Yula
|
E, sada da rechem nesto i o nama Danas sam primetila jednu malu belu tackicu na mestu gornje leve jedinice moje bebe, izbija nam zubic! To je treci po redu Danas nam je bio 3. dan pirinca, dodala sam jednu punu supena kasicu u kasicu ( prva dva dana dajem obaska, a treci mesam sa planiranom kasicom za taj dan ) i sve je super proslo. Pirinac cu davati umesto 4, 5 dana, za svaki slucaj zbog jucerasnje crvene tackice. Inace tash, da to je bas tako izgledalo kao tvom Luki, samo je bila mala. Evo da vam ja predstavim jedan svoj dan: **beba se budi izmedju 7.30-8.00- ustajem i jurim da mu spremim mleko. Posle sledi malo mazeja, tepanja i preoblacenje. Tada vec obicno ustaje i svekrva ( izmedju 8.30-9.30 ) i posle njenog jutarnjeg rituala preuzima bebu, a ja sredjuem po stanu stavljam jabuku za uzinicu. **10.00 dajem bebi uzinicu od jabuke, zatim ga svekrva uzima u narucje, pustimo mu trenutne muzicke hitove i on brzo zaspi. Ja perem baby cook, opet malo nesto sredim po stanu, uglavnom retko stignem da se kompletno obucem, vec jurim kao budala u trenerci i spavacici **izmedju 10.30-11.00 pripremam namirnice za rucak bebin i stavljam to da se kuva. Bebac spava 1-1.5h maksimum maksimuma i onda se malo zezam sa njim. **12.00 rucak bebin. Izmedju 12-13h rucak za sveki, svekra i mene. Svaki drugi da usisavam stan i istresam igraonicu koju sam napravila u bebinoj sobi, znaci vadim xy jastuka, jorgana, cebadi i prekrivaca i istresam kroz prozor. Jao, muka me hvata samo dok ovo pisem. **14.00 stavljam da se kuva popodnevna kasica od povrca. **15.00 beba klopa. Ako nadjem vremena malo izadjemo da se proset_amo. Ako ne, igramo se u njegovoj sobici-igraonici. **17.30 pripremam palentu za uzinu. **18.00 beba jede. Svaki drugi-treci dan ga kupamo, i to pada negde u ovo vreme. Zapravo kako kada, nama kupanje vise nije tacno vremenski odredjeno. Ako taj dan nije kupanje, mi veceramo. 19.00-19.30, pripremam bebu za spavanje. 20.00 pije mlekce i zaspiva. Spava do ujutru, a ja nadjem vremena da dodjem ovde i da se sto vise informisem o svemu sto me zanima oko bebe. Uglavnom, to je pored klope i jedini deo dana kada sedim Znaci, katastrofa ziva. Jos mi tu sveki. Sta bi radila da ona nije tu, nemam pojma. Malac od kada je propuzao stalno neko mora da je uz njega, tako da je bas zeznuto. Retki su dani kada odem do neke drugarice ili do grada. Danas sam ugrabila da odem do komsinice sa kojom se druzim, isto ima malu bebu. Kao sto ste primetile, ja sve obroke spremam neposredno pred jelo, desilo i se dva puta da sam spremila 1h raije i ponela. Kada je kasa bila topla jeo je bez problema, a kada je bila hladna isto je jeo ali je bas negodovao. Obroke za nas uglavnom ne kuvam ja vec sveki, ona ide i u nabavku. Nekada mi dodje da ja napravim neki svoj specijalitet, kao veceras npr. bolonjeze. Bas sam se posvetila bebi, a nekad sam bila cool riba Sada imam cool bebu, pa moram da budem i cool domacica
< Poruku je uredio Yula -- 24.1.2012 21:42:47 >