Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Yula Znaci, visnje smeju da se jedu? Citala sam da i Zille daje svom detetu sok od visanja. Sacekacu jos malo sa njima, mada vec vidim divnu kasicu od visanja kuvanih i palente! hehhehehe Da. Višnje sam mislim prve uvela od voća. One daju ukrštenu reakciju sa brezom (ali breza sada ne cveta). Marko je prvi put jeo oko 1h, treći put u 6.15, a drugi put se ne sećam da je jeo, to je bilo u snu dodato. Ok, znaci ne moram da duzim sa visnjama, dapace, valjalo bi ih uvesti sto pre jer nista crveno ne jedemo a trebalo bi. Danas sam kupila jabuke i sutra cu krenuti sa njima, pa bi visnjice mogle doci posle njih. Samo ja nemam svoje zamrznute, vec cu morati da kupim, mislim da ce to biti ok. I mislim da ce biti super kasa palenta i visnja! Inace, danas nam je bio 4. dan ovcetine i reklo bi se da je sve super proslo, bebac bas voli kasice sa mesom. Vec par dana kako jedan deo kasice izgnjecim viljuskom i pomesam sa onim izmiksanim delom, zelim da ag naviknem na hranu koja nije skroz glatka smesa da se ne bi sa 2.5 godine gadio na sve sto nije kasa, kao sin moje drugarice. Imam jedno pitanjce. Kada je pre neki mesec mom L. izbio ekcem, pojavio mu se maleni osip na ledjascima, zapravo to je prelazak od guze na ledja i to je bas onaj deo koji je pod pelenom i to onim gornjim delom gde obicno nema onog dela koji upija. Tada je bilo bukvalno dve tackice, ja sma to malo mazala panetenolom i skoro da se povuklo, ali ostalo je malo. Posle nekog vremena je pocelo malo po malo da se siri, ja mazem, ono se povuce... Ne mazem ono se opet samo povuce, pa se opet pojavi i tako u krug. Malo sam to u poslednje vreme zapustila, tj. nisam uopste mazala, i vidim danas da se dosta prosirilo. To su neke sitne tackice, vrlo malo se osecaju pod rukom. Takve tackice ima i u blizini pise, kako su dole jajasca, pa gore pise, pa onaj deo iznad nje, e tu je bilo dve-tri, sada ih ima 5-6. Mazem manje - vise redovno, ali uglavnom su tu, kao i ove na donjem delu ledja. Da li vam je poznato da li je to pelenski osip? Rekla bih da je to, jer to stoji tu nezavisno od toga sta jedemo,a pojavilo se pre uvodjenja cvrste hrane. Moracu da vratim kupanje bebe svaki drugi dan, jer od kada mu se pojavio ekcem prebacili smo se na svaki treci i sve j ebilo ok, ali sta znam, mozda mu ipak pelena potparava i znoji se taj deo pa se zato i ospe? Ima li ko kakva iskustva?