Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:15:43
|
|
|
|
Anoniman
|
I slatki namazi tipa džema dolaze u obzir, ali kada ih ja budem napravila, a to zahteva novu turu voća. Konzervans me ne fascinira. Moja baba je bila alergična na konzervans, a ja reagujem na vinobran.
< Poruku je uredio Tash -- 22.1.2012 23:16:18 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:17:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula Pokusacu to da uvezbam :) Ma nema šta, kad nađeš sliku, desni klik, Copy image location, dođeš ovde, pišeš [img ] pa paste ono što si već pokupila i pišeš [/ img]. 2x uradiš, i biće to kao već pomenuta vožnja bicikla.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:21:52
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Marko plačucka, pa ako nestanem da znaš zašto. Možda mu je slanina teško pala. E, vazi, no frx. Inace, i ja imam ove aventove, identicne, kupila da bih zamrzavala kasice, ali nikako to i da uradim. Sve se nekako resavam, ali nikako i da prelomim sta bih to mogla da spremim i da zamrznem. Ako mu smeta konzervans, ona izbegavaj sve to naravno. Inace, ni ja nisam ljubitelj margarina, bas zato sto kada pogledam sastav od silnih e sa brojkama pored nista ne vidim da drugo ima unutra. Ali, opet, s vremena an vreme, ako nema bas nista drugo, na brzaka... Znaci nista pernato... Tako sam i ja kontala, pogotovu sto mi je dete alergicno na jaja. Ali ovaj gluten me bas kopka...
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:24:40
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Yula Pokusacu to da uvezbam :) Ma nema šta, kad nađeš sliku, desni klik, Copy image location, dođeš ovde, pišeš [img ] pa paste ono što si već pokupila i pišeš [/ img]. 2x uradiš, i biće to kao već pomenuta vožnja bicikla. Nisam toliki duduk, odlicno se snalazim na kompu i netu uopste, to mi je drugi dom ali sam sada malo previse okupirana ovom bebinom ishranom, da sam sva pogubljenitis. Da ne spominjem da sam velika spavalica, a od kada se porodih nisam se ko covek naspavala.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:27:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Probaj gluten. I probaj mleko. Ne da daš da pije čisto kravlje, nego probaj obično ad. Uvođenje brašna i mleka će ti mnoooogooo olakšati stvar. Zna li neko neki recept za nekakve tvrde štapiće? Nešto što bi moglo da zameni grisine, kao grickalice. Jel bih ja to mogla nekako kod kuće napraviti?
< Poruku je uredio Tash -- 22.1.2012 23:29:29 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:30:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Yula Pokusacu to da uvezbam :) Ma nema šta, kad nađeš sliku, desni klik, Copy image location, dođeš ovde, pišeš [img ] pa paste ono što si već pokupila i pišeš [/ img]. 2x uradiš, i biće to kao već pomenuta vožnja bicikla. Nisam toliki duduk, odlicno se snalazim na kompu i netu uopste, to mi je drugi dom ali sam sada malo previse okupirana ovom bebinom ishranom, da sam sva pogubljenitis. Da ne spominjem da sam velika spavalica, a od kada se porodih nisam se ko covek naspavala. Da mislim da si duduk, ne bih se ni trudila da ti objašnjavam.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:39:45
|
|
|
|
Yula
|
Izgleda da jesam ipak duduk Pazi kada nema sanse da mi ponudi kao opciju paste, kada zelim da iskopiram file od slike tamo gde treba. Cimnucu mm da mi pomogne oko toga. Nesto nas komp zeza poslednjih nekoliko dana, pogotovu mis, ionako mora da ga sredi celog. Inace, ne znam nista za stapice, ali verujem da ima na coolinariki neki zanimljivih recepata. Sta ti treba za stapice, brasno, voda, eventulno malo ulja. Bar pretpostavljam da je tako.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:45:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Moram smisliti nešto za grickanje, jer ovako stalno traži hleba, a inače bih (da je zdrav) mogla da mu dam štapiće, voćku... kao što sam Luki davala.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:47:58
|
|
|
|
Yula
|
Uh, pa cek, jede li on semenke od suncokreta??? Susam? Napravis neke kolacice, slane, kao slane pogacice sa npr. cvarcima, samo sa vrlo malo cvaraka, i da budu kao neki dvopeci i pospes sa nekim semenkama, da bude onako zanimljivo. Ja vec smisljam u glavi razne kerefeke za mog bebona, jer nece smeti jaja verovatno do 2. rodjendana. Evo, najzad sam uspela, problem je bio sto sam ja pokusavala sa obicnim copy/past
< Poruku je uredio Yula -- 22.1.2012 23:55:38 >
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:48:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Jesi videla ovo: Zapečena palenta Uz male modifikacije, naša deca to mogu jesti. Izbacim beli luk, biber i bosiljak.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:51:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne jede semenke, ali ni ne mora biti sa semenkama. Moje pitanje je više tehničke prirode nego sastava: mogu li da pravim od testa toliko tanko kao što su bobi štapići? Naime, ja njih obožavam jer se bukvalno tope u dodiru sa pljuvačkom, a nisam imala strah od davljenja. Marko je alav, natrpa 5 zalogaja hleba u usta odjednom, sve me strah da mu dam sam da jede. Nedjo, vidim te, imaš neku ideju? Kako napraviti bobi štapiće kod kuće? Da budu extra topljivi u kontaktu sa pljuvačkom.
< Poruku je uredio Tash -- 22.1.2012 23:52:24 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:57:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Kontam da treba baš dobro da ih ispečeš, da budu suvlji, jer se onda lakše natope u ustima Ali ne bih rekla da se prave od običnog testa, istražiću malo pa ti javljam,
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.1.2012 23:58:20
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Jesi videla ovo: Zapečena palenta Uz male modifikacije, naša deca to mogu jesti. Izbacim beli luk, biber i bosiljak. Ovo deluje bas super! Cim uvedem bebironu sve ove namirnice pored palente, pokusacu ovo da napravim. Pokusacu u narednom periodu da iskopam sto vise recepata bez jaja i mleka, i svakako cu podeliti ovde sa vama. Odoh sada u horizontalu, pisemo se sutra. Laku noc vam zelim.
< Poruku je uredio Yula -- 23.1.2012 0:01:00 >
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 0:03:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Kontam da treba baš dobro da ih ispečeš, da budu suvlji, jer se onda lakše natope u ustima Ali ne bih rekla da se prave od običnog testa, istražiću malo pa ti javljam, Zahvalna sam ti do neba! Da nahraimo ovo moje malo njami-njami. Ja moram da uvedem papriku, nekako nam je uvek promakla. A mama napravila Marku punjene paprike, eno ih u zamrzivaču. Laku noć i od mene, valja se sutra poći na posao.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 0:09:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Čini mi se da su ove namirnice kod vas sve uvedne, ako bi napravila baš tanko testo i duže pekla, verujem da bi bilo baš suvo, mada mi se i ovako čini potpuno bezbedno za grickanje: KLIK i KLIK
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 0:26:13
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, moze perece umesto grisina? 1 pakovanje kvasca 300 ml tople vode 450gr obicnog brasna 175gr kackavalja 1 jaje (ne mora) susan (isto) rasvoris kvasac u toploj vodi, umesas brasno i dodaj rendan sir. umesis testo. od testa uzmes malko, urolas tanak i dugacak valjak (oko 30 cm), uvijes ga u oblik perece (moze i stapic?), poredjas na pekarski papir, premazes umucenim jajetom i pospes susamom. peci 20 min na 250 oC. imam i jos neki sa margarinom, al to bas ne mora da jede, ne?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 0:48:52
|
|
|
|
Anoniman
|
zene puno ste ispisale, jedva procitah! vidim da fino napredujete! tash, nadam se da si se odmorila! zille, zelimo vam brz oporavak! mi smo opet danas jeli sargarepu. u utorak, sredu i cetvrtak nije bila odusevljena. u petak i subotu smo preskocili jer smo imali T bzog vakcine. rekoh dal da joj danas dam.. hmm, pa ajde opet tu sargarepu, pa cemo sutra nesto novo. malo sam kapnula mog mleka i cini mi se da je bolje jela. ili je to mozda zbog toga sto je tata hranio. a on ima vise strpljenja od mene. jeste da su umazali sve sto se da umazati, ali nema veze. davali smo joj i onu vodicu od kuvanja sargarepe jer je malo slatkasta, obicnu vodu nece. ovo je malo popila, na kasicicu naravno. sutra cemo probati krompir. dolazi mi sveki, nekako bih opustenija bila da mi dolazi mama, ali ajde necu da malerisem, nadam se da cemo dobro proci sutra. drzite nam fige!!! yula, ne dajem vikendom nove namirnice kao ni uvece (na to me je tash upozorila) upravo zbog moguce pojave alergije.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 1:02:46
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, imam super recept za slane stapice, od moje bake. jedino sto ide margarin u njih, ako se dobro secam. ako hoces nacicu pa ti iskucati. dr nam je sad na kontroli rekla da stavljamo bebi u kasice so i ulje. bas sam se iznenadila za so, jer svi govore kako ne treba ni so ni secer stavljati. stavljate li vi? koju so, kalijumovu ili obicnu? i koje ulje? uzela bih maslinovo za nju, ali dal hladno cedjeno? predlozi?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 9:24:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Nedjo, evo vrti... otvoriće jednom... BB, ne može kačkavalj, hoće biti mnogo suvo bez toga? IZVORNA PORUKA: Macaki yula, ne dajem vikendom nove namirnice kao ni uvece (na to me je tash upozorila) upravo zbog moguce pojave alergije. Da, ja nisam u početku vikendom davala nove namirnice, ali jesam one koje smo uveli. Macaki, jel može umesto margarina ulje? Nakucaj kad stigneš. Ja od početka koristim so. Sipam je u vodu u kojoj kuvam povrće. Realno, hrana je i dalje neslana čak i meni (a ja mnogo malo solim hranu), ali kao ima malo soli, kažu, dobra je za štitnu žlezdu. Koristim najobičniju so. Ulje sam počela da koristim ne znam ni sama kada. Recimo negde u leto. Na preporuku dr iz dečije koristim najobičnije suncokretovo ulje.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 9:35:07
|
|
|
|
Anoniman
|
nisam probala bez sira. onda ostane samo suvo testo, kao za hleb, ali bez soli je i bezukusno. ako je testo kao za hleb, onda nije topljivo u ustima... ne sir? zbog laktoze? a da probas biljni sir? imas iopciju lisnatog testa, kupis lisnato, malo rastanjis i seces na stapice. uvrnes i peces u rerni. eventualno premazes jajetom i pospes susam-kim-mak. mada bi se ja bojala lisnatog i male dece
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 9:40:23
|
|
|
|
Anoniman
|
ovo? BLOG
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 9:43:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam razmišljala o biljnom siru. Dok sam dojila, gledala sam to po Mercatoru i bio je pun nekih emulgatora. Kačkavalj... ne sme ništa od mlečnih proizvoda (zbog kazeina). Ni ja nisam za lisnato, to se lepi za lepce. Ne jede jaje, niti susam, kim... Ne mogu da otvorim sa posla ovo što je Nedja postavila. Net mi je UŽAAAAS!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 10:07:44
|
|
|
|
Anoniman
|
tash, moj recept ide ovako: 1 margarin 1 solja mleka (jbg, tek sad sam videla, znaci nista ) 1/2 praska za pecivo 1 jaje so brasno po potrebi odozgo -kim i zumance izvini, tek sam sad videla da on ovo svakako ne bi smeo. ali recept je odlican. ne znam moze li sa uljem.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 23.1.2012 10:36:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Iskopiraću ti sastojke 1: 500 grbrašna 15 grsvežeg kvasca 1 kašičicašećera 2 kašičicekrupne morske soli 100 mlulja topla voda da se zamesi testo 2: 500 gbrašna 15 gkvasca 2 žlicemaslinovog ulja 1 žlicasoli oko 2,5 dlmlake vode Umesi se testo i oblikuješ štpiće, ispečeš i voila Naravno, nije kao bobi štapići ali rekla bih da je to najbolje što možeš sama da napraviš, a da nije mnogo komplikovano.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Ime za decakamelikaNem mozemo se odluciti izmedju ova dva imena za naseg decaka :) Filip (
52%)
Luka (
48%)
Ukupan broj glasova: 165Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!