|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
16.1.2012 22:01:17   
Yula
Mislim da ne bi trebala da ga navikavas na caj, jer ce se opet buditi da bi njega pio. Evo sta bih ja uradila, ne bih naglo ukinula mleko ako on to nece lepo da podnese, vec bih smanjivala dozu, po malo, skoro pa neprimetno, svaki put 30ml manje i tako kroz par noci dodjes do 0 :) Tako jedan obrok, tako drugi, tako treci. Ja sam tako sa mojim detetom radila, sve polako, postupno. Kada zavrsi sa flajkom, tj. kada ispije sve iz nje momentalno mu das lazu i verujem da ce to proci ok.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 751
16.1.2012 22:11:31   
Yula
Ja danas isla u bio radnju u nabavku, svo i povrce bilo na 0 i nadjem kelerabu! Bas sam se iznenadila, to povrce se retko nalazi na rafovima i odmah sam kupila3 kom, sutra cu da ih iseckam na kockice i u zamrzivac, ona ne sme da stoji dugo, kazu da se brzo udrveni. Nikada je nisam jela, ali cujem da je zdrava i bas sam zelela da je nabavim za bebona.

Nama danas bio 3 dan ovcetine, i za sada super sve prolazi. Spominjala sam neki blagi osipic koji se pre nekog vremena pojavio na jednom obrazu, poceo da se povlaci i skoro sve spalo, ali veceras smo bili napolji, sve je bilo ok, dodjemo kuci, muz se igrao sa malim i posle mu se pojavilo manje crvenilo na mestima gde se zavrsava laza ka obrazima. Ne deluje mi kao alergija, nema osipa, vec vise kao iritacija od muzeve brade. A x puta sam mu rekla da vodi racuna da ne dodiruje bebu bradom, ali ne vredi, on kaze da se on sam trlja o njegovo lice. Moracu da slikam sutra, ako se do tada ne povuce i da postavim ovde, da cujem vase misljenje. Mozda tu reaguje jer smo usli sa hladnog u toplo, napolju je baaaaas hlado bilo.
Inace ekcem je ok, tj. nema ga, osim tog jednog malog pecatica na prelazu sa vrata na lice koji stoji sve vreme, nekada bude bledji, nekada crveniji, ali ne siri se i ima tendenciju kao nestajanju. Dva dana nismo jeli palentu, sutra ili preksutra cu opet da je vratim, a izbacim brokoli jer tj osipic na licu mu se pojavio negde u to vreme kada smo uvodili te namirnice, ali ne znam tacno kada jer je to pocelo sa par tackica, pa se po malo prosirivalo i povlacilo. Nisu to crvene tacke, vec neki osip koji se vise vidi kada se dete posmatra sa strane, iskosa. Ma, nemam pojma vise user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 16.1.2012 22:13:59 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 752
16.1.2012 22:18:37   
Anoniman
Yula, ako je od brade, povući će se do jutra. I ja sam se žalila na to, i mm kaže da se M sam trlja. user posted image Možeš misliti! Kako se o mene ne trlja!? user posted image

Yula, to sam i radila: počela da smanjujem količinu tog obroka koji se javlja oko 00-02h, smanjila sa 210 na 150, dok ispije 150 ja stignem da promenim pelenu, ne znam dal bih stigla da ima manje u flašici user posted image , međutim evo sada ovo silno buđenje! user posted image

MM obožava kelerabu, posebno svežu. I za nju sam dobila zeleno svetlo od dr (naravno termički obrađenu), tako da samo napred. Nama nekako nije stigla na red.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 753
16.1.2012 22:26:00   
Yula
Tash, dobro je da si tu, imam jedno pitanje za tebe. ZASTO atopicnim bebama MORA da se kuvaju namirnice i da li samo njima to treba da seradi ili i ostalim bebama? Sta se postize kuvanjem tu? I dokle treba da se kuva, mislim do kog uzrasta?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 754
16.1.2012 22:28:06   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Yula, to sam i radila: počela da smanjujem količinu tog obroka koji se javlja oko 00-02h, smanjila sa 210 na 150, dok ispije 150 ja stignem da promenim pelenu, ne znam dal bih stigla da ima manje u flašici user posted image , međutim evo sada ovo silno buđenje! user posted image

Zasto mu menjas nocnu pelenu? Mislim da ga tako jos vise razbudis. Koliko znam bebama ne treba nocu da se menjaju pelene bas iz tog razloga. Pokusaj da to izbegavas.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 755
16.1.2012 22:34:34   
Anoniman
Zato što je inače u 3h kompetno mokar, od pazuha do kolena. Probala sam milion pelena, i uvek je mokar. Još malo ćemo da skidamo pelenu, pa sada više nije bitno.

Ne znam zašto se kuva. Opet su mi medicinskim rečnikom objasnili. To je bila takođe srž i mje eliminacione dijete dok sam dojila. Marku još uvek ne daju sveže voće... Ne znam do kada.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 756
16.1.2012 22:46:07   
Anoniman
M se probudio pa sam kucala u brzini, evo me sa mobilnog, cuvam debelog da ne padne sa kreveta. Znas da sam pisala pre neki dan da ne znam sta dalje da ocekujem... Jer, sad je primarna DTP vakcina, a onda? Uvodjenje jajeta zbog MMR vakcine (tvoje dete nju ne moze primiti ako ne preraste alergiju)? Ili sveze voce? Ili mahunarke? ovo kazem kao argument onome da nemam pojma do kad cemo sve kuvati.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 757
16.1.2012 22:46:31   
Yula
Mozda se minavb javi sa odgovorom na ovo pitanje, a pokusacu i da izguglam malo. Davala bih detetu radije bananu nego jabuku, ali ne moze presna, jbg. Mada, samo da ja uvedem jos par namirnica i onda cu da pokusavam da uvodim i neke sa 'one' liste, naravno necu potencijalne alergene, vec neke malo ozbiljnije vocke i povrcke, pa mozda pokusa da probamo i svezu bananu, ali ne verujem da ce to doci na red pre punih 9 meseci. U planu su mi sledece namirnice:

*kruska, *jabuka ( od jabuke me malo strah, sve nesto imam utisak da ce odreagovati alergijom na nju, ne znam sto ), *keleraba, *pirinac ( da pokusam ponovo jer sam ubedjena da je malac ipak reagovao na sargarepu, a ne na pirinac ), *bundeva, *mlada boranija, *grasak, ... U to ce moja beba imati 8.5 meseci. Treba da vidim koje su jos vockice pogodne za kuvanje, mozda dunja? Treba da ubacim bar jos jednu vrstu mesa... Ako ne nadjem kozu moracu konjetinu. user posted image Bas nedaleko od mene ima konjska mesara.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 758
16.1.2012 22:54:48   
Yula

M se probudio pa sam kucala u brzini, evo me sa mobilnog, cuvam debelog da ne padne sa kreveta. Znas da sam pisala pre neki dan da ne znam sta dalje da ocekujem... Jer, sad je primarna DTP vakcina, a onda? Uvodjenje jajeta zbog MMR vakcine (tvoje dete nju ne moze primiti ako ne preraste alergiju)? Ili sveze voce? Ili mahunarke? ovo kazem kao argument onome da nemam pojma do kad cemo sve kuvati.

Bas me zanima sta ce vam dr reci. Sta ti mislis, je li prerastao Mare neku alergiju, kakav je tvoj osecaj?

Ja cenim da cemo m iprerasti alergiju na jaja, e sad do kada ne znam, ali nesto sam citala da se deci koja pokazu alergiju na jaja, do pune 2 godine ne daju jaja! Ja sam ok se vakcinom, citala sam dosta polemika o MMR vakcini i koliko sma uspela da skapiram bolje je da se primi kasnije jer kazu da kod neke dece moze da ostavi trajne i veoma stetne posledice. Kao, sto je dete vece lakse se izbori za tim virusima iz vakcine, lakse je podese, pa zato mnoge majjke prolongiraju sto je duze moguce tu vakcinu. Ja sa tim nemam neki problem, ali ako vec moze da je primi kasnije, a nece mu stetiti, zasto da ne. Dete cuvam akuci, ne ide u vrtic i manje je izlozeno virusima. Tek od 3. godine bi trebao u vrtic.

P.S. I ja mog bebona cuvam da ne spadne sa kreveta user posted image

P.P.S. I uopste, mislim da ce moj Laki ( ne da mislim vec sam sigurna 1000% ) prerasti sve alergije najkasnije do 3. godinice. Mene moj insekt nikada ne vara user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 759
16.1.2012 22:55:41   
Anoniman
ako utvrdite da nema alergije na mleko, mozes i teletinu i junetinu! Umesto rezanaca stavis pirinac i eto supice! Ja ne verujem kupovnim rezancima da ne sadrze jaja. :)
Imas zamrznute visnje da kupis, pa skuvaj. :) sa njih ne skidam koru.
Ja sam danas Marku dala sveze banane, 3 zalogajcica. Nisam izdrzala da ne dam. Letos je jeo sa mnom sveze breskve, kajsije pa posle i sljive, sve po malo, odusevljen je bio.
Mislim da je dr preoprezna sa M jer poznaje moju mamu, koleginice su. Mislim da bi nekom drugom detetu vec svasta drugo dozvolila.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 760
16.1.2012 23:02:08   
Anoniman
ja sam gotovo pa sigurna da bi M sada vec mogao jesti sve sem mleka i ml proizvoda, ali hajde budi hrabar pa probaj...
Utrnule mi ruke, ildem da vidim jel Luka napokon zaspao, pa na spavanje, mozda M i ja oopet budemo gledali nocni program...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 761
16.1.2012 23:03:29   
Yula
A pa verovatno da je to u pitanju, a i zaglibili ste bili zestoko. Kako god, ti si sada dobro prostudirala tu tematiku, pazis dete, znas kako reaguje i ako primetis da mu nesto smeta ti iskljucis i cao. Opet, ako ne probas neces moci ni da znas. Ne treba preterivati, ali i ja bih pokusala isto sa vockicama i povrckama katkada, da vidim kako reauje i ako je ok,, pa sto da ne jede. E, jedino se ne slazem sa tobom sto se slatkisa tice, to mu ne donosi nikakvu korist i nema potrebe rizikovati zarad slatkisa. Ali, dobro, to ja sada tako mislim, ko zna kako bih mislila da sam u tvojoj kozi.

Znaci, visnje smeju da se jedu? Citala sam da i Zille daje svom detetu sok od visanja. Sacekacu jos malo sa njima, mada vec vidim divnu kasicu od visanja kuvanih i palente! hehhehehe

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 762
16.1.2012 23:05:32   
Yula
Laku noc vam zelim, nadam se da cete nocas bolje proci. I ja moje dete budim tapkanjem po tastaturi.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 763
17.1.2012 11:38:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Znaci, visnje smeju da se jedu? Citala sam da i Zille daje svom detetu sok od visanja. Sacekacu jos malo sa njima, mada vec vidim divnu kasicu od visanja kuvanih i palente! hehhehehe

Da.
Višnje sam mislim prve uvela od voća.
One daju ukrštenu reakciju sa brezom (ali breza sada ne cveta).

Marko je prvi put jeo oko 1h, treći put u 6.15, a drugi put se ne sećam da je jeo, to je bilo u snu dodato. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 764
17.1.2012 11:49:44   
minavb
Tašo, da ti olakšam, Vanja se već trći dan budi u 4h a jutros i u 6h, uz plakanje, mleko, dudu i calgel.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 765
17.1.2012 12:07:38   
bojkica
Ni mi nismo citavu noc spavali,budila se 10000 puta....jutros vidim izasle su dole dve cetvorke,i donja dvojka.Ja joj mazem dentinoxom desni.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 766
17.1.2012 14:53:33   
Anoniman
Svima rastu zubi! user posted image

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 767
17.1.2012 16:14:42   
Anoniman
I moje dete se noćas budilo x puta. Šiznula sam od ustajanja i dodavanja dude. Valjda su zubići u pitanju, mada je dosta crven oko usta i svrbi ga. Nekad se toliko češe da raskrvari user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 768
17.1.2012 21:00:00   
Yula
E moje dete je spavalo kao top! Ali zato danas 3x 15min user posted image Njega su poslednja dva dana zubici malo popustili, jos nisu izbili, ali tu su, samo sto nisu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 769
17.1.2012 21:12:26   
Yula

Da.
Višnje sam mislim prve uvela od voća.
One daju ukrštenu reakciju sa brezom (ali breza sada ne cveta).

Marko je prvi put jeo oko 1h, treći put u 6.15, a drugi put se ne sećam da je jeo, to je bilo u snu dodato. user posted image

Ok, znaci ne moram da duzim sa visnjama, dapace, valjalo bi ih uvesti sto pre jer nista crveno ne jedemo a trebalo bi. Danas sam kupila jabuke i sutra cu krenuti sa njima, pa bi visnjice mogle doci posle njih. Samo ja nemam svoje zamrznute, vec cu morati da kupim, mislim da ce to biti ok. I mislim da ce biti super kasa palenta i visnja!

Inace, danas nam je bio 4. dan ovcetine i reklo bi se da je sve super proslo, bebac bas voli kasice sa mesom. Vec par dana kako jedan deo kasice izgnjecim viljuskom i pomesam sa onim izmiksanim delom, zelim da ag naviknem na hranu koja nije skroz glatka smesa da se ne bi sa 2.5 godine gadio na sve sto nije kasa, kao sin moje drugarice.

Imam jedno pitanjce. Kada je pre neki mesec mom L. izbio ekcem, pojavio mu se maleni osip na ledjascima, zapravo to je prelazak od guze na ledja i to je bas onaj deo koji je pod pelenom i to onim gornjim delom gde obicno nema onog dela koji upija. Tada je bilo bukvalno dve tackice, ja sma to malo mazala panetenolom i skoro da se povuklo, ali ostalo je malo. Posle nekog vremena je pocelo malo po malo da se siri, ja mazem, ono se povuce... Ne mazem ono se opet samo povuce, pa se opet pojavi i tako u krug. Malo sam to u poslednje vreme zapustila, tj. nisam uopste mazala, i vidim danas da se dosta prosirilo. To su neke sitne tackice, vrlo malo se osecaju pod rukom. Takve tackice ima i u blizini pise, kako su dole jajasca, pa gore pise, pa onaj deo iznad nje, e tu je bilo dve-tri, sada ih ima 5-6. Mazem manje - vise redovno, ali uglavnom su tu, kao i ove na donjem delu ledja. Da li vam je poznato da li je to pelenski osip? Rekla bih da je to, jer to stoji tu nezavisno od toga sta jedemo,a pojavilo se pre uvodjenja cvrste hrane. Moracu da vratim kupanje bebe svaki drugi dan, jer od kada mu se pojavio ekcem prebacili smo se na svaki treci i sve j ebilo ok, ali sta znam, mozda mu ipak pelena potparava i znoji se taj deo pa se zato i ospe? Ima li ko kakva iskustva?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 770
17.1.2012 21:35:21   
Anoniman
Zille, nisam zapamtila kakvu dudu imate? Mi smo zbog osipa oko usta prešli sa Nukove koja naleže na deo oko usta, prešli na Aventovu, jer je kod nje taj plastični deo više ravan, manje naleže na predeo oko usta.

Yula, moje iskustvo sa delom ispod pelena je:
- tačkice u predelu čmara i ispod jajca: kandida
- tačkice po guzi (baš guzovima, od nazad), iznad piše: ekcem
- homogeno (a ne tačkasto) crvenilo: ojed.
Da li je ista priča kod vas - ne znam. user posted image

Ništa ne fali kupovnim zamrznutim višnjama, probali ih mi. user posted image Pazi koliko višanja stavljaš, a koliko palente, obrok bude kiseo ako ne dodaš šećera kada kuvaš višnje, pa malko prave face. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 771
17.1.2012 21:55:55   
Yula

- tačkice po guzi (baš guzovima, od nazad), iznad piše: ekcem

KOd nas je to, samo sto nije bas na guzovima, vec neposredno iznad njih. Hvala ti puno na pomoci.

Nego, nisam spomenula, da ne mislite da mi je dete prljavo, ja mu naravno guzu perem redovno, svaki put kada menjam pelenu, tuferima i vodom, a kada se ukaki peremo nad lavaboom sa seba med sapunom. To smo, doduse, poslednjih dana preskkali, jer malisa poceo da kaki suvkasto user posted image , pa nema sta da se detaljno pere.
Definitivno cu malo redovnije da mu mazem pantenolom. A, da, kupili veceras i Huggies pelene, da probamo malo i njih, mada uzela sam velii broj, moracu da kupim i jedan paket manjih.

< Poruku je uredio Yula -- 17.1.2012 21:56:33 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 772
17.1.2012 22:05:13   
Anoniman
NEEEEEEEEEEEEE! Ne bacaj pare! Puštaju na sve strane! Ili je bar moje iskustvo takvo. user posted image

Baš smo mislili da ti je dete prljavo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 773
17.1.2012 22:26:57   
Yula
E, jbg, dobro bar cu znati za sledeci put user posted image

Nego Tash, imam opet jedno pitanje, znam da smaram, ali ovih dana sam bas u nekom mozganju, sve oko ove hrane user posted image
Elem, od sutra krecemo sa jabukom i ako Bog da, za 4 dana ce Lazar imati i vocnu uzinicu sa palentom. Pisala sam tamo na temi uvodjenje cvrste hrane bebabma od 6-9 meseci, o mojim sumnjama da mi beba mozda ne dobija dovoljno mleka za svoj uzrast, jer od kada sam pre neki dan uvela i drugi obrok, on ima samo 2x240ml mleka. I sada mi palo na pamet da mu palentu za uzinu razredjujem sa Allernovom i onda dodam voce. To bi taman bila ta razlika koja fali do 600ml, 120ml. ALI, kako sada da arsporedim obroke??? Trenutno jede ovako:
8h- mleko
12h- kasica, povrce i meso
16h- kasica od povrca i palente ( to smo od danas tako arsporedili jer od danas je zvanicno uvedeno meso, al'' smo ponosni user posted image , pa smo i palentu zarokirali za popodne )
19.30h-20h - mleko.

Znaci samo 4 obroka na dan, i vidim da pocinje da mu treba cesce klopa i taman ce ova uzinica super da mu dodje i zgusnjavanje obroka, ali koji raspored sada anpraviti, koji vremenski razmak??? To mi je bas velika mozgalica.

< Poruku je uredio Yula -- 17.1.2012 22:27:50 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 774
17.1.2012 22:39:47   
Anoniman

8h- mleko
12h- kasica, povrce i meso
16h- kasica od povrca i palente ( to smo od danas tako arsporedili jer od danas je zvanicno uvedeno meso, al'''' smo ponosni user posted image , pa smo i palentu zarokirali za popodne )
19.30h-20h - mleko.

Malo sam umorna, pa da ponovim: Hoćeš od 4 obroka na 4 sata da napraviš 5 obroka? Možeš davati na 3,5 sata, onda nisi mnogo prečestila da bi mogao da ti pravi problem da neće da jede, a ladno imaš 5 obroka. Ne znam samo dal mu je kasno to mleko u 21h, ne znam kad ide da spava.

8h - mleko
11.30 - voće
15h - meso i povrće
18-18.30h - nešto kašasto
21h - mleko

< Poruku je uredio Tash -- 17.1.2012 22:40:25 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here