:03:08   
Yula
Dobro vece zelim!

Tash, meni ovaj jelovnik izgleda dobro. Imam jedno pitanje i jednu sugestiju. Zasto mu dejes krompir u svaki rucak? Krompir je koliko znam cist skrob i sluzi samo da napuni tibu i zasiti. Ja ga izbegavam, stavljam ga samo po malo i to uglavnom u one kasice koje bi bile retnjiave bez njega, npr. sa mesom, tivicom i blitvom. Sugestija je ta da uvedes kelerabu. Koliko sam cula to je veoma lagana povrcka, zasiti super a izuzetno je niske kalorijske vrednosti. Zatim, bundevu vec klopate, ona je isto brasnasta, daje gusinu hrani, ja bih nju cesce davala namesto krompira, cula sam za nju da je veoma zdrava.

Spominjala si divljac, mozda ce nekome biti bljak, ali sta da radimo, izbor nam nije neki, a u pitanju je zdravlje nasih najmladjih. Kada bi mogla da pokusas sa zecetinom, kazu a je dosta slicna piletinu. Jeste da ima malo od jedne zivotinjke mesa, ali mislim da bi meso bilo odlicno za pastetu! Ja sam kao klinka odnekle donela mojima recept za domacu pilecu pastetu, napravili je, ljudi moji, to je nesto prelepo! E, sad, samo da imam recept pa da se pravi od zecetine.

Zatim, ja bih polako pocela da uvodim mahunarke, mslim da se one ne daju zato sto navodno nadimaju i teske su za stomacic, ali tvoj Mare je vec veliki decko, gledam decu mladju od njega krkaju sve zivo jbt. Dobro, ta deca nemaju alergije, ali ipak jedu se mahunarke bez problema. Ja cu bar mom Lakiju uvesti vec sa godinu dana, uverena sam. Grasak i boraniju i ranije.

Sto se tice tvog dnevnog rasporeda, reci cu samo svaka ti cas_t. user posted image

Ja rekoh jednu sugstiju, ne zameri sto ih je bilo vise user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 24.1.2012 21:04:17 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 878
24.1.2012 21:08:44   
Yula
Macaki, dobro je da sve ide kako treba. Bebe u pocetku malo mrljave, ali uglavnom se brzo naviknu na klopu. Zaboravih da ti predlozim, da posto dojis, nakapas tvog mleka malo u kasice, bar u pocetku dok se ne navikne na novi ukus, verujem da ce tako ici lakse.

Te tackice su verovatno iritacija od laze ili od balavljenja, pogotovu ako ima osetljivu kozu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 879
24.1.2012 21:41:04   
Yula
E, sada da rechem nesto i o nama user posted image

Danas sam primetila jednu malu belu tackicu na mestu gornje leve jedinice moje bebe, izbija nam zubic! To je treci po redu user posted image

Danas nam je bio 3. dan pirinca, dodala sam jednu punu supena kasicu u kasicu ( prva dva dana dajem obaska, a treci mesam sa planiranom kasicom za taj dan ) i sve je super proslo. Pirinac cu davati umesto 4, 5 dana, za svaki slucaj zbog jucerasnje crvene tackice. Inace tash, da to je bas tako izgledalo kao tvom Luki, samo je bila mala.

Evo da vam ja predstavim jedan svoj dan:

**beba se budi izmedju 7.30-8.00- ustajem i jurim da mu spremim mleko. Posle sledi malo mazeja, tepanja i preoblacenje. Tada vec obicno ustaje i svekrva ( izmedju 8.30-9.30 ) i posle njenog jutarnjeg rituala preuzima bebu, a ja sredjuem po stanu stavljam jabuku za uzinicu.
**10.00 dajem bebi uzinicu od jabuke, zatim ga svekrva uzima u narucje, pustimo mu trenutne muzicke hitove i on brzo zaspi.
Ja perem baby cook, opet malo nesto sredim po stanu, uglavnom retko stignem da se kompletno obucem, vec jurim kao budala u trenerci i spavacici user posted image
**izmedju 10.30-11.00 pripremam namirnice za rucak bebin i stavljam to da se kuva. Bebac spava 1-1.5h maksimum maksimuma i onda se malo zezam sa njim.
**12.00 rucak bebin. Izmedju 12-13h rucak za sveki, svekra i mene. Svaki drugi da usisavam stan i istresam igraonicu koju sam napravila u bebinoj sobi, znaci vadim xy jastuka, jorgana, cebadi i prekrivaca i istresam kroz prozor. Jao, muka me hvata samo dok ovo pisem.
**14.00 stavljam da se kuva popodnevna kasica od povrca.
**15.00 beba klopa. Ako nadjem vremena malo izadjemo da se proset_amo. Ako ne, igramo se u njegovoj sobici-igraonici.
**17.30 pripremam palentu za uzinu.
**18.00 beba jede.
Svaki drugi-treci dan ga kupamo, i to pada negde u ovo vreme. Zapravo kako kada, nama kupanje vise nije tacno vremenski odredjeno.
Ako taj dan nije kupanje, mi veceramo.
19.00-19.30, pripremam bebu za spavanje.
20.00 pije mlekce i zaspiva. Spava do ujutru, a ja nadjem vremena da dodjem ovde i da se sto vise informisem o svemu sto me zanima oko bebe. Uglavnom, to je pored klope i jedini deo dana kada sedim user posted image Znaci, katastrofa ziva. Jos mi tu sveki. Sta bi radila da ona nije tu, nemam pojma. Malac od kada je propuzao stalno neko mora da je uz njega, tako da je bas zeznuto. Retki su dani kada odem do neke drugarice ili do grada. Danas sam ugrabila da odem do komsinice sa kojom se druzim, isto ima malu bebu.
Kao sto ste primetile, ja sve obroke spremam neposredno pred jelo, desilo i se dva puta da sam spremila 1h raije i ponela. Kada je kasa bila topla jeo je bez problema, a kada je bila hladna isto je jeo ali je bas negodovao.
Obroke za nas uglavnom ne kuvam ja vec sveki, ona ide i u nabavku. Nekada mi dodje da ja napravim neki svoj specijalitet, kao veceras npr. bolonjeze. Bas sam se posvetila bebi, a nekad sam bila cool riba user posted image Sada imam cool bebu, pa moram da budem i cool domacica user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 24.1.2012 21:42:47 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 880
24.1.2012 22:14:32   
Anoniman
I ja jedem krompir skoro svaki dan, gotovo da ne mogu da zamislim ručak bez njega. Planiram povremeno da ga zamenim pirinčem, ali me je još uvek strah, i dalje pirinač po nekada prosto ubacim 1-2 supene kašike uz već postojeću kašicu.
Bundeva je meni sladak obrok, i ne mogu da je zamislim u slanom obroku. Kako bih je uopšte spremala kao slanu? Ja jepečem u rerni, i ona je izrazito slatka. I Marko ima gasove od nje, zato i stoji u doručku, inače ne spavamo celu noć.
A keleraba? Nju kuvam kao svako drugo povrće?

Nama mahunarke nisu zabranjene zbog nadimanja već zbog ne-znam-čega što sadrže.

Pričala sam sa mamom o divljači, možda nije merodavna kao neko ko je 30god udata za lovca, ali žena mrzi divljač, kaže smrdi joj (i meni smrdi i ima specifičan ukus), ona ne bi MUČILA user posted image bebu sa tim! user posted image

Inače, pitala sam je za onu teoriju "jagnje sisa", i ona kaže da nema veze jer je jagnjetina sama po sebi hipoalergeno meso, po sastavu drugačije od ostalih.

Ala će modovi da nas nabodu zbog ovih dnevnih rasporeda! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 881
24.1.2012 22:26:29   
Yula
user posted image

Aaaa, pa dobro. Mislim za bundevu, krompi, divljac i resto user posted image

Mm juce bio u kasapnici i najzad kupio jagnjetinu, zapravo, problem je bio sto oni nemaju mlado jagnje, ali to meso nije ni stara ovca kao tso sam ja mislila, vec samo malo vece jagnje, nesto kao june kod krave, tako i ovde ima taj stepen izmedju jagnjeta i ovce. Al' ga ja objasnih user posted image

Kad smo vec kod toga, cini mi se da mi minavb jednom rece da su curetina i jaretina hipoalergena mesa, mozda cak i jagnjetina... Kako da se usudim da probam curetinu u neko dogledno vreme user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 882
24.1.2012 22:35:12   
Yula
E svasta, sada tek uzela da procitam sastav krompira i vidim da ima i vitamina i minerala u njemu! A idio**inja doktorka u savetovalistu mi savetovala da izbacim krompir iz bebine ishrane, da mi se dete ne bi ugojilo! Non-stop je govorila: "Kolika beba!". Moja beba zaista NI malo nije debela, ali je velika, rodjen je sa 56cm i 4195gr, i uvek je napredovao super. I sta cu ja sto su njihova deca sitnija i inace od nase, a moj bebac doduse krupniji od nase, pa ti vidi user posted image Ja bas bila smanjila krompir, jedva da sam ga stavljala u kasice, svaki drugi-treci dan po maleni krompiric. Od sutra cu ga cesce kuvati.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 883
24.1.2012 22:36:45   
Anoniman
Jagnjetina i jaretina su 100% hpoalergena mesa. Da će ćuretina hipoalergena, sigurna sam da bi mi dr rekla. Ali, možda je to nešto iz nove škole, moja dr je starog kova, iako prati nove naučne trendove. user posted image  

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 884
24.1.2012 22:47:37   
Anoniman
Ja se nisam toliko opterećivala sastavom voća i povrća. Jednostavno, nisam mogla da zamislim kašicu od mesa i blitve (npr). Meni je to fuj, i fali mi neko vezivo. Ni ja nikada ne jedem meso i španać bez krompira. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 885
24.1.2012 22:59:07   
Anoniman
yula, auu pa tvoj raspored je isto haos! svaka vam cast zene kako izdrzavate. ja mogu samo da vam skinem kapu i posaljem  po jedan user posted image

inace, ja stavim po malo mog mlekceta u kasice, zato i hoce d aih jede. sargarepu skoro da uopste nije htela dok to nisam uradila. zato sam posle u krompir odmah stavila. bar pomalo dok ne pocne da jede kako treba.

tash, pitala si dr za divljac, kakav je stav?
koliko ja znam sva divljac je bas teska za stomak, cak i za odrasle.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 886
24.1.2012 23:07:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

tash, pitala si dr za divljac, kakav je stav?
koliko ja znam sva divljac je bas teska za stomak, cak i za odrasle.

Nisam pitala, nije mi palo na pamet za prethodnu kontrolu koja je bila početkom decembra, a sledeća je tek početkom marta. Ali nema veze, nije mi hitno, ne žurim. user posted image Ja bih da vakcinišem dete, a od ovih iz DZ ni traga ni glasa. Markov slučaj je poslat na komisiju još početkom decembra. Pre skoro 2 meseca. user posted image Dr iz DZ mi ne odgovara na sms, moraću je pozvati telefonom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 887
25.1.2012 0:06:29   
zzzoka

Mm juce bio u kasapnici i najzad kupio jagnjetinu, zapravo, problem je bio sto oni nemaju mlado jagnje, ali to meso nije ni stara ovca kao tso sam ja mislila, vec samo malo vece jagnje, nesto kao june kod krave, tako i ovde ima taj stepen izmedju jagnjeta i ovce. Al'''' ga ja objasnih user posted image

Zene, htedoh jos pre neki dan to prokomentarisati ali prosao voz,sada se to ponovo pomnje pa se moram oglasitiuser posted image

Naime, telad( junad), jagnjad, prasad, sve je to mladuncad odredjenih zivotinja ali ne treba se opterecivati time da li sisa ili ne zato sto je definitivno odgovor da vise ne sisa. Nista od toga se ne kolje toliko mlado kada je jos u fazi sisanja, vec u nekoj "starijoj" , prelaznoj ali i dalje mladoj fazi.
Greota bi recimo bilo zaklati prase koje sisa, sa nekih svojih5-10 kg, to se ni ne cini. Obicno se kolju prasad oko 20 kg koja vec neko vreme ne sisaju.

Izinjavam se na deteljisanju, ali morala sam to pojasniti.

< Poruku je uredio zzzoka -- 25.1.2012 0:08:32 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 888
25.1.2012 8:27:12   
Anoniman
Biću preciznija, moja dr je govorila "koje je još nedavno sisalo". Priča je da kazeinu treba minimum 3 nedelje da se isčisti ljudskog organizma, pa pretpostavljam da bar toliko treba i životinjskom. 

(odgovor članu zzzoka)
  Direktna veza do poruke: 889
25.1.2012 21:23:14   
Yula
zzoka, hvala ti za info user posted image

Narode, nama danas bio 4. dan pirinca i resih da se ne zanosim i da od sutra krenem sa novom namirnicom, mislim da je vise nego dovoljno 4 dana za uvodjenje jedne namirnice u ovoj fazi. Od sutra startujemo sa kruskom, a naredna namirnica ce nam biti bundeva.
Za sada jedemo:

-krompir, tikvice, karfiol, blitvu, brokoli, palentu, jagnjetinu, jabuku i pirinac.

S obzirom da mi je sve to belo-zeleno, smatram bundevu najpogodnijom namirnicom da razbije tu monotoniju boja. Evo kako ce otprilike izgledati nasa lista narednih namirnica, koje tek planiram da uvedem. Mozda ce doci do nekih malih rokada u redu uvodjenja, ali uglavnom planiram uskoro da uvedem sledece:

*bundeva
*junetina
*cvekla
*visnja
*GLUTEN, videcu samo u kom obliku, najverovatnije ce to biti korica hleba koji cu se potruditi da licno umesim! user posted image
*keleraba
*mlada boranija.

Neke sugestije? Predlozi?

Da, ako uspem da nadjem kukuruz seceras zamrznut i njega cu uvesti. bebac ce mi tada vec imati skoro 9 punih meseci sasvim lepo ce moci sam da hvata hranu prsticima. Ja mu vec uveliko jedan deo klope gnjecim viljuskom, a drugi izmixam, i onda to sve zajedno pomesam. Miksujem da bi dobilo na gustini, pogotovu da isitnim meso i blitvu. Bebac sve jede bez problema.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 890
25.1.2012 22:13:55   
Anoniman

Narode, nama danas bio 4. dan pirinca i resih da se ne zanosim i da od sutra krenem sa novom namirnicom, mislim da je vise nego dovoljno 4 dana za uvodjenje jedne namirnice u ovoj fazi.

user posted image

Nemam sugestija, radi onako kako osećaš, to je najispravnije. Sada si već iskusna, znaš šta ti je činiti.

Marko tvrdo kaki i količinski manje nego inače. Jede za doručak i večeru čvrstu hranu (da tako kažem, hleb sa namazima, mesima, pite), ručak je isto gnječen a ne miksiran, čak i voće koje ide uz palentu ne miksiram već gnječim. Kod Luke sam to jednostavno rešavala - dam mu jogurta i sve se sredi. Šta ću sa Markom? Sok od šljive koji sam zamrzla smo potrošili. Ostale su šljive, ali njih ne mogu dokuvavati da bih pravila sok jer su već raskuvane zamrznute. Baš sam zabrinuta. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 891
25.1.2012 22:35:32   
bojkica
U mojo knjizi o ishrani Prim.dr.med.Jasminka Komnenovic "Od prvog obroka do skolske uzine" pise da se zbog rizika od alergijskih reakcija prvo uvodi curetina umesto piletine.Ja to nisam postovala kod prvog deteta jer nije imala nikakvih problema,dok sam mladjoj dala prvo curetinu!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 892
25.1.2012 22:38:59   
Anoniman
Ćuretina pre piletine zbog potencijalne alergije na jaja, jel? Ali ne piše da je hipoalergeno meso? Ne znam dal me razumeš šta pitam. user posted image

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 893
25.1.2012 22:42:34   
bojkica
Ne pise da je hipoalergeno meso,vec da se uvodi pre piletine zbog rizika od alergije,mada ni meni nije jasno bas kakva je razlika izmedju curke i kokoskeuser posted image ,ali eto...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 894
25.1.2012 22:43:16   
Anoniman
Ćurka ne leže kokšije jaje! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 895
25.1.2012 22:51:36   
bojkica
user posted image ,Citam i ovo za Aptamil allergy digestiv care koji pije moje dete,pise da ekstenzivno hidrolizovane proteine surutke,ali nigde se ne pominje kazeinuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 896
25.1.2012 22:54:40   
Anoniman
Da... meni su ga jednom nudili u apoteci, žena se upljuva da mi objasni da je to isto što i Allernova, a ja sam njoj objašnjavala da je surutka druga grupa alergena od mleka i mlečnih proizvoda. Nemam odgovor na tvoju nedoumicu. user posted image

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 897
25.1.2012 23:01:17   
bojkica
A nama je dr.gastro.na pregledu napisao-da ukoliko mi nestane mleka-posto sam tada dojila ezmem Allernovu ili Aptamil allergy dc.Posto ona nije htela da pije alernovu,onako u ocaju sam kupila ovo drugo i pocela je da ga pije.Nista mi nije jasno...
Ovih dana pocinjem sa jogurtom-posto je stolica sada ok.,nadam se da nece dobiti neki virus, pa da ne bude opet curenje nosa ,slajm itd.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 898
25.1.2012 23:04:20   
Anoniman
Aptamil allergy digestiv care

Dokazane prednosti za imunitet Aptamil Allergy digestive care
• Kompletna je formula za ishranu sa semielementima zasnovana na ekstenzivno hidrolizovanim proteinima surutke, za bebe koje pate od izrazite malapsorpcije (slaba apsorpcija hranljivih sastojaka) ili alergije
• Primeri gastrointestinalnih stanja kod kojih se preporučuje Aptamil ADC: Dijareja koja je hronična ili se teško kontroliše ,jaka intestinalna malapsorpcija uključujući sindrom kratkog creva ,bolest hroničnog zapaljenja creva ,izrazita neuhranjenost ,cistična fibroza ,mala težina na rođenju sa problemima malapsorpcije,prelaz sa parenteralne na enteralnu ishranu
• Aptamil ADC je mleko za bebe zasnovano na surutki sa visokim stepenom hidrolize koje sadrži: 80-90% peptida kratkog lanca i 10-20% slobodnih amino kiselina
• Sadrži mešavinu masti sa 50% triglicerida srednjeg lanca (MCT). MCT u Aptamil Allergy Digestive Care mogu da olakšaju apsorpciju, jer se vare još u želucu, uz posebne prednosti za bebe kod kojih postoji malapsorpcija
• Sadrži mešavinu biljnih ulja koja stvaraju idealan balans i odnos esencijalnih masnih kiselina
• Kao podrška formiranju tkiva i razvoju mozga i oka takođe su dodate polinezasićene masne kiseline dugog lanca (LCP)
• Sadrži maltodekstrin
• Čak i pod manje povoljnim uslovima, maltodekstrin će se dobro svariti, jer maltaza i glukoamilaza, enzimi koji su potrebni za varenje, preživljavaju intestinalnu atrofiju
• Praktično ne sadrži laktozu (<0,1mg/100ml), što može biti veoma bitno za tretman beba kod kojih su enteropatija i malapsorpcija sekundarna posledica alergije na hranu
• Obogaćen nukleotidima značajnim za regeneraciju oštećenih ćelija digestivnog trakta

Allernova

• Allernova je specijalizovana hidrolizatna formula za odojčad i decu preosetljivu na belančevine kravljeg mleka
• U prvim mesecima života najčešća preosetljivost je na belančevine kravljeg mleka, koja se razvija kod čak 2 do 5% odojčadi
• Simptomi se manifestuju na svim organskim sistemima
• U prvoj godini najčešći simptomi su sistema za varenje (proliv, zatvor, povraćanje, gastrointestinalne smetnje) i simptomi na koži (kožni osip sa svrabom, ekcem, promene oko usta nakon uzimanja mlečnog obroka)
• Allernova, ekstenzivni hidrolizat kazeina, namenjena je za odojčad i decu koja su preosetljiva na belančevine kravljeg mleka
• Upotrebljava se za ishranu odojčadi od rođenja dalje
• Allernova je potpuna hrana, zamena za mlečni obrok za zdrav rast i razvoj odojčadi

Alfare

Nestlé Nutrition ALFARE is specially designed for the treatment of severe and chronic diarrhea, malabsorption and severe malnutrition.
Infants suffering from severe diarrhea have been fed exclusively over a period of 4 weeks with new Nestlé Alfaré. The new semi-elemental formula was well tolerated and resulted in normal growth (reference: EuroGrowth parameters).

In addition, some nutritional parameters tended to improve:

• The concentration of albumin increased, indicating better protein availability

• The concentration of sodium decreased, which is suitable for improvement of renal function

• The concentration of five amino acids decreased: aspartate, glutamine, glycine, serine and threonine, as a result of improved metabolic status

• The concentration of three fatty acids (C20:3n6, C20:5n3, C22:4n6) increased, a marker for better absorption of valuable polyunsaturated fatty acids

• The percentage of saturated C16:1n7c, C20:0 and C22:0 decreased, indicating an improvement of fat metabolism

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 899
25.1.2012 23:27:48   
Yula
Zasto mu ne das te zamrznute raskuvane sljive? Pokusaj da malo redje dajes pirinac, a cesce kruske, cula sam da su one dobar laksativ.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

pomoc!
jelenaob

Sin se zove Vuk, pomozite da izaberemo ime za devojcicu :)

Anja (34%)

Nina (23%)

Ema (22%)

Vanja (21%)

Ukupan broj glasova: 253

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here