Anoniman
|
Ah, moj savet je voće, povrće pa meso , ali se niko ne slaže sa mnom. I ja mislim da ne treba juriti sa mesom, mi ga jesmo uveli kao 5-6 namirnicu (ne sećam se), ali mi smo uvođenje čvrste hrane počeli gaktički sa 7 punih meseci, te je meso stiglo na red tek oko 9og (ako se dobro sećam)... Ni ja se ne bih opterećivala krvnom slikom, ali i to, kao i mnoštvo drugih stvari ne volim da kežm ženama, jer se većina ne slaže sa mnom. Bebe su prosto malokrvne, i smatram da imaju foru bar do prvog rođ, pa i duže da to srede ishranom. Luki sam prvi put vadila krv sa punih 5 godina jer je pedijatar koji ga vodio smatrao to kompletno nepotrebnim, govorio je "Bzvz bockaš dete, a znamo da je malokrvan, srediće se!", i zaista - KS genijalna. Jeste, sniženi su mu MCH, MCV malo, ali je HGB super, i dr kaže da je to ok. I kod Marka se HGB sam sredio. Pred hospitalizaciju mu je bio 88, kada mu je ukinuto mleko (alergen), i kada je počeo da klopa čvrstu hranu, za koji mesec je HGB bio negde između donje i gornje granice, sada je bliže gornjoj. Nisam strikno čekala 2 sata, ali sam nekako odvojila. Tipa, 15min pred obrok, ili nekada kao kompletnu nevezušu u sred ničega, nevezano za obrok.
|