|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
19.1.2012 21:52:14   
Snelle
Yula, mislim da je ipak u pitanju bila mandarina, jer smo joj pre par dana dali limun da gricne, jako joj se svidelo, ali joj se momentalno zacrvenela koža oko usana, pa sam odmah vodom oprala taj predeo. Komentarisala sam sa New Mom o tome, i mislim da je potpuno u pravu kada kaže da je sasvim normalno da kiselina iz manadarina/limuna nadraži njihovu osetljivu kožu i da se zato javlja crvenilo. Nastavila sam da joj dajem pomorandže jer ih jako voli, sama ih traži. Dajem joj sve mlečne proizvode, nije neki ljubitelj mleka, više voli vodu, pa mleko isključivo koristim za mešanje sa pahuljicama.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 801
19.1.2012 23:37:23   
Anoniman
yula, jednostavno sam primetila da su mi grudi manje i mekanije, beba mi slabije sisa u posladnje rveme jer je verovatno muce zubi. moguce da mi se zbog toga i smanjilo, a mozda i zato sto sam dobila menstruaciju. izmlazavam posle svakog podoja, koliko god ima, trudim se da ga odrzim.. pa videcemo.
sto se tice pirinca, mi cemo napraviti malo vecu pauzu, mozda par nedelja ili citav mesec, pa cemo se vratiti na njega i tada cu dati ove hipove pahuljice. za sada gledam da pocne da jede bar nesto od povrca.
drago mi je da ste lepo prosli sa jabukicom. user posted image

anci, kseniji se uopste sargarepa ne dopada. pahuljice je odusevljeno jela, otvara usta cim vidi kasicicu, jurila moju ruku da ona uzme kasicku.. a sad samo stegne usta i gura jezikom kasicu napolje. sutra joj necu nsita uvoditi, jer idemo na kontrolu i vakcinu, necu naravno ni za vikend, nego tek u ponedeljak. videcu da li cu prvo krompit ili tikvicu, ali svakako cu i jedno i drugo sledece nedelje da probam, samo ne znam kojim redosledom. a za bundevu su mi rekli da se uglavnom dopada svoj deci. ma samo da ona ne reaguje, da ne dobija alergije.. polako, pa cemo valjda i mi poceti da fino ruckamo.
ljubi mareta od mene (i ksenije user posted image )

danas mm dosao sa posla i poljubim bebu. njoj istog trenutka pocrveneo obraz na tom mestu. kaze on ma nije njoj ono ni bila alergija, vidis kako joj je nezna kozica. ali ja mislim da su oni pecati bili alergija na nesto, bez obzira sto ni dr kazu da nisu.. sutra cu bas porazgovarati sa nasim pedijatrom.  mada iskreno od nje ne ocekujem puno.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 802
21.1.2012 14:15:34   
Anoniman
moja drugarica iz porodilista zavrsila sa bebcem u bolnici. jela milku sa jagodama i mali se ceo osuo, sve pecat do pecata, nisu imali gde da ga ubodu. user posted image
a ja prestala da vodim racuna sta jedem, kao sad je vec velika. jela sam jutros snikers, a to ne bih smela. nadam se da joj nista nece biti...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 803
21.1.2012 15:28:40   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Macaki

ljubi mareta od mene (i ksenije user posted image )

user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 804
21.1.2012 21:24:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Preko dana mi je spavao na svaka 2.5h, neka tri puta dnevno, asada otprilike 2x po 1h, mozda nekada malo duze, ili malo krace. Ali, poslednja dva - tri dana spava jako kratko preko dana! A ne zelim da ga navikavam da zaspiva u 23h kao beba moje drugarice jer smatram da je 20-21h plafon za bebe.
Cekam da mu izbiju zubici i onda cu morati da ga ponovo dovedem u red, znam da ce mi trebati zivaca i strpljenja, ali naci cu ih, bolje sada nego kasnije.

Moja deca jesu spavalice ali nekako uvek preko dana hoće da spavaju u nezgodno vreme. user posted image Npr, Luka je sa godinu dana još spavao 2x, oko 11h i posle oko 14h (ako se dobro sećam). Dok Marko recimo, još od juna spava 1x na dan oko 11-12h po 2-2,5 sata i to je to. Ono što ustvari htedoh reći, nakon onog Lukinog spavanja 2x, usledila je faza spavanja 1x, ali od 14-17h (ne može pre i ne može kraće), i onda nam je skakao po glavi do ponoći. Tada sam mu izbacila dnevno spavanje, sa oko 2-2,5godine. Ono što mene zaprepašćuje trenutno je da Marko ima 16 meseci, i on recimo meni ovde u Pešti već 3 dana ne traži da spava. Dremne pola sata, max sat, i piči dalje. Ceo dan smo negde, u pokretu, na ulici, po tržnim centrima, i ma kakvi, ne spava! Budan je do 7.30 do 21h uz dremku od pola sata. Malo mi je rano za izbacivanje dnevnog spavanja. user posted image Inače, noćas je nešto pekmezio, i ja ga stavila u moj krevet. Kod kuće je navikao da se nabije glavom u jastuk koji je naslonjen na zid (uzglavlje nam je do zida), i noćas je pokušao da uradi isto, naravno pao je naglavačke sa kreveta. Zato se i probudio, zato je i tražio da jede, ko zna dal bi inače tražio. I posle nije jeo sve do nekih 8.30h. user posted image Možda polako prolongiramo razmake među obrocima. user posted image BTW, ima šljivu na sred čela. A onda je nakon kupanja pao oet sa kreveta, ali tada na tepih, pa nije dobio šljivu i sa druge strane glave. Tako je to kada nisi u prostoru u kom si navikao da budeš, za sekund eto belaja. user posted image

Macaki, koje flašice koristiš? Marko nije hteo da čuje za Avent, tada sam kupila Tommee Tippee, mekana duda, ima oblik kao bradavica (tako kažu, ja se izvinjavam, ali moja bradavica ne izgleda tako, no nema veze user posted image ). Druga stvar: pljuje... Ne mora da znači da pljuje. Bebe kada sisaju jezik obmotavaju oko bradavice, tada jezik ima oblik latiničnog slova U. Kada ima staviš kašicu u usta, one i dalje jezik stavljaju u oblik slova U, onda ga pritisnu uz gornje nepce, i prosto se kašica razlije po ustima i u napred (pa izlazi iz usta) i ka nazad.

Nama danas bio drugi dan jabuke, dobio je jednu kafenu kasicicu, dobro, mozda malo vise, i bas mu se dopalo. Jos sutra ce dobiti cistu a posle cu da mu je mesam sa malo palente i to ce mu biti uzinica.

user posted image

moja drugarica iz porodilista zavrsila sa bebcem u bolnici. jela milku sa jagodama i mali se ceo osuo, sve pecat do pecata, nisu imali gde da ga ubodu. 
a ja prestala da vodim racuna sta jedem, kao sad je vec velika. jela sam jutros snikers, a to ne bih smela. nadam se da joj nista nece biti...

Jagode.... user posted image

Mi smo jeli kupovni pofrit. Znam da to nije pravi krompir, da je neka smesa koja se umuti da ispaden kao kiselo testo i da se propušta kroz neke mašine koje to seku u oblik pomfrita, i da nije bilo pametno davati bebi, ali beba otima. Jeo je iz KFC-a i iz Burger king-a. ODUŠEVLJEN JE! user posted image

Dala sam mu i dva zalogaja sveže jabuke, sve je cupkao pored mene i vukao me za nogavice da mu dam još. Mislim da je ustvari stvar u tome da on hoće da ŽVAĆE! Meni je prosto jednostavnije da ispasiram sve, zato sam to i radila, ali izgleda da tu eru privodimo kraju. Moja beba je porasla. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 805
21.1.2012 23:16:07   
Anoniman
tash, koristimo nukove flasice, tj. ne koristimo ih, jer ih K nece. probala sam da joj dam onu solju sa ruckama, ali en znam nju jos da koristi. ona se igra sa njom. nekada ce morati da nauci, jer pice sok, vodu, bilo sta..

jesi li videla one kasice sto sam kupila? mada ih jos necu davati.
valja li da pravim pauzu, mozda zato moje dete "zaboravi" da jede? u ponedeljak nije jela kasicu jer sam ja bila bolesna (pre toga isto 2,3 dana nije nista jela), pa je u utorak, sredu i cetvrtak jela sargarepu, pa u petak nista zbog vakcine. ni danas ni sutra nista zbog vikenda. znaci tek u ponedeljak krompir. user posted image

bravo za mareta! user posted image

< Poruku je uredio Macaki -- 21.1.2012 23:24:32 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 806
21.1.2012 23:31:21   
Anoniman
Videla sam kašice, ali neću da komentarišem jer ih ne koristim i ne razumem se u njih, a ne volim da lupetam. Smatram da dete može sasvim lepo da se hrani bez njih, pa ja ne bih čačkala mečku.

BTW, kada bude gladna, a u sisi ne bude ništa - ješće na flašicu. user posted image

Macaki, ja ne poznajem ni jednu odraslu osobu koja sisa, a ti? Dakle, naučiće da jede, opušteno, polako... Ne nerviraj se! To ti je kao vožnja bicikla, ne voziš koju godinu pa ti nije sve jedno kada sedneš na bajs, ali dok 3x obrneš pedale, setiš se kako je extra vrteti ih još brže da ti vetar duva kroz kosu. user posted image

Vozili smo se danas metroom. Majku mu, te stepenice koje voze gore / dole u metro su toooooooooliko brze. Na dole je mm spustio kolica pa se vratio po Luku, a ja sam nosila Marka. Ladno se nisam usudila da pođe sa dvoje dece sama. A na gore sam ja nagurala prednje točkove na stepenice pa hvatala ravnotežu na donjim stepenicama, nisam imala poverenja u mm, ipak ja to češće radim, samo na sporijim stepenicama (u tržnim centrima). Trebalo je izvesti isto samo mnogo brže. Kada sam se smestila na stepenicama i shvatila da smo stabilni počelo je srce da mi lupa, i jedva sam čekala da stignem gore da uzmem pumpicu, toliko sam se prepala da ne padnemo da sam počela da se gušim. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 807
21.1.2012 23:35:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Snelle

Komentarisala sam sa New Mom o tome, i mislim da je potpuno u pravu kada kaže da je sasvim normalno da kiselina iz manadarina/limuna nadraži njihovu osetljivu kožu i da se zato javlja crvenilo.

Nemoj me krivo shvatiti, ali to se većini dece ne dešava. Ili tvoja ćera ima mnogo osetljivu kožu ili je alergična na citruse.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 808
22.1.2012 7:31:49   
Anoniman
Zene, samo da se javim. Mi smo u bolnici od petka,P ima bronhitis pa se gusio. Navodno ima nekumalu upalu grla i uha,a ja se sve plasim da je njemu to alergijska reakcija na nesto u nasoj kuci. No,videcemo to kad izadjemo iz bolnice. P je dobar,raspolozen,napreuje i brzo cemo izaci :-)
Od klope i dalke sve isto,probali opet kukuruz i pirinac,od oba se osipa :-(
Jedna lepa vest- nikao je prvi zubic :-) i to gornja dvojka

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 809
22.1.2012 14:12:01   
Yula

IZVORNA PORUKA: Zille

Zene, samo da se javim. Mi smo u bolnici od petka,P ima bronhitis pa se gusio. Navodno ima nekumalu upalu grla i uha,a ja se sve plasim da je njemu to alergijska reakcija na nesto u nasoj kuci. No,videcemo to kad izadjemo iz bolnice. P je dobar,raspolozen,napreuje i brzo cemo izaci :-)
Od klope i dalke sve isto,probali opet kukuruz i pirinac,od oba se osipa :-(

Au, covece, bas mi je zao! Nadam se da cete sto pre izaci. Sada znas da mu ne odgovaraju, bar trenutno kukuruz i pirinac i ne daji ih, pokusaj nesto drugo. Bas cu ponovo da pogledam tvoju listu sta bebac jede, zaboravila sam, secam se samo visnje.
A ako je i alergijska reakcija na nesto iz kuce, jesi li pokusala da redovno cistis od prasine, da ne upotrebljavas nikakve hemikalije za ciscenje i dezinfikovanje kuce, osvezivace prostorija, bebe uglavnom na to reaguju. Ja sam malo smanjila deterzdent koji stavljam u vodu kojom ribam pod, zapravo smanjila sam na minimum, za svaku eventualnost.

IZVORNA PORUKA: Tash

Videla sam kašice, ali neću da komentarišem jer ih ne koristim i ne razumem se u njih, a ne volim da lupetam. Smatram da dete može sasvim lepo da se hrani bez njih, pa ja ne bih čačkala mečku.

BTW, kada bude gladna, a u sisi ne bude ništa - ješće na flašicu. user posted image

Macaki, ja ne poznajem ni jednu odraslu osobu koja sisa, a ti? Dakle, naučiće da jede, opušteno, polako... Ne nerviraj se! To ti je kao vožnja bicikla, ne voziš koju godinu pa ti nije sve jedno kada sedneš na bajs, ali dok 3x obrneš pedale, setiš se kako je extra vrteti ih još brže da ti vetar duva kroz kosu. user posted image

Sa ovim se slazem, mada mozda nije zgoreg da ponovo pokusa sa tim pirincanim pahuljicama koje u sebi ne sadrze mleko i ako nema reakcije onda je eliminisala jednu namirnicu sa spiska alergena svoje bebe. Nece ona njoj njih davati odmah, vec kada uvede par namirnica i ustali malo obroke. Bar sam tako ja razumela.

Vozili smo se danas metroom. Majku mu, te stepenice koje voze gore / dole u metro su toooooooooliko brze. Na dole je mm spustio kolica pa se vratio po Luku, a ja sam nosila Marka. Ladno se nisam usudila da pođe sa dvoje dece sama. A na gore sam ja nagurala prednje točkove na stepenice pa hvatala ravnotežu na donjim stepenicama, nisam imala poverenja u mm, ipak ja to češće radim, samo na sporijim stepenicama (u tržnim centrima). Trebalo je izvesti isto samo mnogo brže. Kada sam se smestila na stepenicama i shvatila da smo stabilni počelo je srce da mi lupa, i jedva sam čekala da stignem gore da uzmem pumpicu, toliko sam se prepala da ne padnemo da sam počela da se gušim. user posted image

Jao, verujem ti. Ovde stepenice ne jure brzo i uglavnom nisu previse strme, ali ja imam malo nezgodna kolica za nosanje po stepenicama koje nisu pokretne i zato jos u metro nismo silazili, samo busom i autom putujemo.

Mi smo jeli kupovni pofrit. Znam da to nije pravi krompir, da je neka smesa koja se umuti da ispaden kao kiselo testo i da se propušta kroz neke mašine koje to seku u oblik pomfrita, i da nije bilo pametno davati bebi, ali beba otima. Jeo je iz KFC-a i iz Burger king-a. ODUŠEVLJEN JE! user posted image

Dala sam mu i dva zalogaja sveže jabuke, sve je cupkao pored mene i vukao me za nogavice da mu dam još. Mislim da je ustvari stvar u tome da on hoće da ŽVAĆE! Meni je prosto jednostavnije da ispasiram sve, zato sam to i radila, ali izgleda da tu eru privodimo kraju. Moja beba je porasla. user posted image

user posted image Ja mislim da je sasvim ok da on proba sveze voce i povrce, naravno lagano, malo po malo? Vec je on velika beba, pa ako ima reakcije znas sta ti je raditi. Greota je drzati dete daleko od hrane koja mu mozda i ne smeta, a sto je veci verujem da je sve teze i teze.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 810
22.1.2012 14:20:29   
Yula
Mi uveli juce i jabuku, a od danas krenuli sa pirincem, ponovo. Doduse, sada sam mus kupaval obican beli pirinac, a onaj integralni cu pokusati kasnije ako na ovaj izostane reakcija.

Za sada jedemo sledece:

krompir, tikvice, karfiol, blitvu, brokoli, palentu ( juce sam mu spremila kasicu i od obicnog belog kukuruznog brasna ), ovcetinu, jabuku.

Malo sam mozgala oko ove ovcetine, mesar rekao sveki kako je ona jaka i da smatra da je rano za bebu od 7.5 meseci da je jede user posted image Molim vas za iskreno misljenje o tome. Ja ne znam sta da mu dajem ako bi trebala da izbegavam zivinu zbog alergije na jaja i teletinu i govedinu zbog sumnje na alergiju na mleko. Piletina ne dolazi u obzir, necu ni da pomisljam na to, ali junetina??? Neki preporucuju, a neki dr ne. Vec sam pisala da je ovde veoma tesko naci jaretinu i jagnjetinu, jedino da kupimo celo jare, nema na kilo, a sta cu posle sa njim jbt?!

< Poruku je uredio Yula -- 22.1.2012 14:21:02 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 811
22.1.2012 14:21:52   
Yula

tash, koristimo nukove flasice, tj. ne koristimo ih, jer ih K nece. probala sam da joj dam onu solju sa ruckama, ali en znam nju jos da koristi. ona se igra sa njom. nekada ce morati da nauci, jer pice sok, vodu, bilo sta..

jesi li videla one kasice sto sam kupila? mada ih jos necu davati.
valja li da pravim pauzu, mozda zato moje dete "zaboravi" da jede? u ponedeljak nije jela kasicu jer sam ja bila bolesna (pre toga isto 2,3 dana nije nista jela), pa je u utorak, sredu i cetvrtak jela sargarepu, pa u petak nista zbog vakcine. ni danas ni sutra nista zbog vikenda. znaci tek u ponedeljak krompir. user posted image

bravo za mareta! user posted image

Zasto joj ne dajes vikendom hranu?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 812
22.1.2012 21:25:56   
bojkica
Nama je gastrolog-inace jedan od najboljih strucnjaka kod nas uveo meso veoma rano.Sa 5meseci na kontroli nam je rekao moze junetina,curetina,piletina,ovcetina.Teletina ne jer tele sisa,jagnjetina ne iz istog razloga.
Posto ti zivis u inostranstvu,zar nema kod vas samo meso u teglicama kao hrana za bebe.Meni je sestra donosila iz Itaije i za prvo dete,a i sda za drugo npr.teglicu marke plazmon zecetinu,i sve vrste mesa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 813
22.1.2012 21:27:26   
bojkica
http://www.plasmon.it/i-nostri-prodotti/dal-4-6-mese/omogeneizzati-carne/coniglio

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 814
22.1.2012 21:46:15   
Yula
Ne znam da li to ima, veruj mi da nisam vidjala na rafovima po prodavnicama gde uglavnom stoji bebeca hrana. Prvi put za to cujem, ali bas cu da potrazim. Hvala ti puno na informaciji. Mada, nisam bas nesto rada da detetu dajem meso iz tegle, ali ako ne budem imala izbora moracu se posluziti i tim.
Takodje, i ja sam razmisljala o jagnjetini i jaretini u tom kontekstu, i oni doje, a mleko je mleko majku mu. Postoji jos jedan problem kod nas, a to je alergija na jaja, zato ne smem piletinu, a ne znam za curetinu? Kako god, razmisljam da pokusam uskoro sa junetinom pa cu videti gde smo. Planirala sam bila i konjetinu... user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 815
22.1.2012 21:54:57   
bojkica
Sigurno da postoji neka francuska marka hrane koja proizvodi meso,na ovim italijanskim bas pise sastav,da je samo meso,sa kukuruznim uljem itd bez konzervansa itd.Ove nase juvitanine nije htela bile su grozne kao da su pune zacina,kao i hippove.Inace moje misljenje je da su sigurnije recimo ove teglice za bebe nego npr.meso koje kupis u mesari-i ko zna cime hrane te zivotinje.Ovo je ipak prilagodjeno bebama.Ova plazmon marka ima i makarone u mnogim velicinama tako da su super za konbinovanje sa mesom i povrcem.
E da,meni je gastroenterolog rekao da dodajem ili margarin ili maslinovo ulje,ja sam cesce stavljala a i sada joj dodam maslinovog ulja uvek u rucak,posto joj jos uvek kuvam posebno!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 816
22.1.2012 22:05:55   
Yula
S obzirom da smo napravili revolucionarne promene u nasem dnevnom rasporedu klopanja, moram da vam se pohvalim. Mi od juce imamo 6 obroka i oni su rasporedjeni ovako:

8.00 - mleko 240ml ( ukoro planiram da mu povecam dozu na 270ml )
10.00- vocna uzinica, za sada to je samo na pari kuvana jabuka, 100ml*. To su zapravo tacno 2 jabuke. Izmiksam je da bude kao kupovni kompot. Vodicu od kompota sacuvam i dam mu ga kasnije da popije, nije uopste slatko. Protivnik sam davanja sokova bebama.
12.00- kasica od bar dve povrcke i mesa. 240ml.
15.00- kasica od povrca sa malo palente. 240ml
18.00- uzinica u vidu palente sa adaptiranim mlekom. 100ml. Skuvam palentu, prohladim je, a obaska smlacim malo vode i u njega dodam 3 dozice mleka, sto ce reci 90ml mleka. To mu dodajem da bi nadoknadio unos mleka.
20.00- 240ml mleka i spavanje.

* Ja svuda pisem kasice u mililitrima, jer zaista ne znam kako bi ih merila, nemam vagu, logicnije mi je bilo da kupim specijalnu posudicu sa mericama na njoj, ali zaista ne pise koje su to merne jedinice! Mozda je napravljen odnos u gramima, nemam pojma. Uglavnom, to je bas posudica za merenje bebine kasice i hranjenje bebe. Ajd, bas da pokusam da postavim sliku da vidite.

Nocni obrok nemamo vec od 3-4 meseca.

E sad, cim sutra kupim vecu flasicu, ja cu bebanu povecati jutarnje mleko za 30ml, a vecernje cu sa 240l podici na 300ml. I to ce taman biti 90ml mleka, i jednu dozu cu mu dodavati u palentu i to bi bilo okruglo 600ml mleka dnevno.
Vec sam pisala o tome da je moja beba jela na 4h i nisam znala gde bih joj ubacila i te dve uzinice, ali, Tash, ili neko drugi mi predlozi da pokusam da mu smanjim glavne obroke, jer kasice je jeo od 250-350ml i samo sa 300-350ml je bio zadovoljan, ako dobije maje place! Pa, da, zato sto je jeo na 4h! Ipak je on veliki i ocigledno da su mu sada taman ovih 6 obroka. Osim sto mi se ujutru u posledje vreme stalno budi placuci, vec je gladan, a ranije to nije bilo. Zakljucila sam da mu je sada malo 240ml mleka pred spavanje, i uopste tako sam i resila izmedju ostalog, da mu uvedem i uzinice. Vec primecujem da malom ovaj ritam bas prija. On sada ne dobija mnogo vise hrane, vec cesce a manje obroke. Jeste da sam skoro po ceo dan u kuhinji, ali ako, neka samuser posted image

< Poruku je uredio Yula -- 22.1.2012 22:15:08 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 817
22.1.2012 22:09:51   
Yula

IZVORNA PORUKA: bojkica

Sigurno da postoji neka francuska marka hrane koja proizvodi meso,na ovim italijanskim bas pise sastav,da je samo meso,sa kukuruznim uljem itd bez konzervansa itd.Ove nase juvitanine nije htela bile su grozne kao da su pune zacina,kao i hippove.Inace moje misljenje je da su sigurnije recimo ove teglice za bebe nego npr.meso koje kupis u mesari-i ko zna cime hrane te zivotinje.Ovo je ipak prilagodjeno bebama.Ova plazmon marka ima i makarone u mnogim velicinama tako da su super za konbinovanje sa mesom i povrcem.
E da,meni je gastroenterolog rekao da dodajem ili margarin ili maslinovo ulje,ja sam cesce stavljala a i sada joj dodam maslinovog ulja uvek u rucak,posto joj jos uvek kuvam posebno!

Da znas da si me naterala na razmisljanje, reklo bi se da si u pravu u vezi mesa. Sada cu bas da pretrazim net da vidim ima li sta ovde takvo, verujem da ima.

I ja stavljam maslinovo ulje redovno, kazu da bi trebalo 1 kafena kasicica na 100gr kasice, ali ja sam to stavljala jednu na celu kolicinu, pa sada to radim odokativno.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 818
22.1.2012 22:47:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Zille

hihi, i Marku je prvo izbio gornji zub, ali kec. Naopaka deca! user posted image
DRŽTE SE! AKO TI IŠTA TREBA - ZOVI! Gde ste u bolnici? Kod vas ili kod mene? user posted image

A ako je i alergijska reakcija na nesto iz kuce, jesi li pokusala da redovno cistis od prasine, da ne upotrebljavas nikakve hemikalije za ciscenje i dezinfikovanje kuce, osvezivace prostorija, bebe uglavnom na to reaguju. Ja sam malo smanjila deterzdent koji stavljam u vodu kojom ribam pod, zapravo smanjila sam na minimum, za svaku eventualnost.

Marko se osuo u roku od 10 minuta kompletno po licu od osveživača prostorije, onog što se prska. Bili smo u Zari, teta je našpricala kabinu, ja videla i kao neću odmah unutra. Ušli smo posle nekih 5-10min, kao sleglo se, a on buknuo do kuće (realno nam treba 10-15min od Zare do kuće. Umila ga i sredilo se, tako da zaista batalite sva ta čuda.

Ja mislim da je sasvim ok da on proba sveze voce i povrce, naravno lagano, malo po malo?

I ja tako mislim, samo baš i ne znam šta bi mogao sada probati sem jabuke i kruške. user posted image Možda je za početak dovoljno. Još mozgam o banani.

Sa ovim se slazem, mada mozda nije zgoreg da ponovo pokusa sa tim pirincanim pahuljicama koje u sebi ne sadrze mleko i ako nema reakcije onda je eliminisala jednu namirnicu sa spiska alergena svoje bebe. Nece ona njoj njih davati odmah, vec kada uvede par namirnica i ustali malo obroke. Bar sam tako ja razumela.

Apsolutno DA! user posted image Samo sam preventivno rekla da ako beba odreaguje, da se ne sekira, jer nije smak sveta!
Žene, sve treba probati. Ospe se. Baš te briga, skloniš, pa za mesec dana opet. user posted image

Malo sam mozgala oko ove ovcetine,

I don't know. user posted image

IZVORNA PORUKA: bojkica

Teletina ne jer tele sisa,jagnjetina ne iz istog razloga.

UF! A ja kao dajem svinjetinu a ne prasetinu jer je prase nedavno sisalo. Nikad mi, budali, nije palo na pamet da je i jagnje nedavno sisalo.
Ja razmišljam o divljači. Moj tata je lovac. Šta fali zeki? Srni? user posted image

Yula bravo za jelovnik!
Nas je danas mama dočekala sa slaninicom, šunkicom (mnogo je slana, preskočićemo je) i još nekim mesom što je držala u salamuri 3 dana, barila... nemam pojma, super je, umesto salame. DETE ODUŠEVLJENO! Za večeru je jeo hleba i slanine! user posted image
Ove nedelje ću da testiram ta mesa, a onda i m menjamo jelovnik, ovako nekako (mi smanjujemo količinu mleka user posted image ):
00h - 150ml mleka (nakanjujem se da žrtvujem par noći pa da to izbacimo, te o ovom oroku dalje nema reči)
5-6h - 240ml mleka
9h - doručak (hleb + slanina, to neko no-name meso) + 60-90ml mleka na šolju
13h - ručak
16h - užina (voće, palenta, griz)
19-19.30h - večera (hleb i namaz (pašteta, pl.patlidžan), pite sa mesom ili krompirom)
20.30h - 240ml mleka

Vremenom ćemo izbaciti to mleko u 5-6, doručak će biti ranije, pa će između doručka i ručka uleteti još jedna užinica, a večernje mleko ćemo o tom po tom, verovatno ću mu davati kao i uz doručak 60-90ml, pa da i to batalimo. Ali to su već dugoročni planovi.
Skontala sam sada u Pešti da on realno nije toliko gladan koliko mu dajem. Dešaalo se da za doručak pojede voćnu kašicu, i mleko koje kod kuće pije oko 11.30 traži tek oko 12.30-13h. Njemu je dosadno i traži da jede. Pa naći ćemo drugu zanimaciju. user posted image I skontala sam da nije pospan u 11.30, nego kasnije, i da mu je dosat sat do max sat i po dnevnog sna. Tako da, SLEDE RADIKALNE PROMENE! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 819
22.1.2012 22:48:43   
Yula
Sliku ne znam da postavim ( tupson ) zato ostavljam link, koga zanima da pogleda kako izgledaju te cinijice, mozda i kdo nas ima nesto slicno.

http://www.oclio.com/baby-portion-300-ml-r-39915.html

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 820
22.1.2012 23:00:59   
Yula
Znaci i kod vas puno novina! Bravo! Bas mi je milo. Ma, samo kada si gluten uvela, to je velika stvar u tom uzrastu, sada mozes zaista mnogo nekih namirnica da uvedes u ishranu, tipa testenine-makarone, spagete koje mozes da kombinujes sa xy vrsta soseva. O pitama da i ne pricam.
Mozda mozes da mu dajes ujutru i neki slatki namaz, tipa dzem sa margarinom??? Cuh da Dobro jutro nema mleka u sebi? Ja bih uskoro bebi mogla da pravim i njoke! A i ti naravno. U njoke, koliko mi je bar poznato, ide krompir i to kuvan. Ne znam da li ide i brasno?

Kada ono planirate da probate jaja? Jel' Mare uopste imao problem sa jajima? I molim te, sta mi savetujes po pitanju glutena, kada pokusati sa njim? Rada sam da uskoro polako pokusam da probam neke od tih 'sumnjivih' namirnica, naravno ne visoke alergene, ali npr. bundevu, gluten, junetinu, mozda, ali mozda curetinu... pa uskoro boranijicu mladu, pa mlad grasak

Sto se tice divljaci, mislim da je to sasvim ok. Sto se vise raznovrsnosti u ishrani, to bolje.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 821
22.1.2012 23:03:22   
Anoniman
Ima Tommy Tippee slične, ali su mi mnogo skupe bile. Zato sam uzela Avent.
Ove: user posted image

Inače, malo off, ali sliku postavljaš isto kao kada citiraš. Kada citiraš imaš one quote u ćoškastim zagradama (kod poslednjeg quote imaš i kosu crtu - pogledaj kada otvoriš citat). Sada umesto quote piši img(od image), a između ta dva image-a staviš Copy image location.

Dakle, ja ću da pišem sa razmacima da se ne bi napravila slika, a ti kada to radiš ideš sve bez razmaka:
[ img]Copy image location[/ img]
Copy image location uzimaš tako što ideš desni klik na sliku, pa imaš tu opciju.

To sve ako koristiš Mozillu. Ako si na Exploreru, samo desni klik na sliku, copy, i paste ovde. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 822
22.1.2012 23:11:39   
Anoniman

Mozda mozes da mu dajes ujutru i neki slatki namaz, tipa dzem sa margarinom??? Cuh da Dobro jutro nema mleka u sebi? Ja bih uskoro bebi mogla da pravim i njoke! A i ti naravno. U njoke, koliko mi je bar poznato, ide krompir i to kuvan. Ne znam da li ide i brasno?

Njoke. Sad sam gledala na Google šta su ustvari njoke. user posted image Jel to isto što i gomboce? Ne? Po slikama bih rekla da nije. Ali gomboce recimo mogu da se prave bez jaja, i njih planiram da uvedem. Ja margarinom nisam oduševeljena, neko mi je nekada rekao da sadrži jaja user posted image , ja nikada nisam proverila user posted image , ali više mi bodu oči emulgatori u njemu. Ja bih da izbegavam aditive još neko vreme.

Kada ono planirate da probate jaja? Jel' Mare uopste imao problem sa jajima?

Ne, nije imao prolema. Ne znam kada ćemo probati, dr ne da, a ja sam zadovoljna ovim što imam, pa ne forsiram. Pre marta nećemo sigurno.

I molim te, sta mi savetujes po pitanju glutena, kada pokusati sa njim? Rada sam da uskoro polako pokusam da probam neke od tih 'sumnjivih' namirnica, naravno ne visoke alergene, ali npr. bundevu, gluten, junetinu, mozda, ali mozda curetinu... pa uskoro boranijicu mladu, pa mlad grasak

Ja ne znam kada se uvodi gluten inače. user posted image
Od svega navedenog ja jedino ćuretinu ne bih. Moj dr reče "ništa pernato".

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 823
22.1.2012 23:13:50   
Anoniman
Marko plačucka, pa ako nestanem da znaš zašto. user posted image
Možda mu je slanina teško pala. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 824
22.1.2012 23:14:49   
Yula
Pokusacu to da uvezbam :) U svakom slucaju, hvala na iscrpnom uputustvu i utrosenom vremenu.

< Poruku je uredio Yula -- 22.1.2012 23:16:52 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

sta cu biti kad porastem
mallboro

sta mislite od cega zavisi sta ce dete biti kada odraste?

od zanimanja roditelja (20%)

sredine gde raste (42%)

tv programa koji gleda cesto (1%)

od muzike koju slusa (1%)

o pricama u toku odrastanja (27%)

od drustva u skoli (9%)

Ukupan broj glasova: 113

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here