|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
23.1.2012 11:03:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BlackBetty

ovo?
BLOG

• 200 g bijelog oštrog brašna
  • 100 g itergralnog (graham) brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1,5 dcl tople vode
  • 1 žlićica šećera
  • 1 žlićica soli
  • 2 žlice maslinobog ulja (još malo za premazivanje)
  • sitno sjeckano bilje po ukusu (2 lista žalfije i nešto više majčine dušice)
Zvuči ok. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 851
23.1.2012 11:06:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Iskopiraću ti sastojke
1: 500 grbrašna 15 grsvežeg kvasca 1 kašičicašećera 2 kašičicekrupne morske soli 100 mlulja topla voda da se zamesi testo
2: 500 gbrašna 15 gkvasca 2 žlicemaslinovog ulja 1 žlicasoli oko 2,5 dlmlake vode

Umesi se testo i oblikuješ štpiće, ispečeš i voila user posted image Naravno, nije kao bobi štapići ali rekla bih da je to najbolje što možeš sama da napraviš, a da nije mnogo komplikovano.

Hvala dušo! user posted image

Kad smislim šta ću i kako, javiću vam.
Možda ako se sve ovo pravi baš baš tanko ispadne topljivije... smisliću. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 852
23.1.2012 11:21:13   
Anoniman
Ako ćeš da praviš veću količinu odjednom imam ja mašinu tu za rezance i lazanje, odlična je, pa ako ti treba javniuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 853
23.1.2012 11:44:56   
Anoniman
Ima i svekriva. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 854
23.1.2012 15:10:58   
Anoniman
probali smo krompir, izgleda da joj nije nista. user posted image cak bih rekla da joj se dopada! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 855
23.1.2012 15:35:27   
Anoniman
user posted image

Ja sam napravila tabelu sa Markovom novom ishranom. Baš mi je žao što ne umem da postavim ovde baš u tabelarnom prikazu. Moderatori, može li pomoć? Može li se u post ubaciti excel tabela?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 856
23.1.2012 15:36:59   
Anoniman
tash, print screen na tastaturi, pa onda udji u paint, pa paste, pa zapamti kao sliku. nju ces posle ubaciti preko slikomata kao bilo koju drugu. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 857
23.1.2012 15:37:57   
Anoniman
Nemam pojma, ali sam skoro sigurna da možeš da je printskrinuješ pa da ubaciš kao fotku?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 858
23.1.2012 15:39:13   
Anoniman
AUUUUUUUU puno posla za 20 do 4, odoh kućici. user posted image   Probaću uveče od kuće. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 859
23.1.2012 20:25:10   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

probali smo krompir, izgleda da joj nije nista. user posted image cak bih rekla da joj se dopada! user posted image

user posted image user posted image user posted image

Opusteno, naravno da joj nije nista.
Ja licno mislim da komotno mozes da joj dajes klopu i vikendom, mozda eto kao Tash ne moras uvoditi neke 'sumnjive' namirnice subotom i nedeljom, ali ako si vec tri dana davala bebi nesto mislim da nema frke da joj i za vikend isto nastavis. Obratis paznju samo na neke rizicnije namirnice, odnosno one na koje vecina dece sa sklonisti ka alergijama reaguje. A ove obicne, tipa krompir, tikvca, karfiol, mislim da ne moras mnogo da se plasis.

Po koliko bese dana uvodis jednu namirnicu? Jel' ides onako postupno, pri dan jedan zalogaj, drugi jedna kafena kasicica, treci jedna supena, cetvrti vec das punu dozu? Mislim da je tako najbezbednije. Ja ti kao sledecu namirnicu predlazem tikvicu, taman ce malo da razbije brasnavost krompira i sargarepe. Nego, cula sam da posle kada se uvede vise od dve namirnice, da se sargarepa treba davati samo 2 puta dnevno, inace dete bude narandzasto od nje. user posted image Valjda ce se neko javiti i potrvdti ili opovrgnti ovo.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 860
23.1.2012 20:37:24   
Yula
Tash, sta planiras da uvodis od novih namirnica Maretu? Papriku, ... ? Verujem da ima more namirnica koje bi mogao opusteno da jede, a samim tim bi ti bilo mnooogo lakse da mu formiras jelovnik.

Nama danas bio drugi dan pirinca, i petnaestak minuta posle te jedne kasicice koju skoro da nije ni pojeo,s ve je vracao jer je bilo hladno, vidim ja njemu jendu crvenu tufnicu, na neka dva cm od usta, na obrazu. Crvena a u sredini kao da ga je nesto ujelo, ili se malo ogrebao pa se nadulo, ali pre izgleda kao ujed ili da se bocnuo sa necim pa se malo nadulo. Malo je to bilo, sa sve crvenilo mozda 4-5 milimetra precnika. Ja rekoh, alergija na pirinac! Da mi je neko ponudio kladila bih se da jeste, iako se nikada ne kladim. Namerno nisam htela da ga umivam da bih videla hoce li se siriti, medjutim, posle par minuta ono se samo od sebe povuce. S obzirom da sam ubrzo trebala da mu dam podnevnu kasicu, ja u nju lepo doddam jednu punu kafenu kasicicu pirinca, da lepo proverim, jel' jeste ili ne. Medjutim, nista! Ma ni tufnica, niti se ekcem pojacao, bas naprotiv na ona dva mesta gde ima uvek pecat crvenkasti, danas se jedva vedeli. Veceras sam detaljno pregledala dete i sve je uobicajeno.
Nista, nastavljamo dalje, sutra jedna supena kasikica, pa cemo videti. Resila sam da pirinac uvodim 5 dana, znaci necu uvoditi novu namirnicu sve dok ne budem sigurna 100% u pirinac.

Inace, ne znam sta mu je ono bilo ako nije alergija, jedino ako se cuknuo na nesto siljato, zna da se igra sa kutijom od papirnih maramica... Nemam pojma. Znam samo da je tada izbledelo i vise se nije vracalo.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 861
23.1.2012 21:28:26   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tash

user posted image

Ja sam napravila tabelu sa Markovom novom ishranom. Baš mi je žao što ne umem da postavim ovde baš u tabelarnom prikazu. Moderatori, može li pomoć? Može li se u post ubaciti excel tabela?

Prebaci tabelu u pdf ili jpg i ubaci je kao sliku.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 862
23.1.2012 21:46:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

da se sargarepa treba davati samo 2 puta dnevno, inace dete bude narandzasto od nje. user posted image Valjda ce se neko javiti i potrvdti ili opovrgnti ovo.

Dnevno? Nedeljno?
Da, mama mi je pričala kako joj se trudna koleginica pojavila narandžastih dlanoa jedan dan na poslu. Mama je u čudu pitala šta bi, a ona kako je bila trudna, mnogo su joj se jele šargarepe, pa je preterala. Uglavnom, ako vam dete ponarandžasti, to znači da ste preterale. user posted image

IZVORNA PORUKA: Yula

Crvena a u sredini kao da ga je nesto ujelo, ili se malo ogrebao pa se nadulo, ali pre izgleda kao ujed ili da se bocnuo sa necim pa se malo nadulo.

To se pre meni pojavljivalo, i svrbi, baš kao ujed. Pojavi se bez ikakvog razloga, prođe ako recimo naslonim hladnu kašičicu, a ako nemam vremena za to, namažem Fenistil (gel za ujede) i prođe. user posted image Onda je počelo Luki da se pojavljuje. Isto ni iz čega, bez ikakvog reda. Jedno vreme su mu kompletne šake bile takve. Tipa, legne normalan, i ujutru 5.6 takvih po šakama. Nikada nisam otkrila od čega je. Ono što sam primetila je da se najčešće dešavalo kada spava kod moje mame, što nerado radi (voli da je kod kuće), i povezala sam sa stersom. Pisala sam o tome i u temi o Celijakiji. I stavila sam i sliku ovde: KLIK. Od nedavno se to pojavljuje i mm-u, isto bez razloga, i samo prolazi. user posted image

Yula, ja ustvari nemam pojma šta bih još mogla uvesti? Papriku. Cveklu. Kelerabu. (grašak, boraniju i pasulj neću još) Šta još? user posted image

Evo jelovnika, dal će se videti? user posted image

user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 863
23.1.2012 21:49:31   
Anoniman
Meni se uveća tabela ako kliknem na nju.

Dr će fras dobiti kada vidi doručke i večere. Ali, nadam se da neću morati kod nje pre planirane kontrole u martu, pa će tada već biti mesec i po kako tako jede. Inače, dala sam mu mleka (Allernovu) na šoljicu, kao da pije uz hleb i slaninu. Vi ne možete da verujete uz koju dozu gađenja je on par puta liznuo mleko, sve stresao. user posted image

ps. Sva sam danas u upitnicima. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 864
23.1.2012 21:51:18   
Anoniman
I da, apropo slike sa Lukinim crvenim tufnama: to je gori izgled tufna. Nekada bude mnogo manje. Tipa prečnika od 2mm i bleđe crveno. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 865
23.1.2012 22:11:10   
Anoniman
yula, nisam mislila da joj uopste ne dajem da jede vikendom, nego da joj ne dajem nove namirnice. juce sam joj npr. dala sargarepu iako je bila nedelja, jer je vec 3x jela u toku nedelje. kao skolski bi trebalo da se daje 3 dana jedna namirnica, pa 3 dana druga, znaci 2 nove namirnice nedeljno. i kao daje se prvog dana 3 kasicice, drugog 5,6, a treceg koliko moze da pojede. ako moze citav obrok, onda se da. ja nemam pojma koliko je K danas pojela jer ona jos uvek uci da jed,e pa pljuje, igra se sa kasicom, gura je iz usta, hoce ona da uzme kasiku itd. dala sam joj 7,8 kasicica, mozda cak i 10-ak, ali sumnjam da je ukupno progutala 2. ali sam joj zato vodu posle toga ugurala, bar 4,5 kasicica je morala da popije.
cula sam i ja isto za sargarepu. ubuduce cu je samo dodavati necemu, jer ionako nije bila bas preterano odusevljena.
sto se tice toga sto vam je izasla, i ja se za svaku tackicu tripujem da je alergija. npr. K kad jede izadje 4,5 sitnih, sitnih tackica oko usta, ali bas sitnih.. medjutim to joj izlazi i od mleka, balavljenja, pa sam skoro sigurna da nema veze sa hranom koju jede, vec joj je to od te vlage oko usta.

tash, nista ti se ja ne razumem u ovaj vas raspored. mozda zato sto moje dete nije jos "uobroceno", pa ja jos pojma nemam kako bebin raspored treba da izgleda. zanima me kako postizete da vam dete jede uvek bas u isto vreme? to iziskuje veliki napor (posebno ako radis), pa treba unapred znati koliko ti vremena treba da spremis, kada ce se probuditi, hoce li biti gladno, kako da bude toplo i tek spremljeno bas tada, hocete li biti van kuce tada, hoce li vam neko biti tu itd itd.. ako ne stignes, sta das tada?
jos me zanima kako spremas pastetu? znam da si pisala da spremas domacu pastetu za mareta, ali ako bi mogla da postavis recept bilo bi super.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 866
23.1.2012 22:16:28   
Anoniman
tash, inace i moja ksenija sisa oko ponoci, pa oko 5,6, pa posle oko 9. mi taj jedini (za sad) obrok koji imamo jedemo oko podne. inace, meni je rano da joj u 9 spremam dorucak, ja sam tada jos u krevetu dok je mm cuva. user posted image
znaci li to da cu morati ranije da ustajem kad detetu uvedem i dorucak? user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 867
23.1.2012 22:29:17   
Anoniman
Uobročićeš bebu kada prestaneš da je dojiš, i kada uvedeš koji čvrst obrok. Dokle god sam dojila, dojila sam na zahtev. A onda kada smo prešli na flašicu, jednostavno se znalo kada jede i kraj. Onda je počeo da spava u isto vreme, to sam ga izdresirala, nema cile mile, u kolica pa u šetnju svaki dan u isto vreme, u kolicima je redovno spavao, tako da sam mu bukvalno stvorila naviku. A ako ne možemo napolje, ja opet u kolica, dudu u usta i guram kolica napred-nazad preko praga dok ne zaspe.

90% namirnica mi se nalazi u zamrzivaču. Uveče sve izvadim što mi treba za sutra (zato mi treba jelovnik, olakšava mi život), i ostavim u frižideru da popusti do jutra. Ujutru ustanem u 6.30h, skuvam palentu - duplu dozu, a u drugu šerpu stavim otkravljeno meso i povrće, i očistim i iseckam krompir, naspem vode, i stavim da se kuva. Odem da se sređujem u kupatilo. Izađem, obučem Luku, obučem se ja. Stigne dadilja. Ona meša voće sa palentom (od te smese razdvoji za doručak i za popodnevni obrok, onaj oko 18h), i ona pasira ručak koji se u međuvremenu skuvao. U 8h sam na poslu, radim do 16h. user posted image To je bio stari režim ishrane. Kako će sve to izgledati sa novim režimom, pa u principu isto, samo neće ići dve doze palente. user posted image U činijici će biti nasečena slaninica i to neko mamino no-name meso, recimo da je barena krmenadla, samo ohlađena pa nasečena tanko. user posted image Namazi će isto biti u frižideru, i gotovo. Ja zaista nemam vremena svaki obrok posebno da spremam. Sve spremim ujutru, i kada treba, turim u mikrotalasnu i ugrejem.

Pašteta, nisam je ja pravila, baka je. Mislim da je prodinstala malo luka na ulju, dodala svinjetinu da se malo zapeče na luku, nasula vode i malo soli, i dinstala dok se nije raspalo. Kad se raspalo je verovatno propasirala. Pitaću je tačno kako je radila. Pitaću i mamu za taj namaz od plavog patlidžana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 868
23.1.2012 22:34:17   
Anoniman
Recimo, jabuku i krušku spremam uveče. Isečem, ubacim u vodu, prokuvam, i kada se ohladi, tako u vodi ubacim u frižider. Ujutru je ta voda podloga za sok (razblažujem je sa vodom), a voće se koristi za kašicu.
Kada smo letos sklanjali višnje, breskve, kajsije, sve sokove smo stavljali u čašice za urin i tako zamrzavali. To je oko 90ml, u frižideru se otopi do jutra, stavim u flašicu, i dospem vode do 260ml koliko staje u flašicu.
Bundevu sam recimo danas ekla, stavila sam je u činijicu u frižider, ješće je sutra oko 16-17h kada dođem sa posla.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 869
23.1.2012 22:34:55   
Anoniman
Razmenila sam koji sms sa Zille, dobro su, sutra idu kući! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 870
23.1.2012 22:48:18   
Anoniman
uh user posted image pa bas deluje komplikovano. mislim pocetak tvog dana. ja do 9 sati ne mogu da ustanem iz kreveta. najcesce bebu oko pola 8 prebacimo kod nas, onda ja ignorisem njeno cupanje, grebanje, skakanje.. user posted image oko 15 do 9 kada je krajnje vreme da mm udje u kupatilo jer radi od 9 ja se definitivno pridizem i obracam paznju na bebu.. user posted image

napisi mi molim te kad stignes tacan recept za tu domacu pastetu. ja sam nekako mislila da ste je spremali od dzigerice, ne znam zasto sam tako mislila. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 871
23.1.2012 22:53:07   
Ana RR
user posted image Macaki, polako se pripremaj za ustajanje u 7 sati user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 872
23.1.2012 22:54:23   
Anoniman
Marko jede samo svinjetinu i jagnjetinu. Sve što se pravi, pravi se od toga.

Nije komplikovano, ja to sve odradim žmurećki, faktički u snu. Vremenom postaneš robot. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 873
23.1.2012 23:37:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
Kada smo letos sklanjali višnje, breskve, kajsije, sve sokove smo stavljali u čašice za urin i tako zamrzavali. To je oko 90ml

mislis? user posted image ja mislila 75.. bas sam se sad obradovala, jer sam ponovo pocela da ledim. mozda joj posle sa tim mlekom pravim cokolino isl. bar jedan takav obrok dnevno. sta mislis?

anci, to onda podrazumeva da treba da lezem na vreme. a ja lezem izmedju 1 i 2, nikada pre. sta cu kad me beba pusta da spavam ujutru do 8 plus popodne zajedno sa njom, bar 1 sat. user posted image
salu na stranu, moracu stvarno da malo promenim ritam..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 874
23.1.2012 23:43:33   
Anoniman
Pa možda je 75 kada sipaš normalno, da možeš da transportuješ urin do laboratorije, ali ja sipam do vrha, i samo od gore poklopac (jedva). Zaklela bih se da je 90ml, i sutra ću da proverim kad prespem u flašicu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

posvecenost
va.ca

Koliko stvarno imate vremena za svoje dete,sto se tice njihovih zahteva za igrom?

Uvek ,ostavim sve svoje obaveze po strani (36%)

Retko,jer imam previse obaveza (4%)

Trudim se,da mu udovoljim kad god je to izvodljivo (58%)

Nikada (2%)

Ukupan broj glasova: 190

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here